Değerli forum okurları öncelikle bu konuyu yabancı ve yerli olarak 2 tip yatırımcı için değerlendireceğim, yanlış düşündüğüm bi nokta varsa lütfen düzeltin.
Hükümet yetkilileri faizi düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun sebebini de yatırımcının düşük faizle yatırım yapmasını sağlamak olarak söylüyorlar, Yani yatırımcı yatırımını yapacak istihdam sağlayacak işsizlik azalacak refah düzeyi artacak vs.. ama Faizi düşürmek dövizin artmasına sebep oluyor maliyetlerde dövizle beraber artıyor. Yatırımcının yapacağı yatırım 3 sene önce 100 bin TL iken şuan 400 Bin TL. Yani yerli yatırımcı TL ile bir iş kurmak isterse 3 sene öncesine göre daha fazla para yatırması gerekiyor. Bu işi kredi ile yapacak olursa ne yaşar bi örnekle anlatayım
*3 sene önce 80 bin TL olan aracı yüksek faizle Kredi çekip alıyoken şuan aynı aracın fiyatı 200 Bin TL düşük Faizle Kredi çekip alabilir . Sizce hangisi mantıklı ?
Gelelim Yabancı Yatırımcıya, Yabancı yatırımcı 3 sene önce 100 bin Euroya yaptığı yatırımı belki şuan 80 bin euroya yapabiliyor. Düşük faizle de Kredisini alıyor. Hem döviz yüksek hem faiz düşük. Yatırım için gayet cazip bi ülke.
Benim düşüncem: Yapılmak istenen yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek ama bu sırada Yerli yatırımcı zarar görüyor
Siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Hazmedemiyorum..
|
|
Samsung Youtube Anlaşması Serileri
|
2019 Çeyiz için Tv
|
Oyun Tavsiyesi
|
FAR CRY 4 çalıştırırmı ?
Just Cause 2 İmmortal 2 (Acil yardım)
|
İçinde Dinazor olan her oyun olur.
Son Giriş: 4 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 140
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.183 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun