Şimdi Ara

Precision boost overdrive ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
2
Favori
3.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamünaleyküm herkese hayırlı akşamlar iyi forumlar arkadaşlar
    Amd Platformunda yeni olduğum için ve internette düzgün bilgiler bulamadığım için sizlere danışmak istedim başlıkta da belirttiğim gibi

Precision boost overdrive “ Tam olarak ne oluyor acaba
    Bios da Baktığımda toplamda Bu ayar ile ilgili sekiz tane seçenek var
    Kapalı
    Aktif
    Otomatik
    Enchanced mode 1 / 2 / 3 / 4 ( Tam olarak bu modun ne olduğunu anlayamadım hocam)
    Eco mode 45w
    Gelişmiş

Beni aydınlatırsanız sevinirim saygılarımla

• Yapay Zekanın Yanıtı

Precision Boost Overdrive Nedir?

Precision Boost Overdrive (PBO), AMD Ryzen işlemcilerde bulunan ve işlemcinin güç tüketimini ve sıcaklığını izleyerek saat hızlarını dinamik olarak ayarlayan bir özelliktir. Bu özellik, işlemcinin güvenli sınırlar dahilinde çalışmasını sağlayarak daha yüksek performans ve verimlilik elde etmeyi amaçlar.

Precision Boost Overdrive Açılmalı mı?

PBO'nun etkinleştirilmesi, özellikle manuel olarak hız aşırtma yapmayan kullanıcılar için önerilir. PBO, işlemcinin performansını artırarak oyun ve diğer yoğun görevler için daha iyi bir deneyim sağlayabilir. Ancak, işlemcinin güç tüketiminin ve sıcaklığının artacağını unutmamak gerekir.

Precision Boost Overdrive BIOS'ta Nasıl Açılır?

PBO'yu etkinleştirmek için anakart BIOS'una girmelisin. BIOS ayarları anakart modeline göre değişebilir, ancak genellikle "Hız Aşırtma" veya "Performans" sekmesi altında bulunur. PBO'yu "Otomatik" veya "Gelişmiş" olarak ayarlamak mümkündür.

Precision Boost Overdrive ile İlgili Hususlar:

• PBO, tüm AMD Ryzen işlemcilerde desteklenmeyebilir. Desteklenen işlemcilerin listesini AMD'nin web sitesinde bulabilirsin.
    • PBO, işlemcinin güç tüketimini ve sıcaklığını artırabilir. Bu nedenle, uygun soğutma sağlamak önemlidir.
    • PBO, işlemcinin kullanım ömrünü etkileyebilir. Uzun süreli aşırı hız aşırtmadan kaçınmak daha iyidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşlemcinin boost hızı üstüne belirlediğiniz mhz kadar çıkmasını sağlar diye biliyorum.
  • çok az bilgim var güç tüketimi sınırının termal ve elektriksel akım limitlerinin üstüne çıkmaya yarıyor diye biliyorum
  • yanı kapalı tutmak daha mı iyi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schi20phrene

yanı kapalı tutmak daha mı iyi ?
    Bir nevi oc olayı olduğundan kapamak iyidir.Oc yapılacaksa voltaj,mhz vs. elle verilmeli derim.Aşırı voltaj ve ısı engellenmiş olur.
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    Ben zaten işlemciyi 4200mhz ye sabitledim bu değerlerde otomatik olarak cpu 1.34v da çalışıyor

Bu ayarı devre dışı bırakmak mantılı olacaktır o halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schi20phrene

Ben zaten işlemciyi 4200mhz ye sabitledim bu değerlerde otomatik olarak cpu 1.34v da çalışıyor

Bu ayarı devre dışı bırakmak mantılı olacaktır o halde
    Aynen.Sabitlemişsiniz,o halde devre dışı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitor overdrive nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    bass boost özelliği nedir?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • beetle king kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim arkadaşlarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.