Araç 2004 model 1600 motor 100bg Opel Meriva. Birşey daha eklemek istemiyorum, ilk ikisinde acaba ben mi görmedim diye yazmak istememiştim ama 3. depoda da aynı şey olduğu için yazıyor.um Gaz uyarı ışığı hiç 1. seviyeye düşmüyor, 2 led gösterirken birden benzine geçiyor ve sinyal vermeye başlıyor. Umarım sorun şamandıradadır, depoyla, sızdırmazlık raporu ile falan bir daha uğraşmak istemiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: fkamanli
Arkadaşlar 25 Ekim' de Özzirve' de Prins montajı yaptırdım. Doğrusu çok memnun kaldım diyemiyeceğim. Nedenlerini aşağıda özetliyorum.
1. Hiçbir usta işine karışılmasını sevmez bunu biliyorum da bu kadar da ketum olunmaz ki kardeşim. Hiçbirşey soramıyorsunuz, tamamen bildiklerini okuyorlar. Hiçbirşeyi de sormadan söylemiyorlar. 2. Söylememe rağmen gaz göstergesini iş uzamasın diye ön panel yerine el freni ile vites arasında bir yere monte ettiler, gaza bakacam diye 2 defa nerdeyse kaza yapıyordum. 3. Kaput altında herşey çok iyi gizlenmiş, kimse aracın lpg' li olduğunu anlamıyor diyen arkadaşların tersine, herşey ortada duruyor. 4. Aracın kalkışta stop etmesini engelleyen sistem lpg montajı ile devre dışı kalmış oldu, ayak alışmış bir kere ilk zamanlar günde 3-5 defa kalkarken stop ediyordu. Şimdi stop etmesin diye benzinde verdiğim gazın 2-3 katını vererek kalkıyorum. 5-Güya 45 litrelik Atiker marka simit depo taktılar, %20 boş kalınca 35-36 litre gaz alması gerekiyor ama 2 defa depoyu tam boşaltıp tam doldurttum 27 litreden 1 gram fazla almıyor depo.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Çekiş konusunda tam birşey diyemiyorum, çünkü aracım zaten normalden biraz ağır bir araç. Özellikle yokuş yukarı kalkarken fardeiyorum, sanki biraz çekişte düşüş var gibi geliyor ama kesin emin değilim. Haftaya bir ara hem depo hem de çekiş işini görüşmek için Memduh ustanın yanına gitmeyi düşünüyorum. Bu arada tam depo ile (27litre Shell' de 36YTL' ye doluyor) 250-260km arası yol yapıyor. Bu da yaklaşık 0,14YTL/km tüketim gösteriyor. Bu arada ilk depo ile birlikte 30YTL' lik de benzin almıştım, henüz o bitmedi. O da bitince benzin+gaz toplam km ve sarfiyat bilgilerini ayrıca yazacağım.
arkadaslar, haftaya prins taktırmayı ciddi ciddi kafaya koymustum, yeni mazda 6da sorun olurmu diye ankara herteri arayıp sordum, teknik servis 50bin km sonra subap baslarinin eridigini yaklasik 2500ytlik masraf cikaracagini soyledi. butun hesaplarım altust oldu.
şamandıra ile ilgili bir problem şamandırayı söküp altındaki itici iğneden ayarlıyorlar.yanlız ustaya giderken gazı bitir öyle git.şamandıran arızalı olabilir değiştirirler.yalnız şunu dikkate al şamandıra depodaki gazı sağlıklı göstermez.genellikle şöyle bir problem olur.simit depoda deponun yapısından ötürü kırmızı işık gazın yaklaşık 3 te biri demdktir.kırmızı yanınca ben şirketin aracı ile 120 130 km daha giderdim.silindir depolarda ise 4 yeşil birden yanar.gaz bitmeye yakın peyder pey 50 km 50 km sonra kırmızı 15 km sonra benzine geçer.bunları dikkate almalısınız.yanılmamak için kilometre hesabı yapmak lazım.bir depoyu kaç km de bitiriyor onu dikkate alırsanız gazın ledlerini hiç kafanıza takmazssınız.ancak gidin anlatın şamandıra bozuksa değiştirirler yada ayarını yaparlar.mazdacı arkadaşa şunu söylemsk isterim elbette risk etmeyin ama ya yalansa servisler lpg konusuna pek sıcak bakmamaktalar 50 binde kapak açılan araba hangi şartlarda hangi kitle kullanılmış bilen varmı.şirketin 90 model mazdasına biz 420 binde rektifiye yaptırdık.o araçta 150 bindeyken gaz kiti takılıydı.önemli olan benzinin kalorifik değerlerinin aynısını tuturmak onu tuturduğunuzda piston başı ısıl değer de aynı olacaktır.ancak ahkam kesip size sebep olmakta istemem.mazdanın istanbul koşuyolunda yetkili servis merser var servis müdürü cihan bey var açın bir telefon sorun o ne derse inanın ve güvenin.tak derse takın takma derse takmayın.kendisi bu konuda çok ehil birisidir.en doğrusunu o size söyler.
merser mazdanın telefonu 0216 327 73 23 cihan bey
teşekkürler bir de onu deneyeyim
quote:
Orjinalden alıntı: efdalcakir
Toplum olarak tartışmaya ne kadardad meraklıyız anlayamıyorum!... Zeolit ne oldu arabanın resimleri, hala beklemedeyim...
İşim ile ilgili yaptığım projelerle ilgili tüm resimler, yeğenimin resimleri ve ayrıca Gaplı'da çektiğim tüm montaj resimleri uçtu gitti Fotoğraf makinem çalındı sanırım arkadaşlar En çok da yeğenimin resimlerine yanıyorum Polis istiyorum poliiiisssss
geçmiş olsun geçtiğimiz pazartesi benim eve hırsız girdi hanımın cebi gitti başka bir şey bulamadan gitti allahtan laptop arabadaydı.allah kimsenin başına vermesin.50 senelik ömrümde ilk defa başıma geldi inanın evden soğudum.
Size de çok büyük geçmiş olsun sayın Şekerci Sanırım iş yerinde masanın üstünden yürüttüler, bi anlık daldınlık işte, ama bir daha asla ne telefonumu ne anahtarlarımı nede başka değerli eşyalarımı anlık bile olsa masa üstünde bırakmayacağım Kitliicem hepsini çekmeceye!!!
Geçmiş olsun vallahi, artık büyük şehirlerde yaşamak mesele oldu. Bu hafta içinde duyduğum 3. hırsızlık vakası, Allah sonumuzu hayırlı etsin...
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.inşallah kimsenin başına gelmez.20 yıldır aynı dairede oturuyordum.ve binada hırsızın açmadığı bir tek benim kapı kalmıştı.çocuklar okula gitmiş sabah hanımda 13.30 gibi evden çıkmış bende altınoluktan dönüyordum yoldaydım.hanıma telfon ettim ulaşılamıyo mesajı alınca doğrusu kuşkulanmadım deyil oğlan akşam üzeri bir telefon bir heyecen baba bize hırsız girmiş deyince bir tuhaf oldum.halbuki kapım 20 yıl önce ölçüye göre yapılan ortası 2.5 yekpare saç olan üç menteşeli 80 kg ağırlığında sağlam mı sağlam bir kapıydı.hırsız vatandaş nasıl açtı bilemiyorum.kapının sadece üst dili kırılmış herhalde hanım kapıyı sadece çekip gitmiş.her neyse olan oldu hani derler ya damdan düşenin derdini ancak damdan düşen anlar benimkide o misal evden soğudum inanın sankı evin bir kutsallığı vardı ve o gitti gibi oldu.şimdi ek tedbir olarak dışarıya köşebent kaynattırdım birde kallavi multilok kilit aldım uzğe giderken onu takıyoruz.artık vatandaşın bomba koyup havaya uçurması lazım.birde akşam yatarken otomobil anahtarınızı mutlaka mutfakta sota bir yere koyun.birde paranızı veya değerli eşyanızı katiyen yatak odasına koymayın.mümkünse ya mutfağa ya banyoya bir yere saklayın.hırsızın ilk baktığı yer yatak odası. cep telefonunuz giderse mutlaka i me numarasını polise bildirin.birde nezaketen ihbar edin mücevher ve takıda belki işe yarar.birde sigortalattırın.sonra yatıp uyuyun .
zeolit-şekerci ikinizede geçmiş olsun.böyle durumlarda söylenecek çok bi şey yok.Allah can sağlığı versin.
geçmiş olsun..
şekerci sen nerede oturuyorsun? Altınoluk falan deyince merak ettim.
teşekkür ederim giza ve meruse ist da oyuruyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: şekerci
merser mazdanın telefonu 0216 327 73 23 cihan bey
merserin ozetle cevabi ; - biz lpg uygulamiyoruz (zaten onu sormamistim) - bize ulasan bi problem yok - bi arkadas taktirdi o da 50 bin km yapmamistir daha
netice olarak benim icin bu is yatti gibi
Merhaba Ağustos ayı sonunda Ankara'da Grand Cherokee 4.7 aracıma Prins marka sıralı sistem Lpg taktırdım. İlk bir ay boyunca hiç bir sıkıntı yaşamadım. Son 15 gündür rölanti de ve diğer devirlerde de lpg de çok daha belirgin olmakla birlikte benzinde de eksozda rastlantısal patırdamalar ve direksiyon ve kasada titremeler olmakata.. Aracın bujileri ve hava filtresi orijinal parçalarıyla değişti. Arıza bilgisayarında hiç bir arıza kodu alınamadı, tüme veriler normal gözüküyor.. Gaz sistemini takan Özzirve Lpg ayar ve verilerine baktı, hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi.. Lütfen yardım!!
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
eğer benzinde düzgün çalışıyorsa gazdada bir problem olmaz gaz kelebeğinizle ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. öncelikle gaz kelebğini bir kontrol ettirin.düzelmezsse ondan sonra konuşuruz
Selam arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. prins marka LPG kullanıyorsunuz doğal olarak peki araçlarınızın yol bilgisayarını etkin olarak kullanabiliyormusunuz??
Çok geçmiş olsun Zeolit, İstanbul'da 2 kez ben de soyuldum. Ankara'ya taşındık, kurtulduk Allah nazardan saklasın. Bu arada accord topiğine de bekleriz; uğramaz oldun?
benzinde ne kadar sapma varsa gazdada aynı şekilde.hemen hemen tutuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: hassimendifer
Selam arkadaşlar. Bi sorum olacaktı. prins marka LPG kullanıyorsunuz doğal olarak peki araçlarınızın yol bilgisayarını etkin olarak kullanabiliyormusunuz??
arkadaşlar merhaba şamandıra diye bahsettiğimiz multivalftir ve yalnızca depodaki gazı gösterme gibi bir görevi yoktur. tankın %20 eksik dolum yapmasını o sağlar, bir darbe anında aşırı basınç yükselmesinde gazın dışarı atılmasınıda o sağlar multivalf lpg sisteminde hayati önem taşır. sorunsuz kullanışlar dilerim.