Şimdi Ara

Programlama ve Ultrabook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha öncede bu forumda yazılım ile uğraşanlar için ultrabook yeterli midir diye bir başlık açmış ve sağolsun bazı arkadaşların görüş ve yardımlarını almıştım.Burada tekrarda daha geniş bi başlık açarak hem ultrabooklarını bu işler için kullanan hemde bu işlerde kullanmak için ultrabook almak isteyenleri buluşturmak istedim.

Benim şahsi görüşüme göre aranması gereken başlıca özellikler şöyle;

* 13,3" veya 14" taşınması sorun olmayan maksimum 1.5, ek aksesuarlarıyla 1.8 kg'ı bulması
    * Ekran çözünürlüğünün 1600*900 veya 1920*1080 olması
    * Isınma, menteşe kopma gibi kronik sorunları olmayan (Bu her kullanım amacının aradığı bi şarttır sanırsam:D)
    * Klavyesinin yazı yazmaya elverişli olması(Ekstradan aydınlatması olrsa da güzel olur ama şart değil konfor daha önemli)
    * Eclips , Visual Studio, Photoshop, Dreamviewer gibi platformlarda proje çalışması yaparken sorun çıkarmaması.

Genelde Ultrabooklar az enerji harcayan aynı tip işlemcilere sahipler ve SSD içeriyorlar.SSD'nin performansa olumlu katkısının olacağı muhakkak ama bu az enerji harcayan işlemciler bizi üzer mi sıkıntı bu.Yabancı forumlarda yapılan araştırmalar bu konularda yardımcı olsa da pek verimli olmuyor çünkü i7 işlemcili 8 GB ramli ultrabooklarda sıkıntı yaşamadıklarını söylüyorlar.Malesef ülkemize gelen malları ve alım gücümü de düşününce aradaki farkın sıkıntı yaratmasından çekiniyorum

Çok uzattığımın farkındayım Bu başlığı zahmet edip okuyanlardan ricam ultrabook'unu bu işler için kullananların + ve - yönlerini yazmaları. işlemcilerin, HD4000 entegre grafik işlemcinin sorun çıkarıp çıkarmadığı paylaşmaları.

EDIT: Kullanım amacı kısaca Web Programlama, Java, C#, Android Programlama gibi geliştirici amaçlardır, bunlarda baş ağrıtmasın yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charlie.brown -- 28 Haziran 2013; 17:05:04 >

• charlie.brown kullanıcısına yanıt
    İ7u (ultra düşük voltaj) işlemci, standart i5m (mobil) işlemciye yakın randımandadır. Çizim, yazılım vs. gibi programlarda pek sorunla karşılaşmazsınız, fakat mobil işlemciler daha yüksek randıman alır ve ileriye dönük kullanım babında biraz daha uzun güncel kullanıbilir, u işlemcilere nazaran. Ek olarak şu an ultrabook sınıfında bulunan bazı ürünlerde, harici ekran kartları da kullanılıyor. Programların yanı sıra , ağır oyunlar için de yeterli grafik kartları mevcut. Yalnız hem çözünürlük hem de ekran kartı babında, istediğiniz kriterlerde cihaz bulamazsınız belki. Bu gibi cihazlar da mevcut, fakat fiyatları biraz daha abartı oluyor.

14'' ve harici, gt740m barındıran asus s46cb serisine bakabilirsiniz. 1650-700 tl civarında bulabilirsiniz, indirimlerle. Bir de bütçenizi belirtirseniz, uygun cihazlar da önerilebilir.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

İşlemci performans sıralaması.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Ekran kartları performans sıralaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etrüsk -- 28 Haziran 2013; 18:53:11 >

• yorum için teşekkürler sipahi 68 ama benım sorum ssd diske sahip ve i5u işlemcili ultrabooklar için, maksimum 2.300lra sınırna çıkabilrm.o yuzdn i7u modellerni duşunemiyorum bile. Zaten genelde firmalar ulkemze i7 modelleri göndermiyor malesef.örneğin lenovo yoga aradığım özellikler açısından çok cazip ama i7 modeli mevcut değil.

İ5u işlemciyi programlamada işlerinde test eden, + / - yönlerini test eden arkadaşlar yorumlarınızi bekliyorum
  • ben de hemen hemen aynı arayıştayım. yoga'larda bildiğim kadarıyla dokunmatik ekran var ve bu bize pek de lazım olmayan bir özellik. gereksiz yere fiyatı arttıracaktır görüşündeyim. he derseniz ki aynı kalitede, tamamen ssd olan bundan daha uygun fiyata model var mı? benim de aklıma başka model gelmiyor. casper'ın modelleri bu konuda iyi ama malzeme kalitesi, ısınma vs. gibi konular insanı endişelendiriyor.

tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür edeyim.
  • yok mu arkadaşlar ultrabook sahibi bi programcı aranızda bizi aydınlatsın
  • dostum ağır olmayan bi ultrabook arıyoruz saydığın özellikler pek ultrabook özelliğini andırmıyor
  • Bu tarz işler yapıp ultrabook yeterli mi diyenler için örnek olabilir.
    http://shiftdelete.net/bir-yazilimcinin-gozunden-ultrabook-45310.html

kısaca sorun olmaz diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.