Şimdi Ara

prins dönüşüm kiti hakkında (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.820
Cevap
43
Favori
548.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kagan06

arkadaslar pekı bu prins ın fıyatları ne kadar?

arabadan arabaya fark edıyormu, mesela bmw 3.20 2000 modelle benım 2000 model opel astra cd ya aynı fıyatmı?
    lutfen ne kadara taktırdıgınızı soyleyın bende ona gore gıdıp taktırayım, birde
    ankara da kac yer takıyort bu prinsı?

arabadan arabaya değişmez ancak piston sayısı değişirse fiyat değişir, yani 4 pistonlu bir bmw ye de ford a da opele de mercedese de aynı fiyata takılır.. ancak 4 piston 6 piston farklı olur.. ben 6 aydan fazla oldu taktıralı istanbulda 2200 ytl idi.. ankarada biraz daha düşük diye biliyorum.. özzirve ve özbek servis e de taktırabilirsiniz.. ankara da..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Müverrih

istanbul da 95 oktan kurşunsuz benzin 3,55 lira X 45 litre = 159 ytl bununla 640 km yapıyorsunuz bu da demektir ki km de 249 bin

lira yakıyorsunuz. bu eğer şehir içiyse güzel bir rakam şehir dışıysa da fena sayılmaz.. BENZİN için konuşuyorum..

gaza gecerseniz %45 tasarruf edersiniz. 7000 km yolu benzinle yaparsanız 7000 X 249 = 1.743 ytl gazla yaparsanız 784 ytl eder yani

küsüratları atarsak 7000 km yolu benzinle 1740 ytl ye gazla 780ytl ye yaparsınız..

1743 - 784 = 959 lirayı amorti ettiniz bile :) böyle çok yol yapıyorsanız hiç düşünmeyin Prisn i taktırın rahatınıza ucuz ucuz bakınn ..

Siz bu yazdığınıza inanıyor musunuz?%45 değil, %145 diyelim isterseniz?
    şu sitedeki hesaplama gerçeğe en yakın değeri vermektedir:

http://www.lpghaber.com/html/otogaz-hesaplama.php?arac=honda+civic+1.6&tuketim=7&benzin=3.32&lpg=1.83&hesapla=++++++++HESAPLA++++++++

• Aslında yapılan ekonomiyi % şu kadar olarak kıyaslamak mümkün değildir. Size bir örnek vereyim. Ben LPG taktırdığım zaman benzin 3.45 YTL idi (Ankara). İlk aldığım LPG'nin litresi de 1.65 YTL idi. Aracımın şu anki tüketim değerlerini baz alarak söylüyorum, Aracım şehir dışında 100-110 km hızlarda 6.5 litre yakıt tüketirdi. LPG'de aynı şartlarda kullandığımda 7.3 litre tüketiyor. Buna göre %1.12 daha fazla tüketim değerim var. Bu değerler benzin 1 YTL de olsa 5 YTL'de olsa değişmeyen değerler.

Eğer kıstası LPG'yi ilk aldığım değerlerle yaparsak;

LPG için km'de 120krş.
    Benzin için km'de 224 krş tüketimi vardır.

Buna göre ortalama %45-47 oranında kar elde ettiğimi görebiliriz.

Bugün....
    Benzin 3.34YTL. (Adana)
    LPG 1.82 YTL

Karım %38-39 civarında.

Bu oran benzinle LPG arasındaki fiyat farkına göre her zaman değişecektir. Şahsım adına konuşmak gerekirse, %20 bile kar etmek kar etmekse benim için....LPG tercih nedenidir.

Ancak LPG markasında tercih yapmak, hemde iyi bir markada karar kılmak, tasarrufun daha fazla olması için değil, bu tasarrufun kalıcı olması içindir. Kalitesinin düşük olduğuna inandığınız bir marka kullandığınızda, LPG'den elde edeceğiniz karı, araç arızasına vermek gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 16 Ağustos 2008; 0:17:36 >

• Lpg tasarrufunu hesaplamak için Ankara ili istisnadır..Hatta Ankara'da yaşayanlar tasarruf hesapları yaptıklarında yaşadıkları yeri belirtmeliler ki okuyanlar yanlış kanıya varmasın.

İlk degeri Ankara'ya göre ikinci hesabı Adana'ya göre hesaplarsak insanları yanıltmış oluruz.

Benzinde 6.5 litre yakan aracınızın %20 fazla lpg tüketmesi gerekir buna ek olarak ilk çalıştırma benzininiz var.

6,5+1,3+0,3=8,1 litre lpg diyelim.

şu anki tüketim:

6,5X3,34 = 21,71 ytl benzin tutarı
    8,1X1.82 = 14,742ytl lpg tutarı

21,71 - 14,742 = 6,968 ytl tasarruf

21,71 ytl'de 6,968 tasarruf var ise % 32,095 oranında tasarrufunuz vardır.%40 larda değil yani

Doğru olan şu ki benzin lpg fiyatları sürekli değişden 10 litre benzin tüketen aracın 12 litre lpg'ye ek olarak ilk ısınmada bir miktar da benzin tükettği hesabı en doğru sonucu verecektir.

Benzin-lpg fiyatı arası makasın açılmasının da geçici bir süreliğine yaşandıgını unutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 16 Ağustos 2008; 1:12:07 >

• Günaydın.
    Yukarıdaki kar oranlarını Ben X oranında kar ederim demek için yazmadım. Bu oranın litre bazı dışında hiçbir şekilde % şu kadar kar edersiniz denilemez demek için yazdığım ve kendi ölçü değerlerimdir. Litre değerlerim değişiklik göstermiyor zira tamamen uzun yoldaki ve sürekli otobanda 100km ortalama hızdaki değerlerimdir. Ayrıca mesela sizin tespit ettiğiniz ilk çalıştırmadaki tüketilen benzini her 100km'de maliyete eklemekte münkün olmadığı gibi, kış şartlarında 10km kadar yol kateden birisinin, ilk 3-4 km mesafeyi benzinde gitmesi, akabinde LPG'ye geçmesi sonucunda edilen karın %15-20'lerde kalması da bir gerçektir.

Sonuçta bu kavram görecelidir. Benzinin ısıl değerlerideki farklılıklar, özgül ağırlığındaki farklılıklar, ancak yüksek oktanın getirdiği avantaj, yanma odasında homojen dağılım gibi etkenlerle birleştirdiğinizde kati olmamakla beraber %10-15 civarında litre bazında fazla LPG yakmanız bir gerçektir. Bu oran kimi araca göre %20 civarında da gerçekleşir, sistemi iyi ayarlayamayan ustanın sayesinde %5 civarında da.

Bu nedenledir ki LPG'de fiyat farkından doğan ekonominin %'lerle değerlendirilmesi mümkün değildir. Ancak burada anlatılmak istenilen, bu ekonominin sürekli ve güvenli oluşudur. Ben Prins markasını tercih ederken diğerlerinden daha fazla kar elde edebilmek için değil, bu karı aracımı da koruyarak elde etmekti. Zaten yukarıda gerçekleştirilen tavsiyelerin özünde de Prinsin net %40-45 karı değil, elde edilecek bir kar varsa bunun prins tarafından garanti edileceğidir. LPG'nin takılıp takılmaması da tamamen kişisel tercihtir. Ancak takılacaksa, prins takılmasını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 16 Ağustos 2008; 8:35:46 >

• Yukarıda bir arkadaşa verilen yanıtta %45 tasarruf var hadi ne bekliyorsunuz geçiniz lpg'ye söylemleri yüzünden yazdım bu sayfaya..

Sizin araç marea(veya benzeri) ise ve tasarrufunuz % 40 ise ticari taksicilerde sizdeki araçtan omalıydı?
    Sizin araçta bu sonucu veriyorsa sizin aracın ikinci el piyasası çok canlanacak benden söylemesi.

Bunlar boş tartışmalar

Motorunuzun sağlıgını mı düşünüyorsunuz,şimdi edeceğiniz fazla tasarrufun sonradan acısının sizden çıkmamasını mı istiyorsunuz?

O halde 10 litre benzin tüketen otomobilinizi 12 litre lpg yaktıracak şekilde ayarlatınız.Çünkü 1 litre lpg yandıgında açığa çıkan enerji 1,2 litre lpg yandıgında açığa çıkan enerjiye eşitttir..

Diğer yandan lpg'ye eklenecek benzin miktarı için aldıgım degere bakınız = 0,3 litre lpg demişim.0,3 litre lpg 60 kuruş eder ki motor ısınana kadar bu miktardan daha fazla benzin götürür düşüncesindeyim.İyimser bir rakam(0,3 litre lpg) yazdıgımı sanıyorum sabit olmadıgını da biliyorum,teşekkürler yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 16 Ağustos 2008; 11:35:51 >

• Sonuçta konu ne taksicilerin araçtan anlamayıp benim aracımı taksi yapmamalarıdır, nede aracımın piyasada kapış kapış gitmesidir. Burada yapılmak istenilen (ki benimde yaptığım), iyi ve güvenilir bir marka ile LPG sisteminden oluşabilecek motor arızalarından korunmak, aynı zamanda ekonomiye katkıda bulunmaktır. Benzin-LPG fiyat aralığında o gün yapılan tasarrufun, motor ömrü yada performans düşümü olmaksızın güvenilir bir markanın bizler açısından değerlendirmesini paylaşmaktır. Sizin değerlendirmenize göre aslında % şu kadar kar ediyoruz diye yazmak her zaman yanıltıcı olacaktır. Zira bu gün benzin 3.45YTl, yarın belki 3.30 YTL olabilir. LPG artabilir, 1.9 YTL olabilir. O zaman ben bugün ne kadar tasarruf yaptığımı yazarım. Bu yazıyı okuyan bir arkadaşımız, o günkü fiyat aralığına göre "insanları yanıltıyorsunuz" diyebilir. Verilen % değerlerine bu kadar takılmanıza gerek olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 17 Ağustos 2008; 0:50:57 >

• Bu konuya son olarak yazacağım şudur:

Benzin/Lgp fiyat oranı geçtiğimiz kısa bir süre için büyük olmuştur bunu vatandaşa sürekliymiş gibi yansıtmak-anlatmak hatalıdır çünkü sözknusu %45 denen tasarruf hem %45 dolayında değildir hem de kimseye bu fiyatlar üzerinden bir yıl boyunca tasarruf edeceğini söylemek yanlıştır,sabit olan orandır ve bu %40-45 lerde kesinlikle değildir,bu oranda ısrar edende bundan böyle art niyet ararım.Oran %27-%33 aralığında gezinmektedir.

Prinsinizle %140-145ler dilerim
  • merhabalar,
    yukarıdaki tasarruf tartşmasına şunu da eklemek isterim; tasarruf ne oranda olursa olsun lpg benzinden cok daha cevreci bir yakıttır. sadece bunun icin bile kullanılabilir. ayrıca cng de yaygınlaştıgında hem tasarruf daha fazla olur hem de prıns kitin regulatorunu ve deposunu değiştirerek donusum yapılabilir, bircok sistemden farklı olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

quote:

Orjinalden alıntı: Müverrih

istanbul da 95 oktan kurşunsuz benzin 3,55 lira X 45 litre = 159 ytl bununla 640 km yapıyorsunuz bu da demektir ki km de 249 bin

lira yakıyorsunuz. bu eğer şehir içiyse güzel bir rakam şehir dışıysa da fena sayılmaz.. BENZİN için konuşuyorum..

gaza gecerseniz %45 tasarruf edersiniz. 7000 km yolu benzinle yaparsanız 7000 X 249 = 1.743 ytl gazla yaparsanız 784 ytl eder yani

küsüratları atarsak 7000 km yolu benzinle 1740 ytl ye gazla 780ytl ye yaparsınız..

1743 - 784 = 959 lirayı amorti ettiniz bile :) böyle çok yol yapıyorsanız hiç düşünmeyin Prisn i taktırın rahatınıza ucuz ucuz bakınn ..

Siz bu yazdığınıza inanıyor musunuz?%45 değil, %145 diyelim isterseniz?
    şu sitedeki hesaplama gerçeğe en yakın değeri vermektedir:

http://www.lpghaber.com/html/otogaz-hesaplama.php?arac=honda+civic+1.6&tuketim=7&benzin=3.32&lpg=1.83&hesapla=++++++++HESAPLA++++++++

Araç Tüketim (100km/litre) Benzin YTL Lpg YTL Benzin Tutarı YTL Lpg Tutarı YTL Lpg ile Yakıt Tasarrufu YTL
    deneme 31,00 3,32 1,83 102,92 68,08 34,84

sizin önerdiğiniz otomatik hesap robotuyla hesaplattım, gördüğünüz üzre 102 liralık benzin karşılığı 68 liralık gaz gidiyor bize kalan kar yaklaşık 35 lira (bu hesap robotunun baz aldığı değerlere göre) hesap kolay olsun diye benzin tüketimini 100 liralık olacak şekilde tüketim değeri verdim ki kolay anlaşılsın..

35 lira 100 liranın yüzde 35 idir gayet kolay bir yüzdelik hesap... benim daha yukarıda yaptığım hesapla ilgili yüzde 45 değil yüzde 145 diyelim isterseniz demişsiniz ? siz mi yüzdelik hesabı bilmiyorsunuz ben mi "matematik hesabını" yanlış yapmışım... matematik hesabını diyorum çünkü yakıt oranlarında neyin ne kadar alınacağı, aracın ilk çalışmada ne kadar benzin tüketeceği vs. faktörleri herkes farklı baz alabiliyor, siz de farklı baz alıp hayır yüzde 45 değil yüzde 35 kar ediyorsunuz diyebilrisiniz size saygı duyarım ancak yüzde 45 değil yüzde 145 diyelim demeniz matematik hatasıdır..

bu robotta da baz alınan değerleri bilmiyoruz bu hesap robotuna göre 100 de 35 kar oranı var (bugunki yakıt fiyatlarıyla) bu eğer "mutlak doğru" ise bütün lpg firmaları ve yetkili servisleri ve ithalatçıları ve ustalar yüzde 45 ila yüzde 50 diyerek ayan beyan yalan(!) söylüyorlar..

benim aracımda prins kit var ve sabahları 4 dakka da gaza geciyor bir başkasının arabasında X kit var sabahları 7-8 dakkada ancak gaza geciyor bu robot veya siz burda neyi neye göre baz alıp hesaplayacaksınız... yani diyeceğim o ki bu işin standardı yok, herkes kendi aracının hesabını kendi yapmalı.. benim yukardaki arkadaşa yaptığım hesap yalnızca yakıt fiyat farkından doğacak tasarrufun hesabıdır..

benim arabam benzinde km de 490 - 500 bin lira yakıyor 100 km için 50 lira gerekiyor... gaz da ise 24 liraya 100 km yapıyor km de 230 - 240 bin lira yakıyor
    bu da % 48 tasarruf demektir haydi ilk çalışmadaki benzini de fazlasıyla ekleyip ona da yüzde bir lik bi puan verelim % 47 tasarruf olsun..

hayal aleminde tasarruf hesaplamaya luzum yok, ben benzinde ve gazda cebimden çıkan parayı biliyorum vesselam... bunu da diğer insanlarla paylaşmakda bir sakınca görmüyorum... bu gün net kullanan arabası olan ve arabasına lpg kiti taktırmayı düşünen hiçbir kimsenin de benim verdiğim değerleri enternasyonel kabul etmeyeceğinden ve kendi aracında da aynı değerlerin söz konusu olacağını sanmayacağından en azından halkımızın bu kadarcık bilinçli olduğundan eminim...

• zorla yazdırırsınız insana

%145 dedim çünkü %45 kar yoktur 1,6 civic icin,hayal dünyasında yaşayan siz ve sizin gibilerdir.%145 yazarak ne demek istediğimi sizin anlamanız şart değildi,okuyucuların anlaması yeterliydi.

hesabını yaptım:
    temmuz fiyatlarına göre:
    benzin/lpg oranı = 3,55ytl/1,92* ytl= 1,84'tür.

bugunkü fiyatlara göre:
    benzin/lpg oranı = 3,32ytl/1,83 ytl= 1,81'dir.

Yani temmuza göre makasta değişim oranı yalnızca % 1,63 ‘tür!!!

7 litre benzin yakan aracın 8,7 litre lpg(motor ısınması için 0,3 litre lpg hesaba katılmıştır)* yaktıgından hareketle hesabımımzı devam ettirelim
    temmuzda :
    benzinde :7X3,55= 24,85 ytl
    lpg’de: 8,7X1,92=16,704 ytl yakar
    24,85 - 16,704 = 8,146 ytl yani % 32,78

bugun:
    benzinde 7 X3,32=23,24 ytl
    lpg’de 8,7X1,83=15,921 ytl yakar
    23,24 - 15,921 = 7,319 ytl yani %31,49 tasarruf

%32,78 - %31,49 = %1,29 tasarruf düşüşü var temmuza göre.

Sizin temmuzdaki %45, %1,29 düşüşe uğradıgında %33'e düşmüş.Haydi bizlere matematik öğretin

Evet! 1,6 cc bir araç için %45 tasarruf var diyen yalan söylüyor,siz de ya hesabınızı bilmiyorsunuz ya da bilerek ve isteyerek insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz!

Robotla yaptıgınız hesapta da oranın yüksek çıkması için 1 litre benzin fiyatı kadar (102,92ytl'yi 100 ytl sayarken bile oyun yapmaktasınız)yukarı değeri seçmişsiniz.Karşısınızda çocuk yok!Robottaki yaptıgınız hesapları gördüm işinize hangisi gelmişse onu seçmişsiniz.

1.sıradaki deneme2'de harcanacak para 100 ytl'ye çok daha yakınken, deneme3'deki 103 ytl'ye yakın değer seçilmiş:

Müverrih demiş ki:
    ''benim arabam benzinde km de 490 - 500 bin lira yakıyor 100 km için 50 lira gerekiyor... gaz da ise 24 liraya 100 km yapıyor km de 230 - 240 bin lira yakıyor
    bu da % 48 tasarruf demektir haydi ilk çalışmadaki benzini de fazlasıyla ekleyip ona da yüzde bir lik bi puan verelim % 47 tasarruf olsun..''

---
    Ticari taksiciler için ilk araç 1,6 marea'ydı buna 1,6 focus tiptronik de eklenmiş oldu(prins marifetiyle olsa gerek):

*13 temmuz lpg fiyatına ulaşamadıgımdan 7 temmuz lpg fiyatı olan 1,92'yi aldım değer olarak.
    **motorun ısınana kadar harcadıgı yakıt 0,3 litre lpg olarak alınmış olup,gerçekte en az 2-3 katı fazla olacagı kanaatindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 18 Ağustos 2008; 15:41:06 >

• yapılan hesaplar yaklaşık hesaplardır.mutlak bir hesaplama deyildir.yakıt hesabi yaparken mutlak parametreler sadece teoride olur .pratikte bu hesabın net yapılabilmesi için bütün parametrelerin bilinmesi lazımdır.yolun eğiminden tutunda o günkü sinir katsayınıza kadar bir sürü değişken vardır.fakat şu bir gerçektir.lpg benzine oranla fazla tüketilen ancak litre birim fiyatı itibarı ile benzinden ucuz olduğundan benzine oranla daha tasarruflu bir yakıttır.burada dikkate alınması gereken sadece tasarruf boyutu ile deyil diğeryakıtlara oranla daha çevreci bir yakıt türü olmasıdır.gelelim prins kite.prins kit dünyaca tanınan bilinen ve sorunsuzluğu kullanıcıları tarafından kabul edilen, bana göre dünyadaki konusunda bir numaralı kittir.burada dikkate alınması gereken unsur kitin imalat kalitesi ve montaj kalitesi olmakla beraber.esas önemli olanın bence sorun yaşamakla meydana gelen maddi ve manevi kayıplardır.kiti çıtanın üstüne çıkaranda budur.baştan en kaliteli olanı satın alarak sonradan çıkacak olan problemleri verdiğiniz fiyat farkı ile elemine etmiş olmanız.iyi akşamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

zorla yazdırırsınız insana

%145 dedim çünkü %45 kar yoktur 1,6 civic icin,hayal dünyasında yaşayan siz ve sizin gibilerdir.%145 yazarak ne demek istediğimi sizin anlamanız şart değildi,okuyucuların anlaması yeterliydi.

hesabını yaptım:
    temmuz fiyatlarına göre:
    benzin/lpg oranı = 3,55ytl/1,92* ytl= 1,84'tür.

bugunkü fiyatlara göre:
    benzin/lpg oranı = 3,32ytl/1,83 ytl= 1,81'dir.

Yani temmuza göre makasta değişim oranı yalnızca % 1,63 ‘tür!!!

7 litre benzin yakan aracın 8,7 litre lpg(motor ısınması için 0,3 litre lpg hesaba katılmıştır)* yaktıgından hareketle hesabımımzı devam ettirelim
    temmuzda :
    benzinde :7X3,55= 24,85 ytl
    lpg’de: 8,7X1,92=16,704 ytl yakar
    24,85 - 16,704 = 8,146 ytl yani % 32,78

bugun:
    benzinde 7 X3,32=23,24 ytl
    lpg’de 8,7X1,83=15,921 ytl yakar
    23,24 - 15,921 = 7,319 ytl yani %31,49 tasarruf

%32,78 - %31,49 = %1,29 tasarruf düşüşü var temmuza göre.

Sizin temmuzdaki %45, %1,29 düşüşe uğradıgında %33'e düşmüş.Haydi bizlere matematik öğretin

Evet! 1,6 cc bir araç için %45 tasarruf var diyen yalan söylüyor,siz de ya hesabınızı bilmiyorsunuz ya da bilerek ve isteyerek insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz!

Robotla yaptıgınız hesapta da oranın yüksek çıkması için 1 litre benzin fiyatı kadar (102,92ytl'yi 100 ytl sayarken bile oyun yapmaktasınız)yukarı değeri seçmişsiniz.Karşısınızda çocuk yok!Robottaki yaptıgınız hesapları gördüm işinize hangisi gelmişse onu seçmişsiniz.

1.sıradaki deneme2'de harcanacak para 100 ytl'ye çok daha yakınken, deneme3'deki 103 ytl'ye yakın değer seçilmiş:

Müverrih demiş ki:
    ''benim arabam benzinde km de 490 - 500 bin lira yakıyor 100 km için 50 lira gerekiyor... gaz da ise 24 liraya 100 km yapıyor km de 230 - 240 bin lira yakıyor
    bu da % 48 tasarruf demektir haydi ilk çalışmadaki benzini de fazlasıyla ekleyip ona da yüzde bir lik bi puan verelim % 47 tasarruf olsun..''

---
    Ticari taksiciler için ilk araç 1,6 marea'ydı buna 1,6 focus tiptronik de eklenmiş oldu(prins marifetiyle olsa gerek):

*13 temmuz lpg fiyatına ulaşamadıgımdan 7 temmuz lpg fiyatı olan 1,92'yi aldım değer olarak.
    **motorun ısınana kadar harcadıgı yakıt 0,3 litre lpg olarak alınmış olup,gerçekte en az 2-3 katı fazla olacagı kanaatindeyim

burada 15 - 20 - 30 milyarlık arac sahipleriyiz böyle 1 e 2 ye takılsak çok işimiz var bu dunyada... ben hiçbir kasıt veya aldatma niyeti olmadan %43 e düz hesap %40 derim bunda da bir oyun veya aldatma niyetim yoktur.. neticede ben bir markanın distiribütörü veya montajcısı değilim.. ancak size size açıkça söylediğim şeyi anlamamakta ısrar ediyorsunuz.. aynı mesafe aynı yol için benzinde harcadığım paranın yüzde 45 i daha az harcıyorum siz ne derseniz deyin bu böyle...

taksicilerin kullandığı araclar dünyanın en az harcayan araclarıdır diye bir kaide yok.. taksiciler alım güclerine göre en az yakanı tercih ediyorlar.. mercedes e 200 var 2000 motor triptonik vites üstünde de sıralı gaz sistemi var ama epey kalitesiz bir marka hal böyle olmasına rağmen km de 190 bin lira yakıyor bu arabanın piyasası şu an 30 milyar civarında ve adı üstünde mercedes peki E 200 den taksi gördünüz mü hiç... görmezsiniz çünkü taksicilerin alım gücünü aşıyor ve bu markanın sarf malzemeleri ve yedek parcası şu an taksicilerin kullandığı şahin doğan albea toyota hundai lerden çok çok pahalı... yani taksiciler kullanmıyor diye o arac çok yakıyor demek değildir.. bir aracın taksici tarafından tercih edilmesi için, yakıt, aracın fiyatı, sarf malzemelerinin fiyatları, yedek parçasının fiyatları gibi bir çok etken vardır..

güzel kardeşim, 102 ytl lik değeri 100 almamdan bile beni oyun yapmakla suçlamışsınız :) sizin gibi 1-2 ytl lere takılsaydık ohooooo... siz bu küçük dünyanızın küçük ayrıntılarında kalın sağlıcakla..

• Renault Broadway 9 RN Tüplü
    100 km de 8,68 Lt.
    8,68 x 1,85 = 16,05 YTL
    1 KM de 16 Kr
  • prins kullanıcısı olarak iki kelam edebilirim sanırım :)

öncelikle prins diğerlerinden oldukça pahalı bir kit, fiyatı 1200 euro. bu fiyata taksit dahi yapmıyorlar, taksit isterseniz vade farkı.

diğer takılabilecek kalitede ürünler 1200 ile 1600 lira arası ve 12 taksit.

yani salt tasarruf düşünen kişinin -bence- prins ile işi olmamalı. en iyisini arıyorsanız, buyrun prinse

ben aracımda hiç performans kaybı olmasın, gaza bastığımda fark hissetmeyeyim, beni üzmesin istedim.

haziran ayında montajı yaptırdıktan sonra aracımı dyno ya soktum, benzin ile lpg arasında 3 hp fark çıktı. bunu hissedebilmek mümkün değil, kimse lpg li olduğuna inanmıyor zaten :)

prins in bana tek bi olumsuz tarafı oldu, benzin yüzünden çok sakin ve ekonomik araba kullanıp 8.5 litre benzin yaktırırken, lpg nasıl olsa ekonomik diye vitesleri bitirmeden değiştirmiyorum. yaklaşık 11.5 litre lpg tüketiyorum.

yaz aylarında araç her çalışmada 0.3 litre benzin tüketmez. aracı çalıştırıp yola çıktıktan 200-250 mt sonra zaten lpg ye geçmiş oluyor. bu sürede nazik bi kullanımla minimum tüketim yakalanabilir. gündüz 1-2 saatlik parklarda zaten motor soğumamış oluyor, direkt lpg de çalışıyor

yani en sakin kullanımda benzinde 32-33 kuruş yakan aracım, en hırpani kullanım ile lpg de 22-23 kuruş yakıyor. araba kullanmanın keyfini çıkarıyorum

6000 km dir bunun dışında en ufak bir olumsuzluk söz konusu değil, bütçesi el veren kişilere kesinlikle ve kesinlikle prins öneriyorum

verdiğim bilgiler istanbul %100 şehir içi kullanımdır.

• mrb arkadaşlar, ben 97 MERCEDES E200 AVANTGARDE sahibiyim ve ankara şaşmazlar ege otogaz denen yerde öneri üzerine prins marka lpg taktırdım fakat...
    ustalar çok cıvıklardı, işlerini yaparken bizi hiç takmadılar ve oldukça serseri takımıydı, ben korka korka öğlen 3e kadar bekledim arabayı
    sızdırmazlık raporu için ilk sürüşümü yapıyorum fakat araba resmen gitmiyor, yokuşlarda çok ağır sonra zamanla düzelmeye başladı gibi tekrar yavaşladı, az yokuşda köklüyorum fakat 120 ye zor gidiyor sonra düzelmeye başladı tekrar dengeleşti falan sonra ustaya gittim.. usta bana daha bilgisayar girmediini aracın 3 depoya kadar düzeleceğini ve bilgisayar attıktan sonra eskisindende iyi gideceğini söyledi..

benim bilmek istediğim performansda biraz düşüş oldu ben bunu ustalara bağlıyorum, lpgnin dikkatli ve düzgün takıldığını nerden anlayabilirim (motordan hiç anlamam) ve bu düşüş normalmi??? (bu arada o ege otogazdan uzak allaha yakın olun)

kestane kebap acele cevap

• ayrıca ilk 2 depomdayım ve gösterge birden 2 nokta falan iniyor sonra tekrar çıkıyor anlayacağınız bu normalmi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: MonarshiQ

mrb arkadaşlar, ben 97 MERCEDES E200 AVANTGARDE sahibiyim ve ankara şaşmazlar ege otogaz denen yerde öneri üzerine prins marka lpg taktırdım fakat...
    ustalar çok cıvıklardı, işlerini yaparken bizi hiç takmadılar ve oldukça serseri takımıydı, ben korka korka öğlen 3e kadar bekledim arabayı
    sızdırmazlık raporu için ilk sürüşümü yapıyorum fakat araba resmen gitmiyor, yokuşlarda çok ağır sonra zamanla düzelmeye başladı gibi tekrar yavaşladı, az yokuşda köklüyorum fakat 120 ye zor gidiyor sonra düzelmeye başladı tekrar dengeleşti falan sonra ustaya gittim.. usta bana daha bilgisayar girmediini aracın 3 depoya kadar düzeleceğini ve bilgisayar attıktan sonra eskisindende iyi gideceğini söyledi..

benim bilmek istediğim performansda biraz düşüş oldu ben bunu ustalara bağlıyorum, lpgnin dikkatli ve düzgün takıldığını nerden anlayabilirim (motordan hiç anlamam) ve bu düşüş normalmi??? (bu arada o ege otogazdan uzak Allah' a yakın olun)

kestane kebap acele cevap

performans düşmesi normal değil.. bende hiç düşmemişti.. 2-3 depoda düzelecek rayına oturacak şey yakıttır.. ilk ve 2. depoda biraz çok yakar ama 3. de iyice azalıp rayına girer.. ustaların uygulamasından ötürü olabilir.. regülatörün yeri kötüdür, yani sıcak su borularına uzaktır gaz hortumları uzundur, emiş kötü yerden alınmıştır, manifolt sökülmeden delinmiştir çapaklar motora gitmiştir.. vs vs vssss... bir çok nedenden olabilir.. marka prins ise herşeyden olur ama malzemeden olmaz :) meraklanmayın..

tankınız simit tank mı?

• beylıkduzunde gaplımakina 4silindirli araclara 2000 ytl ye montaj yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkalaner -- 23 Ağustos 2008; 14:01:25 >
  • merhabalar.
    arkadaşlar bende yaklaşık 8 ay önce prıns taktırdım.yaklaşık 15.000 km yaptım gayet memnunum.
    ama aklıma takılan bir kaç problemi sizşerle paylaşmak istiyorum.

1-Hollanda malı olan prıns neden daha fazla bayisi yok.Bu siteden esinlenip yüzlerce insan prıns taktırmıştır buna eminim ama bu firmanın yetkililerinin bu kadar ilgisiz olması ilginç..

2-Ben prıns taktırmadan önce CNG hakkında biraz bilgi topladım.Bikaç marka hem lpg hem cng ye uygun şeklinde yorumlara rastladım.En doğru tercihin prıns olduğuna karar verdim.taktırıken ustaya yada sordum bunu doğalgaza dönüştürebilirmiyim şeklinde.Usta tankı ve regülatör ü değiştirip hemen doğalgazda çalışabiileceğini söyledi.ama şimdi bakıyorumda söylenenler hiçte öyle değil 'hiçbir marka tank ve regülatör değişimiyle hem cng hem hem lpg çalışamaz.Bu konuda ustalar atıp tutuyorlar demekki.Amaç para kazanmak....

-daha hiçbir prıns yatkilisi çıkıpta enjektörlerin üzerinde cng/lpg yazıyor ey müşterilerimiz ama sakın ona kanmayın bu sadece bizim firmanın hem lpg hem cng üretebilir oldugu anlamına gelir ' gerçeğini yazmıyor.

3-
    http://www.prins-tr.com/bayi.html türkiyede sadece linkteki kadar bayisinin olması arızalandığında insanın çaresiz kalması anlamına geliyor.
    en azından her ilde bir tane olmalı ama yokk

4-ARKADAŞLAR YAKINDA LPG NİNDE SONU GELECEK.HERKES ÇILGINLAR GİBİ CNG TAKTITRIRKEN ELİMİZDE 2.000 YTL VERİPTE PRINLAR ELİMİZDE PATLAMASIN.Ben aynı dönemde 1400 ytlye BRC taktıra biliyorken 600 ytl fazla verip İlerde cngye geçerim derken anladımki 600 ytl kazık yemişim :((
    bu konuda elinde kesin bilgi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Çünkü herkes ustalardan duyduklarını yazıyor.

5-Selametle.....

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.