Şimdi Ara

Prime 95 Fatal Error hatası 'İşlemci'de O.c. Yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimde ara ara prime 95 blend testi yaparım stabilite kontrolü için dediğim gibi ara ara bu testlerde çekirdeklerden 1 tanesi bu hatayı veriyor. ancak tuhaf olan şu hata verdikten sonra testi kapatıp pc'yi restart ediyorum prime 95 blend testi tekrar açıp test ediyorum herhangi bir hata ile karşılaşmıyorum

dün bir test yapayım dedim testin 5. dk civarı çekirdek 1'de "FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4" hatası aldım diğer çekirdekler teste devam ediyordu testi kapatıp pc'yi restart edip testi tekrar yaptım 1 saat boyunca herhangi bir çekirdek hiçbir hata vermedi düzgün ve normal bir şekilde testi yaptı.

Öncelikle işlemci de oc yok stok hızlarda kullanıyorum 4690k 3.5 - 3.9 ghz sıcaklıklar normal seviye'de full yükte 60-65 civarı seyrediyor.
    ram'lerim corsair vengeance pro 16gb 2400 mhz ram xmp profili açık 2400 mhz'de
    anakart z97 gaming 3 3200 mhz hıza kadar destek veriyor.
    memtest86 testinde herhangi bir error hatası almadım.

bugün yabancı kaynaklı siteler'de biraz araştırma yaptım'da ram'den kaynaklı olabileceği gibi bir kaç cevap gördüm xmp profillerinin düzgün olmadığı bu nedenle bios'dan ince ayar yapmak gerek gibisinden birkaç cevap gördüm bunla alakalı olabilir mi? ne gibi bir çözüm önerirsiniz.

Kaynak:http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1933516/fatal-error-prime95.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 5 Ekim 2017; 22:55:28 >

• Hocam anakartın auto voltaj ayarları sıkıntılı olabilir. Manuel girmeyi deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler peki hangi değeri vermem gerek. bunu deneme yanılma ile mi bulacağız

sistem stres testinde core voltaj 1 160 - 1 168 volt oluyor herhalde çok yüksek değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

cevap için teşekkürler peki hangi değeri vermem gerek. bunu deneme yanılma ile mi bulacağız

sistem stres testinde core voltaj 1 160 - 1 168 volt oluyor herhalde çok yüksek değildir.

1.2v deneyebilirsiniz stok hız için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.