Şimdi Ara

Project 'GTC' - YURT DIŞINDAN ÖDÜLLÜ - (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
3
Favori
18.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: GinoTheCop

quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

50's 60's retro style olmuş..fakat bu avrupa ödüllüyse bizimkide mars ödülü alır herhalde :)

Sizin projenizi nerede görebiliriz?

forum'a koymuştum resimlerini spacecake in the mars adlı bir çalışma..tabi ben dizayn olarak sıfırdan kasa yapmadım çünkü çizim ve torna kabileyetim pek yoktur..ama dizayn olarak çok çok başarılı oldu..milletin orta derecede alacağı bir pc sistem parasını ben sadece mod uygulamalarına harcadım..bu arada bu kasanın soğutması yeterli oluyormu?yada normal seviyede hızlarla cpu,hdd,anakart kullanımı olduğu için mi fazla soğutma sistemine ihtiyaç duymadınız?keza ben 4 adet 4tb hdd 1 adet 2tb 1 adet işletim sistemine ayırdığım 1.6tb o.z ssd 6 çekirdek işlemci asus rampage 4 extr.anakart 32gb xtreeme 2400mhz ram 2 adet mars 2 ekran kartı kullanıyorum haliyle soğutmak için ona görede uygulamalar yaptım keza ışıklandırma neon uv duyarlı vs vs uygulamalarda..

• Hocam tüm fotoğraflara ağzım açık baktım :) mükemmel nazar değmesin..
  • Çok başarılı olmuş. Bir kaç ekleme daha yapılabilir;

İçindeki ışıklandırma vumetreli olabilir.

Çok zor biliyorum ama kasanın önüyle birlikte üst kısmı kasanın iki tarafına yerleştirilecek klipslerle açıp kapanabilir.(Uzay montajı havası için)

Ayıca dvd-rwnin üzerinden ışık sızıyor slikonla bu sızma engellenebilir.
  • hayretle bütün mesajları okudum gerçekten şaştım o yabancılar yapıyor bizde niye yok diyordum konuyu yeni görmüş olmam bile büyük bi eksiklik. kasa muhteşem kasa demek kötülemek olur bence çoğu çalışmanın yanında şaheser
  • quote:

Orijinalden alıntı: trlog

hayretle bütün mesajları okudum gerçekten şaştım o yabancılar yapıyor bizde niye yok diyordum konuyu yeni görmüş olmam bile büyük bi eksiklik. kasa muhteşem kasa demek kötülemek olur bence çoğu çalışmanın yanında şaheser

Teşekkür ederim arkadaşım..

Kasanın sadece projelendirme aşaması 2 ay sürdü..

Bütün parçalar lazerle kesildiği halde, montaj esnasında sayısız aksilikler çıktı. Birçok parça elde yeniden kesildi..

Sadece montajı 3 gün sürdü. (Gece 2 lere kadar)

Kasada görünen her ışık sızması, her düğme, her buton olması gerektiği ve özellikle tasarlandığı için böyle, işçilik hatası veya beceriksizlikten dolayı değil..

Açtığımız konu "Bir kasa yapmayı tasarlıyorum, nasıl yapayım" maksadı ile değil, sergi amacı ile açıldı..

Kendi yaptığı projenin MARSTA ödül alacağını iddia edenler, şuradan ışık sızmış diyenler, abuk subuk tavsiyelerde bulunanlar, unutmayın ki, kasa Avrupada ödül aldı. Proje onlarca eleştirmenin önünden geçti, onların göremediği HATALARI görebilenlere ne mutlu..

Sağlıcakla kalınız...

• quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Orijinalden alıntı: trlog

hayretle bütün mesajları okudum gerçekten şaştım o yabancılar yapıyor bizde niye yok diyordum konuyu yeni görmüş olmam bile büyük bi eksiklik. kasa muhteşem kasa demek kötülemek olur bence çoğu çalışmanın yanında şaheser

Teşekkür ederim arkadaşım..

Kasanın sadece projelendirme aşaması 2 ay sürdü..

Bütün parçalar lazerle kesildiği halde, montaj esnasında sayısız aksilikler çıktı. Birçok parça elde yeniden kesildi..

Sadece montajı 3 gün sürdü. (Gece 2 lere kadar)

Kasada görünen her ışık sızması, her düğme, her buton olması gerektiği ve özellikle tasarlandığı için böyle, işçilik hatası veya beceriksizlikten dolayı değil..

Açtığımız konu "Bir kasa yapmayı tasarlıyorum, nasıl yapayım" maksadı ile değil, sergi amacı ile açıldı..

Kendi yaptığı projenin MARSTA ödül alacağını iddia edenler, şuradan ışık sızmış diyenler, abuk subuk tavsiyelerde bulunanlar, unutmayın ki, kasa Avrupada ödül aldı. Proje onlarca eleştirmenin önünden geçti, onların göremediği HATALARI görebilenlere ne mutlu..

Sağlıcakla kalınız...

bu makineye ayrılan her dakikaya her saate değmiş hocam o kötüleyenlerin tasarımlarını merak ediyorum gerçekten ufak defek minik detaylara takılmamak gerek el emeği açık ara ortada

• Her türlü eleştiri için teşekkürler arkadaşlar. Elbetteki ışık sızmaması ve benzeri "göze takılan" hususlar düzeltilebilir. Ancak emin olun 3 boyutlu modelleme, render alma ve kasanın milimetrik olarak tasarımı (ki buna kullanılacak anakart, soğutucu vs de dahildir) tüm bu tasarımın 2 boyutlu kesim için hazırlanması, kesim ve birleştirme işleri bildiğiniz bir nihai ürüne prototip hazırlama süreci.. Ve bizler malesef mali anlamda yük altına girmemek için tek seferde en doğru işi çıkarmak zorundayız böyle bir projede.

Soğutma konusuna gelince kasa içi hava sirkülasyonu ve soğutucu bileşenler son derece özenli düşünülmüş, seçilmiş ve uygulanmıştır. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim herhangi bir kasadan çok daha iyi bir hava soğutma potansiyeline sahiptir fanların konumlandırılışları itibarı ile. Buradaki tek dezavantaj pleksidir ve malum pleksi ısı anlamında aluminyum kadar verimli değildir.

Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim; Bir sürü pahalı bileşeni bir araya getirmekle çok iyi bir modifikasyon (aslında bu proje bir "scratch build" - yani sıfırdan yapma projesidir) yapmış olmazsınız. İyi bir projenin yapım aşaması, tasarlanmasından çok daha kısa sürer ancak doğru sonuç için tasarlama ve modelleme aşamaları son derece önemlidir. Render teknolojisi ile (ki bugün ücretsiz yazılımlar ile halledilebiliyor) nihai ürünü imal etmeden önce gerçeğine çok yakın bir seviyede görebilirsiniz.

Bu işe soyunacak arkadaşlara google sketch up ve kerkythea (http://www.kerkythea.net/joomla/) yazılımlarına biraz zaman ayırmalarını öneririm. Çok keyifli bir hobiniz olacağından kuşkunuz olmasın. Keşke vaktim olsa yeni projeler yapabilsek sevgili AMFİBİ üstad ile yeniden..

Sağlıcakla kalın..

Bu arada Mars'a sevgiler

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GinoTheCop -- 7 Mayıs 2012; 23:12:08 >

• Ben anlamıyorum arkadaş neden SİMAGE yapmıyorsunuz resimleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

Ben anlamıyorum arkadaş neden SİMAGE yapmıyorsunuz resimleri

Ben de anlamıyorum neden sinirli havası veren bold kullanarak yorum yapıyorsunuz? Yapılan iş hakkında yorum yazacağınıza neden böyle gerginlik hissi veren birşey yazarsınız ben de bunu anlamıyorum..
  • Projenin başlangıcını ve sonucunu gördükten sonra tebrik etmemek elde değil,
    Projeye baktığımda AMFIBI'nin ustalığı kendini belli ediyor.
    Güle güle kullanın
  • Mükemmel Bir Çalışma
  • Şahane
  • Ben bunu nasıl görmemişim
    Mükemmel duruyor
  • Güzel çalışma
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.