Şimdi Ara

Power Bank

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu cep telefonları için kullandığımız taşınabilir şarj cihazları,kılıf olanları demiyorum hoş aynı sonuca varıyor ama bu power bank dediklerimiz telefonun piline zarar verir mi? dışardayken şarj etmek durumunda kalıyoruz sonuçta,bunlar genel olarak çin malı ama tek işlevi içinde enerji depolamak. o yüzden bana zararı olmaz gibi geliyor ama danışmak istedim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Grugum

Arkadaşlar bu cep telefonları için kullandığımız taşınabilir şarj cihazları,kılıf olanları demiyorum hoş aynı sonuca varıyor ama bu power bank dediklerimiz telefonun piline zarar verir mi? dışardayken şarj etmek durumunda kalıyoruz sonuçta,bunlar genel olarak çin malı ama tek işlevi içinde enerji depolamak. o yüzden bana zararı olmaz gibi geliyor ama danışmak istedim ?

İçinde kaliteli (Samsung SDI, Goldstar, Panasonic gibi...) batarya kullanılanlar kesinlikle zarar vermez; içinde ne olduğu belirsiz bataryalar kullanılanlar da vermez ama kullanım ömürleri daha kısa olur.

Bir de şuna dikkat ediniz: Üzerinde örneğin 7800 mAH kapasiteli yazan bir powerbank, bataryası yine örneğin 1900 mAH olan telefonunuzun bataryasını da 4 tam kez şarj edemez; 2.5 ve en iyi olasılıkla 3 tam kez şarj edebilir.

Bilginize.

• Amper değerine bakmak lazım. Powerbank'ın 1A güçle şarj etmesiyle yine 1Amperlik normal adaptörle şarj olması arasında bir fark yok. Ama mesela bendeki powerbank 2.1A güç veriyor. Yani iki kat hızlı dolduruyor. Hızlı dolumu da pek tavsiye etmiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Amper değerine bakmak lazım. Powerbank'ın 1A güçle şarj etmesiyle yine 1Amperlik normal adaptörle şarj olması arasında bir fark yok. Ama mesela bendeki powerbank 2.1A güç veriyor. Yani iki kat hızlı dolduruyor. Hızlı dolumu da pek tavsiye etmiyorlar.

2. dediğinizde hatalısınız: varsayalım elinizde 10A çıkış verebilen (şarj edebilen) bir powerbank var. Mobil cihazınız da normalde 1A ile şarj ediliyor (edilmeli). Şimdi bu 10A çıkışlı powerbankı cihazınıza bağlarsanız 10 kat daha hızlı mı şarj edeceksiniz? Cevap: "teorik olarak evet!". Ama uygulamada böyle olamaz/olmamalı. Bir cihazın şarj devresi ve onun kontrol ettiği batarya eğer 1A ile şarj edilmeye göre tasarlanmışsa, ideal ve garantili şarj akımı da 1A, bilemediniz 1.2A'dir. Zaten ciddi tasarımlı bir mobil cihaza da 1.2A üzerinde şarj akımı verilmesin diye mutlaka akım sınırlayıcı bir devrecik de konulmuştur. Bu nedenledir ki 2.1 çıkışı olan bir powerbank, UYGULAMADA, 1A'le şarj edilmesi gereken bir mobil cihazın bataryasını 2 kat daha hızlı şarj etmeyecektir!...

• Ben koreden aldığım n9 diye bir markanınkini kullanıyorum.çok şükür sorunsuz ve güzel i5 üçbuçuk kere falan şarj ediyor tam doluyken.
  • Romoss 2 kullaniyorum 4 ay falan oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilbilen kullanıcısına yanıt
    Bu n9'un üstünde yazılı olan "kapasite" nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garanti İnt. Bank.
    15 yıl önce açıldı
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    8000 mAh yaziyor kardesim hatta birde resim atayim
    http://hizliresim.com/G1MW22

Power Bank

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 1 Kasım 2014; 22:16:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dilbilen

8000 mAh yaziyor kardesim hatta birde resim atayim
    http://hizliresim.com/G1MW22

Power Bank

Tşk. Zahmet olmayacaksa bu N9'un en, boy ve kalınlığını da bildirebilir miydiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Amper değerine bakmak lazım. Powerbank'ın 1A güçle şarj etmesiyle yine 1Amperlik normal adaptörle şarj olması arasında bir fark yok. Ama mesela bendeki powerbank 2.1A güç veriyor. Yani iki kat hızlı dolduruyor. Hızlı dolumu da pek tavsiye etmiyorlar.

2. dediğinizde hatalısınız: varsayalım elinizde 10A çıkış verebilen (şarj edebilen) bir powerbank var. Mobil cihazınız da normalde 1A ile şarj ediliyor (edilmeli). Şimdi bu 10A çıkışlı powerbankı cihazınıza bağlarsanız 10 kat daha hızlı mı şarj edeceksiniz? Cevap: "teorik olarak evet!". Ama uygulamada böyle olamaz/olmamalı. Bir cihazın şarj devresi ve onun kontrol ettiği batarya eğer 1A ile şarj edilmeye göre tasarlanmışsa, ideal ve garantili şarj akımı da 1A, bilemediniz 1.2A'dir. Zaten ciddi tasarımlı bir mobil cihaza da 1.2A üzerinde şarj akımı verilmesin diye mutlaka akım sınırlayıcı bir devrecik de konulmuştur. Bu nedenledir ki 2.1 çıkışı olan bir powerbank, UYGULAMADA, 1A'le şarj edilmesi gereken bir mobil cihazın bataryasını 2 kat daha hızlı şarj etmeyecektir!...

İyi de pratikde de hızlı dolduruyor. Benim powerbank'ı kullanan s4 ve note2 sahibi arkadaşlarım da bu çok hızlı dolduruyor diye söyledi. 5v 2.1A veriyor.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Şarj edilen (edilecek) cihazın şarj devresinin tanımladığı şarj akımı sınırına kadar (yani doldurulan/doldurulacak cihazın "müsaade ettiği kadar") "hızlı dolduracaktır" ancak bu değer herhalde 2.1A gibi yüksek bir değer değildir eğer şarj edilecek cihaz mobil telefon, iPod tarzı bir cihaz ise.
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Buyur kardesim resimlerde 5s var uzerindede ince bi koruyucu jel kapak var telefonun ona gore hesapla iste:) ayrica altindaki o turunculu,yesilli seyde n9 u aldigimda verildi ve fiyatta 30 dolar di. 2.5 ay once aldim.

http://i.hizliresim.com/dqg9B4.jpg

https://store.donanimhaber.com/bb/52/43/bb52432f1f6a5f8203389a0000da949d.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilbilen -- 2 Kasım 2014; 13:47:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.