Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
525.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 600-700 tl ye full hd projeksiyon makinesi alabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

LG PF80G fullHD LED cihazını satın alıp da, Perde kullanmak istemeyip, duvar da projeksiyon seyretmek isteyen arkadaşlara önemli tavsiyeler;

Projeksiyonların lamba ömürlerinin kısa olmasın dan dolayı, projeksiyon almadan sabredip uzun yıllar bekledikten sonra, en sonun da, istediğim ürün piyasaya çıkınca, 3000 TL parama kıyıp "LG PF80G fullHD LED" 30000 saat ömürlü, harika bir projeksiyon cihazı satın alıp muradıma erdim.

Tabii sıra perdeye geldi. "Xblack 200x200 cam tozlu perde" aldım.
    Duvarla perde arasın da görüntü farkı varmı diye merak ettim;
    Perdeyi yarıya kadar çektim, projeksiyonu oynattım, hayret verici bir şekil de duvarla perde arasın da görüntü farkı yoktu.

Perdeyi iade ettim,
    Ayrıca cam tozlu perde de şunu farkettim. Eğer seyretme konumun da göz hizanız perdenin altına denk geliyorsa, cam tozlu perdeden beklediğiniz %20 daha fazla ışık performansını alamıyorsunuz. İlla ki göz hizanız perdenin ortasına veya üstüne denk gelecek.

Şu anda duvarda seyrediyorum. Gündüz güneşli havalar hariç, Bulutlu havalar da, loş ışıkta, Abajur ışığın da ve tabii karanlıkta görüntü kalitesi süper.
    Işık durumuna göre görüntü kalitesini tahmini olarak sınıflandırmam gerekirse:
    Güneşli havalar da : %50
    Loş ışıkta, gece düşük seviye de abajur ışığın da, bulutlu havalar da perde yarıya kadar açık : %90
    Karanlıkta : %100

Duvarın boyasının rengi Eve taşındığımız daki aynı boya, özel bir şey yapmadım.
    "Açık fildişi"rengi. Bildiğiniz en düşük seviye mat plastik boya.

Mat boya olduğu için gözü rahatsız eden ışık yansıması yok.

Duvar Rengi hakkın da tam fikir edinmek istiyorsanız, Polisan renk kartelasında ki 211-Açık Fildişi renginin hemen hemen aynısıdır.

Hayret verici olan, projeksiyonun yansıttığı görüntü de, fildişi rengi bir duvar da, beyazlar tam beyaz, renkler olması gerektiği gibi canlı, siyah seviyeleri çok iyi. Acaba duvarda ki bu kaliteli görüntü, projeksiyonun kalitesinden mi, yoksa bütün FullHD projeksiyonlar da aynı etkiyi mi yapar, orasını bilemiyorum.
    Tabii "WD TV Live gen3 media player" cihazının film oynatma kalitesi de buna eklenince, ortaya daha iyi bir sonuç çıkıyor. (Çünkü wd tv live gen3 cihazı filmler de siyah seviyelerini çok iyi yansıtıyor.)

Ama şurası da bir gerçek, projeksiyonun görüntü kalitesi çok iyi. Projeksiyonu "resim kalitesi: canlı" modun da ve "Energy saving:orta" modda kullanıyorum

Görüntü genişliği 1,95 metre, seyrettiğim mesafe 3 metre. Bu kadar yakın dan seyretmekten rahatsız olmuyor musun diye sorabilirsiniz belki. Görüntü o kadar net ve pürüzsüz ki, kesinlikle rahatsız olmuyorum. Bildiğiniz Full HD televizyon gibi.
    1: 2,40 geniş ekran sinemaskop formatın da 720p filmleri bile 1080p gibi gösteriyor.

Tesadüfen keşfettiğim bu duvarda seyretme durumunu sizlerle paylaşmak istedim.

Teşekkürler,
    Bende bu cihazla ilgileniyorum.
    Görüntü kalitesi ile ilgili, farklı ışıklarda resim paylaşırsan sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: haunt54

quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

LG PF80G fullHD LED cihazını satın alıp da, Perde kullanmak istemeyip, duvar da projeksiyon seyretmek isteyen arkadaşlara önemli tavsiyeler;

Projeksiyonların lamba ömürlerinin kısa olmasın dan dolayı, projeksiyon almadan sabredip uzun yıllar bekledikten sonra, en sonun da, istediğim ürün piyasaya çıkınca, 3000 TL parama kıyıp "LG PF80G fullHD LED" 30000 saat ömürlü, harika bir projeksiyon cihazı satın alıp muradıma erdim.

Tabii sıra perdeye geldi. "Xblack 200x200 cam tozlu perde" aldım.
    Duvarla perde arasın da görüntü farkı varmı diye merak ettim;
    Perdeyi yarıya kadar çektim, projeksiyonu oynattım, hayret verici bir şekil de duvarla perde arasın da görüntü farkı yoktu.

Perdeyi iade ettim,
    Ayrıca cam tozlu perde de şunu farkettim. Eğer seyretme konumun da göz hizanız perdenin altına denk geliyorsa, cam tozlu perdeden beklediğiniz %20 daha fazla ışık performansını alamıyorsunuz. İlla ki göz hizanız perdenin ortasına veya üstüne denk gelecek.

Şu anda duvarda seyrediyorum. Gündüz güneşli havalar hariç, Bulutlu havalar da, loş ışıkta, Abajur ışığın da ve tabii karanlıkta görüntü kalitesi süper.
    Işık durumuna göre görüntü kalitesini tahmini olarak sınıflandırmam gerekirse:
    Güneşli havalar da : %50
    Loş ışıkta, gece düşük seviye de abajur ışığın da, bulutlu havalar da perde yarıya kadar açık : %90
    Karanlıkta : %100

Duvarın boyasının rengi Eve taşındığımız daki aynı boya, özel bir şey yapmadım.
    "Açık fildişi"rengi. Bildiğiniz en düşük seviye mat plastik boya.

Mat boya olduğu için gözü rahatsız eden ışık yansıması yok.

Duvar Rengi hakkın da tam fikir edinmek istiyorsanız, Polisan renk kartelasında ki 211-Açık Fildişi renginin hemen hemen aynısıdır.

Hayret verici olan, projeksiyonun yansıttığı görüntü de, fildişi rengi bir duvar da, beyazlar tam beyaz, renkler olması gerektiği gibi canlı, siyah seviyeleri çok iyi. Acaba duvarda ki bu kaliteli görüntü, projeksiyonun kalitesinden mi, yoksa bütün FullHD projeksiyonlar da aynı etkiyi mi yapar, orasını bilemiyorum.
    Tabii "WD TV Live gen3 media player" cihazının film oynatma kalitesi de buna eklenince, ortaya daha iyi bir sonuç çıkıyor. (Çünkü wd tv live gen3 cihazı filmler de siyah seviyelerini çok iyi yansıtıyor.)

Ama şurası da bir gerçek, projeksiyonun görüntü kalitesi çok iyi. Projeksiyonu "resim kalitesi: canlı" modun da ve "Energy saving:orta" modda kullanıyorum

Görüntü genişliği 1,95 metre, seyrettiğim mesafe 3 metre. Bu kadar yakın dan seyretmekten rahatsız olmuyor musun diye sorabilirsiniz belki. Görüntü o kadar net ve pürüzsüz ki, kesinlikle rahatsız olmuyorum. Bildiğiniz Full HD televizyon gibi.
    1: 2,40 geniş ekran sinemaskop formatın da 720p filmleri bile 1080p gibi gösteriyor.

Tesadüfen keşfettiğim bu duvarda seyretme durumunu sizlerle paylaşmak istedim.

Teşekkürler,
    Bende bu cihazla ilgileniyorum.
    Görüntü kalitesi ile ilgili, farklı ışıklarda resim paylaşırsan sevinirim

Vakit bulursam resim paylaşımı yapacağım. Ama yine de şunu unutmayın, fotoğraf, gerçek gözün gördüğü gibi %100 olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Eylül 2014; 17:05:05 >

• arkadaşlar mini projeksiyon cihazları hakkında bilgi sahibi olan var mı? evde dizi izlemek için almak istiyorum görüntüsü renkleri filan nasıl oluyor? çin sitelerinde 50 60$ a bulunuyor bu ürünleri deneyen oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9008

arkadaşlar mini projeksiyon cihazları hakkında bilgi sahibi olan var mı? evde dizi izlemek için almak istiyorum görüntüsü renkleri filan nasıl oluyor? çin sitelerinde 50 60$ a bulunuyor bu ürünleri deneyen oldu mu?

Ben denedim kardesim kesinlikle uzak dur yoksa büyük hayal kirikligi yaşarsin tecrubeyle sabittir

• quote:

Orijinalden alıntı: 9008

arkadaşlar mini projeksiyon cihazları hakkında bilgi sahibi olan var mı? evde dizi izlemek için almak istiyorum görüntüsü renkleri filan nasıl oluyor? çin sitelerinde 50 60$ a bulunuyor bu ürünleri deneyen oldu mu?

uyduruk bir monitör al daha iyi.
  • Merhabalar, Acer H5380BD HD Projeksiyon Cihazı sipariş verdim, yarın elimde olacak. Kargodan alır almaz test etmem gereken konular (TV'lerdeki ölü piksel vb. gibi) var mı acaba ? Ayrıca araştırmalarımda göremedim, yatay ve dikey keystone özelliği var mı bu cihazda, salonun köşesinden duvar ortasına yansıttığımda trapezoidi kolayca düzeltebilir miyim? Bu sorulara cevabı olanlar varsa çok makbule geçer.

EDIT: Sadece dikey keystone var görünüyor, bu durumda çaprazdan yansıtmada tam bir dikdörtgen görüntü elde edebilecek miyim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 11 Eylül 2014; 13:38:48 >
  • Merhaba, ilkokul 1.sinif için Epson eb x02 projeksiyon cihazı alacağız.xga teknoloji ve 2600 lümen ve perde ile uzaklığı 3 mt olduğu için karartmaya gerek yok diyorlar. Perde almasak ta ( camlardan gelen isigi azaltmak icin ) öğrenciler rahat izleme yapabilir ler mi? Değerli yardımlarınız rica olunur.
    Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troyadabiradam -- 14 Eylül 2014; 13:46:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: troyadabiradam

Merhaba, ilkokul 1.sinif için Epson eb x02 projeksiyon cihazı alacağız.xga teknoloji ve 2600 lümen ve perde ile uzaklığı 3 mt olduğu için karartmaya gerek yok diyorlar. Perde almasak ta ( camlardan gelen isigi azaltmak icin ) öğrenciler rahat izleme yapabilir ler mi? Değerli yardımlarınız rica olunur.
    Saygılarımla

Görüntüyü yansıracağız duvara doğrudan gün ışığı gelmediği sürece sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
    Buna alternatif Sony VPL-DX120 0labilir. Epson lar biraz pahalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

Merhabalar, Acer H5380BD HD Projeksiyon Cihazı sipariş verdim, yarın elimde olacak. Kargodan alır almaz test etmem gereken konular (TV'lerdeki ölü piksel vb. gibi) var mı acaba ? Ayrıca araştırmalarımda göremedim, yatay ve dikey keystone özelliği var mı bu cihazda, salonun köşesinden duvar ortasına yansıttığımda trapezoidi kolayca düzeltebilir miyim? Bu sorulara cevabı olanlar varsa çok makbule geçer.

EDIT: Sadece dikey keystone var görünüyor, bu durumda çaprazdan yansıtmada tam bir dikdörtgen görüntü elde edebilecek miyim acaba?

Önce cihazın gerçekten kullanılmamış olup olmadığına bakmak için menülerden lamp time a bakmalısın.
    Daha sonra ölü pixel kontrolü yapılabilir. Fakat ben buna pek rastlamadım.
    Yatay kesystone pek çok modelde olmuyor. duvara doksan derece dik yansıtmalısın. açılı yansıtırsan görüntü düzeltilemez. O yüzden herhangi bir yere sabitlenecekse buna dikkat edilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

Merhabalar, Acer H5380BD HD Projeksiyon Cihazı sipariş verdim, yarın elimde olacak. Kargodan alır almaz test etmem gereken konular (TV'lerdeki ölü piksel vb. gibi) var mı acaba ? Ayrıca araştırmalarımda göremedim, yatay ve dikey keystone özelliği var mı bu cihazda, salonun köşesinden duvar ortasına yansıttığımda trapezoidi kolayca düzeltebilir miyim? Bu sorulara cevabı olanlar varsa çok makbule geçer.

Önce cihazın gerçekten kullanılmamış olup olmadığına bakmak için menülerden lamp time a bakmalısın.
    Daha sonra ölü pixel kontrolü yapılabilir. Fakat ben buna pek rastlamadım.
    Yatay kesystone pek çok modelde olmuyor. duvara doksan derece dik yansıtmalısın. açılı yansıtırsan görüntü düzeltilemez. O yüzden herhangi bir yere sabitlenecekse buna dikkat edilmeli.

Aynen dediğiniz gibi, çok teşekkür ederim. Cihazı aldım, parlaklık ve kontrast çok iyi geldi. 720p çözünürlük de benim için son derece yeterli. Sıfır ürün, ölü piksel de görmedim, tamamen de paranoyaya dönüştürüp her bir piksele bakmayı sevmem zaten. Benim için en büyük handikap yatay keystone olmaması ama o da sizin dediğiniz gibi bu seviyelerde birçok cihazda yok zaten. Sadece Epson EH-TW450 veya 480 alsaydım, onda yatay keystone olmamasına rağmen otomatik trapezoid yazıyor, acaba yatay çaprazdan düz görüntü elde edebilir miydim diye düşünmüyor değilim. Şimdilik tek üzücü yanı orası, ama cihazı odanın tam orta noktasında konumlandırabildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 15 Eylül 2014; 15:00:06 >

• 6 yıldır (eco modda ve haftanın 5 günü ve günde sadece ortalama 2-3 saat ) kullandığım acer markalı projeksiyonun ışığı titremeye başlayınca (flaşör gibi ve renk renk) kablodandır deyip kabloyu değiştirdim fakat sonuç yine aynı oldu. bunun üzerine lambasını söküp üfleyerek temizleyeyim dedim. fazla tozlanmamıştı (okul çıkışı hemen poşet geçiriyordum tozlanmasın diye). tekrar denedim başta titreme olmadı ama sonra yine aynı durum. sonra eskiden tv lere sağdan soldan vurunca düzelirdi ya görüntü bende bir deneyeyim dedim :) fakat sonrasında kırmızı ışık yanıp sönüp maviye dönüp sonra tekrar kırmızı yanıp sönmeye başlıyor. komple sökmeyi düşünüyorum son umut. bilgisi olan tecrübesi olan arkadaş varsa lütfen yardımcı olsun. 1. sınıf okutuyorum kenar mahalle bütçe sıfır. ne yapabilirim.

ekleme: alıntı yaparak cevaplayabilir seniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 20 Eylül 2014; 13:25:56 >

• arkadaşlar okul için sınırlı bir bütçemiz var(en fazla 800tl) .Projeksiyon konusunda bilgi pek yok Aşağıdaki ürünlerden veya öneride bulunabileceğiniz bir ürün var mı
    Acer X113 2800 Ansi Lumen 3D Ready Projeksiyon
    Dell 1210S DLP Projeksiyon
    Viewsonic PJD5132 3000 AnsiLümen 3D 10000 Saat Lamba SVGA Projeksiyon Cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalado

arkadaşlar okul için sınırlı bir bütçemiz var(en fazla 800tl) .Projeksiyon konusunda bilgi pek yok Aşağıdaki ürünlerden veya öneride bulunabileceğiniz bir ürün var mı

Bu sorunun cevabı bana da lazım.

kartalado bir karara vardınız mı?
  • Slm ben uydu cihazını projeksiyona bağlamak istiyorum düşündüğüm cihazlar viewsonic 7820 full hd promacto x10 yada lg pb60g lg pa70 optoma zw212st
    1.tv de uydu üzerinde 3 boyutlu kanalları vievsonic pjd 7820 yada promacto x10 da izleyebilirmiyim yoksa sadece flash yada usb üzerinden kayıtlı filmlermi izlenebilir.
    2.gündüz performansı hangi cihazların iyidir
    3.led mi görüntüyü kaliteli verir yoksa lambalı modeller mi
    4.yukarıda yazdığım cihazlar arasında gündüz performansı görüntü kalitesi açısından karşılaştırma yaparsak sıralama nasıl olur
    olur
    Bütçemiz 2000 tl ye kadar amacım uydu bağlayıp tv izlemek alan 2.5 m duvarda 2 m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damar80 -- 29 Eylül 2014; 20:33:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.R.YILDIRIM

quote:

Orijinalden alıntı: kartalado

arkadaşlar okul için sınırlı bir bütçemiz var(en fazla 800tl) .Projeksiyon konusunda bilgi pek yok Aşağıdaki ürünlerden veya öneride bulunabileceğiniz bir ürün var mı

Bu sorunun cevabı bana da lazım.

kartalado bir karara vardınız mı?

bir karara varamadım malesef
  • arkadaşlar projeksiyon cihazı alacam acil amacım öncelikli uyduya bağlayıp tv izlemek gündüz performansı önemli ama gündüz harikalar yaratsın beklentim yok uydu üzerinden online film ve dizi izlerim bütcem 2000- 2200 e kadar çıkar uydu cihazım vu+ solo 2 benim için netlik önemli önerilerinizi bekliyorum
    ben biraz baktım performans olarak nasıl bilmiyorum
    LG PA70G 3D
    www.istanbulbilisim.com.tr
    LG PA70G 3D LED Projeksiyon
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/lg-pa70g-projeksiyon,36947.html

viewsonic-pjd7820hd
    Viewsonic PJD7820HD Full HD 3D Projeksiyon - Perde Hediyeli
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/viewsonic-pjd7820hd-full-hd-3d-projeksiyon-3d-gozluk-hediye-fiyati,41001.html

Promacto Pro X10 Android LED
    Promacto Pro X10 Android LED 3D Projeksiyon (2. Gözlük Bizden Hediye)
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/promacto-pro-x10-android-led-3d-projeksiyon-3d-gozluk-hediyeli-fiyati,71188.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damar80 -- 30 Eylül 2014; 17:15:54 >

• damar80 D kullanıcısına yanıt
    Benq w1070 alın...diğerleri oyuncak...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim projeksiyonda ölü pikseller cikti.bildigin Yıldız yağmuru:)nd yapmaliyim tamirat icin

• Projeksiyon cihazım yeşil renkte gösteriyor, bunu nasıl düzeltebilirim? Ayarlardan baktım ama denediğim şeyler olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.