Şimdi Ara

PRINS MARKA LPG FİKİRLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BMW e90 kasa 320i aracıma Prins marka tüp düşünüyorum fikriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hanniball35

BMW e90 kasa 320i aracıma Prins marka tüp düşünüyorum fikriniz nedir?

sayın haniball beyfendi. şimdi aracınıza lpg takılımı yenimi taktıracaksınız. yada şöyle diyeyim eski aracınızda prins takılıydı ve sorun yaşadınız onun için başka başlıkta başka marka önerdiniz. ama BU ARACIMA PRİNS TEN BAŞKA OLMAZ deyip görüşmü istiyosunuz.

lütfen gerekli açıklamaları yapıp bizi aydınlatın size yardımcı olalım.
  • quote:

ankaradaysanız size montajdan önce gidip görüşmeniz için 2 yer önereceğim, fikir olması açısından. öncelikle tufan ustayı (kayra otogaz) bulun. mutlaka 1-2 bmw montajı vardır o esnada. hem hangi kiti tavsiye ediyor ve takıyor. hem elektrik hem de mekanik işçiliğine bir bakın. lpg ecusunu nereye koyuyor. enjektör tesisatına nereden giriyor. görmenizde fayda var.
    ben kendi aracım için konuşmaya gitmiştim o esnada 2 adet 330ci 1 adet s320, 1 land cruiser, 1 corolla, aşağıda da bir araç vardı ama ona bakmadım. baktıklarımın tamamına konya malı bir kit takıyordu. ben bmw kullanmıyorum teknik özelliklerini çok iyi bildiğimi iddia edemem ama 330ci gördüğüm kadarıyla sıralı 6 silindir ve 230+hp.
    birde şaşmazda bekir usta (quatro garage) 2 tane subarusu var. 4 silindir boxer motor. turbo 1.5+ bar basıyor. ~250hp. konya malı kitle yürütüyor kendi araçlarını. adını verdiğiniz kitin fiyatı benim bahsettiklerimin 2.5 katı. kalite/fiyat konusu açılırsa diye söylüyorum. bekir ustayla görüşürseniz bir sorun kanaatine göre fiyat/performans açısından en iyi enjektör hangisi diye ;)

quote:

sayın hanniball35 kendin çalıp kendin oynamışsın hala fikirmi istiyorsun ???

sözmen usta, bende de montaj yapılacak bir b5 var. uzun süredir araştırıyorum. montajcılarla gidip konuşuyorum. merakımdan sizin de sayfanızdaki montaj fotolarına baktım da. lpg ecusunu özellikle mi su alması en kolay nokta olan direksiyon hidroliğinin yanına koyuyorsunuz? aracın kendi ecusunun yanına koymayı denediniz mi hiç?
    bir de regülatör yeri seçiminiz ilginç olmuş. regülatörün çabuk ısınması ve ısısını muhafaza edebilmesi için radyatör seviyesinin altına doğru ve kuytu bir yere monte edilmeli diye bilirdik. hani gaz ne kadar sıcak o kadar iyiya ama siz sanki rüzgar alıp serinlesin diye ön panjura yakın yerleştirmişsiniz.

enteresan bir çalışma olmuş.

• Sönmez usta ikinci el aldığım araçımda prins marka tüp takılı yalnız regulator arızası verdi.Sadece regulatore 600 tl masraf çıkıyor.Hem garantisi bitmiş 2 yılı geçmiş diğer parçalarda giderek arıza verir diye başka markaya geçip ön sistemin tamamınımı değiştireyim diye fikir almamın sebebi iyiyse regülatörü tek değiştirecam.
  • Mehmet usta diğer zavoli ve landi markalarda uyum sağlar bilgisi aldım aracım 110 KW 4Silindir.
  • quote:

Mehmet usta diğer **** ve landi markalarda uyum sağlar bilgisi aldım aracım 110 KW 4Silindir.

öncelikle şöyle yapalım. aracınızın sorununu yazın. bakalım nedir neyin nesidir ne yapabiliriz. nasıl yardımcı olabilir ona bakalım. değiştirmeyi ikinci plana atalım. belki ufak bir şeydir. ona göre değerlendirelim.

aracınız 150 hp gücünde 4 silindir valvetronik emişsiz motor. kaliteli bir işçilik isyeten bir motor. naylon sallama isteyen bir motor. belki eksik bir şey var regülatörü zorlayan yada farklı bi durum.
  • Mehmet Usta ilginiz için öncelikle Teşekkür ederim sizinde.

Araçı Yaklaşık 1 Ay önce satın aldım.Lpg Hemen hemen ful Aracı çalıştırıp yola çıkıyorum normal, sonrasında araç lpg ye geçiyor ve tüm yeşiller yanıyor bazen 10 km gittim bezen 1 km de gittiğim olmakta bi bakıyorum yeşil ışıklarla birlikte alttaki turuncu ışık yanıyor biraz daha gittikten sonra lpg bitik tonunuyla daima ikaz etmeye başlıyor ve araçtan gaz kokusu geliyor.Geceleyin çalışan! gündüz müşteri almayan! Mardin'de bulunan tek bir bayinizin yani Esaş Lpg nin yanına gittim araçı hemen bilgisayara bağladı Bar oranı yüksek çıktığı için tek kelimeyle regülatör gitmiş dedi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tartarini LPG hakkında
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: truvaelektronik

quote:

ankaradaysanız size montajdan önce gidip görüşmeniz için 2 yer önereceğim, fikir olması açısından. öncelikle tufan ustayı (kayra otogaz) bulun. mutlaka 1-2 bmw montajı vardır o esnada. hem hangi kiti tavsiye ediyor ve takıyor. hem elektrik hem de mekanik işçiliğine bir bakın. lpg ecusunu nereye koyuyor. enjektör tesisatına nereden giriyor. görmenizde fayda var.
    ben kendi aracım için konuşmaya gitmiştim o esnada 2 adet 330ci 1 adet s320, 1 land cruiser, 1 corolla, aşağıda da bir araç vardı ama ona bakmadım. baktıklarımın tamamına konya malı bir kit takıyordu. ben bmw kullanmıyorum teknik özelliklerini çok iyi bildiğimi iddia edemem ama 330ci gördüğüm kadarıyla sıralı 6 silindir ve 230+hp.
    birde şaşmazda bekir usta (quatro garage) 2 tane subarusu var. 4 silindir boxer motor. turbo 1.5+ bar basıyor. ~250hp. konya malı kitle yürütüyor kendi araçlarını. adını verdiğiniz kitin fiyatı benim bahsettiklerimin 2.5 katı. kalite/fiyat konusu açılırsa diye söylüyorum. bekir ustayla görüşürseniz bir sorun kanaatine göre fiyat/performans açısından en iyi enjektör hangisi diye ;)

quote:

sayın hanniball35 kendin çalıp kendin oynamışsın hala fikirmi istiyorsun ???

sözmen usta, bende de montaj yapılacak bir b5 var. uzun süredir araştırıyorum. montajcılarla gidip konuşuyorum. merakımdan sizin de sayfanızdaki montaj fotolarına baktım da. lpg ecusunu özellikle mi su alması en kolay nokta olan direksiyon hidroliğinin yanına koyuyorsunuz? aracın kendi ecusunun yanına koymayı denediniz mi hiç?
    bir de regülatör yeri seçiminiz ilginç olmuş. regülatörün çabuk ısınması ve ısısını muhafaza edebilmesi için radyatör seviyesinin altına doğru ve kuytu bir yere monte edilmeli diye bilirdik. hani gaz ne kadar sıcak o kadar iyiya ama siz sanki rüzgar alıp serinlesin diye ön panjura yakın yerleştirmişsiniz.

enteresan bir çalışma olmuş.

söylediklerinizi dikkate alıcam merak etmeyin AMA sayısız montajda bir sorun yaşamadık .bizler yaptığımız işin arkasındayız siz müsterih olun .siz buyrun gelin sizin montajınızda montajı yapılacak aksam istediğiniz yere konsun :)

• quote:

Mehmet Usta ilginiz için öncelikle Teşekkür ederim sizinde.

Araçı Yaklaşık 1 Ay önce satın aldım.Lpg Hemen hemen ful Aracı çalıştırıp yola çıkıyorum normal, sonrasında araç lpg ye geçiyor ve tüm yeşiller yanıyor bazen 10 km gittim bezen 1 km de gittiğim olmakta bi bakıyorum yeşil ışıklarla birlikte alttaki turuncu ışık yanıyor biraz daha gittikten sonra lpg bitik tonunuyla daima ikaz etmeye başlıyor ve araçtan gaz kokusu geliyor.Geceleyin çalışan! gündüz müşteri almayan! Mardin'de bulunan tek bir bayinizin yani Esaş Lpg nin yanına gittim araçı hemen bilgisayara bağladı Bar oranı yüksek çıktığı için tek kelimeyle regülatör gitmiş dedi.

hm anladım. yani basıncı düşürmedenmi işlem yapmadan mı direk regülatör gitmiş dediler. esaş lpg konusunda deneyimlidir aslında. orda inayet usta var. ahlakı güzel bir meslektaşımızdır. bahsettiğiniz arıza regülatör basınç kaymasından ötürüde yapar. regülatör yeterince ısınmayıncada yapar. size inayet ustanın numarasını vereyim. onunla bir görüşün. benimde selamımı söyleyin gerekeni yapacaktır. 0535 597 70 07

• Merhaba Ustalar

Dün akşam sağolsun inayet usta epey bir ilgilendi parça masraflı ve sonunda regulator değiştirmek zorunda kaldık.Dediğiniz gibi işinde usta biri.Bende Prins ten vazgeçmek istemedim.
    Teşekkürler
  • quote:

Merhaba Ustalar

Dün akşam sağolsun inayet usta epey bir ilgilendi parça masraflı ve sonunda regulator değiştirmek zorunda kaldık.Dediğiniz gibi işinde usta biri.Bende Prins ten vazgeçmek istemedim.
    Teşekkürler

işte budur. geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.