Şimdi Ara

1.6 atmosferik araç yağ tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler 2010 model passat 1.6 102 hitler motor 200 bin km lpg li aracım var son zamanlarda yağ eksiltmesi biraz fazlalaştı aracın yıllarca 5/30 yağ kullandım yağı bir tık kalınlaştırmak istiyorum ustamında tavsiyesi ile mobil 1 3000 5/40 yağ aklımdan geçiyor kullanmam doğru olur mu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

şuan 10.000 km de 3 litre yakın yağ yakıyor genelde km uzun yolda yapan biriyim ve atmosferik olmasından dolayı istediğim performansı almak yüksek devir çevirmem gerekiyor genelde yüksek hızlarda kullanma alışkanlığımda mevcut :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Piston segmanlarını değiştirtin hocam. Yağ ile çözmeniz zor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 binde 3 lt yağ tüketimi kalınlaştırarak derman olacak gibi değil
    Olan olmuş zaten bence 10-40a geçin azalma durumuna göre motor yaptırmaya bakarsınız

• 5-40 yağ eksiltmeyi azaltacaktır. Zaten denemekten başka çare yok.

• Hocam aracınızı seviyorsanız bence yağı kalınlaştırıp motora daha fazla zarar vermek yerine motoru yaptırın, bu sene 20 ye mal olacak şey seneye 40 a 50 ye çıkabilir.. El kadar telefon olmuş 50.000tl..

Hem belki erken teşhisle bir çok orijinal motor parçasını da kurtarabilirsiniz.. Hazin sonu geciktirmek saatli bomba gibi bir sey.. bir de tam araba lazim oldugunda olur yolda kalma gibi seyler + cekilen eziyete ek kafadan cekiciye 1 2 bin tl de vereceksiniz falan.. Tabii mal sizin benim ki sadece fkkir

• motul econergy 5w30 öneriyorum eksiltmeniz diğer yağlara göre azalır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • khanstern kullanıcısına yanıt

Dediğinizde haklısınız ama yağı kalınlaştırmayı deneyeceğim bi kaç ay böylede test edim duruma göre bahar ayında motor yaptırmaya girebilirim, birazda kullanım tarzımdan dolayı bu kadar gazla yaktığını düşünüyorum şehir içinde eksiltme yapmıyor çünkü uzun yola çıkınca eksiltiyor buda dediğim gibi agresif kullanımımdan dolayı olabilir fırsat buldukta sınırları zorluyorum

• 5W40 kullanılabilir hatta 10W40 veya 10W60 viskositeye de geçilip denenebilir. Performanslı kullanım varsa 10W60 yağa geçmek daha uygun olur.

VW motorları performanslı kullanımda yağ eksiltir ayrıca hemen motor yaptırmaya gidilmesi doğru olmaz önce kalın viskositeleri de denemek gerekli. Zaten araç üreticileri birçok viskositeyi o yüzden kullanabilirsiniz diyorlar. Zaman ile motor aşınır ve viskositeyi arttırmak gerekebilir.

• Motul 5w40 8100 xcess iyi gelir

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Ford şartnamesi taşıdığı için oldukça ince bir yağdır kendisi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Araç 200binde arti performans icin ust devirler zorlaniyor. Bu durumda bu kadar yag eksiltmesi normal. Lpg ve yuksek devir yan yana gelmemesi gereken iki unsur. Lpg nin amaci tasarruf performans degil. Mevcut durumda sadece kullanim tarzindaki degisiklikle( ust devirler zorlanmadan) aracin yag yakmasinin onune gecilebilir.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    arkadaşım hitler motora kullandı bunu 6bin km oldu anormallik yok o yüzden dedim

• Araca 5/40 mobil 3000 yağ kullandım dün yaklaşık 500 km uzun yol deneyimim oldu yeni yağ ile ve 200 km hızda uzun süre kullanımda yaptım ve çok zorlamama rağmen aracı yağ eksiltmem olmadı benim sorunumu yaşayan arkadaşlara duyurulur sorunum 5/40 ile şimdilik çözülmüş gözüküyor. Teşekkür ederim herkese

• Aynı motoru golfte kullandım 6 sene şimdi babamda eskiden 5-30 kullanıyorduk artık 150binden sonra 10-40 koymaya başladık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alperen466 A kullanıcısına yanıt

Beklediğim gibi.

• deveye diken araca 10w40

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.