Şimdi Ara

profilo çamaşır makinasının motoru çalışmıyor. direk 220voltda nasıl çalışır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kütahyada öğrenciyimm. Hazır internet faturaları yapmadığı için internet yokken kafayı çamaşır makinasına taktım. maksat uğraşacak brşeyler bulmak
    Programı G ye getirdiğimde normal bir şekilde içine su alıyor ama motorda tık yok.. program bitesiye kadar devamlı içine su alıp boşaltıyor..
    Motorda yanık bobin tellerine rastlamadım. Kömürlerinede baktım. onlardada sorun yok.. Motor kontrol kartının görünüşündede birşey yok. yanık direnç yada hasarlı kondansatör yokgibi. (sadece 2adet watlı dirençle diyodu kontrol ettim. sağlam). devrede ikitane entegre var. Tda1085c Lm325n..

motorun sağlam olup olmadığını anlamak için direk şehir şebekesiyle beslemek istiyorum. hangi uçlara 220volt vermeliyim. pek sargılı motorlar hakkında bilgim yok. hangi uçlar ne işe yarar. motoru ileri geri döndürtmek için nasıl bir bağlantı kurmalıyım. bide gördüğüm kadarıyla bu tür motorların yanında kondansatör bulunuyor bunda hiç yok.

motor dışında başka bir yerde arıza varsa direk motora dışarıdan güç vererek makinanın içindeki çamaşırları yıkatmam gerek. onun için düşük devirde çalıştırabilmeliyim.

motora giren 3 kablo ve birtanede mıknatızdan giren var>>>2kahve 4beyaz 5yeşil
    kömürlere giden birtane kablo var>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>1mavi (diğer kömürün kablosu motorun içinden geliyor)
    arkasına giden iki kablo var onlarda>>>>>>>>>>>>>>>>>>>3kırmızı 6kırmızı

rakamları ben kafamdan salladım. (herhangi bir rakam göremediğiim için)
    birde makinadan gelen kablo ile motordaki kablolar farklı.. acaba kendi orjinal motoru değilmi.

not: ölçü aletiyle 1ve4 numara kısa devre gösteriyor. 2ve5 de kısa devre gösteriyor. 0.2-0.3 gibi değer gözüküyor.

• Yardımcı olabilecek kimse yokmu. yoksa konuyu yanlış yeremi açtımm. ilk defa böyle bir işe kalkıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.