Şimdi Ara

powercolor hd4850 deki problemin nedeni nedir sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek oyun oynayan ve sürekli donanım değiştiren biri değilim, kırk yılın başı bir ekran kartı değiştireyim dedim, hd3850 vardı daha önce HD4850 aldım powercolor ın. Diğer sistem parçaları da çok yeni değil, dual core çift çekirdek intel işlemci var.
    Taktım kartı denemek için, oyunda herhangi bir sorun yapmıyor fakat windows da görüntüde bozulma yapıyor. Sürekli olarak değil, bazı durumlarda bir anlık görüntü bozuluyor, tam olarak yazıyla anlatmak zor olduğu için videoya da çekip youtube a attım. Bu görüntüdeki anlık bozulma özellikle youtube da videolar arasında gezerken çok net anlaşılıyor. Gerçi videoya çekerken kullandığım fotoğraf makinesi çok iyi olmadığı için çok net görülemiyor olabilir.
    Şu linkten izleyebilirsiniz :
    http://www.youtube.com/watch?v=EugrYqUHb9s

Kullandığım sistem windows 7 64 bit. ilk aklıma gelen driver sorunu olabilir dedim. 4 farklı driver denememe rağmen aynı sorun devam ediyor.
    Bir de acaba güç kaynağından olabilir mi , karta yetersiz geliyor olabilir mi diye düşündüm, çünkü güç kaynağım 300-350 W civarı bişey. Ama oyunlarda aynı sorunu yapmaması ilginç, esas gücü oyunlarda çekiyor çünkü.
    Bu konuda tecrübesi olan var mı veya fikir verebilecek bana?
    Kartı yeni aldım zaten arızalı diye servise mi versem, bunda herhangi bir arıza yok diye geri verirler mi acaba.

değerli yardımlarınızı bekliyorum..

• 1- Kartı değiştirken tüm driverları driver sweeper tarzı bir programla kaldırıp güncel yükleme yaptınız mı?

2- Bana flash sorunu gibi geldi flash güncellemesi deneyin.

3- Oyunlarda peak değere ulaşır güç tüketimi ekran kartının onlarda sorun çıkarmadıysa güç kaynağından olduğunu zannetmiyorum. Her ne kadar NŞA da kart için en az gerçek 400w tavsiye edilse bile.
  • Driver sweeper ı denedim ama aynı sorun devam ediyor.

Biraz daha çok deneme yaptıktan sonra anladım ki, dediğin gibi, büyük ihtimalle flash player sorunu. Sadece flash kullanan, özellikle video sitelerinde yapıyor bu sorunu. video sitesindeyken mesela browser penceresini kapattığımda da aynı bozulmayı yapıyor, ama başka sitelerdeyken kapatırsam browser ı o zaman sorun olmuyor. En son flash versiyonu yüklü şuan browser larda. Internet Explorer da da aynı şeyi yapıyor Chrome da da aynı bozulmayı yapıyor.
    İnternetde bayağa bir aradım taradım ama kesin çözüm bulamadım.
  • Kartı başka bir ssitemde deneme şansınız varsa iyi olur.
  • Eğerki sorun flash problemi ise flash player ın tümden kaldırıp (Reg kayıtları ile birlikte, bunu yapan uninstaller programlar var) tekrar temiz kurulum deneyin. Kartla alakalı bir sorun olsadı her pencere açışınızda gidip gelme yaşardınız gibi geliyor. Arkadaşın dediği gibi farklı bir sistemde deneme imkanınız varsa problem şıklarını elemiş olursunuz.
  • leon-x in dediği gibi başka sistemdede deneyin derim. ancak flash player sorunu olmayabilir de. ekran kartına flash video izlerken de az da olsa yük biner oyunlardada problem çıkaracaktır psu yenilemesi yapmanızı tavsiye ederim
  • Tamam sorunu çözdüm sanırım. Google Chrome forumlarında bu konuda şikayet edenlere cevap yazmışlar, Video nun üzerine sağ tıklayıp Flash player ın Settings ine girdiğinde "enable hardware acceleration" ı kapatıyorsun problem çözülüyor. Internet explorer da da denedim Chrome da da denedim sorun gitti. O ayarı açtığım zaman yine aynı şeyi yapıyor. Demekki çözüm o.
    Tabii bunu niye yapıyor onu bilmiyorum. Kartla veya driver ile mi alakalı yoksa flash player ın saçmalaması mı , o muamma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratm

Tamam sorunu çözdüm sanırım. Google Chrome forumlarında bu konuda şikayet edenlere cevap yazmışlar, Video nun üzerine sağ tıklayıp Flash player ın Settings ine girdiğinde "enable hardware acceleration" ı kapatıyorsun problem çözülüyor. Internet explorer da da denedim Chrome da da denedim sorun gitti. O ayarı açtığım zaman yine aynı şeyi yapıyor. Demekki çözüm o.
    Tabii bunu niye yapıyor onu bilmiyorum. Kartla veya driver ile mi alakalı yoksa flash player ın saçmalaması mı , o muamma.

Problemin flash kaynaklı olup çözmenize sevindim. İyi forumlar :)
  • Bende de hemen hemen aynı sorun vardı 6850 karta en ağır testleri yapmış termal macunu değiştirmiş driver ve directX güncellemesi power değişimi vs...vs..herşeyi yapmama rağmen ne zaman bir online video izlemeye kalksam mavi ekran veriyor ctrl+alt del bile işe yaramıyordu mecbur resetliyordum ... bu sorun en ağır oyunlarda 1080p videolarda en ağır testlerde olmuyor sadece online film izlerken (youtube,facebook ) oluyordu..
    sorunu şöyle çözdüm kartın biosunu yeniden yazdım sorun ortadan kalktı :) (kendi orjinal değerleri ile oynamadan)
    bilgi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 4 Aralık 2011; 13:32:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCCR

1- Kartı değiştirken tüm driverları driver sweeper tarzı bir programla kaldırıp güncel yükleme yaptınız mı?

3- Oyunlarda peak değere ulaşır güç tüketimi ekran kartının onlarda sorun çıkarmadıysa güç kaynağından olduğunu zannetmiyorum. Her ne kadar NŞA da kart için en az gerçek 400w tavsiye edilse bile.

bendede 4870 var aynı srun bendede var ekran biden gidip aynı anda geri geliyor sinir bozucu ama powerdan yyapıyor eski power 450 watt tı ondan sorun yoktu ama yandı :)) şimdi ise 300 watt power değiştir düzelirr !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Bende de hemen hemen aynı sorun vardı 6850 karta en ağır testleri yapmış termal macunu değiştirmiş driver ve directX güncellemesi power değişimi vs...vs..herşeyi yapmama rağmen ne zaman bir online video izlemeye kalksam mavi ekran veriyor ctrl+alt del bile işe yaramıyordu mecbur resetliyordum ... bu sorun en ağır oyunlarda 1080p videolarda en ağır testlerde olmuyor sadece online film izlerken (youtube,facebook ) oluyordu..
    sorunu şöyle çözdüm kartın biosunu yeniden yazdım sorun ortadan kalktı :) (kendi orjinal değerleri ile oynamadan)
    bilgi olsun

Tamam verdiğin bilgi için teşekkürler, bu da aklımda olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzeberusx1

quote:

Orijinalden alıntı: SCCR

1- Kartı değiştirken tüm driverları driver sweeper tarzı bir programla kaldırıp güncel yükleme yaptınız mı?

bendede 4870 var aynı srun bendede var ekran biden gidip aynı anda geri geliyor sinir bozucu ama powerdan yyapıyor eski power 450 watt tı ondan sorun yoktu ama yandı :)) şimdi ise 300 watt power değiştir düzelirr !

Arkadaş sorununu çözmüş zaten, flash kaynaklı bir problem. Powerdan olsaydı diğer herşeyde aynı problemi yaşardı. Bazen gereksiz yere bu şekilde önerilerden power alınabiliyo . Bence en son çare olarak görülmeli power alımı. Hatta çevrede olan birinde denenip ondan sonra alınmalı diye düşünüyorum.

• flas da olmuştur :)) ama ben power değiştirdikten sonra yaşamaya başladım onun için dedim :) özür dilerim .)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.