Şimdi Ara

Problematik hatalar silsilesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda birçok konuyu okudum irdeledim. Fakat benim başıma gelenler şeklinde sorunsallar olduğunu göremedim.

Öncelikle cihaz 1.1.3 oldugu için 1.1.4 e yükseltmek istedim. Bunu yapmak için itunes ile 1.1.4 e restore ettikten sonra Ziphone 3.0 ile do it all diyip gerekli işlemleri yaptıktan sonra
    cihaz kullanıma açıldı. Fakat nedense duvar kağıdını değiştirmiyor sadece dünya resmi duvar kağıdı olarak kullanıyordu. Birçok kez denememe rağmen bunu kabul etmiyordu.Bu şekilde gayet düzgün 1 gün kadar kullandım.

Bu problemi sineye çekip bari klavye Türkçe olsun diyerek öncelikle iappcat.com/r/24330 kaynağından "Mobile Enhancer" yükledim. Yükler yüklemez "Sim Yok" uyarısı vermeye başladı. Hayda neden oldu diyerek forumu yine kurcalamaya başladım. Bu gerçekten çok garipti. Bu hatayla beraber keşfettiğim olay şudur ki sim kartı çıkarıp başka bir telefonda açtıktan sonra tekrar diğer telefondan çıkarıp iphone a taktıgımda 20 sn kadar hattı görüyor hatta arama yapıyor. bu süre içinde ekrana herhangi bir açıklayıcı yazı içermeyen sadece "iptal" ve "Kabul Et" çıkıyor. herhangi birini işaretlesemde işaretlmesemde 2-3 defa bu çıkıyor daha sonra menüye dönüyor çekim gücü iyice azalıyor ve "Sim kart takılmadı" uyarısı geliyor.

Mobile enhancer ile alakasının olmadıgını düşümüyorum. ama buna rağmen bunu sildim. yine olmadı. bu sefer tekrar ziphone ile tekrar tekrar doitall diyip yapmaya çalıştım. sanırım halledemeyeceğim bir sorun. Yardımcı olan olursa çok minnettar kalırım.

Saygılar

• Bence winpwn kullanarak kendi firmware'ini hazırla ve o firmware ile cihazını restore et. Zibri denen herif zibidinin tekidir, böyle şerlerden zerre kadar anlamaz. Etraftan beleş iPhone'dur mac'dir dilenir durur. Sen winpwn kullanarak yap tüm işlemlerini, pişman olmazsın ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cvZip

Bence winpwn kullanarak kendi firmware'ini hazırla ve o firmware ile cihazını restore et. Zibri denen herif zibidinin tekidir, böyle şerlerden zerre kadar anlamaz. Etraftan beleş iPhone'dur mac'dir dilenir durur. Sen winpwn kullanarak yap tüm işlemlerini, pişman olmazsın ...

Arkadaşlara tabi ki önerilerinizi sunacaksınız ama insanları kötülemek kimseye düşmez.
    Sizin o zibidi dediğiniz insanın emekleri neticesinde bir çok insan cihazına hayat vermiştir.
    Kişiliği,karakteri bizi bağlamaz.Önemli olan zorda olan insanlara yardımcı olmasıdır.
    Mesele dürüstlükm olunca,sanki bizlerin yaptığı işlem çok mu dürüst bir girişim?
    Bilgisayarınızda tüm kullandığınız programlar orijinal mi? yoksa crack,serial vs kullanarak mı bunu aşıyorsunuz? Ben ve bir çok arkadaşım unlock konusunda Ziphone'u kullanmakta ve hiç bir şikayetimiz de yoktur.Arada bir sorun çıksa da bu yine kendi yöntemleriyle aşılmaktadır. Bu bir tercih meselesidir.Sonuçta yapılan uygulama aynıdır.

• Kötülediğim yok. Sonuçta ortada o adamın yaptığı hiç birşey yok. Size var gibi görünüyor, bunu tartışacak değilim

O zibidi dediğim insanın emeği olmadığı için bu söylediğini pek önemsemiyorum.

Bizim yaptığımız birşey yok ki ortada? Sadece telefonu kullanıyoruz. Bak vodafone ile geliyor cihaz. Çoğu kişinin aklında vodafone'dan alayımda kırıp kullanayım diye birşey geçmiyordur. Ne gerek var ki? Demek istediğim Apple bu ürünü bize sunamadığı için biz bu yola başvurduk. AT&T olsaydı Türkiyede ve Apple bize bu ürünü normal şartlarda sunmuş olsaydı, cihazın yazılımı kırmak gibi bir sebebimiz olmayacaktı.

Ve son olarak, ziphone kullanıpta sorun yaşamayan nadir insanlardan birisin sanırım. Bir kaç ay öncesinin bootloader problemlerini de anımsamını isterim, yada yurtdışındaki jailbroken faciyalarını ...

Neyse.
  • Aslında bu konuya şöyle bir başlıkla yön verebilir veya tartışmaya açabilirsin.
    Kimin, hangi unlock işlemiyle cihazını kullanmakta olduğu gibi bir anket yapabilirsin.Gerçi bu da inandırıcı olmaz ama neticede dediğim gibi,bu bir tercih meselesidir ve isteyen istediği unlock işlemini ortaya atan kişinin ürününü kullanabilir.Bunun için de insanlara yanlış bilgi verip birilerini kötülemek iyi bi şey değildir.İstemiyorsan,beğenmiyorsan kullanmayacaksın.
    Günde kaç kişi o insanların ortaya koymuş olduğu unlock işleminin neticesi sonucu sıkıntılar yaşamaktadır.
    Bunun kaçta kaçı bu şikayet ettiğiniz şahsın ortaya koymuş olduğu uygulamadır?Bunu nasıl tespit ettiniz de bu yargıya varıyorsunuz? Birkaç aydır yüzlerce arkadaşım o zibidi dediğiniz insanın unlock işlemini kullanmakta olup pek bi şikayetleri de yoktur.Olanlar da,daha sonradan ilave ettikleri programlar sonucu şikayetleri olmaktadır.Siz diyebilirmisiniz ki benim kullandığım unlock sistemi tamamen sorunsuz diye? Orjinal yazılımlarda bile bu tür sıkıntılar yaşanıyor ken,illegal oluşturulan sistemde bırakın da bu kadar sıkıntı yaşayalım.
    Bu kadar unlock işlemi yapan şahıs var ve kimin yönteminde bu tür sıkıntılar yaşanmıyor? Ben hiç birini tanımam, kimin kimden üstün olduğunu da tartışacak değilim. Ayrıca,kimse de benim yoğurdum ekşi demez ve böyle tanıtımını da istemez öyle değil mi? Herkes farklı kişilerin ürünlerini kullanır.Bu bir tercih meselesidir.
    Not:Bu konuyu açan arkadaştan özür dilerim ama bu soruya başka bir sayfada cevap verdiğim için konusunu sabote etmiş olduğumu düşünmüyorum.Ama öyle algılanıyorsa tekrar özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 14 Haziran 2008; 10:10:36 >

• ee sonuc? : )
  • quote:

Orjinalden alıntı: sharapci

ee sonuc? : )

quote:

Orjinalden alıntı: baha40n

quote:

evet biliyorumm Mobile Enhancer alakası olması garip olur. fakat durum boyle.

daha once makinamı 1.1.3 yapmıstım zaten baya bir onceydi...bu diger dediginiz ayarları yapıyorum zaten yani kullanmasından anlıyorum icadın :) . fakat nedense kabul etmiyor. sendsonguda dediginiz sekilde yapıyorum fakat olmuyor.

baska bir cozum oneriniz olabilirmi diye sormustum ben? cunku simdi cavabını verdiğiniz tum detaylardan eminim zaten

Garantili çözüm tekrar Restore yapmandır.
    O mu bu mu diye uğraşıp zaman kaybedeceğine,zamandan kazanıp kesin çözüme gitmen daha mantıklı olacaktır. Enteresan bir durum sözkonusu,ben de anlayamadım.

Sonuç itibariyle zaten yazmışım,sıradışı bir hata ve herkes her şeyi bilecek diye bir kaide yok malesef Bükemediğim eli öperim.Varsa bir bilgisi olan yazsın biz de bilgi sahibi olalım.İnsan bilmediğinin cahilidir.Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 14 Haziran 2008; 11:19:17 >

• az once yaptıgım bir deneme sonucunda bir numara aradıgında karsıdan ses gelmiyor hoparloru ac kapat yaptıktan sonra ses alıyorum. bir hata daha ; )

birde daha önce sources a eklediğim şeyler şuan yok ve bazı uygulamaların uninstall ları yok restore yaptığımda bu düzelirmi ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharapci -- 14 Haziran 2008; 11:32:27 >
  • quote:

az once yaptıgım bir deneme sonucunda bir numara aradıgında karsıdan ses gelmiyor hoparloru ac kapat yaptıktan sonra ses alıyorum. bir hata daha ; )

birde daha önce sources a eklediğim şeyler şuan yok ve bazı uygulamaların uninstall ları yok restore yaptığımda bu düzelirmi ki ?

Yedeğinizi alıp Restore işleminizi gerçekleştiriniz.
    Tüm bu sorunların ortadan kalkacağına eminim.
    Kolay gelsin.
  • 1.1.4 restore edip ziphone ile tekrar gerekli işlmeleri yaptım.

şuan sesde ve arama yapmakta bir problemi yok yanlızca baska bir sim kart ile acık kendi sim kartımla degil arkadasın sim kartıyla calısıyor. ikimizinkide 64 lük avea sim kart halbuki hic bir fark yok hatta ben çook daha sonra aldım sim kartımı. install ettiğim uygulamalar silindiği için tekrar yukledim simdi hepsi uninstall bolumunde listelenmiş durumda.

artık kendi sim kartımla çalışmadıgını kabullendim biraz nedense arkadaşın sim kartıyla çalışıyor sadece. bir diğer sorun ise ana ekrandaki duvar kağıdı hala değişmiyor. hala aynı dünya resmi var. summer board falanda yükledim ama olmuyor. hep aynı. aynı zamanda ses olarakda sendsong la bir türlü mp3 lerimi set ringtone diyip ayarlardan zil sesini o mp3 seçtiğimde çalmıyor. sadece problemler bunlar kaldı. halledemiyorum bunlarıda

saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.