Öncelikle merhabalar ,
1998 model Golf 3 ( Otomatik vites ) aracım var . Araçta son zamanlarda artan bir sorun sıkıntı vermeye başladı , 2-3 yere götürdüm fakat sorunu bulamadılar ve sürekli başka şeylerden masraf çıkarmaya başladılar artık masraflar ile başa çıkamaz oldum :)
Araç arızası : Arabayı sabah ilk çalıştırmamda yaklaşık 10 dakika süre zarfı içerisinde araç gaza geç tepki veriyor. Yani motor ısınıncaya kadar bu şekilde bir sorun ile karşılaşıyorum . Tam olarak şöyle , gaza basıyorum devir artıyor fakat aracım 1,5 - 2 saniye boyunca gitmiyor sonra bir anda kendini ileriye atıyor. Otomatik vites olduğu için yokuşta o 1,5 - 2 saniyelik süre zarfında araç kendini geri salıyor ( yokuş kalkış desteği var ) , veya frenden ayağımı çektiğimde o 1,5 - 2 saniyelik zarfında araç kendini ileriye atmıyor. Sonra bir anda kendini atıyor fakat yine boşa düşüyormuş gibi oluyor sürekli pati felan çekerek kalkmak zorunda kalkıyorum .Birde bu son 1 haftadır yaklaşık 3 - 4 defa karşılaştığım bir sorun bununla bağlantılı olduğunu düşünüyorum araç giderken stop ediyor.
NOT: Herhangi bir arıza ışığı VS göstergede yanmıyor.
Böyle bir şey başına gelen arkadaşlarım , abilerim var mı ? Neyden kaynaklanabilir ? İnternetten çok araştırma yaptım fakat bir türlü sonuca varamadım.
Eğer Anadolu Yakasında referans olacak sağlam Volkswagen ustası , nokta atışı yapabilecek bir tanıdığı olan varsa yönlendirmesini yapabilir mi ?
Şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.