Şimdi Ara

Potansiyeli Yok!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistem şudur:
    Cpu:Q6600
    Anakart:Gigabyte DS3L p43
    Ram:4x1 Gb Kingston 800mhz

arkadaşlar bu sistem üzerinde o-c deniyorum uzun süredir ama pek başarılı olduğum söylenemez...bios üzerinden Fsbyi artırınca belli seviyeden sonra açılmıyor windows.daha sonra voltajları biraz artırıyorum aynı..normalde 2.66 frekansı; bu 3 bile zor oluyor, bazen olmuyor..daha sonra bios kendine reset mi atıyor nedir eski hızlara dönüyor..cpuda ısınma sorunu yok denecek kadar az..yani normalde 25-30, yük altında en fazla 40-45 oluyor..bu anakrt ve işlemcinin potansiyeli var diye duymuştum hatta biraz oynamalar yaparım diye satın almıştm..ama elim kolum bağlandı resmen..
    gelin şu aleti yola getirelim

• pcıe yi 100 e sabitledin mi?
    ram çarpanlarını ayarladın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

pcıe yi 100 e sabitledin mi?
    ram çarpanlarını ayarladın mı?

bu akşam deniyip yarın tekrar bilgi vereceğim..ama ram çarpanlarını ne yönde ayarlamalıym??
  • FSByi 333 yap. PCI ex. hızını 100'e sabitle. Çarpan 9 da dursun. DDR:FSB oranını 2.40 varsa onu yap. Bios'ta menülerden C1Eyi bulup Disabled yap.

Bu arada işlemcinin normal hızı 2.66 yazmışsın. Q6600ün 2.4Ghz olması gerekir. 2.66 olan Q6700dür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

FSByi 333 yap. PCI ex. hızını 100'e sabitle. Çarpan 9 da dursun. DDR:FSB oranını 2.40 varsa onu yap. Bios'ta menülerden C1Eyi bulup Disabled yap.

Bu arada işlemcinin normal hızı 2.66 yazmışsın. Q6600ün 2.4Ghz olması gerekir. 2.66 olan Q6700dür...

evet hocam 2.4 müş yanlış yazmışım..bunları deniyip hemen yarın bilgi vericem tekrardan..
  • hocam FSB yi 333 yapıp PCI yi 100e çektm C1E diye bişey yoktu ama bu kendi kendine saat hızı ayarlayan CIA denilen şeyi disabled yaptım..
    geri kalan hiçbirşeyle oynamadım..windows boot ekranından öteye gidemedi..res atıp biosada res attı kendi kendine
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uçuk sorunu ama önemli
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.