Şimdi Ara

Potansiyometre seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konu ile ilgili çok bilgi bilgim yok Yeni başlayanlardanım. Bi devre kurmak istiyorum. Potansiyometre ile Rgb led renk kontrol devresi. Her geçiş renklerini düzgün bi şekilde ayarlamak istiyorum. Devrem için en iyi pot hangisi olur. Şimdiden teşekkürler

• Belirtmeyi unuttum şerit led için kullanıcam
  • Herhangi bir pot olur . Önemli olan potu çevirdiğinde renk nasıl değişsin kısmını düzgün kodlayabilmen.
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın
  • Lise/ilk okul günlerimi hatırlattın. Hiç sevmezdim ozamanları
  • isimsiz755 kullanıcısına yanıt
    Geçmişi boşver geri getiremezsin, önüne bak eminim daha iyi günlerin olur. Teşekkürler yorumun için
  • 10k potansiyometre al bir tane tak tak tak tak tak tak tak halledersin gerisini

• Ucuzlardan alma 0 dayken anlık sonda gibi sinyal yolluyor çoğu
    Ledde sorun olmazda motor sürücü kontrol ederken ciddi sorun yaşıyorduk
  • Bence potansiyometredeki gerilime göre renk değiştiren bir devre tasarlamalısın
  • Belirli renkler arasında geçiş yapacaksan rotary encoder da düşünebilirsin ama çok aralıklı değişiklik için potansiyometreden başka seçenek yok sanırım. Basit normal bir potansiyometre yeterli olur. Kaç k alayım diye de düşünmene gerek yok devrende veya yazılımında ayarlarsın ona göre. Göze hoş görünen bir şey yapacaksan pot için kapak almayı da unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 1 Mart 2021; 21:45:24 >
  • HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt
    Eyw kral biraz geç gördüm ama dediğin gibi yapcam ilk denediğim olmadı
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Yok başlamışken güzel olsun 2 kuruş fazla olsun. Teşekkürler yardımınız için :)
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Daha o kadar bilgim yok ama ögrenince denicem merak ettim onuda
  • Yapmak istediğim kumandalı olanlarda birsürü ara renk var onları potansiyometre ile ayarlayabilmek. Dediğiniz rotary encoder ne demek onu bile bilmiyorum o kadar yeniyim yani 😂 yınede teşekkür ederim yardımınız için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.