Şimdi Ara

prins dönüşüm kiti hakkında (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.820
Cevap
43
Favori
548.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadşlar şamandıra konusuna takılmayın. birisi şamandırayı yerli kullanıyor diğeri ise tomasetto kullanıyor.biri 35 lira biri 85 lira yaklaşık
    ne fark var derseniz bana göre hiç bir fark yok performansa etkisi hiç yok gaz tasarrufu desen ona da etkisi yok .sadece biri yerli diğeri ithal.
    ha nedir prins avrupada bu marka şamandırayı kullanıyor ve tavsiye ediyor.ha depon ithal olurda şamandıranın bir espirisi olur.bunu distirbütörün birisi fiyat farkı maksadı ile kullanıyor.siz boşverin şamandırayı falan prins türkiyede ve avrupada açık ara kabul edilen
    bir numaralı kittir.en büyük özelliği sorunsuz ve kaliteli olmasıdır.tolganın dediği gibi maceraya gerek yok.size tavsiye edilen ustalardan hangisine giderseniz işiniz en iyi şekilde yapılır.birde topiği okursanız.sorulan soruların hepsine cevap verilmiştir.
  • enjektörler khein marka,
    şamandıra brc marka,

enjektörlerden hiç ses çıkmıyor araba benzinde nasılsa gazda da öyle.
  • şamandra dediğiniz önemsiz bişey bizim şamandra tomasetto ama takarkende takan kişi çabuk arızalanabiliceğini söylemişti kilometreye dikkat etmem gerektiğini söyledi.gerçi şimdiye kadar bozulmadı ama depoyu doldurunca km yi sıfırlıyorum.
  • Merhaba arkadaşlar önümüzdeki hafta bi sorun çıkmazsa 2001 3.25 ci Cabrio araç alıyorum. Fiyat konusunda anlaştık arabayı servise göstericem bi sorunu yoksa alıcam sonrada Prins Kiti taktırıcam. Ben zaten Ankaradayım özbek veya özzirve hangisi olur bilmiyorum ikisi içinde iyi yorumlarınızı biliyorum onun için sorun olmıyıcağını düşünüyorum.
    Size 2 sorum olucak birincisi 2500cc bir araç şehiriçi Lpg'le yakıt tüketimi tahminen ne olur? Bu tip lpgli bir araba kullananız veya bilgisi olan var mı?

ikincisi bi arkadaşımda 5.20 Bmw var o da farklı bir marka lpg kiti kullanıyor. Söyledğine göre lpg'yle beraber aylık 1 depoda araç benzin tüketiyormuş? Bu sizece normal bişeymidir? Bu sınıf bi araba için lpgnin üstüne 1 depo benzin daha aldığımz zaman lpg - benzin tüketim farkı fazla olucağını düşünmüyorum?
    Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.. Saygılar

• siz prins alın ve duyduklarınızı unutun arkadaşınızın benzin deposu 4 litrelikse elbette bir depo yakar şaka şaka
    prins de gaz ayarı yapılmaz benzin değerleri okunur okunan değerleri gaza aynen akuple ederler ve dolayısıyla benzinde neyse gazdada aynısı olur.bazı kitlerde durum farklıdır.yazılımı nedeniyle araç gazda yetiştiremedimi benzine geçer her kitte bir minimum değer vardır.gaz basınç olarak o değerin altına düşerse beyin otomatik olarak gazı kapatır benzine geçer.siz tekrar düğmeden gaza geçirirsiniz.ha birde motor soğukken soğuk bölgelerde sabah ilk çalıştırmayı benzinle yapar hava ne kadar soğuk ise motor suyu o kadar geç ısınır.bu arada araç yazın örnek 1 dakikada gaza geçiyorsa kışın örnek 3 dakikada gaza geçer.bunun gibi
    birde gazın kalorifik değeri benzine göre %20 düşüktürörnek benzinle 100
    kilo kaloride yaptığınız bir işi gazla 120 kilo kaloride yaparsınız.
    buna göre benzinle 100km de 10 litre yakarsanız gazla 12 lıtre yakarsınız
    10 litre benzin 27.60 ytl olur
    12 litre gaz ise 1,5*12 lt =18yt olur 100kmde yaklaşık 10 ytl. tasarrufunuz olur.şehir içinde tasarrufunuz daha fazla olur.
    çünkü şehir içinde benzin tüketiminiz gaz ile olduğundan daha fazladır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chatlak06

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki hafta bi sorun çıkmazsa 2001 3.25 ci Cabrio araç alıyorum. Fiyat konusunda anlaştık arabayı servise göstericem bi sorunu yoksa alıcam sonrada Prins Kiti taktırıcam. Ben zaten Ankaradayım özbek veya özzirve hangisi olur bilmiyorum ikisi içinde iyi yorumlarınızı biliyorum onun için sorun olmıyıcağını düşünüyorum.
    Size 2 sorum olucak birincisi 2500cc bir araç şehiriçi Lpg'le yakıt tüketimi tahminen ne olur? Bu tip lpgli bir araba kullananız veya bilgisi olan var mı?

ikincisi bi arkadaşımda 5.20 Bmw var o da farklı bir marka lpg kiti kullanıyor. Söyledğine göre lpg'yle beraber aylık 1 depoda araç benzin tüketiyormuş? Bu sizece normal bişeymidir? Bu sınıf bi araba için lpgnin üstüne 1 depo benzin daha aldığımz zaman lpg - benzin tüketim farkı fazla olucağını düşünmüyorum?
    Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.. Saygılar

2500 cc likaraç ortalama şehir içi 450 ykr yaktığını arkadaşlardan biliyoruz, lpg ile bu değer 220 ykr civarı olacaktır.

1 ayda 1 depo benzin gitmesine imkan yok, benim aracım taksi gibi her gün yolda, ayda en az 1500 km yol yapıyorum aylık max 20-30 ytl lik ek benzin alıyorum o kadar...

• bugün aracımın ilk ayarını yaptırdım. sanki performansı azıcık arttı gibi. umarım lpg sarfiyatı artmaz
  • Öncelikle herkese selam, 2004 model focus CMAX dizel aracım var yılbaşında satıp Honda accord 2.0 otomatik araç alıp prince kit taktırmayı düşünüyorum.

zeolit:
    acaba senin aracına kit taktırdın mı?
  • Zeolit ten cevap bekleyen çok kişi var, hayırlısıyla bi taktırsada bede karar versem, prins mi teleflex mi diye :)
  • Zeolit olarak çok yakında inşallah diyorum Önümüzdeki hafta bu işi de atlatıcam artık, çünkü benzin parası vermekten neredeyse iki tane Prins parası benzinle birlikte uçtu gitti Taktırdıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde de zaten hemen tüketim değerlerini yazıcam. Depo kapağını benzin deposunun kapağının hemen yanına koydurmayı istiyordum ama ne yazık ki depo kapağımın normale göre küçük olduğunu görünce hayallerim suya düştü. Şimdi görünmeyecek başka bir yer arıyorum Kesin olarak Prins'i düşünüyorum. Artık son kararım bu Ayrıca eğer işler istediğim gibi giderse 2008 senesinin yazına doğru arabayı yavaş yavaş yüklemeyi planlıyorum Bu durumda LPG kitinde de bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıcam gibi gözüküyor. Taktırırken bunun maliyetinin de ne olduğunu öğrenicem. Yani 2.4 motorlu 4 silindirli bi araçla yine 2.4 motorlu 4 silindirli Turbo bi araç için hangi parçaların değişmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin ne kadar olacağını öğrenicem. Sanırım LPG ile birlikte aracına yükleme yapan sayılı kişilerden belki de ilklerden biri olucam inşallah
    Arkadaşlar benim için dua edin de artık haftaya hep birlikte benim şu LPG işini kutlayalım.

• hocam sen hala taktırmadın mı yav.senin iş yılan hikayesine döndü. inşallah istediğin gibi olur ama muhtemelen pişman olmazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: zeolit

Zeolit olarak çok yakında inşallah diyorum Önümüzdeki hafta bu işi de atlatıcam artık, çünkü benzin parası vermekten neredeyse iki tane Prins parası benzinle birlikte uçtu gitti Taktırdıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde de zaten hemen tüketim değerlerini yazıcam. Depo kapağını benzin deposunun kapağının hemen yanına koydurmayı istiyordum ama ne yazık ki depo kapağımın normale göre küçük olduğunu görünce hayallerim suya düştü. Şimdi görünmeyecek başka bir yer arıyorum Kesin olarak Prins'i düşünüyorum. Artık son kararım bu Ayrıca eğer işler istediğim gibi giderse 2008 senesinin yazına doğru arabayı yavaş yavaş yüklemeyi planlıyorum Bu durumda LPG kitinde de bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıcam gibi gözüküyor. Taktırırken bunun maliyetinin de ne olduğunu öğrenicem. Yani 2.4 motorlu 4 silindirli bi araçla yine 2.4 motorlu 4 silindirli Turbo bi araç için hangi parçaların değişmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin ne kadar olacağını öğrenicem. Sanırım LPG ile birlikte aracına yükleme yapan sayılı kişilerden belki de ilklerden biri olucam inşallah
    Arkadaşlar benim için dua edin de artık haftaya hep birlikte benim şu LPG işini kutlayalım.

• Hocam sormayın yaa Vallaha öyle oldu. Artık benzine para vermek istemiyorum. Arabayı aldığımdan beri neredeyse 6000 YTL benzin parası gitmiş
    quote:

Orjinalden alıntı: giza

hocam sen hala taktırmadın mı yav.senin iş yılan hikayesine döndü. inşallah istediğin gibi olur ama muhtemelen pişman olmazsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: zeolit

Zeolit olarak çok yakında inşallah diyorum Önümüzdeki hafta bu işi de atlatıcam artık, çünkü benzin parası vermekten neredeyse iki tane Prins parası benzinle birlikte uçtu gitti Taktırdıktan sonra çok kısa bir süre içerisinde de zaten hemen tüketim değerlerini yazıcam. Depo kapağını benzin deposunun kapağının hemen yanına koydurmayı istiyordum ama ne yazık ki depo kapağımın normale göre küçük olduğunu görünce hayallerim suya düştü. Şimdi görünmeyecek başka bir yer arıyorum Kesin olarak Prins'i düşünüyorum. Artık son kararım bu Ayrıca eğer işler istediğim gibi giderse 2008 senesinin yazına doğru arabayı yavaş yavaş yüklemeyi planlıyorum Bu durumda LPG kitinde de bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıcam gibi gözüküyor. Taktırırken bunun maliyetinin de ne olduğunu öğrenicem. Yani 2.4 motorlu 4 silindirli bi araçla yine 2.4 motorlu 4 silindirli Turbo bi araç için hangi parçaların değişmesi gerektiğini ve bunun maliyetinin ne kadar olacağını öğrenicem. Sanırım LPG ile birlikte aracına yükleme yapan sayılı kişilerden belki de ilklerden biri olucam inşallah

• 27 marta taktırmışım prins'i geçmiş extrelerden baktım toplam 1900 ytl lik lpg almışım yani yaklaşık 2000 ytl benzinden tasarruf sağlamışım, 1-2 aya kalmaz prins bedavaya gelir inşallah, yeni hedef arabayı bedavaya getirmekte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 22 Ekim 2007; 11:44:35 >
  • zeloit seni anlamadım niye taktırmadın dediğimde maddi durumundan bahsetmiştin şimdi 6milyar benzin filan diyorsun.Anlaşılması güç bir insansın.
  • Ben kendimi bi anlayabilsem
  • quote:

Orjinalden alıntı: hikmetbal

düz vites, uzun yolda (ankara-düzce tem) epey hızlı sayılabilecek bir şekilde 1 l. ile 9-9,5 km gittim.hızlı dediğim, yokuşta dahi 130 dan aşağı düşmedim, 130-160 arası)

şehir içide değil ama biraz fazla gibi motor hacmi ne kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DunkeIheit -- 23 Ekim 2007; 22:50:07 >
  • Bugün akşam saat 6 gibi Beylikdüzündeki yere gittim. Adlan bey yoktu, 3 4 kişi vardı bi araba ile uğraşıyorlardı. Adlan beyle telefonla görüştüm. Yarın sabah gelebilirsin dedi. Ama bir tam günde bitmsei zor olur dedi, yani bi akşam araç orda kalacak sanırm. Yarın itibariyle artık Prins kitime kavuşmuş olucam hayırlısı ile. Sanırım artık benden çok benim taktırmamı bekleyen arkadaşlar çok sevinecek Tüm sorularınızı yanıtlamaya ve yardımcı olmaya hazırım yarından sonra arkadaşlar Yardımcı olabilirsem eğer ne mutlu bana

Bu arada yarın için dikkat etmem gereken veya tavsiye edebileceğiniz şeyler varsa yardımcı olursanız sevinirim bu akşam????

• Senin adına sevindim, sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Buarada bende bugün 2.4 accord baktım, 67bin km de 32 ye kadar indirdim fiyatı 31 e alıcam sanırsamki. Yanlız sol kapı değişmiş, ordan yana biraz huysuzlandım, onun dışında bi ziebart adam eder arabayı. Sonrasında gözüm bu forumda zeolit, Teleflex mi yoksa prins mi karar vermem lazım. Buarada senin aracın manifoldu plastik mi?
  • Eğer büyük bi kazası yoksa ve arabanın içi temiz kullanılmışsa kapı falan o kdar da önemli değil bence.
    Prinsi görücez bakalım yarın. Sabahtan akşama kadar arabanın başında olucam büyük ihtimalle? Ertesi güne kalır dediler ama bakalım olacak mı?
    Manifold plastik değil bildiğim kadarıyla ve gayet sağlam görünümlü Onu sökmek zaten zaman alan iş bildiğim kadarıyla? Bakalım yarın ne olacak? Bu arada aklmda kalan şamandıranın tomasetto muydu neydi o marka kullanılmasının iyi olacağı yönündeydi? depo olarak da stepnenin oraya koydurucam silindir depo koymak pek işime gelmez açıkçası. simit depo en iyisi.
    yanlız depo ağzı için nasıl bi çözüm uyguliicaz bilmiyorum. tam ortadan epey ileriden yapıcam sanırım? stepne altından yani belki üstünü bi şekilde kamufle de etme imkanım olursa yapıcam onuda Belki sonradan kendim benzin kapağı gibi aşağıya açılın bi şey de yaptırabilirim Epey fantazi oldu ama neden olmasın?

• forumda şöyle detaylı bi gezinti yaptım baya bi prins taktıran olmuş.ilk zamanlar prinsi ilk duyanlar çikolata markası sanıyordu (ben dahil) ama şimdi yavaş yavaş insanlar neyin ne olduğunu anlamaya başladı.tabi bu iyi bi durum.çünkü sorun yok %50 tasarruf var
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.