arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce büro ya toplama bir bilgisayar aldık.. herhangi bir problem yaşamadık bu zamana kadar
3-4 gün önce pc açılırken windows loading ekranında reset atmaya başladı işletim sisteminin çöktüğünü düşünerek format attık ve sorun düzeldi dün sabah her zmnki gibi pc yi açtım bu sefer bios ekranını geçtikten sonra harddisk okuma hatası vermeye başladı..
hdd de yada power supply de bi problem oldugunu düşünerek teknik servisi aradım gelip aldılar pc yi bugün aradılar ve power supply nin yeterli elektrik iletmediği için hdd yi çalıştırmadığını söylediler..
power supply i değiştireceklerini ancak bunun garanti kapsamına girmediğini belirttiler
büroda güç kaynağı vs. kullanıyoruz ve 18.02.2009 tarihinde alındı bilgisayar. kasanın garanti süresi 2 yıl herhangi bir yanma vs. yok supplyde yani kullanıcı hatasına girme ihtimali yok diye düşünüyorum. durduk yerede 40 lira vermek mantıksız geliyor.
sizcede garanti kapsamı dışında olabilirmi? değilse ne yapmalıyım?
kasanın içini kurcaladıysanız daha önce kapsam dışı kalabilir.bir kablo yerini bile değiştirseniz ve bunu anlarlarsa kapsam dışı bırakabiliyorlar malesef.
herhangi bir kurcalnma yok dediğim gibi daha öncebi roblem yaşamadık pc de o yüzden hiç içini açma gereği bile duyulmadı..