Şimdi Ara

Powershot sd600 / ıxus 60 aldım yorumlarım/yorumlarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    daha iki gün oldu Powershot sd600 / ıxus 60 alalı ve ilk izlenimlerim inceliği ve kullanımı çok güzel ancak otomatik madda oda içi çekimleri 6 mp ye yakışmayacak kadar kötü bence... birde kutudan arjinal kılıf çıkmaması da hayal kırıklığına uğratıyo insanı... ben ayarlarınımı yapamadım yoksa makine böylemi bilmiyorum. bende türkçe klavuz olmadığından ayarlarını yapamamaış olabilirim türkçe klavuzu nereden bulabilirim.

yorumlarınız bekliyorum...

• İçeriden ziyade dışarda çekim yapmanı tavsiye ederim alışma devresinde, ilk resimler, ilk video çekimi hep kötü olur genellikle, makineye alıştıkça geçer, bende de öyle olmuştu, no panic!...

Sağlıcakla,
  • motan kardeş ilgine teşekkürler...
    dediğin gibi alışma devresi geçsin bakalım nasıl olacak ancak bir şey soracağım manuel ayarlarda iç mekanda hangi tercihleri yapmam lazım. türkçe klavuz olsaydı ayarlama konusunda çok rahat olacaktım... birde burada bir arkadaşta ıxus 750 varda onunla kıyasladım belkide o yüzden....
  • Sevgili Dost, üst model olan Ixus'larla bizimkiler arasında lens farkı yok, daha güçlü optic zoom (4x) ve Digic II denilen sarsıntı önleyici teknoloji farkı var ki bunlar daha ziyade dış çekimlerde farkettirir.

İç mekanda insan resmi çekerken mesafe 2,5 metre ve daha az ise çekimi portrait modunda yap, 1 metreden daha az mesafeler için makro modunu kullan, mekanda ışık varsa hem otomatik hemde flaşı iptal ederek çekim yap, bazen flaşsız daha iyi resim veriyor ışık geliş açısına göre, ve tabii en önemli nokta çekim yaparken makineyi sallamamak ki buna el zamanla alışıyor, tabii en mükemmel sonuç makineyi sabitleyerek alınıyor, özellikle ışıksız ortamlarda sallantı çok önemli. Alıştıkça keyfine varacaksın ve çok çok iyi bir makine aldığını göreceksin.

Sağlıcakla,
  • Bir nokta daha, az ışıklı ortamda ISO'yu 200 e getirip makineyi sabitleyip (tripodla veya düz bir yere koyarak) resim alırsan sonuç mükemmel olur.

Sağlıcakla,
  • verdğin bilgiler çok işime yaracağa benziyor çok teşekkür ederim. ... aşağıdaki fotoğrafı gerçek boyutta izlediğimiz zaman çekim esnasında en önde duran ve keli görünen arkadaşın kıl diplerindeki zayıflık dahi seçilebilirken konuşmacı 3 arkadaşın yani en ilerdeki 4 kişinin yüzünde aynı netliği yakalayamıyorum. eğer görüntüde sadece en arkadaki dört arkadaş olmuş olsaydı kötü bir fotoğraf olmuş olacaktı. fotoğrafın özelliklerinide vereyim bakalım nerede yanlışlık yapmışız...

Shooting mode : manuel
    Tv : 1/60
    Av: 2.8
    Exposure Compensation : +1
    ISO Speed :auto
    Focal Length :5.8 mm
    White Balance : Fluorescent
    My colars mode : vivid
    Light Metering evaluative
    Digital zoom : none
    Flash : On
    http://www.acigoltarim.gov.tr/canon/IMG_0207.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yercekimi -- 24 Kasım 2006; 7:55:15 >

• otomatik odaklamanın getirdiği problemlerden biri bu.

deklanşöre yarım bastığınızda makine odaklamayı yapar (yeşil dikdörtgen).

odaklama yapılan nokta (bu fotoğrafta belli ki öndekilerin kafası) haricinde kalan noktalar netlikten çok kaybediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yercekimi

verdğin bilgiler çok işime yaracağa benziyor çok teşekkür ederim. ... aşağıdaki fotoğrafı gerçek boyutta izlediğimiz zaman çekim esnasında en önde duran ve keli görünen arkadaşın kıl diplerindeki zayıflık dahi seçilebilirken konuşmacı 3 arkadaşın yani en ilerdeki 4 kişinin yüzünde aynı netliği yakalayamıyorum. eğer görüntüde sadece en arkadaki dört arkadaş olmuş olsaydı kötü bir fotoğraf olmuş olacaktı. fotoğrafın özelliklerinide vereyim bakalım nerede yanlışlık yapmışız...

Shooting mode : manuel
    Tv : 1/60
    Av: 2.8
    Exposure Compensation : +1
    ISO Speed :auto
    Focal Length :5.8 mm
    White Balance : Fluorescent
    My colars mode : vivid
    Light Metering evaluative
    Digital zoom : none
    Flash : On
    http://www.acigoltarim.gov.tr/canon/IMG_0207.JPG

Bu tür fotoğraflar da alışarak en uygun çekimi ileride yapabileceğin türden, devamlı yer değiştirip en uygun açıyı yakalamaya çalışmalısın, bir süre sonra hareketlerin otomatikleşecektir, koyduğun resimde çok yakında şahıs kafası olduğu için makine ona odaklanmış, bu tür sorunlar pahalı srl makineler dışında hepsinde vardır, tecrübeyle aşılacak küçük bir sorun.

Sağlıcakla,

• Merhabalar....
    IXUS 60 ile video çekimi bir harika 1 gb'lık hafıza kartını herşeyi en kaliteli olarak ayarlarsanız 8 dk da dolduruyor... renkler o kadar gerçekçiki anlatamam.... ilgilenenlere duyrulur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.