Şimdi Ara

PROJEKSİYON CİHAZLARI HAKKINDA SORUSU OLANLAR BURAYA (283. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.735
Cevap
26
Favori
524.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Firmanın merkez ofisine konuyu ilettik. Muhtemelen pazartesi günü sizinle iletişime geçerler.
  • bestnewyorker kullanıcısına yanıt
    Mustafa bey firma yardımcı olabildi mi?
  • İstanbul Bilişim İ kullanıcısına yanıt
    İlginize binlerce teşekkür ediyorum, dün aradılar, gerekli bilgiyi verdim, göndermemi istediler. halledecekler yani.. çok çok sağolun gerçekten.. selamlar saygılar
  • Arkadaşlar Merhaba,

Viewsonic PJD5134VP3D DLP Projeksiyon Cihazı+ 3D HD Video Processor ile Digitürk'teki 3D yayınları izleyebilir miyim?
  • bilgeolun kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bu
    Cihazı düşünüyorum tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mecnunumm M kullanıcısına yanıt
    Bu İlan Yayında Değildir. yazıyor
  • merhaba arkadaşlar LG HS201 projeksiyon var. garantisi biteli yıllar oldu ve fan cok gurultu yapıyor artık. acaba sessiz projeksiyonu fanı bulmak mumkunmudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayamtky

LG PF80G fullHD LED cihazını satın alıp da, Perde kullanmak istemeyip, duvar da projeksiyon seyretmek isteyen arkadaşlara önemli tavsiyeler ve projeksiyon hakkın da değerlendirme;

Projeksiyonların lamba ömürlerinin kısa olmasın dan dolayı, projeksiyon almadan sabredip uzun yıllar bekleyip para biriktirdikten sonra, en sonun da, istediğim ürün piyasaya çıkınca, 3000 TL parama kıyıp "LG PF80G fullHD LED" 30000 saat ömürlü, harika bir projeksiyon cihazı satın alıp muradıma erdim.

Tabii sıra perdeye geldi. "Xblack 200x200 cam tozlu perde" aldım.
    Duvarla perde arasın da görüntü farkı varmı diye merak ettim;
    Perdeyi yarıya kadar çektim, projeksiyonu oynattım, hayret verici bir şekil de duvarla perde arasın da görüntü farkı yoktu.

Perdeyi iade ettim,
    Ayrıca cam tozlu perde de şunu farkettim. Eğer seyretme konumun da göz hizanız perdenin altına denk geliyorsa, cam tozlu perdeden beklediğiniz %20 daha fazla ışık performansını alamıyorsunuz. İlla ki göz hizanız perdenin ortasına veya üstüne denk gelecek. Bu hizalamayı yapmak da odanın durumuna göre her zaman mümkün olmuyor.

Şu anda duvarda seyrediyorum. Gündüz güneşli havalar hariç, Bulutlu havalar da, loş ışıkta, Abajur ışığın da ve tabii karanlıkta görüntü kalitesi süper.
    Işık durumuna göre görüntü kalitesini tahmini olarak sınıflandırmam gerekirse:
    Güneşli havalar da : %50
    Loş ışıkta, gece düşük seviye de abajur ışığın da, bulutlu havalar da perde yarıya kadar açık : %80-90
    Karanlıkta : %100

Duvarın boyasının rengi Eve taşındığımız daki aynı boya, özel bir şey yapmadım.
    "Bej"rengi. Bildiğiniz en düşük seviye mat plastik boya.

Mat boya olduğu için gözü rahatsız eden ışık yansıması yok.

Duvar Rengi hakkın da tam fikir edinmek istiyorsanız, Polisan renk kartelasında ki "050-Kumsal Beji" renginin aynısıdır.

Hayret verici olan, projeksiyonun yansıttığı görüntü de, fildişi rengi bir duvar da, beyazlar tam beyaz, renkler olması gerektiği gibi canlı, siyah seviyeleri çok iyi. Acaba duvarda ki bu kaliteli görüntü, projeksiyonun kalitesiyle duvar boyası renginin ortak bir birleşimi mi, yoksa bütün FullHD projeksiyonlar da aynı etkiyi mi yapar, orasını bilemiyorum.

Diğer duvar boyası açık renklerin denemesini yapmadım ama Açık fildişi renginin renkleri çok iyi yansıttığı bir gerçek.
    Tabii "WD TV Live gen3 media player" cihazının film oynatma kalitesi de buna eklenince, ortaya daha iyi bir sonuç çıkıyor. (Çünkü wd tv live gen3 cihazı filmler de siyah seviyelerini çok iyi yansıtıyor.)

Ama şurası da bir gerçek, projeksiyonun görüntü kalitesi çok iyi. Projeksiyonu "resim kalitesi: canlı" modun da ve "Energy saving:orta" modda kullanıyorum

Görüntü genişliği 1,95 metre, seyrettiğim mesafe 3 metre. Bu kadar yakın dan seyretmekten rahatsız olmuyor musun diye sorabilirsiniz belki. Görüntü o kadar net ve pürüzsüz ki, kesinlikle rahatsız olmuyorum. Bildiğiniz Full HD televizyon gibi. Üstelik FullHD TV ye göre avantajı ışık yansıması olmaması.

Size tavsiyem bu projeksiyon da;
    Eğer filmin formatı 1: 2,40 ise 720p film, format 16:9 ise 1080p film seyredin.
    Çünkü bu cihaz, 1: 2,40 geniş ekran sinemaskop formatın da 720p filmleri, 1080p gibi gösteriyor.

Bu cihaz hakkın da olumsuz bir şey söylemek gerekirse;
    Optik zoom olmamasın dan dolayı, cihazı konumlandırmak dikkatli bir ölçme gerektiriyor.
    Mesafeyi zoom la ayarlayamadığınız için, perdeyi veya duvarı projeksiyona yaklaştıramayacağınıza göre, projeksiyonu perdeye yaklaştırmanız gerekiyor. Bu da odanın istemediğiniz konumuna denk gelebiliyor. Ben tavana değil duvara monte ettim. Yani duvar dan duvara (3 metre mesafe) yansıtıyorum. "Modart PRB-2L Projeksiyon Askı Aparatı " ile görüntü genişliğini 1,75 metre ile 1,95 metre arasın da ayarlayabiliyorum.

Tesadüfen keşfettiğim bu duvarda seyretme durumunu sizlerle paylaşmak istedim.

Daha önce yazmış olduğum, yukarda ki yazı hakkın da görüşlerim değişti arkadaşlar.

Xblack 200x200 storlu mat beyaz normal perde (cam tozlu olmayan) aldım. Parlaklık, renk, kontrast olarak görüntü de en iyi sonucu elde ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

merhaba arkadaşlar LG HS201 projeksiyon var. garantisi biteli yıllar oldu ve fan cok gurultu yapıyor artık. acaba sessiz projeksiyonu fanı bulmak mumkunmudur?

bulunmasada bir şekilde uydururlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

merhaba arkadaşlar LG HS201 projeksiyon var. garantisi biteli yıllar oldu ve fan cok gurultu yapıyor artık. acaba sessiz projeksiyonu fanı bulmak mumkunmudur?

bulunmasada bir şekilde uydururlar

kendim uydurabilir miyim acaba?
  • Şu fanı sipariş ettim.

Scythe Mini Kaze 40mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 2 Nisan 2015; 17:01:53 >
  • nohackmove kullanıcısına yanıt
    taktıktan sonra bizimle de paylaşır mısın
  • Son zamanlarda bu şekilde beyaz noktalar oluşmaya başladı, acaba lamba ömrü mü bitiyor bilen var mı.

• arkadaşlar uzun süredir epson tw 450 kullandım, gayet memnundum.
    yeni bir projeksiyon arıyorum, istediğim özelliklere), fiyat olarak da uygun olan 2 (veya 3) seçeneğe inebildim,
    hangisini alayım
    epson tw 5200
    epson tw5900
    benq w1070

aslında epson ya da benq arasında seçim yapacağım ama epson'un 5200 ile 5900 arasında da karar veremedim. 5900 niyeyse daha ucuz?
  • Arkadaşlar merhaba. Hitachi cp-RX79 marka projeksiyonumu bugün çalıştırmaya çalıştığımda LAMP ışığı kırmızı yandı ve devreye girmedi. Projeksiyonun fişini çekip soğuması için bir süre bekledim ama yeniden denediğimde tekrar açılmadan aynı hatayı verdi. Şu an kapalı konumda bekliyor.
    Acaba sorunun çözümü hakkında yardımcı olabilir misiniz? Bir donanım değişikliği yapmak durumunda kalırsak eğer , maliyet onusunda da bilgi verebilirseniz eğer memnun olurum.
  • merhaba evimde bir adet benq ms510 projeksiyon bulunuyor ben bunu duvara monta etmedim ve tavandan yere dogru aciyla duruyor sizce ekrandan daha ii verim almam icin projeksiyonu tersmi asmam gerek goruntunun buyuk olmasi icin

• alifuat6134 A kullanıcısına yanıt
    görüntüden verim almak için perde ile projeksiyon cihazı arasındaki mesafe ideal olmalı. ters yada düz asmanız görüntü kalitesini etkilemez. mesafe arttıkca ışık kaybı olacağından parlaklık düşer ve aydınlıkta izlemeniz zorlaşır.
  • merhaba arkadaşlar panasonic lb280 projeksiyon aldım.dün tavana projeksiyon montajı yaptım.ama görüntüdeki yamukluğu ne yaptıysam düzeltemedim.menüde sadece v keystone var o da sadece dikey yamukluğu gideriyor.h keystone diye birşey bulamadım menüde.bu konuda önerileriniz nelerdir.
  • Optoma Hd 26 Almak İsteyen arkadaşlar / 2 adet Dlp Gözlük / / 1 adet Hdmı Kablo ( Phılıps 3d uyumlu ) 1.8m / / Codegen Askı Aparat // 25.02.2015 tarihinde Alınmış Az kullanılmıştır. Toplam Çalışma Saati 94 saattir... Ürün Boyut Dijital'den Alınmış olup Fatura'sı Bulunmaktadır. İlgilenen Arkadaşlar pm Atsın. Ayrıca İzmirde oturanlar için birebir kontrol etme şansı vardır. ilgilenenler pm atsın.
  • Projeksiyon cihazlarına görüntüyü nasıl aktariyorsunuz acaba ? Evde salonun tavanına projeksiyon cihazı koymak istiyorum , amaç film izlemek . Filmlerim bluray ve fullhd .

Cihazı kaç metre mesafeye koymalıyım , tavanda durması sıkıntı olurmu ? Evde şuan inşaat var sıva yapılmadan projeksiyon yerini hazırlatayım.

Daha hiçbir cihaza da bakmadim , görüntü aktarımı wifi yada ethernetle olurmu ? Dlna destekli cloud sistemim var projeksiyonlar direkt film oynatırmı ordan ? Hangi cihazlara ve özelliklere bakmalıyım .

Biraz karışık oldu sorular kusura bakmayın , yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 281282283284285
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.