Şimdi Ara

power amfiler hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • power amfiler hakkında bilgim yok, çalışma prensipleri nedir? ses kalitesi nasıldır? entegre amfilerle beraber mi kullanılıyor? power amfiye cd player takıp dinleye biliyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Power anfi = Güç anfisi denebilir.. Bence (yoruma açıktır); 400w üzeri güç veren amplıfikatörler Power olarak adlandırılabilir. Normal sünnet-uğurlama gibi seslendirilen genel orta sistemler en az 200w x2 bunun 2 katı şuan normal sayılırken 400w ın 2 katını siz düşünün.. Full seslendirmede 200w x2 normalken, Araç içi Subwoofer yani LPF beslemesi için yetersiz kalabilir.. Çünkü 50Hz frekans için +özellik hoparlor ve +güç gerekir.
    Pek bir bilgim yok seslendirme ile ilgili hatta hiçç.. Yukarıdada söylediğim gibi normal 2 kolon+1mikseranfi+org ve eğlence düzenlemek (iki apartman arası diyelim) ortalama 2x300w . 4 kolonla yapılsa 2x600w. Dahada güçlüsü 2x800w empedanstan dolayı 2x3hoparlor yapılmazsa. 600wx2 hoparlorlu kolonu 1200w ayrıbiranfiye bağlar, anfiyide mikserin ortak çıkışına bağlar işte bu anfi POWER Anfi olur.. 2x1200w..
    Çalışma prensibi 2x25v 2Amp besleme akımı transtörlerle hoparlore sürülür ortalama 50w sesalınan bir anfiden farksızdır, POWER anfi beslemesi 2x80v 10Amp Transtörlerle hoparlore sürülür ortalama 900w ses alınabilir..
    Adı üstünde zaten anfi; diğerleri gibi bunlarada CD çalar bağlanılabilir/tek farkı daha fazla alanı seslendirebilmek. Fazla yazdım belki bir ışık olur..

Hakı katen power anfi bu diye mı düşünüyor sunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alıntı yazmaya usendim

pre-amp sesinkayaagından gelen mininimum güçlendirilmiş olan sinyali işlemek, yönelndirmek veya güçlendirmek icin kullanılan ara bir kat dır...
    pre amp tan çıkan sinyal direk güç katına yada power anfi yönlenir ve orda hoparlorlere gidcek seviyeye çıkartılır..
    power ise gelen zayf fakat saf sinyali hoparlorlere gidicek seviyeye yani güce çıkartan kısım ...

power anfi günlük hayatımızda duydugumuz bütün ses sistemleri icinde olan bir kavram ...
    aslında pre anfide aynı power anfi gibi her yerde olan bi kavram ..

integrated anfide bu iki sistem yan yana, iç içe çalışıyo ... bunun getirdigi en önemli avantaj maliyet ve entegrasyon (biraz işkilli bi kısım),
    kötü tarafı ise ayrık yapıdaki katların birbirlerini manyetik olarak etkileyebilmesi.. yani kısacası ses kalitesi olarak diyebiliriz...
    tabi bundan her pre-power anfi, integrated anfiden iyi olucak diye bi kavram çıkartmamalısın ..

pre anfi ve power i ayrı ayrı alırsa maliyetleri yükselir...
    ama o seviyede zaten fiyat çok bi önem teşkil etmez..

güç ile ilgili olan herşey power anfi ile alakalıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Düşüncemi yazdım, kendimce. En baştada tartışmaya/yoruma açık. paylaşmak istedim..

Düşünce diyorsunuz ama yanlış bilgi oldugundan düzelteyim dedim

• bilgilendirmeler için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla power amfi + pre amfi = entegre amfi, entegrenin de anlamı buradan geliyor olsa gerek, power amfi pre'si olmadan işlem görebiliyor mu? yani power amfiye doğrudan cd player vb kaynak bağlayabiliyormuyuz, power amfiler ses kalitesini nasıl etkiliyor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: turushanovgu

bilgilendirmeler için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla power amfi + pre amfi = entegre amfi, entegrenin de anlamı buradan geliyor olsa gerek, power amfi pre'si olmadan işlem görebiliyor mu? yani power amfiye doğrudan cd player vb kaynak bağlayabiliyormuyuz, power amfiler ses kalitesini nasıl etkiliyor,

Power anfiye cd bağlanmaz pre ye bağlanır ses kontrol gibi isler hep pre yapar

• ok anlaşıldı,

son olarak pre-power amfi sisteminde ses kalitesini etkin olarak pre mi belirliyor power mı belirliyor? yani güçlü ama ucuz power üzerine kaliteli pre mi eklemek lazım, yoksa tam tersi mi? veya her ikisi de sesi çok mu etkiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bir de integrated amfiyi pre olarak kullanabilirmiyiz, yani diyelim ki sesi kaliteli ama çıkışları düşük entegre amfiyi power'a bağlayabilirmiyiz? bu sefer ses kalitesini hangisi belirleyecek?
  • quote:

ok anlaşıldı,

son olarak pre-power amfi sisteminde ses kalitesini etkin olarak pre mi belirliyor power mı belirliyor? yani güçlü ama ucuz power üzerine kaliteli pre mi eklemek lazım, yoksa tam tersi mi? veya her ikisi de sesi çok mu etkiliyor

Ses pre katında oluşuyor tabi bu power katının etkisi yok denek değil

• o da anlaşıldı, entegre amfiyi powera bağlayabilirmiyiz? bu durumda hoparlörler powerdan çıkmalı,
  • quote:

bir de integrated amfiyi pre olarak kullanabilirmiyiz, yani diyelim ki sesi kaliteli ama çıkışları düşük entegre amfiyi power'a bağlayabilirmiyiz? bu sefer ses kalitesini hangisi belirleyecek?

Cok az model de var bu özellik zaten gereksiz bence cok güce ihtiyac duyan bir Hoparlor varsa zaten pre power şart Entegre bi anfiye başka bi is yaptırmak doğru değil bence herkes kendi ısını yapsın hatta aktif Hoparlor Ler var direk elektriğe bağlı. Bunlara power katı falan gerek yok direk pre bağlıyorsunuz olay tamam pre power ısı iki cihaza ayrı ayrı bütçe ve bunları birbirine bağlayacak ayrı bir kablo İcin bütçe demek ve iyi sonuc İcin 3 parcaninda iyi olması şart bundan ötürü siteminizin ihtiyacı ölçüsünde power e gerek yoksa hiç bulaşmamak daha az para kaybettirir ha ihtiyac be keyf bütçe ısı bu bırak pre power i pre+ mono power + mono power ve kablolarla 4 parçada olabilir yani bit çeşit ağ gibi duşun ekledikte büyür uzar güçlenir onemli olan ihtiyac gider dynaudio Hoparlor alırsın tüm avr Ler İcin demiyorum fakat bir cogu İcin sürdüğünü düşünürsün ama Hoparlor daha yüzde 10 bile kendini göstermez e ne lazım o zaman güzel bir pre bir mono power sag. Bir mono power sol taraf İcin alır bağlar anfinin özelliklerine göre hoparlörden daha üst düzey verim alırsın. Ha sen gider 90 Yada 91 desibel Hoparlor alırsın o zaman ses karakteri iyi bir entegre anfi ile cok iyi sonuclar alırsın

• Bir iki eksik bilgi bar. Kimi power amfiler ses kontrolune imkan verir. Bu ozellikte bir amfiye kaynak baglayabilirsiniz. Kimi kaynaklardada ses kontrolu imkani vardir bu kaynaklarimdirekt olarak power amfiye baglayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Bir iki eksik bilgi bar. Kimi power amfiler ses kontrolune imkan verir. Bu ozellikte bir amfiye kaynak baglayabilirsiniz. Kimi kaynaklardada ses kontrolu imkani vardir bu kaynaklarimdirekt olarak power amfiye baglayabilirsiniz.

Evet üstat haklısınız ama piyasada tek tuk oldugundan cok kafa karışmasın diye yazmadım

• çok kablo çok bağlantı haklısınız, böyle bir sistem benim durumumda anca fantaziye girer, volum kontrollü güçlü bir power'da muhtemelen çok pahalı bir cihazdır ve günün şartlarında çok da elzem değildir,

aklımdaki sorular cevaplarını buldu, hepinize çok teşekkür ederim, konu benim gibi düşünenlere de inşallah iyi bir kaynak olur
  • quote:

çok kablo çok bağlantı haklısınız, böyle bir sistem benim durumumda anca fantaziye girer, volum kontrollü güçlü bir power'da muhtemelen çok pahalı bir cihazdır ve günün şartlarında çok da elzem değildir,

aklımdaki sorular cevaplarını buldu, hepinize çok teşekkür ederim, konu benim gibi düşünenlere de inşallah iyi bir kaynak olur

hacı sizin amaç ney sinema sistemimi stereo sistem mi bütçe ney mesala öneride bulunmak için sordum
  • amaç müzik dinlemek, ama arada film de izliyorum ama sık değil,

bütçem geniş sayılmaz, hesabıma uyan 2. el cihazları almaya çalışıyorum, yakınlarda lektor8 almıştım, şimdi ikon6 aldım ama şu an bunlar için kullanacağım amfi pio 445, diğer hafta anlaşmaya vardığım kişiden denon pma 1500 alıp uzun bir süre amfi ve hoparlör olayını kapatıyorum, kaynak olarak şu an sadece alt sınıf bir sony cdp kullanıyorum, amacım pio pd-75 gibi bir referans cdp alıp bunda da son noktaya gelmek, ilave olarak pio avr, mp vs kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.