Şimdi Ara

power supply tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasamın power supply ı patladı yeni bir power supply almak istiyorum sizce nasıl bişey almalıyım..Bu arada patlama olayıda şöyle gerçekleşti fm09 oyunundayken bilgisayar aniden kilitlendi ve bilgisayarı yeniden açmaya çalıştığımda 1 2 sn çalışan alet aniiden duruyodu ve hiç birşey yapmıyodu kasayı açtım ve ram leri hardiski falan kontrol ettim güç kablolarını falan söktüm sonra tekrar taktım ve power tuşuna basmam ile bir cıvılcım ve bir duman kapladı ortalığı.Sistemim aşağıdaki şekilde tavsiyelrinizi beklliyorum

Asus M2NPV-MX ANAKART

AMD ATH64 3500 2.0GHZ İŞLEMCİ

2x512MB 533 KINGSTON DDR2

160GB SAMSUNG 7200 8MB

ASUS TA-5A1350W KASA

• Bütçeniz nedir?
  • aman hocam dikkatli olun galiba bağlantıları düzgün yapamadığınız için patlama oldu...

bütçe ve ekran kartınızı yazarsanız ona göre bişeyler önerebilirim...
  • ekran kartı onbord bu arada ve bütcede 100ytl civarı
  • o sistemle o psu nasil patladi anlamadim, yanlis baglantimi yaptin acaba.
  • sistemde bi bozukluk vardı ben power supply dan şühelimdim.Çünkü geçen haftada aynı kitlenme sorunu yaptı dediğim gibi bilgisayarı açmak için bastığımda fanlar falan dönmeye başlıyo tam işlemci çalışıcakken hop bir anda herşey duruyodu.Geçen ramlerin yerini değiştirdiğimde olmuştu ama bu seferkinde kurtaramadım.Acaba başka bi sorun daha olabilir mi?Anakarttan, işlemci veya ram den kayaklanan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok pahalı bir powera ihtiyacın yok dostum o sisteme. 80 liraya 380w LC-Power işini fazlasıyla görecektir

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=2176&description=Lc-Power-380W-V2-0-120-mm-fanli-Guc-Kaynagi
  • Tartışmasız XILENCE sanırım makinayı çok zorlamayacaksın.

XP480
    İyi bir psu al başın ağrımasın hemde kaliteli bir marka.
    Bu fiyata alabileceğin en iyi psu.

http://www.hepsiburada.com/xilence-xp480-480w-sessiz-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd70995

Yorumlarını incelersen bana hak vereceksin.
    Şimdiden güle güle kullan.
  • asus kasayla gelen psu lar genelde sağlamdır. sisteminde az güç çeken bir sistem bence şebekede ya da priz de bir sorun olabilir.
  • http://www.deveyuku.com/bilgisayar-bilesenleri/kasa-ve-aksamlari/guc-kaynaklari/aopen-400w-24-pin-baglantili-120mm-fan-on-off-dugmeli-.html bu hem ucuz hemde 18a f/p bakımından güzel ama deveyükü bu stokta var yazar sepete ekle dersin ürün yok diyebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Ekim 2009; 19:01:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mturkel34
    Tartışmasız XILENCE sanırım makinayı çok zorlamayacaksın.

Ne kadar zorlanabilir ki o sistem?
  • Sistemin zorlanmaz ama bana kalırsa psu için ileriyi düşünerek tercih yapmak daha doğru olur. 480watt psu şu anda işini görebilirken birkaç ay içinde ufak bir değişim sisteminin güç dengesini bozabilir. Önerim gereken güç kaynağının 100 - 200 arası fazla değerlere sahip olanın alman olacaktır.

Corsair 550 watt tercih edebilirsin

http://www.hepsiburada.com/corsair-cmpsu-550vx-550w-120mm.-80-plus-nvidia-sli-power-supply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd999730

Xilence 580 watt diğer önerim

http://www.hepsiburada.com/xilence-xp580-580w-powersupply/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd8501076

Tercih senin dostum

• solidblue o kadar yüksek güç ihtiyacı yok sisteminin, ilersi için düşünürse alabilir ancak o tarz bir modeli. Zaten bütçeyi de belirtmiş.
    400-450W arasında kaliteli bir güç kaynağı sistemini idare edecektir.
  • Condor arkadaşımın tavsiyesine -1.

Ocz 400watt stealhxtreme'i kargo dahil 87tlye aldım, şimdi 97tlye alınabilir hizlishop.com da. Lc power alabilirsiniz, ben önermiyorum.

Güç verimliliğinin ne kadar olduğuna, ortalama sorunsuz çalışma ömrünün 100000 saat olmasıyla kıyaslayarak kaliteli bir güç kaynağına ulaşabilirsiniz. Çok watt gerekmiyor demeyiniz her sene güç kaynakları %10 eskiyebilir, bu normal değerler içindedir. Ocz bunu bir adım ileriye götürmüş, 400w güç kaynağı alındığı tarihte 450watt güç verebiliyor düzenli olarak. Geleceğe bir senelik güvenlik böylece öngörülmüş şekilde geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

solidblue o kadar yüksek güç ihtiyacı yok sisteminin, ilersi için düşünürse alabilir ancak o tarz bir modeli. Zaten bütçeyi de belirtmiş.
    400-450W arasında kaliteli bir güç kaynağı sistemini idare edecektir.

Elbette 400 - 450 W arası bir sistem yeterli olur. Ben de nedenini açıklayarak bir öneri getirdim. Sizin de dediğiniz gibi kaliteli bir güç kaynağı idare edecektir. Ben olsam biraz daha fazla verip bir üst modelini almayı tercih ederdim sadece.

• İdare etmekle yetmek aynı şey, hatta çok üst watt değerden alırsan, sistem boştayken(güç kaynağı %20 değerin altında tüketiyorken) verim kaybı yaşarsın fazladan elektrik masrafı yapar. İhtiyaç neyse o, 600 watt aldığın da 5 senede eski oluyor, 800watt da 1000de. Fazla almak, kapasitör ömrü açısından iyi olabilir ama yine de sıfır ürün olmayacaktır aldığınız belli bir zaman geçtikten sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.