2010 MODEL PASSAT B6 MANUEL ARACIM VAR 4. VİTESE KADARKİ TÜM VİTESLERDE DÜŞÜK DEVİRDE GAZA BASINCA (1500-2000) DEVİR ARASI CIZIRTI YAPIYOR 1,2,3. VİTESLERDE DAHA ÇOK BELLİ EDİYOR. CIZIRTI YAPARKEN VİTES TOPUZUNA ELİMİ KOYDUĞUMDA BİR TİTREŞİM VS OLMUYOR 3 AY ÖNCE ŞANZIMAN ALT TAKOZLARI VE KULAĞI DEĞİŞTİ 2 MOTOR KULAĞINDAN BİRİDE DEĞİŞTİ YANİ KULAK VE TAKOZ KAYNAKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM SES DAHA ÇOK VİTES KUTUSUNUN ALT TARAFLARINDAN GELİYOR GİBİ BASKI BALATA 80 BİN KM OLDU DEĞİŞELİ TAHMİNİ OLAN VAR MI
Atmosferik hitler motor yazılım
2010 model atmosferik 1.6 102 hp hitler motor passat aracım var arkadaşlar aracımdan hantallığı dışında çok memnunum uçsun kaçsın istemiyorum ama hantallığı biraz uzun yolda gitsin istiyorum yokuşlarda çok bayılma yapıyor. Ankarada 3 tane kurumsal yazılım firması ile görüşme yaptım 3 üde internet üzerinde yüksek yıldız ve olumlu yoruma sahip firmalar oldu ve 3üde 16 hp ile 20nm tork alınabileceğini söyledi ve memnun kalmaz isem 1 hafta içinde para iadesi yapıp stock yazılımımın geri yüklenebileceğini belirttiler. Hava yakıt karışımını programlayarak yaptıklarını ve alt devirlerimde yazılımdan sonra farkı hemen hissedeceğimide belirttiler. Yazılım ücretini gözden çıkardım size sorum ise böyle bir güç almak mümkün mü ve araçta uzun vadede büyük sorunlarla karşılaşırmıyım ?
Yazılım sonrası kış aylarından araç ısınmadan fazla yüklenmemeye(dip gaz) dikkat etmemi belirttiler.
1.6 atmosferik araç yağ tavsiyesi
İyi günler 2010 model passat 1.6 102 hitler motor 200 bin km lpg li aracım var son zamanlarda yağ eksiltmesi biraz fazlalaştı aracın yıllarca 5/30 yağ kullandım yağı bir tık kalınlaştırmak istiyorum ustamında tavsiyesi ile mobil 1 3000 5/40 yağ aklımdan geçiyor kullanmam doğru olur mu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
şuan 10.000 km de 3 litre yakın yağ yakıyor genelde km uzun yolda yapan biriyim ve atmosferik olmasından dolayı istediğim performansı almak yüksek devir çevirmem gerekiyor genelde yüksek hızlarda kullanma alışkanlığımda mevcut :)
Atmosferik motor güçlendirme tavsiyeleri
2010 model passat b6 kasa 1.6 102 lik benzinli atmosferik araca sahibim kasası ağır bir araç zaten uzun yolda araçta 4-5 kişi bulununca çok fark ediyor uçsun kaçsın beklentim yok 15-20 hp güç biraz daha beklentilerimi karşılar en azından gaz tepkilerinde bir miktar iyileşme olacaktır. Şu piyasada aracı satıp macera aramak istemiyorum yol tutuşu konfor vs gayet memnunum eğer mümkünse motora ufak dokunuşlar yapabilirim tecrübeli ve bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum kolay gelsin
Passat bse motor yağ tercihi
İyi günler aracıma 1 ay önce bakım yaptırdım ve ustamın tavsiyesi ile motul x-clean efe 5w30 motor yağı kullandık aracımın kullanım klavuzunda long life ile 504 00 long life hariç 502 00 501 01 uygun görülmüş kullanmış olduğumuz yağda vw 505 01 ibaresi mevcut bu önemli bi etken midir sorun olur mu kafam karıştı aydınlatırsanız sevinirim
Araç 2010 model 1.6 bse 102 lik benzinli motor 180.000 km
Passat b6 oksijen sensörü
Hitler motor yağ eksiltme
2010 model 1.6 102 170 binde hitler motor passat sahibiyim uzun yolda ortalama 130-140 gibi değerlerde seyrediyorum yol müsait olursa 2-3 dk gibi kısa süre kadar 180-190 a kadar çıkar bırakırım araç son yağ değişimimden bu yana 7.000 km 2 litre yağ eksitti mobil 5/30 kullanıyorum bu değer bana normal gelmedi motor üst plastiğini kaldırınca altında yağ terlemeleri göze batıyor ustalar ilerleyen zamanlarda değiştirirsin çok önemli değil terleme eksiltme yaptırmaz hitler motorlar passatlarda yağ eksiltme kronik diyorlar kasa ağır motor zorlanıyormuş e bide lpg de olunca gayet normal diyorlar sizce bu durum normalmidir ve son olarak bu ayda çıktığım uzun yollarda yol bilgisayarından yağ sıcaklığını kontrol ettiğimde gündüz sürüşünde en düşük 100 en yüksek 115 olarak ölçümledim
KLONLAMA YARDIM !
|
Ne olduğunu bilen var mı
İphone 7 Ahize
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 52
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 16.436 (Bu ay: 505)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası