Şimdi Ara

programlama dilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sey sorucam. Ben 15 yasindayim 9. Sınıf ogrencisiyim ve bilgisayar muhendisligi okumak istiyorum.C,C#,C++ java,JavaScript,PHP ve HTML dillerininin ozelliklerini if else yapilarini operatorlerini dongulerini dizilerini falan biliyorum ve bu dilleri ogrenmeye devam etmeye calisiyorum.Eger universiteyi kazanirsam bu bildiklerimin bana bir faydasi olur mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olmaz. Yararı olsun istiyosan otur pratik yap problem çöz.
  • Bence de faydasi olmaz. Bunlar yerine matematik fizik geometri cozersen daha faydali olur.

• Peki tesekkurler.

• programlamada if, for vs tarzi seyleri ogrenmen hic birsey katmaz. Su sekilde dusun, ingilizcede gramer egitimi aliyorsun fakat ingilizce bir metin yazmana veya konusmana yarari oluyor mu? Hayir. Programlamayi da ayni sekilde dusun, teknikleri bilsende bir problemi cozemiyorsan ogrendigin teknikler hic bir ise yaramaz.
  • Eğer mühendisik okuyacaksan(makine,elektrik,bilgisayar) gibi yararı olur diye düşünüyorum.Ama bunlardan önce autocad,photoshop,word office programlarını öğrenmen senin işine daha çok yarayacaktır.Yani bunlar daha çok 2.planda.
  • Eğer veritabanı dalı okuyacaksan çok faydası olur , bende onları biliyorum , staj gördüğüm yerde çalışan büyüklerim söylüyorlar . Üniv. de bunu daha kapsamlı vr detaylı görüyorsun , çeşitli yazılımlar veritabanları hazırlıyorsun vs...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çince Öğrenme Kaynakları
    8 yıl önce açıldı
    ingilizce öğrenme
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hepsinden az buçuk bilmek yerine birini çok iyi bilsen daha çok faydası olur eğer birini çok iyi öğrenirsen diğerlerini öğrenmekte o kadar zorlanmazsın algoritma mantığın oluşmuştur çünkü .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharger

Eğer mühendisik okuyacaksan(makine,elektrik,bilgisayar) gibi yararı olur diye düşünüyorum.Ama bunlardan önce autocad,photoshop,word office programlarını öğrenmen senin işine daha çok yarayacaktır.Yani bunlar daha çok 2.planda.

asdfasfsdfsfasfafdfdasfs

Her neyse. Abicim biz senin öğrendiğin şeye, syntax diyoruz. Bunun Türkçesi; sözdizimi dir. Syntax öğrenmek sana "mühendislik" anlamında hiçbir şey katmaz. Buna şöyle somut örnek vereyim, bu bir mimarın kalem kullanmayı öğrenmesi gibidir. Diller bizim için araç. "Mühendislik" nosyonu ise, söz konusu Bilgisayar ise tek bir şeyle kazanılır: Matematik. Ülkemizde rezalet bir Bilgisayar Mühendisliği eğitimi olduğu için, piyasadaki Bilgisayar Mühendisi diplomasına sahiplerin %99'u malesef aslında Bilgisayar Programcısı 'dır. Dil öğrenmeyi mühendislik zanneder bu arkadaşlar. Yaşın mühendislik nosyonu için çok küçük. Kendine tek bir dil seç, o dili kurcala kurcalayabildiğin kadar. Elbette ki faydası olur, üniversitenin birinci sınıfında insanlar programlama dili öğrenmeye çalışırken sen daha çok işin mühendislik kısmına konsantre olursun. Bu arada bu arkadaşın yukarıda saydığı programların Elektrik, Elektronik veya Bilgisayar mühendisliği ile uzaktan yakından alakası yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: spartico

quote:

Eğer mühendisik okuyacaksan(makine,elektrik,bilgisayar) gibi yararı olur diye düşünüyorum.Ama bunlardan önce autocad,photoshop,word office programlarını öğrenmen senin işine daha çok yarayacaktır.Yani bunlar daha çok 2.planda.

asdfasfsdfsfasfafdfdasfs

Her neyse. Abicim biz senin öğrendiğin şeye, syntax diyoruz. Bunun Türkçesi; sözdizimi dir. Syntax öğrenmek sana "mühendislik" anlamında hiçbir şey katmaz. Buna şöyle somut örnek vereyim, bu bir mimarın kalem kullanmayı öğrenmesi gibidir. Diller bizim için araç. "Mühendislik" nosyonu ise, söz konusu Bilgisayar ise tek bir şeyle kazanılır: Matematik. Ülkemizde rezalet bir Bilgisayar Mühendisliği eğitimi olduğu için, piyasadaki Bilgisayar Mühendisi diplomasına sahiplerin %99'u malesef aslında Bilgisayar Programcısı 'dır. Dil öğrenmeyi mühendislik zanneder bu arkadaşlar. Yaşın mühendislik nosyonu için çok küçük. Kendine tek bir dil seç, o dili kurcala kurcalayabildiğin kadar. Elbette ki faydası olur, üniversitenin birinci sınıfında insanlar programlama dili öğrenmeye çalışırken sen daha çok işin mühendislik kısmına konsantre olursun. Bu arada bu arkadaşın yukarıda saydığı programların Elektrik, Elektronik veya Bilgisayar mühendisliği ile uzaktan yakından alakası yok.

Bu programlari kullanmayi bilmeyen makine muhendislerin iş bulmasina imkan yok.Piyasa zaten bir suru muhendis kayniyo.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: spartico

quote:

asdfasfsdfsfasfafdfdasfs

Bu programlari kullanmayi bilmeyen makine muhendislerin iş bulmasina imkan yok.Piyasa zaten bir suru muhendis kayniyo.

Makine Muhendisi AutoCAD bilsin de, bilgisayar muhendisi bilse ne olur bilmese ne olur?

• Hacim yemin ediyorum ayri bi alemsin. Elimde olsa iki gun sokaga atar, ac birakirim
    quote:

Makine Muhendisi AutoCAD bilsin de, bilgisayar muhendisi bilse ne olur bilmese ne olur?

Kendini su cumleyi kurmak zorunda hissettigin icin adina ben uzuldum yapma bole seyler, kalk git gez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.