Şimdi Ara

powercolor hd6950 vs sapphire r7 360 vs geforce 740

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler fiyat olarak aynılar ama karar veremedim sizce hangisini almalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zikir ceken baykus kullanıcısına yanıt
    İşlemci,çözünürlük,ram,güç kaynağı ve bütçeniz nedir?
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    8 gb ram, i7 işlemci, 3.4 ghz

• islemci ram soylemissin sadece adam cozunurluk sormus 1080p mi ne diye?guc kaynagi sormus butce sormus bunlari soylemen lazim ama ortada hic bilgi olmasa ben 6950 almam dx12 yok.gt740 yavas bir kart.360 da degil de 370 olabilir cozunurluk guc kaynaginin ne olduguna gore.
  • Psu yeterse az daha ekle 370 al.

• haklısın çözünürlüğe nasıl bakıcam

Cpu-z programını indirin.Cpu bölümünde name yanında yazan yazıyı buraya yazın.Çözünürlük için masaüstünde boş yere sağ tıklayın,görüntü ayarları deyin.Gelişmiş ayarlara tıklayın.Çözünürlük altındaki maksimum ne yazıyor onu söyleyin.Örneğin: 1920*1080,1600*900,1280*1024 gibi...(Veya monitörünüzün arkasında kağıt vardır.Orada markası modeli seri numarasıı yazar.Örneğin Asus VE228...Kağıttaki yazıları aynen buraya yazın) Kasa kapağını açın.Prizden gelen güğç kablosunu taktığınız parçanın üzerindeki kağıtta yazanları buraya yazın.Örnek: Everest EPS-M02 gibi...Ve maksimum bütçenizi söyleyin.Bunlardan herhangi birini eksik yazarsanız yazmayın.Çünkü anlamı yok.Tavsiye verilemez.Yardımcı olmamız için yardımcı olmalısınız.

1-İşlemci adı (Örneğin i5 2500K)
    2-Monitörünüzün çözünürlüğü (Örneğin 1366*768)
    3-Güç kaynağınızın markası modeli ((Örneğin Corsair VS550)
    4-Ve bütçeniz... (Örneğin 500TL)
    5-8GB ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 11 Mayıs 2016; 13:28:41 >

Merhaba dediklerinizi yaptım sistemim:

1-İşlemci adı : Intel Core i7 4770
    2-Monitör çözünürlüğü: 1280x1024
    3-Güç kaynağım:http://i.hizliresim.com/LAJn4G.jpg
    4-Bütçem: 500 tl ama sizin daha uygun öneriniz varsa 600tl ye kadar çıkabilirim
    5-8GB ram
    1-İşlemciniz gayet iyi.Uzun yıllar götürür sizi.
    2-Monitörünüz gerçekten çok eski. Güç kaynağından sonraki ikinci en acil ihtiyacınız monitör
    3-Güç kaynağınız çok kötü.Ekran kartından daha acil güç kaynağı almalısınız.
    4-Bütçem: 500 tl ama sizin daha uygun öneriniz varsa 600tl ye kadar çıkabilirim
    5-8GB ram zaten ideal durumda.

Ekran kartı,monitör ve güç kaynağı almalısınız.Ama en acil ihtiyacınız güç kaynağı...İkinci el düşünür müsünüz yoksa sıfır mı alacaksınız?
    aynen monitör baya eski. ekran kartını sıfır alıcam şuanki güç kaynağımla uygun bi ekran kartı olursa daha iyi olur h1z1,cs go,lol gibi oyunlarda iyi performans vermesi bana yeter
    Hocam şu anki güç kaynağınıza uygun bir ekran kartı henüz icat edilmedi.Monitör ve ekran kartı almayı erteleyin.Ama güç kaynağı almayı ertelemeyin.O kadar kötü yani...Tavsiyem forumun ikinci el bölümünden güç kaynağını en azından garantili 2.el almanız.Daha sonra da GTX950 gibi bir ekran kartı alırsanız (ki bence ekran kartını da 2.el garantili alın),100 güç kaynağı + 600 GTX950 700 liraya sisteminizi canlandırırsınız.Ve ilk fırsatta o monitörden kurtulun.1080p ve sadece vga çıkışı olmayan bir monitör alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Mayıs 2016; 15:44:41 >
    anladım 2. el almayı düşünmüyorum güç kaynağı olarak hangi modeli önerirsiniz? teşekkürler
  • Guc kaynagi en ucuz 400w lik aerecool var. 85 tl olmasi lazim hepsiburadada.
    Ekran karti olarak da gtx 950 alin 400w psu ile kullanirsiniz rahat. 370 onermem kesinlikle gtx 950 370 den yuzde 20 30 daha hizli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam güç kaynakları alındıklarında genelde ömürlük olurlar.Birçok kullanıcının sandığının aksine güç kaynağı en önemli parçadır.Her donanımdan kısın ama güç kaynağından kısmayın.

1-Msi 750Ti
    http://www.eksenbilgisayar.com/msi-n750ti-tf-2gd5oc-gaming-geforce-gtx-750-ti-2-gb-gddr5-128-bit-ekran-karti

2-Zalman LE500 (Minimım bunu alın.DAha düşüklerine bilgisayar emanet edilmez.)
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-le-serisi-500w-guc-kaynagi.html

Bu şekilde 600 civarına tamamlıyorsunuz alışverişinizi.Eğer bütçenizi biraz daha artırma şansınız varsa ve 1080p monitör alma ihtimaliniz varsa,kesinlikle ekran kartınızı GTX950 alın.Ama oynayacağınız oyunları göz önüne alırsak 750ti ile de hepsini en üst ayarda oynarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Mayıs 2016; 16:45:40 >

Aerocool VX 400 var 80 Tl ye sıfır onu alın yanınada bitane GTX 950 alın keyfinize bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 12 Mayıs 2016; 16:50:22 >
    çok sağol son bi sorum daha olucak güç kaynağının +80 olması fazla güç tüketmesine yol açar mı yoksa sadece verimlilik açısından mı
    Tam tersi...+80 olması demek %80 verimlilik demek.Verimlilik arttıkça harcanan güç azalır.Yani güç kaynağı boşa güç çekmemiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 12 Mayıs 2016; 17:21:42 >
  • O sistem o güç kaynağı ile nasıl ayakta duruyor ilginç Yeni güç kaynağı alırken de kesinlikle everest, frisby gibi markalardan uzak durun. Sağlam markalar şunlarıdr: zalman, corsair, fsp, high power vs. BUnların yanında thermaltake ve xigmatek nasıldır bilemiyorum.

Bütçeniz yetmiyorsa aldığınız psunun %80 olmamasını dert etmeyin. Örneğin benim yaklaşık 3 sene önce aldığım zalman zm-500lx'i zamanında muadillerine göre daha ucuz olduğu için tercih etmiştim. %80 belgesi yok ama özelliklerinde normal yük altında %84'e kadar verimli olabildiği yazıyor. Yani markalar biraz da sertifika için para alıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.