Taahhüt yenileme mi yeni internet mi?
Merhaba arkadaşlar. Binamda Superonline fiber altyapısı var ancak Türk Telekom altyapısı 35 Mbps'ye kadar destekliyor yani fiber olarak yok.
Mevcutta kullandığım ayda 270 TL ödediğim Superonline 100 Mbps paketim (TV+ üyeliği dahil) Mayıs itibarıyla sona erecek, Turkcell beni arayarak 24 ay taahhütle aynı paketi 545 TL'ye almamı öneriyor. Modemimi yenilemeyi ve yanında da ıvır zıvır bir kulaklık vermeyi teklif ettiler. Açıkçası modemden ve hızdan memnun değilim, ailecek kullandığımız için takılmalar yaşayabiliyoruz. 100 Mbps de yeterli gelmiyor. Taşınma ihtimalim de var ancak küçük bir ihtimal. İnternetime bir güncelleme gerekiyor. Yine de fiyat teklifleri çok yüksek geldi.
Superonline altyapısını kullanan diğer ISS'lerde 100 Mbps hız olarak Millenicom taahhütsüz olarak 320 TL, Vodafone da 12 ay taahhütle 444 TL teklif veriyor.
Superonline'da kendi binama yönelik yeni abonelik imkanlarına baktığımda 12 ay taahhütlü paketlerde 500 Mbps interneti bana 100 Mbps için teklif ettikleri fiyata (ilk 2 ay ücretsiz, sonrası için 10 ay 530 TL) verdiğini görüyorum. 100 Mbps internet için ise ilk iki ay ücretsiz son 10 ay 430 TL teklif çıkartıyorlar. Sizce aboneliğim bittiğinde yeni taahhütle eşimin üzerinden başvursam daha mı mantıklı olur? Nasıl bir yol izlemeliyim?
|
|
Merhabalar, Pt.com'daki öğrenci indirimiyle 17.000 TL'ye Macbook Air'in M1 8 GB 256 GB SSD versiyonunu almayı düşünüyorum. Sadece basit ofis işleri (word, tarayıcı, video izleme, müzik dinleme) için kullanacağım, ancak işimin büyük kısmını da bu oluşturuyor (tez yazıyorum) ve zamanın çoğunda dizimde kullanacağım. Aynı ya da daha düşük fiyatta Macbook'un konfor, şarj, ekran, hız, kompakt yapı, soğukluk, klavye ve touchpad kalitesiyle her ölçekte yarışabilecek bir cihaz var mı sizce?
Mesela Huawei Matebook D16 i5-12450h 16 GB 512 GB SSD 16.000 TL. Şarjı Macbook'un yarısı kadar gidiyor ve ekran konusunda da Mac'in çözünürlüğü ve renkleri daha iyi. İşlemci ve ram gücü aramadığım için de bahsettiğim kayıplar daha kritik gibi geliyor. Daha düşük seviyelerde de (Dell Inspiron 15" 3525 R5 5625U 8 GB(arttırılabilir) 512 GB SSD (11.000 TL), HP Pavilion 13.3" Aero R5 5600U 8 GB 512 GB SSD (13.700 TL) gibi ürünler) birçok şeyden (plastiğe geçiş, şarj seviyeleri, klavye ve touchpad kalitesizliği) feragat edilmeye başlanıyor. Paramın tam karşılığını almak için bütün özelliklerinin Macbook'tan iyi olması gerekli. Uzun vadeli kullanmayı planladığım için de kompakt yapısının bozulmaması ve pil ömrü kalibrasyonunun Mac kadar iyi olması gerekiyor.
Macbook'ta tek istemediğim şey MacOs
D), ancak onu da eskiden kullandığım için yeniden alışmam sorun olmaz. Sizce bu fiyatta ve altında fiyat/ paranın karşılığı olarak Macbook'tan daha iyi bir ofis bilgisayarı var mı? Cevaplarınız için teşekkürler.
Merhabalar, genel amaçlı (word, tarayıcı, haftada 1-2 düşük ayarda LoL oyunu ve Maxqda, Spss gibi programları rahatça çalıştıracak) ev ortamında kullanmak için laptop arıyorum. Uzun saatler dizüstünde kullanmayı planlıyorum, bu yüzden konforlu olması ve ısınma probleminin olmaması lazım. Kompakt yapıda, 14 ya da 15.6 ekran, klavye ve touchpadi iyi hissettirecek, ekran renkleri kaliteli bir laptop olabilir.
2 yıldır sadece masaüstü kullandığım için laptoplardan uzağım, MacOs arayüzünü sevmediğim için Macbook'a yanaşamıyorum. Entegre grafikli işlemci olması yeterli harici ekran kartı gerektirecek bir işlem yapmayacağım.
Amd 5 ve intel 12 serisi ve üstü entegre grafikli laptopların çoğuna baktım ancak konfor, kompakt yapı ve ısınmaya dair yorumlar çok az. Yeni laptop alan ve benzer kullanımlar gerçekleştiren arkadaşların tavsiyelerine açığım.
ACİL AŞAĞIDAKİ SİSTEME BAKAR MISINIZ
Bu sistem bu parayı eder mi, GTX 1660 piyasada 4.800 civarında satılıyor sistem dahilinde 2.800 yazmışlar. Sizce alınır mı?
|
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 34
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.670 (Bu ay: 94)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası