Şimdi Ara

Power Supply'dan Adaptör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
3
Favori
24.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba! Otoların çakmak gözünden çalışan 12 volt 10 amper gücünde bir lastik şişirme pompası var. Pompayı evde çocuk için top şişirmek, deniz oyuncakları vs için almıştım. Kademeli adaptör var ama amperi düşük malumunuz. Kısacası evde boşta duran ATX formunda 300 watt gücünde power supply var. Bunu kullanarak pompayı çalıştırmak istiyorum. Ne yapmam gerek acaba. Güç kablolarının renkleri, sahip oldukları voltaj değerleri, çıkış güçleri, amper vs belirtirseniz elimden geldiğince uyarlamaya çalışacağım. Birde evde bazı kademeli adaptörler var salon kullanımına uygun (mesela connoc marka japon pazarından almıştım). çıkışlarını ölçüyorum yüksek voltaj veriyor. Nedir bu bozuk mu bunlara güvenerek nasıl cihazlarımızı bağlayacağız. Piyasada adam gibi bilindik bir marka adaptör yok. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 22 Mart 2012; 22:14:49 >

• Ben yaptım birader 400W Psu wardı arızalı tamir ettim bi çakmak soketi ekledim 12V çıkışına çokta iyi çalışıyor.
    dişi çakmak soketleri 50Krş-1TL civarı.çakmak soketinin iç(orta) kısımdaki metali psu nun sarısına bağla, dıştaki metali ise siyaha bağla. pSU nun 20pinli soketindeki yeşil kabloylada siyah kablolardan birini kısa devre yap(bu ikisini birleştir). canavar gibi devren hazır
  • bilgilendirdiğiniz için sağolasınız arkadaşlar. voltaj değerlerini ve bağlantı şeklini ve kablo renklerini anladım ancak sorun galiba amperde. illaki 10 amper olmak zorunda mı? psu'nun üstündeki etiketin resmini çektim inceleyip detaylı bir şekilde bilgilendirirsen sevinirim. rakamlar, voltajlar, amperler vs? birde dişi soketi nereden temin edebilirim. konnektörün resmini de (alıntı yaparak) koydum sonradan aklıma geldi. bendeki psu 20 pinlik. bu resim üzerinden yeniden tarif edermisiniz. kabloları bağlamak demek mesela konnektörden belirttiğiniz renkteki kabloları kesip sıyırdıktan sonra biraraya getirip elimizle bükmek mi demek yani demet yapıp birbirine bağlamak mı gerekiyor? yoksa konnektörün deliklerine harici olarak kestiğimiz kabloları yerleştirip uzatma yapıp bunları belirttiğiniz şekilde birleştirmek mi gerekiyor?

Power Supply'dan Adaptör
     Power Supply'dan Adaptör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 22 Mart 2012; 23:02:18 >

• certy'nin tarifine göre böyle mi olacak? kısa devre falan olmaz değil mi? yanlış bağlantı yapılırsa sorun çıkarmı? biyoteknolojinin tarifine göre erkek soket üzerinde gösterdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 22 Mart 2012; 23:05:21 >
  • 5 V çıkışada yük bağlamanızı tavsiye ederim.Sadece 12V çıkışlara yük bağlandığında voltaj 10,5-11'e kadar düşer.Birde 300 W power supply'nin 12V çıkışlarının 10 amper yüke dayanacağını zannetmiyorum.

İlla 10A meselesinde evet 10 A akımlı güç gerekir.Çünkü pompanın dc motoru zorlandıkça 10 amperide geçen akımları çekebilir.Kolay gelsin.
  • sağol kardeş. benin psu'nun resmini inceledin mi acaba? bundan olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 22 Mart 2012; 23:08:28 >
  • Eyvallah kardeş sende sağol.Paylaştığın resmin ters tarafında akım değerleride yazar.Orada 12V bölümü kaç amper yazıyorsa karar verilir.Ben açık yazayım 300W basit PSU'ların 12V çıkışlarının 10A'e dayanacığını zannetmiyorum.Tabi malzeme ucuz bozulursa önemli değil diyorsan denersin bozulmazsa devam..Bu arada bütün sarı renkli kabloları birleştireceksin.Yani hem 20 pinlideki hemde diğer çıkışlardaki sarı renkleri.

Bu birleştirme iletken akım kaybına engel olmak için.Yoksa 300W PSU 12V çıkışı 1 adetdir.Güç birleştirmek için değil yani.Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    power Supply fanı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benimki 20 pin ve örnek resme göre tek sarı renk görüyorum. birleştirilecek başka sarı yok (22 pin hariç) yanılıyormuyum? resmin ters tarafında (psu kutusundaki etiketin karşı kenarı mı demek istediniz?) yazan başka akım değerleri yazan bir yazı, etiket vs yok ve sadece bu etiket var! orada +12v 8.0 amper görüyorum. +3.3 volt 14.0 (org) yazıyor bu nedir? birde altalta sürekli ve kesikli çizgi ne anlama geliyor. yaklaşık artı veya eksi aralık değerini mi? yani 7'de olabilir 8'de gibi. resimde 360 W - 30 Amper trafo var. bu işimi görürmü? buradaki 30 amper 0-30 amper aralığınımı belirtiyor. yani 10 amperde dahil kullanılabilir anlamındamı?

Power Supply'dan Adaptör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 22 Mart 2012; 23:45:58 >

• sen dene bi. neden diye sorarsan bendeki pompadada 10A yazıyodu ama motorun çektiği akım 3,48A di.
    çakmaklıktan çekilebilecek akım 10A-20A arasında arabadan arabaya değişiyor. bu adamlar çakmaklık akımını mı 10A olarakmı yazıyorlar anlamadım. pompayı araba lastiği şişirirken ölçtüm. buda 32 psi civarı bi basınç demek . bizim akım sınırını max seviyelerinde görebilmemiz için yeterli. bence bi dene derim
  • certy senin tarif ettiğin şekilde yaptığım çizimlere göre doğru mu anlamışım? abicim zahmet olmazsa renklere ve bağlantılara dikkat ederek yeniden bakıp onaylarmısın kuşkumu gidermek için. bir de konnektörü kesmek istemiyorum. konnektörden kablo çekerek bunları birleştirmek istiyorum. birde etiketin üzerinde yazan bilgiler ne anlama geliyor bilgilendirirsen sevinirim. öbür arkadaş daha az kablo çekerek bağlantı yapmış senin tarifinde daha çok gerçi bunun nedenini de açıklıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 23 Mart 2012; 17:46:56 >
  • bioteknoloji kardeşim aynı şeyi senin için de tekrarlamak istiyorum. senin tarifine göre de bir çizim yaptım. bu şekilde bağlamam gerekiyor değil mi? diğerinde birçok kabloyu birleştirmem gerekiyor senin tarifinde daha az neden öyle? certy kardeş bu kadar kabloyu birleştirmenin nedeninin fazla akımı kaldırmayacağından olduğunu söylüyor. başka kaynaklarda da bunu teyit eden bilgiler var doğrusu. çakmak bağlantısını doğru renklere mi bağlamışım bi de buna bakarsan sevinirim. erkek uca göre yaptım tabii. dişisini nerden bulacağım bilmiyorum. kabloyu kesmek zorundada kalmam böylesi daha doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragot -- 23 Mart 2012; 17:51:35 >
  • Şimdi bendeki power mesela cooler master gx 650 modeli 12v tek kanaldan 52Amper verebiliyo tabi böyle bir power kullanmayacağına göre sıkıntı ve voltaj düşmesi görülebilir eğer sendeki powerda 12v +3.3v filan tek kanaldan o amperleri verebilseydi sorun olmazdı yine buda malesef yeni nesil psularda var ama aopen de iyi birmarkadır 10A değilde 8A olsaydı kesin kurtarırdı 10A VEREBİLİT MAXTA AMA UZUN SÜREDE NE OLUR bilemezsin ÇÜNKİ sınırda kullanmış olacaksın.
  • Sayın dragot;bahsettiğiniz 360W güç kaynağı çıkış gerilimi 12V ise fazla bile gelir.

Sayın interyasin;sizdeki güç kaynağı toplamda 650W'dır.Sadece 12V çıkışlarından 52A veremez.Etiketinde 18 amper 12V çıkış olduğunu tahmin ediyorum.Vel hasıl;bu tiplerde 5 V. gerilimli çıkışlar daha yüksek amperajlıdır.Kolay gelsin.
  • sen şu pompanın bi fotoğrafını koysana merak ettim doğrusu. acaba babamın televizyondan aldığı şu dandik çin mallarından mı diye bi bakalım :=) certy nin yaptığı gibi yaparsan psu nun akım sınırını zorlayacak kadar güç çekebilirsin psudan. benim denememde buna ihtiyaç olmadığı için yapmadım zaten. kabloların tanesi 7.5A akıma dayanabildiği için yapmama gerek kalmadı öyle bişeyi :=)
    istersen bi marka modelini buraya yaz bi bakalım max kaç amper akım çekiyor. zaten geriye yapabileceğin bişey kalmaz sorunun hallolur. bendeki psu nun 12v çıkış akımı 25A oyüzden sorunum olmuyordu :) adamlar ona göre kablo takmışlardı. sen denildiği gibi yeşil ile siyahın birini soketi kesmeden bi telle bağlayıver. oradan zaten fazla akım akmıyor 2-3mA bişey. ince tel kullanabilirsin. buruşturup sok o deliklerden.2şer tane sarı ve sihaı gruplu olarak bağla certynin dediği gibi. pompayı bağlayıpta çalıştır akımını ölç.eğer bnmki gibi 2-3 A bişeyse hiç uğraşmazsın IDE türü soketin birini kes sarı ve siyahını kullan. sadece 2 kablo taşır bu akımı. ama dikkat et kabloların gözüne ince geliyosa sen yinede sayıyı arttır. bn eve gidiyorum artık. yazacağın cevabı yarın 10 gibi okuyabilirim. sana kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Sayın dragot;bahsettiğiniz 360W güç kaynağı çıkış gerilimi 12V ise fazla bile gelir.

Sayın interyasin;sizdeki güç kaynağı toplamda 650W'dır.Sadece 12V çıkışlarından 52A veremez.Etiketinde 18 amper 12V çıkış olduğunu tahmin ediyorum.Vel hasıl;bu tiplerde 5 V. gerilimli çıkışlar daha yüksek amperajlıdır.Kolay gelsin.

kardeşim dedikya psunun özelliği bu sli ve oc lerde sıkıntı olmasın diye yeni nesil psularda tek kanaldan 52a veriyo alsana link bak orda neyazıyo zaten üzerindede 12v 52a yazıyo linkdeki resimdede yazıyo bakarsan atıyomuyuzda konuşuyoz sanki.
    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6642

• Öncelikle sakin ol kardeş,sonrasında verdiğin adreste o ürünün anlatımı var ve 52 amper bahsi hiç geçmiyor.Oyuncak değil ki,52 amper dile kolay.Amacım doğruları paylaşmak adına uyardım,doğruları öğrenelim değilmi?

Bilinir ama yinede yazayım;böyle güç kaynağının toplam gücü 3,3V+5V+12V voltaj çıkışlarının toplamıdır.Sadece 12V çıkışa mahsus değildir.
    İletken kayıbını düşünerekde yazmak gerek.Yani 52 amper akımı taşımak için o güç kaynağının içi komple kablo olsa yinede kayıplı taşınır.Kolay gelsin.
  • Sakinim
    Ekstrem Özellikler
    * Intel'in ATX 12V V 2.13 standardına uygundur
    * Tek +12V kanalı ile SLI&Crossfire konfigürasyonları kurmanıza olanak tanır
     Power Supply'dan Adaptör

Edit:Bu olay artık tüm sistemlerde birçok elektronik eşyalarda sistem bitaraf boş kalıyorsa diğer tarafı tam kullanbiliyor yani güç verimliliği.

Dİkkat edersen burdada neyazmış
    Cooler Master GX Serisi 650W 80 PLUS Single Rail Güç Kaynağı
    Cooler Master'dan gerçek oyunculara özel, ikili ekran kartları için ideal, TEK KANAL 52A güç!
    tabiki kayıplardan behsetmiyoz hadi hatrın için 48A olsun ki bu 52 amper sınır değeri değildir sınır değeri 780watt adamalr bilerek düşük değerler veriyor fazla abanmasınlar diye

Power Supply'dan Adaptör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 23 Mart 2012; 23:05:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: interyasin

Sakinim
    Ekstrem Özellikler
    * Intel'in ATX 12V V 2.13 standardına uygundur
    * Tek +12V kanalı ile SLI&Crossfire konfigürasyonları kurmanıza olanak tanır
     Power Supply'dan Adaptör

Edit:Bu olay artık tüm sistemlerde birçok elektronik eşyalarda sistem bitaraf boş kalıyorsa diğer tarafı tam kullanbiliyor yani güç verimliliği.

Dİkkat edersen burdada neyazmış
    Cooler Master GX Serisi 650W 80 PLUS Single Rail Güç Kaynağı
    Cooler Master'dan gerçek oyunculara özel, ikili ekran kartları için ideal, TEK KANAL 52A güç!
    tabiki kayıplardan behsetmiyoz hadi hatrın için 48A olsun ki bu 52 amper sınır değeri değildir sınır değeri 780watt adamalr bilerek düşük değerler veriyor fazla abanmasınlar diye

Power Supply'dan Adaptör

bu işte bi terslik var:) total power 650W yazıyo fakat hepsini topluyon 795W yapıyo :) hakkaten bi terslik var yani :D:D:D ilginç:)

• terslik yok kutusunda maxiumum 780watt yazıyor zaten peak değeri o. Bu amper kabol işini abartıyorsunuz gibi asus gtx 560ti adlık 38 a güç kaynağı istiyor kutusunda öyle yazıyor zaten.38amper dikaktli okuyun bunun gtx 5780 580 590 olanları var amperini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 25 Mart 2012; 20:37:29 >
  • selamun aleyküm , İyi günler
    laptop şarj cihazı elektrik gidince laptopu kapatmıyor ve kesintisiz güç kaynağı rolü oynuyor ve
    bende bu şarj cihazını söküp , masaüstü bilgisayaımın power kablosunu kesip şarj cihaza bağlasam aynısı gib olurmu yani lerltrik gince kesilme olmazmı ??? yanmayı engellermi ???
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.