Şimdi Ara

Program Hazırlama Ve Konu Eksiği Belirleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
15
Favori
4.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin farklı bir düşünce sistemi vardır.Kimisi teknolojiden hoşlanır,el becerilerine yatkınlığı vardır;kimisi hesaplamalarda hoşlanır analitik düşünmek onun vazgeçilmezidir.Bu farklılıklar karşısında kişilerin başarılı olduğu ve olmadığı dersler veya konular olabilmektedir.Bu durum normaldir ve herkesin yaşadığı bir gerçektir. Önemli olan bu durumlarda eksiklerini belirlemek ve bu yönlerin içindeki boşlukları doldurmaktır.Tıpkı biyolojideki fıçı kuralı gibi.Minimum mineral düzeyi nasıl diğerlerinin kullanım miktarını belirliyorsa eksik olan konular da diğer konuların tamamlanmasına yol açabilir.Bu durumda kişi kendi zaaflarını bilmeli ve ona göre tedbir alarak bu seviyeyi ileriye çekmelidir. Sizinle bu yazımda bunu başarmanın ipuçlarını paylaşacağım.

1.İpucu
    Öncelikle kendi eksik olduğunuz konuları belirleyin.

2.İpucu
    Ardından bu konuları derslere ayrılmış şekilde bir kağıda yazın.

3.İpucu
    Bu konuların ÖSYM tarafindan yıllara göre sorulma yüzdesini araştırın ve eksik olduğunuz konular içinde bu iki durumu kesiştirin.

4.İpucu
    Bu iki kesişimi Venn şeması şeklinde de yapabilirsiniz ama eğer konularınız fazla ise bunlar arasından çıkma ihtimali yüksek olan ve uzun süreli konulara ağırlık vermelisiniz.

5.İpucu
    Bu konuları uygun kaynaklardan nasıl öğreneceğizi araştırın.(Konu anlatımlı kaynak ya da fasiküller olabilir.)

6.İpucu
    Edindiginiz kaynakların içindekiler kısmından eksik olduğunuz konuları işaretleyin.

7.İpucu
    Şimdi sırada konu işleme planı hazırlamada.Örnek olarak ben kendi eksiklerime göre konu çalışma planımı atacağım.Bu plan ders şeklinde satır ve konu şeklinde sütun olarak hazırlanmalıdır .Üst kısmında bitirileceği optimum tarih yazılmalıdır.Örek olarak bir tyt programı:

Şeklinde olabilir.

8.İpucu
    Bu, büyük resimdi.Şimdi biraz daha ayrıntılı inceleyelim.Kendinize haftalik bir çalışma planı çıkartın. Örnek şablon olarak paylaştığıma benzer kullanabilirsiniz.

9.İpucu
    Ders planınız doğrultusunda eksik olduğunuzu hissettiğiniz konuların adlarını ve hangi sayfa aralıklarında ise o sayfaları da karşısına yazın. Günlük olarak bu işlemi tekrarlayın. Ulaştığınız hedeflerin yanına tik işareti koymayı unutmayın.

10.İpucu
    Her hafta konular ilerlerken programınızın ilerisinde mi yoksa gerisinde mi olduğunuzu takip edin ve buna göre çalışma sıklığınızı arttırın.

Sıkça Sorulan Tahmini Sorular
    1-Tyt/Aytkaç ayda bitmeli?
    Cevap:Tyt/Ayt icin ben kendimce 3 ay müddet verdim ve farklı kaynaklardan ders bazında konu konu ilerleyerek gidiyorum.

2- Eksik olduğum konuları biliyorum fakat nasıl tamamlayacağımı bilemiyorum.
    Cevap:Eksik olduğunu hissettigin konuların konu anlatımlı çözümlü örnekli kitaplarını alabilirsin.Ben bunun için çap yayınlarını kullandım.Herhangibir ders fark etmez

3-Program kaç ayda bitmeli?
    Cevap:Kendi kanaatimce sınava en geç 2 ay kala bitmeli.Sonra denemelere başlanmalı.

Tüm bilgi içeriği tarafımca hazırlanmış olup herhangi bir alıntı için kaynak belirtilmesi rica olunur.İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurtdereli -- 25 Eylül 2018; 0:3:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler
    Yararlı konu +up
  • şu haftalık çalışma şeysinin pdf'ini atabilir misiniz?
  • Hocam PDF olarak değil de direk kendisi var bende fotoğrafı da çıkartmak isteyen arkadaşlar olur diye düzenli çekmeye çalıştım.Yoksa Excel den ders konu gün şeklinde kendiniz de oluşturabilirsiniz bir tablo

• İsteyen için hafta içi PDF sini bulmaya çalışacağım.

• Program Hazırlama Ve Konu Eksiği Belirleme

• Mesajım bulunsun kral

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yararlı konu

• Up

• Up

• Up

• Up

• Teşekkürler dostum eline sağlık:) up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.