Windows 7 Home Premium kurulu dizüstüne format atmışım ve sonrasında Powerdvd bedava sürümü yüklüydü. Windows 8 kurulu laptopta'da aynısı kurulu. Windows güncellemeyle mi yüklüyor yoksa başka program mı yüklüyor bilemedim. Tekrar format attım şimdi yok, internetten aradım yeni ve paralı sürümü var sadece ve çok gereksiz delux falan filan. Eskisi ufak basit bedava ve kullanışlıydı. Windows güncellemeyle mi yüklüyordu veya nereden gelmişti bulamıyorum bilen var mı?
Powerdvd bedava sürümü yeni alınan pc'lerde yüklü olarak gelir. Format atarsanız kendiliğinden tekrar yüklenmez. Üretici firmanın servisinden sorun belki tekrar verebilirler ama yüklü geldiği için o da zor bir ihtimal. Ücretli sürümlerine ya da başa programlara bakın.
Normalde yeni alınan optik sürücülerin yanında bir de OEM lisanslı PowerDVD tarzı dvd oynatma yazılımları da gelir. Dizüstülerde ise HDD'de özel bir klasörde sürücü ve bu tür yazılımların kurulum dosyaları bulunur, eğer HDD'de sistem yedeği varsa oradan geri yüklediğinizde bu klasörlere de ulaşabilirsiniz. Bazı dizüstü bilgisayar firmaları çeşitli modellerinin websitesinde bu yazılımları indirime sunabiliyor, bir de oraya bakın derim.