2013 fiesta subap değişim maliyeti
Merhabalar
Lpgli araçların kronik sorunu olan ve bilhassa ford ve opel araçlarda yaşanan subap yanması sorunu ikinci defa başıma geldi.
Bundan önceki aracım da fiesta idi. 120.000 kmde subaplar yaptığım bir Adana-İzmir yolculuğu sonrası yandı. Bilen bilir Adana'ya girerken ve çıkarken Pozantı bölgesinde kilometrelerce yokuş vardır. Burada aracı zorlayınca kilometre de belli bir seviyede olduğundan araç dayanamadı.
Bu aracım da fiesta ve yine bir uzun yol sonrası subap yanması sorunu yaşadım. Bu araç da 135.000 kmde. Ortalama kaç km sonrası bu sorun yaşanır sorusuna bir fikir olması amaçlı yazdım.
Sizce masrafım ne kadar olur? Sadece subap takımı değişeceği senaryosu için fiyat tahminlerinizi alabilir miyim? Ona göre kendi maliyetimi takip edeceğim. Tabi ben de parça ne tuttu ne işlem yapıldı, hangi parçalar değişti, işçilik ne verdim hepsini süreç sonunda yazacağım.
Tahmini İşçilik Ücreti
Merhaba Arkadaşlar
2013 model ford fiesta aracımın bakımını yaptıracağım
Triger seti
V kayışı
1 adet teker bilyası
yağ+filtreler+bujiler
Bunların değişimi için ne kadar işçilik ücreti makuldür sizce
Lpg Enjektöründen Gelen Ses
Merhaba arkadaşlar. Aracımda landirenzo marka lpg takılı.
Yalnız enjektörden rahatsız edecek kadar yüksek bir ses geliyor.
Sebebi ne olabilir
Onarımı var mıdır?
Merhaba Arkadaşlar
Babam 25.10.2020 tarihinde benim araç ile resimlerde gördüğünüz gibi sonuçlanan bir kaza yaptı. Çok şükür kendi iyi.
Araç 2013 model trend paket ford fiesta
Kaza sonucu şaselerde hasar olmadı veya airbag açmadı.
Kaput değişti, tampon boyandı, radyatör değişti, sağ ön far değişti, tampon ızgarası değişti, ön tampon demiri değişti vs.. Yani görünen hasar dışında bir hasar olmadı. Ağır bir kaza sayılmaz.
Kaskodan yaptırayım dedim. Sonuçta kasko bu günler için var. Aracı kaskonun kendi özel servisine verdim. Tamir sonrası faturaya bir baktım ki şu kaza sonucu 17.800tl fatura kesmişler. Sigortanın kestiği faturayı da ekliyorum.
En çok sinirimi bozan ön tampon ızgarasına 2600tl civarı bir para yazmaları oldu. Bakın ön tampon demiyorum, ön tampon ızgarası. Vay arkadaş dedim. Gerçekten şaşırdım. Acaba dedim fiyatı şişirmişler mi? Malum sarı sitede sigorta şişirmesi sonucu hasar bedeli yüksek çıkmıştır falan yazıyorlar.
Adana'daki otokoç yetkili ford servisinden kaza sonrası sigortanın değiştiği parçalar için fiyat teklifi aldım. Onun da görselini ekliyorum.
Ve gördüm ki benim aracı tamir ettirdiğim günden fiyat teklifi aldığım güne kadar bile fiyatlar artmış. Yani ortada bir hile hurda olmadığını anladım.
Yedek parça fiyatları gerçekten çok yüksek.
Ama bu olay sonucu hasar kaydı takıntımı yendim. Şu kaza için 17.800 TL hasar kaydı oluyorsa bundan böyle 10bin lira benim gözümde hasar kaydı falan değil :)
Hem de açıkçası hasar kaydı olmayıp sağı solu boyalı, 1-2 değişen araç alacağıma hasar kaydı olan araçları tercih etmek daha mantıklı gibime geliyor. Sonuçta kaza öncesi resimler kayıtlı, hangi parçaların değiştiği, ne işlem yapıldığı kayıtlı.
Böyle bir olay başımızdan geldi geçti.
Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Abartılı Hasar Kaydı, Buyurun Canlı Örnek
Merhaba Arkadaşlar
Babam 25.10.2020 tarihinde benim araç ile resimlerde gördüğünüz gibi sonuçlanan bir kaza yaptı. Çok şükür kendi iyi.
Araç 2013 model trend paket ford fiesta
Kaza sonucu şaselerde hasar olmadı veya airbag açmadı.
Kaput değişti, tampon boyandı, radyatör değişti, sağ ön far değişti, tampon ızgarası değişti, ön tampon demiri değişti vs.. Yani görünen hasar dışında bir hasar olmadı. Ağır bir kaza sayılmaz.
Kaskodan yaptırayım dedim. Sonuçta kasko bu günler için var. Aracı kaskonun kendi özel servisine verdim. Tamir sonrası faturaya bir baktım ki şu kaza sonucu 17.800tl fatura kesmişler. Sigortanın kestiği faturayı da ekliyorum.
En çok sinirimi bozan ön tampon ızgarasına 2600tl civarı bir para yazmaları oldu. Bakın ön tampon demiyorum, ön tampon ızgarası. Vay arkadaş dedim. Gerçekten şaşırdım. Acaba dedim fiyatı şişirmişler mi? Malum sarı sitede sigorta şişirmesi sonucu hasar bedeli yüksek çıkmıştır falan yazıyorlar.
Adana'daki otokoç yetkili ford servisinden kaza sonrası sigortanın değiştiği parçalar için fiyat teklifi aldım. Onun da görselini ekliyorum.
Ve gördüm ki benim aracı tamir ettirdiğim günden fiyat teklifi aldığım güne kadar bile fiyatlar artmış. Yani ortada bir hile hurda olmadığını anladım.
Yedek parça fiyatları gerçekten çok yüksek.
Ama bu olay sonucu hasar kaydı takıntımı yendim. Şu kaza için 17.800 TL hasar kaydı oluyorsa bundan böyle 10bin lira benim gözümde hasar kaydı falan değil :)
Hem de açıkçası hasar kaydı olmayıp sağı solu boyalı, 1-2 değişen araç alacağıma hasar kaydı olan araçları tercih etmek daha mantıklı gibime geliyor. Sonuçta kaza öncesi resimler kayıtlı, hangi parçaların değiştiği, ne işlem yapıldığı kayıtlı.
Böyle bir olay başımızdan geldi geçti.
Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.
|
BİLGİSAYARIMI WINDOWS 8.1E YÜKSELTTİM VEE
|
ADANA DEMİRSPOR
|
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 295
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 14.989 (Bu ay: 140)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 40 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bedelli Askerlik, Askerlik ve Yedek Subay adayları