Şimdi Ara

Priz voltajı 250V üstünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sabah 10 civarı 243v
    Akşamda 238v çıkıyor.

220v için güvenli görülebilecek en yüksek değer nedir?

Genelde hep 235v civarı görürdüm en yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Mayıs 2020; 17:33:35 >

• Eğer multimetrenizin kalibrasyonu hatalı değilse, mesken gerilimi fazla. 250v evde kullandığımız birçok cihaz için güvenli üst sınırdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Son günlerde ups lerden biri ara ara devreye girmeye başladı o yüzden ölçüm yaptım daha önce en yüksek 235 olurdu hep.
    250v sınırsa risk var ozaman arıza kaydı oluşturayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Mayıs 2020; 16:4:1 >
  • Dağıtım firması bağlı olduğunuz trafo çıkışını ölçer gerekirse kademe düşürür mutlaka haber verin. Cihazlar zarar görmesin.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Tedaşa yazdım gelişmeleri aktarırım.
  • Ben de 238 volt gördüğümde haber vermiştim. Geldi baktılar bir şey olmaz deyip gittiler ama sizinki çok yüksek.
  • Konuya bilgi aktaran arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Kendi açımdan ben de tedaşa haber verilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum.

Hmmmm... Priz voltajı yükselirse öterek haber veren devre...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Konuya bilgi aktaran arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Kendi açımdan ben de tedaşa haber verilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum.

Hmmmm... Priz voltajı yükselirse öterek haber veren devre...

Olabilir aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Olabilir aslinda

Alıntıları Göster
    Mesaj gönderen devre...

Tedaşı arayıp arıza kaydı oluşturan devre...

Bakım ekiplerine telsizden otomatik bağlanıp "sayın bakım ekipleri, bu bir ses kaydıdır, şu mahallesi şu sokakta yüksek voltaj hatası tesbit edilmiştir. Bilginize sunarız..." diye anons geçen devre...

Aklımda çılgın fikirler

Bundan yıllar evvel aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Malzeme olmadığından ne yapabildim ne de taslağını oluşturabildim. Hani deprem ölçen cihazlar var ya büyük bir ruloya grafik çiziyor neydi o? O cihazın minimize edilmişinden yapıcaksın. An be an çizicek. Böylelikle geçmişe yönelik ne olmuşsa bakabiliceksin. Kağıt-plotterlisi artık ilkel kalıyor. Basit bir ras-pi bilgisayar ile böyle 24 saat hat takip eden bir ölçücü yapıp SD karta kaydedicek bir ürün geliştiriceksin. Paraya para demiceksin...

diye düşünmüştüm. Gerçeği var mı bilmiyorum. Ama öyle aklıma geldi işte, kime niye yarıcaksa artık...

• Dün geldiler ölçtüler biraz konuştuk gittiler 10 dk sonra elektrik kesildi 15 dk sonra geldi geldiğinde voltaj düşmüştü artık
    En yüksek zamanda 236V
    En düşükde zamanda 226V çıkıyor.

Afterburnera takip edilecek bir değer daha girdi en azından bir süreliğine.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.