Bildirim
Priz voltajı 250V üstünde
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü,
2 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Eğer multimetrenizin kalibrasyonu hatalı değilse, mesken gerilimi fazla. 250v evde kullandığımız birçok cihaz için güvenli üst sınırdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son günlerde ups lerden biri ara ara devreye girmeye başladı o yüzden ölçüm yaptım daha önce en yüksek 235 olurdu hep.
250v sınırsa risk var ozaman arıza kaydı oluşturayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 5 Mayıs 2020; 16:4:1 > -
Dağıtım firması bağlı olduğunuz trafo çıkışını ölçer gerekirse kademe düşürür mutlaka haber verin. Cihazlar zarar görmesin.
Tedaşa yazdım gelişmeleri aktarırım. -
Ben de 238 volt gördüğümde haber vermiştim. Geldi baktılar bir şey olmaz deyip gittiler ama sizinki çok yüksek. -
Konuya bilgi aktaran arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Kendi açımdan ben de tedaşa haber verilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum.
Hmmmm... Priz voltajı yükselirse öterek haber veren devre... -
Olabilir aslindaquote:
Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı
Konuya bilgi aktaran arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Kendi açımdan ben de tedaşa haber verilmesi gerektiğini öğrenmiş oldum.
Hmmmm... Priz voltajı yükselirse öterek haber veren devre...
Mesaj gönderen devre...quote:
Orijinalden alıntı: karadvt
Olabilir aslinda
Alıntıları Göster
Tedaşı arayıp arıza kaydı oluşturan devre...
Bakım ekiplerine telsizden otomatik bağlanıp "sayın bakım ekipleri, bu bir ses kaydıdır, şu mahallesi şu sokakta yüksek voltaj hatası tesbit edilmiştir. Bilginize sunarız..." diye anons geçen devre...
Aklımda çılgın fikirler
Bundan yıllar evvel aklıma şöyle bir fikir gelmişti. Malzeme olmadığından ne yapabildim ne de taslağını oluşturabildim. Hani deprem ölçen cihazlar var ya büyük bir ruloya grafik çiziyor neydi o? O cihazın minimize edilmişinden yapıcaksın. An be an çizicek. Böylelikle geçmişe yönelik ne olmuşsa bakabiliceksin. Kağıt-plotterlisi artık ilkel kalıyor. Basit bir ras-pi bilgisayar ile böyle 24 saat hat takip eden bir ölçücü yapıp SD karta kaydedicek bir ürün geliştiriceksin. Paraya para demiceksin...
diye düşünmüştüm. Gerçeği var mı bilmiyorum. Ama öyle aklıma geldi işte, kime niye yarıcaksa artık...
-
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X