Evet arkadaşlar yeni bir proje ile karşınızdayız..
Tasarım çalışmalarımız bitti.. Parçalar neredeyse hazır.. Zaman bulduğumuzda projeyi ilk fırsatta gerçekleştireceğiz.
Yenilikler: Bu kez ön köşelerin dönülmesinde yeni bir yöntem deniyeceğiz. Anakart tepsisi sökülebilir olacak. Ön panelimizde, panel arka aydınlatması, kırmızı, mavi ve UV ledler için açma kapama ve bir fan kontrol ünitesi, power ve reset düğmeleri ile 4 adet usb çıkışı bulunacak..
Aşağı yukarı şuna benzeyecek;
Ön panel de şöyle tasarlandı:
Ancak panelde şu şekilde yazılar olacak:
Bakalım hayırlısı.. Ne kadarını gerçekleştirebileceğiz..
her zamanki gibi büyük usta AMFİBİ ile çalışacağız elbetteki..
edit: resim linki düzeltmesi
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Hyrlısı Olsun. Görecez bakalım yaşlı adam neler yapacak
quote:
Orijinalden alıntı: Bilişimciniz
Hyrlısı Olsun. Görecez bakalım yaşlı adam neler yapacak
Saygıdeğer müdürüm, bu kaçıncı kasa unuttum vallahi. Malzemeler tamamlansın da, imalâta başlıyalım bir an evvel. Ben de merak ediyorum, nasıl birşey çıkacak ortaya diye.
@ highwayp, yaz bunları bir kenara. Bizim de günümüz gelir elbet, görürüz bakalım ihtiyar ne demekmiş.
quote:
Orijinalden alıntı: AMFİBİ
Saygıdeğer müdürüm, bu kaçıncı kasa unuttum vallahi. Malzemeler tamamlansın da, imalâta başlıyalım bir an evvel. Ben de merak ediyorum, nasıl birşey çıkacak ortaya diye.
@ highwayp, yaz bunları bir kenara. Bizim de günümüz gelir elbet, görürüz bakalım ihtiyar ne demekmiş.
Alıntıları Göster
Hemen söyliyeyim.. Dördüncü kasa
quote:
Orijinalden alıntı: GinoTheCop
İhtiyarlık hatırlıyamıyo tabi hemen yardımcı oldunuz müdürüm saolun
quote:
Orijinalden alıntı: Bilişimciniz
quote:
İhtiyarlık hatırlıyamıyo tabi hemen yardımcı oldunuz müdürüm saolun
Alıntıları Göster
Güzel
quote:
Orijinalden alıntı: aurorasun
Güzel
Alıntıları Göster
tasarım hoşmuş kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: MelihK*
tasarım hoşmuş kolay gelsin
Alıntıları Göster
Tasarım güzel, ortalama bir bitiş tarihi belirlediniz mi ? Ne zaman bitmiş olarak görebileceğiz. Heyecanlandım sanki
quote:
Orijinalden alıntı: Damn It
Tasarım güzel, ortalama bir bitiş tarihi belirlediniz mi ? Ne zaman bitmiş olarak görebileceğiz. Heyecanlandım sanki
Alıntıları Göster
Parçalar elde, pleksi laser kesime bugün verildi.. yarın akşama hazır olacak bir aksilik olmazsa.. Gerisi bizim Amfibi ustayla bir araya gelebilmemize kalıyor.. Malesef her ikimiz de oldukça yoğunuz.. Artık bakalım ne zamana denk getirebileceğiz.. Şu an için kesin bir tarih veremiyoruz ne yazık ki..
quote:
Parçalar elde, pleksi laser kesime bugün verildi.. yarın akşama hazır olacak bir aksilik olmazsa.. Gerisi bizim Amfibi ustayla bir araya gelebilmemize kalıyor.. Malesef her ikimiz de oldukça yoğunuz.. Artık bakalım ne zamana denk getirebileceğiz.. Şu an için kesin bir tarih veremiyoruz ne yazık ki..
Alıntıları Göster
uff senin şu anahtarları gördümde canım istedi almaya gideyim bari şunlardan :)
quote:
Orijinalden alıntı: semidos
uff senin şu anahtarları gördümde canım istedi almaya gideyim bari şunlardan :)
Alıntıları Göster
mustafa abinin (AMFİBİ) çalışmasına benziyor çok güzel olmuştu o kasa bununda çok güzel olacağına eminim....
quote:
Orijinalden alıntı: weast60
mustafa abinin (AMFİBİ) çalışmasına benziyor çok güzel olmuştu o kasa bununda çok güzel olacağına eminim....
Zaten bereber yapıyoruz, büyük htimal yarın başlıyacağız.
quote:
quote:
ooo fotoları 4gözle bekliyoruz
quote:
Orijinalden alıntı: Annalyze
quote:
quote:
ooo fotoları 4gözle bekliyoruz
Alıntıları Göster
Dün ve bugün yaptıklarımız:
Lazer kesimden gelen parçalar.. Kesimden hiç memnun değiliz, hem kenarlarda izler var, hem bazı şeffaf pleksilerde sararma.. hem de ölçüler birebir değil.. Ama yapacak birşey yok.. hatır işi bu kadar diyip yola devam ediyoruz.
Ve hemen hava ızgarlarının ölçülerini kontrol ediyoruz
Neyseki tam tututyor.
Yerlerine yapıştırılabilirler artık:
Ve yapıştırma bitiyor.
Alt bölümün arka parçasını yapıştırıyoruz.
Ve kenar parçaları:
Kasa şekil almaya başlıyor:
Kızakları yapıştırdıktan sonra anakart tepsisini kolay hareket etsin diye zımparalıyoruz:
Köşe parçaları yapıştırıyoruz:
İlk başta sadece şeffaf köşeleri kullanacaktık.. Ancak siyah köşeleride şeffafların arasına yapıştırmaya karar veriyoruz:
İç led ve fan paneli hatalı kesilmiş ve elbetteki Mustafa usta lazer kesimden çok daha güzel bir kesim ile parçayı yapıyor:
Fan ve led deliklerini açıyor:
Bu iç parça yapıştıktan sonra artık ön parçalar da yapışabiliyor:
Evet bugünlük bu kadar..
Devam edecek...
quote:
Dün ve bugün yaptıklarımız:
Lazer kesimden gelen parçalar.. Kesimden hiç memnun değiliz, hem kenarlarda izler var, hem bazı şeffaf pleksilerde sararma.. hem de ölçüler birebir değil.. Ama yapacak birşey yok.. hatır işi bu kadar diyip yola devam ediyoruz.
Ve hemen hava ızgarlarının ölçülerini kontrol ediyoruz
Neyseki tam tututyor.
Yerlerine yapıştırılabilirler artık:
Ve yapıştırma bitiyor.
Alt bölümün arka parçasını yapıştırıyoruz.
Ve kenar parçaları:
Kasa şekil almaya başlıyor:
Kızakları yapıştırdıktan sonra anakart tepsisini kolay hareket etsin diye zımparalıyoruz:
Köşe parçaları yapıştırıyoruz:
İlk başta sadece şeffaf köşeleri kullanacaktık.. Ancak siyah köşeleride şeffafların arasına yapıştırmaya karar veriyoruz:
İç led ve fan paneli hatalı kesilmiş ve elbetteki Mustafa usta lazer kesimden çok daha güzel bir kesim ile parçayı yapıyor:
Fan ve led deliklerini açıyor:
Bu iç parça yapıştıktan sonra artık ön parçalar da yapışabiliyor:
Evet bugünlük bu kadar..
Devam edecek...
Alıntıları Göster
hocam gene başladınız tarihe geçicek bir modu gerçekleştirmeye.. gerçekten özel ve zor bir iş tebrikler..
quote:
Orijinalden alıntı: R0CKie
hocam gene başladınız tarihe geçicek bir modu gerçekleştirmeye.. gerçekten özel ve zor bir iş tebrikler..
Alıntıları Göster
Güzel bir çalışmaydı, geldi geçti bu da.. Bazı arkadaşlar lazer kesim diyince herşey Legoları bitiştirmek kadar kolay sanıyor ama hiç de öyle değil malesef. Bütün parçalar önümüzde, tamam diyoruz, birkaç saate kadar bunu bitiririz diye düşünüyoruz, ama tam işin en kritik yerinde bir parça olmayıveriyor yerine, bütün moraller sıfır. Aynı malzemeden bulması, işaretleyip kesmesi, yerine uydurması derken bir bakıyoruz, akşam olmuş. Şuna kesinlikle emin oldum, el işçiliği ve yerine göre doğaçlama çalışmak gibisi yok. Çok sevdiğim bir işi, yine çok sevdiğim bir arkadaşımla beraber bitirmenin mutluluğu içerisindeyim. Yeni bir projede görüşmek üzere..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Güzel bir çalışmaydı, geldi geçti bu da.. Bazı arkadaşlar lazer kesim diyince herşey Legoları bitiştirmek kadar kolay sanıyor ama hiç de öyle değil malesef. Bütün parçalar önümüzde, tamam diyoruz, birkaç saate kadar bunu bitiririz diye düşünüyoruz, ama tam işin en kritik yerinde bir parça olmayıveriyor yerine, bütün moraller sıfır. Aynı malzemeden bulması, işaretleyip kesmesi, yerine uydurması derken bir bakıyoruz, akşam olmuş. Şuna kesinlikle emin oldum, el işçiliği ve yerine göre doğaçlama çalışmak gibisi yok. Çok sevdiğim bir işi, yine çok sevdiğim bir arkadaşımla beraber bitirmenin mutluluğu içerisindeyim. Yeni bir projede görüşmek üzere..
Alıntıları Göster
ek olarak butun parçalarda lego gibi hazir gelmiyor. hepsini tek tek hesaplayip çizmek gerekiyor sanirim
quote:
Orijinalden alıntı: nEO147
ek olarak butun parçalarda lego gibi hazir gelmiyor. hepsini tek tek hesaplayip çizmek gerekiyor sanirim
Alıntıları Göster
Elbette.. Yukarıdaki çizim bu projede kullanılan şeffaf pleksinin lazer kesimi için hazırlandı.. Ama yine de ya çizende (ki bu ben oluyorum) yada kesende bir hata olduğunda düzeltmek el işçiliğine kalıyor.. Ki bu bahsettiğim işçilik öyle kolay birşey değil, tecrübe, alet, sabır ve planlama gerektiren bir işçilik..
quote:
Elbette.. Yukarıdaki çizim bu projede kullanılan şeffaf pleksinin lazer kesimi için hazırlandı.. Ama yine de ya çizende (ki bu ben oluyorum) yada kesende bir hata olduğunda düzeltmek el işçiliğine kalıyor.. Ki bu bahsettiğim işçilik öyle kolay birşey değil, tecrübe, alet, sabır ve planlama gerektiren bir işçilik..
Alıntıları Göster
Yorgunluktan AMFİBİ üstada teşekkür etmeyi unutmuşum.. Üstadım ellerine sağlık, bu kadar detaylı bir şeyi de sabırla, özenle yaptın ya.. Parayla ölçülecek iş değil seninki.. O kadarını söyliyeyim..
quote:
Yorgunluktan AMFİBİ üstada teşekkür etmeyi unutmuşum.. Üstadım ellerine sağlık, bu kadar detaylı bir şeyi de sabırla, özenle yaptın ya.. Parayla ölçülecek iş değil seninki.. O kadarını söyliyeyim..
Alıntıları Göster
Harika birşey olucagı şimdiden belli , kolay gelsin