Merhaba Arkadaşlar Babam 25.10.2020 tarihinde benim araç ile resimlerde gördüğünüz gibi sonuçlanan bir kaza yaptı. Çok şükür kendi iyi. Araç 2013 model trend paket ford fiesta Kaza sonucu şaselerde hasar olmadı veya airbag açmadı. Kaput değişti, tampon boyandı, radyatör değişti, sağ ön far değişti, tampon ızgarası değişti, ön tampon demiri değişti vs.. Yani görünen hasar dışında bir hasar olmadı. Ağır bir kaza sayılmaz. Kaskodan yaptırayım dedim. Sonuçta kasko bu günler için var. Aracı kaskonun kendi özel servisine verdim. Tamir sonrası faturaya bir baktım ki şu kaza sonucu 17.800tl fatura kesmişler. Sigortanın kestiği faturayı da ekliyorum. En çok sinirimi bozan ön tampon ızgarasına 2600tl civarı bir para yazmaları oldu. Bakın ön tampon demiyorum, ön tampon ızgarası. Vay arkadaş dedim. Gerçekten şaşırdım. Acaba dedim fiyatı şişirmişler mi? Malum sarı sitede sigorta şişirmesi sonucu hasar bedeli yüksek çıkmıştır falan yazıyorlar. Adana'daki otokoç yetkili ford servisinden kaza sonrası sigortanın değiştiği parçalar için fiyat teklifi aldım. Onun da görselini ekliyorum. Ve gördüm ki benim aracı tamir ettirdiğim günden fiyat teklifi aldığım güne kadar bile fiyatlar artmış. Yani ortada bir hile hurda olmadığını anladım. Yedek parça fiyatları gerçekten çok yüksek. Ama bu olay sonucu hasar kaydı takıntımı yendim. Şu kaza için 17.800 TL hasar kaydı oluyorsa bundan böyle 10bin lira benim gözümde hasar kaydı falan değil :) Hem de açıkçası hasar kaydı olmayıp sağı solu boyalı, 1-2 değişen araç alacağıma hasar kaydı olan araçları tercih etmek daha mantıklı gibime geliyor. Sonuçta kaza öncesi resimler kayıtlı, hangi parçaların değiştiği, ne işlem yapıldığı kayıtlı. Böyle bir olay başımızdan geldi geçti. Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. |
''Şişiril-miş'' Hasar Kaydı, Buyurun Canlı Örnek
-
-
türk milleti ne yazık ki bunu anlamaz.
cebimden sanayide yaptırayım ama tramer olmasın. her yeri boyalı olsun ama kaydı kuydu olmasın. kafa bu şekilde çalışıyor.
faturalı servis onarımlı araç her zaman iyidir. geçmiş olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
-
ben de serviste yapılmasından yanayım ama buda serviste yaptırılmaz bence.
-
Geçmiş olsun öncelikle döviz kurunun yüksek olduğu şu zamanda bu rakamlar normal -
Dışarıda yaptırmayı hiç düşünmedim ama 17.800tl hasar kaydı çıkınca acaba dedim dışarıda yaptırsam ne kadara mal olurdu?
Bu sebeple bir kaç tanıdıktan fiyat aldım. Parçalar değişsin ve orjinal olsun dersen yine aynı parayı bulur dediler.
Yok eğer kaput değişmesin, tampon demiri değişmesin, far değişmesin dersen 6-7ye toplarsın dediler.
Ama o zaman da kaputta bir dünya macun olacaktı. Hatta servis ben boyayın desem kaputu boyayacaktı. Değişmesini özellikte istedim. Tertemiz oldu. İçim ferahladı :) işçilik de gerçekten çok çok iyiydi.
Arabanın orası burası tamirli olacaktı, ben takarım böyle şeyleri.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
-
Tamponu itelemişler, kırık catlak tamponu nasıl yapmışlar :) sağlam macun vardır oralarda.
Tamponunda %100 degişmesi lazımdı. Yetkili servis olsaydı kesin degiştirirdi.
Bende bu düşünceye katılıyorum tramer Bilgisi olmayan arabayı almak pişmanlıktır.
A dan Z ye inciğine boncuguna kadar degiştiren servis, kayıt yüksek çıkacak diye kara düzen tamiri yapılan arabayı almak ne kadar dogru.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin değiştirin dediğiniz hasarlı parçalar neredeymiş bir sorun bakalım ? Araç sigortadan yapıldıysa genelde sigorta hasarlı parçayı istiyor. Kaskodan yapıldıysa kasko pek üzerine düşmüyor.
İkiye hatta üçe bölünmüş tamponlar dahi plastik kaynakla tekrar çıkma olarak satılabiliyor.
Sizin parçalarınız gerçekten değiştiyse bile gidip alın servise kalmasın.
-
Servisin 18 bin cikardigi masrafi sanayide guvendigim ustaya 6500 e yaptirdim.
Bagaj kapaginda el kadar boyanacak yer vardi komple degisim dediler yetkilide.
Kayitsiz falan degil yine sigortaya yaptirttim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hasar kaydı olan araç ya yetkili servisde yapılacak bütün işlemler daha sonradan görülecek şekilde. Yada dışarıda yaptırdığın servis kaydı değişen parca faturası olucak.Tramer kaydı tutarıyla aynı olmak şartıyla kontrol edilerek alınabilir
-
Ford Fiesta ile 2016 yılında olan kazada sol ön çamurluk , sol ön süspansiyon , Z rot , sac jant vs vs yani o tarafta olan herşey değişmiş ve sol ön far değiştiği için sağ ön farda değişmiş takım olarak 3500 TL tramer işlenmişti sorgulamistim gayet normaldi
Sanırım döviz kurundan dolayı yada onarımı yapan servis şişiriyor bunu
Şuan ki aracımın sorgusu buyrun garip değil mi?
PEUGEOT 308 5 KAPI ACCESS 1.6 HDI (92) markali araca ait 05.12.2014 kaza tarihli eksper rapor bilgileri: KM: 49309, Iscilik Toplam Tutar: 2100TL, Parca Toplam Tutar: 40TL, Degisen Parca Bilgileri: BAGLANTI AYAGI(1 adet, Esdeger)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam -
Hasar kaydına bakarken hasarın ne zaman olduğuna da bakarım. Artık yedek parça fiyatları da uçtu, 15-20 bin hasar yetkili servis ya da orijinal parça için çok büyük değil.
Ancak sarı sitede yazan şişirilmiş hasar kaydı, araçta hasar yokken sigorta arka tarafından hasar uydurup para almak için hasar kaydı çıkardı manasında yazılıyor. İkisi birbirinden farklı.
-
Sadece arka tampon değişti. Birde egzos demiri çıkmış oda yerine takıldı. Bu kadar. Çıkan hasar kaydı 12 bin küsür Liraa !! Satarken uğraş dur. Arkadan çarpan araç zaten patates oldu bide değer kaybı açmayalım diyorduk ama yapacak birşey yok. Değer kaybı davasıda açacağız mecbur 1-2 bin lirada gelse kar kardır.
-
600 tl ön tampon lokal boyayı bile kafaya takan biri olarak ben de inanmazdım şişirilmiş hasar kaydına.
-
Önce can sağlığı tabi ama insan gerçekten üzülüyor. para kolay kazanılmıyor. yani şu kaza için 12bin lira hasar kaydı oluşması gerçekten üzer ama sonuçta aracın ağır bir kazası olmadığını siz biliyorsunuz. içiniz rahat binersiniz. satarken de elbet hasar kayıtsıza göre değer kaybı olur ama kalkıp da yok parasına verilmez. neyi var ki şimdi bu arabanın
-
parça fiyatları gerçekten uçmuş
-
çok haklısınız. 2014te clio3 arabam vardı. sağ ön çamurluk değişti. tampon değişti. sağ ön far değişti. yedek su deposu değişti. 2500tl gibi bir hasar kaydı olmuştu. şimdi yaptırmaya kalksak 10binden aşağı kurtarmaz.
-
çok teşekkür ederim
-
malesef araç alıcılarımız bu bilince sahip değil.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
türk milleti ne yazık ki bunu anlamaz.
cebimden sanayide yaptırayım ama tramer olmasın. her yeri boyalı olsun ama kaydı kuydu olmasın. kafa bu şekilde çalışıyor. faturalı servis onarımlı araç her zaman iyidir. geçmiş olsun. |
Sizin değiştirin dediğiniz hasarlı parçalar neredeymiş bir sorun bakalım ? Araç sigortadan yapıldıysa genelde sigorta hasarlı parçayı istiyor. Kaskodan yapıldıysa kasko pek üzerine düşmüyor. İkiye hatta üçe bölünmüş tamponlar dahi plastik kaynakla tekrar çıkma olarak satılabiliyor. Sizin parçalarınız gerçekten değiştiyse bile gidip alın servise kalmasın. |
Benzer içerikler
- obd2 cihazı tavsiye
- bariyere çarpma cezası 2024
- kontak kapalıyken klima çalışır mı
- park lambası ağır kusur mu
- hava akış metresi bozulursa ne olur
- togg şarj ücreti
- dacia jogger özellikleri
- en iyi suv 2024
- renault symbioz
- trafik cezası itiraz dilekçesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X