Şimdi Ara

Power subtan 3.7V çıkış almak mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler diliyorum.Bu foruma girmeyeli çok uzun zaman olmuştu duygulandım :) malum üniversite falan derken hobiler arka planda kaldı. Neyse konuya dönmek gerekirse:
    Kısaca pc power subından, eski tip nokia şarj aleti yapabilir miyiz? internetten biraz bakındım sarı kablo 12v, kırmızı kablo 5v, turuncu kablodan ise 3.3v çıkış veriyor. Bana lazım olan değerler ise 3.7v 800mAh, nasıl bir direnç yada devre kullanmak gerekir bunun için?
    Dipnot olarak; tek bir telefon için yapmıyorum devreyi. O yüzden böyle bir yöntem kullanmak istiyorum.
    Bilgi sahibi olup da paylaşmak isterseniz şimdiden çok teşekkür ediyorum sevgili DH ailesi

• telefon şarjı için ,, , bilmiyorum
    5v a bir adet diyot bağlayınca, voltaj 4,2v a düşer,, uygun nokia ucu ile olur,, 5v çıkışın amperi çok, zarar verirmi bilemem
  • Sanırım voltaj zarar vermiyor. Amperi düşürmenin yolu nedir bikginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5v hattını kullanmanız yeterli. Telefon bu voltajı içindeki şarj devresi ile 4.2v seviyesine düşürüyor zaten. Amper için de sınırlama sağlıyor.

• Deniyorum şimdi bakalım olacak mı. Bir sorunla karşılaşırsam tekrar yazacağım teşekkürler :)
  • Bir hata olabilir mi nokialar eskiden beri 6.2v gibi standart dışı değerle şarj edilior yani eski modeller, bluetutlu nokia kulaklığımda tek 5v şarj gördüm.

Bir forumda biri tablo paylaşmıştı buamadım gerçi orda neden 5v ile şarj etmediğini açıklamıştı.
    bir kaynak buldum. Kolay gelsin.
    pinoutguide.com
    Nokia 2.0mm charger pinout diagram @ pinoutguide.com
    http://pinoutguide.com/ChargersAdapters/nokia_20_charger_pinout.shtml

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Kırmızıdan denedim şarj alıyor. Biraz bekledim ısınma vs olmadı şimdilik herşey yolunda, teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Telefon nokia değil şarj aleti olarak nokia uyuşuyordu. Düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum tekrar :)
    Power subtan 3.7V çıkış almak mümkün müdür?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.