Şimdi Ara

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.507
Cevap
176
Favori
254.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim, onerdiginiz parfumleri ilk firsatta deneyecegim.

Gercekten cok faydali bir is yapiyorsunuz, konu kesinlikle ust konu olmali.
  • Hugo Boss - Boss

Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar
    Bu parfüm hakkında yorumlarınız nelerdir, özellikleri, nerede kullanılması gerektiği, hangi mevsimde kullanılması gerektiği vs.
    Şimdiden çok teşekkürler.
  • Parfüm uzmanıyım demişsiniz ama, ben amatör bir parfüm sever olarak bile dayanamadım, katılma gereği duydum, insanları eksik bilgilerinizle yanlış yönlendiriyorsunuz.. Ben de 5 senedir bu iş ile "amatör" olarak uğraşmaktayım.. Türkiyede temin edilebilen orta-orta üst sınıf kokuların çoğu elimden geçmiş-denemişimdir.. Fakat burada bazı eksik bilgilerle insanlar yanlış bilgilendiriliyor. Hele ki diğer parfüm ana başlığı,tam bir rezalet. İnsanlar önüne gelene joop homme çok kalıcı deyip herkese bu parfümü öneriyor.. Orada herkes saçmalıyordu,burada siz tek başınıza kalmışsınız.. Ben de görüşlerimi bildiklerim çerçevesinde belirttim..

Geçen bir parfümeride koku denerken kendisini givenchy grup bilmem nesi olarak tanıtan bir arkadaş beni ve bir dostumu esir almıştı.. O da kendisini parfüm uzmanı olarak tanıttı bize tabi.. İşte biraz dikkat çekme amaçlı sohbet vs. Adam sonra "standart parfüm uygulaması" adı altında bizi givenchy play intense'e boğdu.. En az 10-15 fıs yapmıştır,ki onun da parfümün tene sıkıldığından haberi yok.. Sonra siz ne kullanıyorsunuz sorusuna aldığı bond,creed gibi ürünler cevabı karşısında apışıp kalmıştı resmen.. Bi an afalladı tabi,sonra nasıl kokuyor fresh mi baharatlı mı tatlı mı dedi.. E zaten bu 3ünden başka bildiği de yoktur sanırım baharatlıyı da saymazsak.. Ve buna da aldığı hafif yeşil turunçlu, vetiver katkılı klasik bir şipre cevabı karşısında gardını indirmiş ve pes etmişti sonunda.

Gelelim fasulyenin faydalarına..

quote:

Orijinalden alıntı: sesar
    Kozmetik mağazalarına gelen müşterilere kokular denetilirken kahve koklatılır. Bunun sebebi normal bir insanın 3 farklı kokudan sonra iflas bayrağı çekmesidir. Aynı zamanda çalışanlarda baş ağrısını engellemek ve burnu resetlemek için kahve koklarlar ve kahve çekirdeği yerler.

Kahve çekirdeği de şık bi hareketten başka bişi diil. yüksek kontrastlı, yani çok başka türde bi parfüm koklamakla aynı şey. Gerçekten dinlenmek için temiz havadan başka çare yok. kahve yemek konusunda diyecek bişi bulamıyorum. Afiyet olsun,ne diyim.

quote:

Eau de Parfümler çok daha fazla kalırken, Eau de toilet ürünler ise çevreye daha çok yayılırlar.

Edt,edp'ye göre daha çok yayılıyor he? Vay canına..Ama herşey de edt veya edp olmakla bitmiyor tabi.. İçerik de çok mühim. edt - edp esans konsantrasyonu ile ilgili olmakla beraber, bir kokunun edpsi, edt sinden tamamen de farklı kokabilir, bu tamamen tasarımcının esansta öne çıkarmak istediği noktalarla ilgilidir. "edp kalıcı, edt ise yayılır iddanız çok güzel bir komedi. parfümün "farkedilirliği" yani yayılımı alkol yağ konsantrasyonu kadar, yağların kendi özelliklerine de bağlıdır.

beyaz misk ile dolu bir edt, aldehydelerle silahlanmış bir edpnin yanında tüfeğe çakı çekmiş gibi kalacaktır.

quote:

Biz parfüm uzmanları olarak parfümün tene sıkılmamasını tavsiye ederiz sağlık açısından. Aynı şekilde özellikle bayanlarda saça parfüm sıkıldığında çok daha fazla yayılma gösterir kokular. Fakat saça sıkılacaksa muhakkak saç uçlarına sıkılmalıdır. Orta veya dip kısımlarına sıkıldığı takdirde saç telleri zarar görecektir.

Parfüm tene sıkılır ve tende değişir.. Özeldir.. Ve kıyafet genelde parfümün ruhunu karakterini yitirmesine neden olur.. Zaman içerisinde teninizde değişiklik gösterir.. Ama tabi kıyafetinize sıkarak bunu en basite de indirgeyebilirsiniz.

"Marilyn Monroe notoriously claimed to wear nothing to bed but a few drops of Chanel No. 5."

Bilmem anlatabildi mi ?

quote:

Orijinalden alıntı: *Joker
    Hocam bügün Bvlgari aqva aldım ( Açık) Yaz için önerir misiniz ? ( Yaşım 18)
    Birde orjinal parfüm alacağım yakın zamanda ne önerirsiniz ?

quote:

Yaz için MARINE versiyonu daha uygundur tavsiye ederim. Aldığınız parfümde sizi yakmaz, yaza uygundur fakat kışın kullanılsa daha iyi olur.

Bvlgari Aqva gibi sucul bir deniz kokusu,ve kışın kullanılmasını tavsiye etmişsiniz.. Yazın sıkıp calone, narenciye ve griamber aromalarının keyfine varmak yerine kışın kullanmak mı? gene komedi... He bir de dipnot; normal aqva,marine'e göre çok daha başarılıdır,marine'e boşuna para yedirmeyin.

quote:

Kaç çeşit parfüm vardır derseniz Orjinal lüks markalar, Açık parfümler ve mas market ürünleri olarak sınıflandırmak yanlış olmaz.

"Ya düzgün şekilde "mass market" yazın, ya da türkçe "piyasa raf parfümleri" deyin. Ek olarak; Niche market mezara mı kaçtı ? Niche market ? Haberiniz var mı? Bond,creed,serge lutens,lv,

quote:

Orijinalden alıntı: müterciim
    Kac tane Bvlgari erkek parfumu var bilmiyorum fakat hepsi olmasa da isimleri ile birlikte birkac bilgi yazarak anlatirsaniz cok sevinirim. Suan Bvlgarinin bir parfumunu kullanmaktayim, modelini hatirlamiyorum fakat sisesi koyu mavi renkte, gayet guzel bir koku.

quote:

Siz Bvlgari Homme kullanmışsınız...

Bvlgari'nin Homme diye bir parfümü henüz yok.. Pour homme var.. Ayrıca arkadaşın bahsettiği mavi şişeli olan parfüm ise ya notte'dir yada blv.

quote:

Tommy parfümleride R. Lauren ürünleri gibi tamamen kişisel zevkle donatılmış kokulardır. Siz severek kullanırsınız fakat bir başkası kokuyu bile alamayabilir veya kalıcılığından şikayetçi olabilir.

"bunu hangi dataya göre söyleyebiliyorsun? ralph lauren hadi geçmişte çıkardığı birkaç klas kokunun kaymağını halen yiyor ama lütfen bana rezalet tommy hilfiger kokularını övme"

rica ederim dahi anlamındaki de leri ayrı yazmayı öğren..

quote:

Orijinalden alıntı: sesar 1)İssey Miyake - Pour Homme
    2)Paco Rabanne - Ultraviolet
    3)Burberry - The Beat
    4)Paco Rabanne - Black XS

Yaz için bu sıralamayı yapmışsınız. Neyse ki black xs yazın pek önermiyordunuz.. Yazın Black Xs kullanmak mı? Dava bile edebilirsiniz. Peki ya ultraviolet? Yazık günah değil mi toplu taşıma araçlarında o kokuyu çekmeye mecbur bırakılan o burunlara!

quote:

Power ayarında Hermes VOYAGE kokusu var esans olarak benzer yapıda. Kakule, çam sakızı, kişniş içermektedir. Bunun dışında Paco Rabanne Pour Homme, Versace Eau Freche, Davidoff Champion kokularını deneyebilirsiniz.

"kenzo power'ı voyage d'hermes ile kıyaslıyorsan jean-claude ellena minimalizminden hiç birşey anlamadığını düşünürüm. nerde ellena'nın karakteristik kokuları, nerde kenzo power'ın basitliği"

quote:

Hermes günlük kullanım için idealdir.

Terre'e yapılan en büyük hakaret olarak kabul ediyorum. Terre ki en centilmen,lüks kokulardan biri iken,takım elbise ile anca kurtarılabilecek,bir jean t.shirt'e uymayacak bir koku iken gelip de günlük kullanım için tavsiye etmek... Garip?

quote:

Alt nota alkol uçtuktan hemen sonra aldığınız ilk esanslardır.
    Orta nota ise parfümün karakteristik özelliğini belirleyen en önemli kısımdır. Parfümün kalitesini bu nota belirler.
    Üst nota ise parfümün saatler sonra kaybolmaya başladığı son notadır.

Haydaaa.. Parfüm üçgen piramidinden de mi haberin yok ? Alt(temel) nota-orta nota-üst nota.. İlk başta açılış ile üst notayı koklarsın,sonra koku oturur orta nota kendini hissettirir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanmayan denesin -- 9 Nisan 2011; 3:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanmayan denesin
    Hele ki diğer parfüm ana başlığı,tam bir rezalet. İnsanlar önüne gelene joop homme çok kalıcı deyip herkese bu parfümü öneriyor.. Orada herkes saçmalıyordu,burada siz tek başınıza kalmışsınız..

Sanırım bizim konu başlığımıza taş geldi benim demeye içim el vermiyor çünkü benden çok arkadaşların emeği var. Biz konu başlığı altında asla joop home'u övmedik bana övüldüğü bir yer göster aksine eleştirildi beğenmediğimi söyledim. Biz orda tavsiye veriyoruz ki verdiğimiz tavsiyelerden de arkadaşlar çok memnun kaldılar. Bir çok yeni katılımcı oldu. Herkes bişeyler öğrendi. Çeşitli açık parfüm bayiileri bile konu takip eder durumda oldular.
    Joop jump'ı övmüştü bir arkadaş deneyin demişti açık parfüm ile alakası olmadığını dile getirdim. Asla çıkıp orda kimse profesyonel olduğunu iddaa etmedi.
    Edp edt hatta eau da concrate toilet'in bile esans içereği yönünden açıklamasını yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKHN1905

quote:

Orijinalden alıntı: inanmayan denesin
    Hele ki diğer parfüm ana başlığı,tam bir rezalet. İnsanlar önüne gelene joop homme çok kalıcı deyip herkese bu parfümü öneriyor.. Orada herkes saçmalıyordu,burada siz tek başınıza kalmışsınız..

Sanırım bizim konu başlığımıza taş geldi benim demeye içim el vermiyor çünkü benden çok arkadaşların emeği var. Biz konu başlığı altında asla joop home'u övmedik bana övüldüğü bir yer göster aksine eleştirildi beğenmediğimi söyledim. Biz orda tavsiye veriyoruz ki verdiğimiz tavsiyelerden de arkadaşlar çok memnun kaldılar. Bir çok yeni katılımcı oldu. Herkes bişeyler öğrendi. Çeşitli açık parfüm bayiileri bile konu takip eder durumda oldular.
    Joop jump'ı övmüştü bir arkadaş deneyin demişti açık parfüm ile alakası olmadığını dile getirdim. Asla çıkıp orda kimse profesyonel olduğunu iddaa etmedi.
    Edp edt hatta eau da concrate toilet'in bile esans içereği yönünden açıklamasını yaptım.

Yok hocam üzerinize alınmayın.. Dediğim olay forumun geneline hakim zaten.. Yurtdışı siteleri olsun,parfüm tavsiyeleri olsun.. Joop homme,burberry classic,jpg havalarda uçuşuyor.. Açık parfüm konusunda,açık parfüm alanlar için öneriler yapılıyor ki normali de bu.. Dp'de veya ne bileyim z parfümcüsünde hangi açık parfüm iyi ise o tavsiye edilir.. Taş size değil yani,sorun yok
  • quote:

Alt nota alkol uçtuktan hemen sonra aldığınız ilk esanslardır.
    Orta nota ise parfümün karakteristik özelliğini belirleyen en önemli kısımdır. Parfümün kalitesini bu nota belirler.
    Üst nota ise parfümün saatler sonra kaybolmaya başladığı son notadır.

Buna çok güldüm Bu kadar da belli edilmez parfüm konusunda sıfır olunduğu

İnsanlarımızı kandırmak ne kolay? Kimse de bu uzmanlık nereden geliyor diye sormamış. Büyük ihtimalle internetten okuduğu yorumlara göre yorum yapan birine çok takılmış herkes.
  • Üst nota orta nota alt nota ne yaptın karıştırmış olma sesar.
    Eau de Parfümler çok daha fazla kalırken, Eau de toilet ürünler ise çevreye daha çok yayılırlar. Bu ayrıma da katılmıyorum eau de parfüm ile eau de toilet arasında esans farkı var. Haliyle her türlü edp'ler üstündür fiyat yönünden de tabi
  • belki biraz saçma gelebilir af buyrun...one millionun açıklarda bulabilirmiyiz ??
  • Edp-edt o kadar basit bir kavram değil zaten. Parfüm üretmek de öyle basit bir iş olmadığı için esansı artırayım hemen edp yapayım demekle olmuyor.

Bu arada bu başlık çok basit parfümlerde işe yarayacaktır tabi. Sonuçta yazın ne kullanayım diyen adama direk di gio, lacoste, ck one önerip geçilmiş. Kış için de öneriler hazır. Buraya soru soran insanlar edp parfüm de kullanmayacağı için o konuda da sorun yok. Arkadaş genelde çoğu insanın beğendiği parfümleri öneriyor ki insanlar alınca beğensin ve gelip de "sen hakikaten işi biliyormuşsun" yorumunu yapsınlar. Di gio kullanan milyar tane insan var zaten. Demek ki seviliyor veya başka sebeplerden kullanılıyor. Bu öneriyi yapmak uzmanlık gerektirmiyor kanımca. Neyse yazacak çok şey var ama alan memnun satan memnunsa yapacak birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

Edp-edt o kadar basit bir kavram değil zaten. Parfüm üretmek de öyle basit bir iş olmadığı için esansı artırayım hemen edp yapayım demekle olmuyor.

Bu arada bu başlık çok basit parfümlerde işe yarayacaktır tabi. Sonuçta yazın ne kullanayım diyen adama direk di gio, lacoste, ck one önerip geçilmiş. Kış için de öneriler hazır. Buraya soru soran insanlar edp parfüm de kullanmayacağı için o konuda da sorun yok. Arkadaş genelde çoğu insanın beğendiği parfümleri öneriyor ki insanlar alınca beğensin ve gelip de "sen hakikaten işi biliyormuşsun" yorumunu yapsınlar. Di gio kullanan milyar tane insan var zaten. Demek ki seviliyor veya başka sebeplerden kullanılıyor. Bu öneriyi yapmak uzmanlık gerektirmiyor kanımca. Neyse yazacak çok şey var ama alan memnun satan memnunsa yapacak birşey yok.

Edp edt arasındaki farkı esans farkı olarak biliyorum ben tamam bazıları her bayan parfümüne edp diyip geçiyor da edt bayan parfümleri de var edp erkek parfümleri de tek fark esans yoğunluğu değilse nedir öğrenebilir miyim zamanınız varsa?
  • Lan alır koklarsın, denersin bileğinde yada vücudunda koku sana oturduysa, beğendiysen alır kullanırsın. ne kadar kastınız ya

İşin şakası bir yana sadece tek konuda bu titizliğe hak veriyorum. O da her parfüm her giyim, yaşam tarzına uygun değildir.

Sloganımıda yazayım tam olsun;

Rochas ve Black XS gibi köpek öldürenler kullanma, kullandırma...

• Tommy Hilfiger Tommy erkek parfümü hakkında ne düşünüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persona Grata

Şu an Jean Paul Gaultier kullanıyorum ama yaz yaklaştığından dolayı biraz ağır kaçacağını düşünüyorum. Yaz için önerebileceğiniz fresh bir koku var mı acaba? Benim şu an aklımda Davidoff Cool Water var.

Edit: İmla

Yaz önerilerimi ilk mesajda belirttim.

quote:

Orijinalden alıntı: SıleNtKillEr

sesar sence en iyi 10 erkek kokusu hangılerıdır,tatlı,fresh ... parantez ıcınde yazarmısın para sorun degil tabi 300 ü geçmesin

Bu arada konu ust konu olur umarım

Dior Homme Intense

Terre Hermes

Narciso Rodriguez

Tom Ford Black Orchide

Thierry Mugler Angel

quote:

inanmayan denesin

Sana verilecek cevabım yok. İnanmayan yazmasın karışmasın yeterli...

Pafümlerin tensel olduğunu vurguladım. Fakat sağlık açısından önermiyorum. İsteyen varsa kullansın.

quote:

Edp edt'nin daha yoğun halidir demenin çok basit kaçtığını biliyorum yalnız. Yani edp yapılırken sadece hafifletmek yerine bazı notalar eklenip çıkarıladabiliyor diye biliyorum. Şimdi ben de merak etmeye başladım edp ve edt arasındaki farkı. Uzmanımızı sabırsızlıkla bekliycem

EDT ile EDP arasındaki fark çaydaki şekere benzer. 2 kaşık şeker atmak, 3 kaşık şeker atmak gibi.
    Terre Hermes kokusunda bu böyledir mesela. Esans farkı yoktur sadece yogunluk farkı vardır.

Böyle bir şüpheniz varsa uzmana soracaksınız arada fark olup olmadığını. Bundan daha doğal birşey yok.
    Jean Paul Gaultier EDP, EDT ve son çıkan X Collection, CK Euphoria, Euphoria Intense erkek, Euphoria EDP; EDT; Blossom, Chloe EDT;EDP;Very Intense gibi...

Ben Black XS kokusunu önermedim orada. Sıralama yap dedi sona koydum.

Notalar kısmını kendim yazdığım için yanlış yazmışım. Bu da oldukça normaldir. Bütün pmlere ve konu içerisindeki sorulara cevap vermeye çalışıyorum.

Ayrıca kahve koklamakla başka kontrast parfüm koklamak aynı şey demişsiniz. Normal bir insan burnu 3 kokudan sonra iptal olduğu, parfüm kokularını alamadığı için kahve koklatılıyor siz başka bir parfüm koklamasını yeterli görüyorsunuz.

Alt nota üst nota cevabım hariç yazdıklarımda herhangi bir yanlışlık yoktur. Bunun da sebebi bütün atılan özel mesajlara ve konudaki sorulara cevap vermeye çalışmam. Kendim yazdığımdan hata yapmışım. Sizin dediğiniz gibi olsa netten alır kopyala-yapıştır yapardım.

Ben bu konuyu ne ön plana çıkmak için açtım, ne de parfüm önerisi için. Benim bu başlığı açma sebebim bütün kokuları denemiş, hergün denemeye devam eden bu işten para kazanan profesyonel bir kişi olarak sizlere parfümlerle ilgili her türlü konuda yardımcı olabilmek. Parfüm seçimleri için açılan başlıklar açık parfüm ve parfüm tercihleri açısından yararlıdır herkes yorum yapıyor çünkü.

Parfüm dünyası her geçen gün gelişen sonsuz bir alem. Bu noktada işini seven birisi olarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

http://www.ressim.net/show.php/3544395_07122009-002-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544396_07122009-003-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544397_07122009-004-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544398_07122009-005-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544399_07122009-006-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544400_07122009-007-jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/3544401_07122009-jpg.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sesar -- 9 Nisan 2011; 10:41:02 >
  •  Profesyonelinden Parfüm Sorularınıza Cevaplar

Bu modelini sormuştum yaz günleri ekşime yapar mı? diye. Yetişkinlere hitap etmesi sorun değil.
  • Esansın tanımını yapar mısınız bana peki?
    Sizin tanımınızdan şöyle bir anlam çıkartırım esansı atıyorlar esansın yanına başka bir madde katıyorlar edt'de ama o az oluyor edt'ye biraz daha başka bir maddeden katınca o edp oluyor. Sonuçta o madde esans karışım oranını etkiler.

Çaydan yola çıkmışsınız ben de şöyle bir örnek veriyim benim bildiğim çayı bardağa koyarsınız %20'si doludur üzerine su ilave edersiniz edt olur, çayı alırsınız bardağa %30 koyarsınız o edp olur.

Bu bana daha mantıklı geldi açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GKHN1905
    Esansın tanımını yapar mısınız bana peki?
    Sizin tanımınızdan şöyle bir anlam çıkartırım esansı atıyorlar esansın yanına başka bir madde katıyorlar edt'de ama o az oluyor edt'ye biraz daha başka bir maddeden katınca o edp oluyor. Sonuçta o madde esans karışım oranını etkiler.

Çaydan yola çıkmışsınız ben de şöyle bir örnek veriyim benim bildiğim çayı bardağa koyarsınız %20'si doludur üzerine su ilave edersiniz edt olur, çayı alırsınız bardağa %30 koyarsınız o edp olur.

Bu bana daha mantıklı geldi açıkcası.

Benim bildigim su; edt ve edp arasinda esanslarda degisiklik var ve 100mlde 17ml esans varsa 1ml x 3ml y 4ml z maddesi koyarsan veya arttirirsan icindeki maddeyi ve alkolu azaltirsan direkt edp civari bir yogunluk elde ediyorsun zaten. Ama eminim alkol safliginda da farkettigi icin parfumun yapisi degisiyor.
  • Dior Home intense ve dior home bildiğim kokulardır dior home tamam katlanılabilir iken intense de çok daha bayık bir hal alıyor.Dior Home intense ile dior homme arasındaki fark sadece esans oranı ile karşılaştırılamaz gibi geliyor.
    Esans oranı arttırıdığı zaman içeriğindeki kokuların etkisi aynı şekilde paralellik göstermiyor aralarında tam bir fonksiyonel ilişki yok gibi.
  • Okudum da adam cidden pro
    Ben Rochas, One Million, CK IN2U ve Euphoria kullaniyorum mutluyum
  • Yorumlar süper,benim vazgeçilmezim jean paul gaultier,taki 2 ay önce sıkılıp rochas'a geçene kadar,şuana kadar sanırım 4-5 orjinal jean paul almışımdır,ama rochas'ı açık aldım denemek için oda faranjitimi fena şekilde azdırdı artık kullanmıyorum,benim sorum şu tekrar jean paul'e dönüyümmü(esmer'im) yoksa başka bi parfümle devammı ediyim ...

• quote:

Bvlgari aqva pour homme oldukça kalıcı bir kokudur. Fakat herkes beğenmeyebilir. Yaz kış kullanmanızda sakınca yoktur.

Medyum memiş bu kokunun hastasıdır bugünde 4 adet satın aldı kendileri yan ürünleriyle beraber.

Yaz için bvlgari aqua marine daha uygundur.

mrb hocam pm yolladım
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.