Şimdi Ara

projeksiyon, plazma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben film seyretmeyi çok seviyorum vede bunun için odama bir sinema kurmak istiyorum acaba bir projeksiyon mu alsam daha iyi yoksa plazma,lsd tv falanmı alsam daha iyi olur. bütçem 3,500 lira. yalnız benin oda biraz küçük perde ile projeksiyon cihazının arası 290 cm bu görüntü büyüklüğü gibi bir durum için sorun olmazsa eğer sizce hangisini almam daha iyi olur.

• 290 cm mesafeden cok buyuk izleyemezsin filmleri ama yakin mesafe oldugu icin kaliteli izlersin. Sana tavsiyem biraz daha para koyman ustune ve kaliteli projeksiyon alman ve mutlaka Full HD al projeksiyonunu
  • sayın hsinZhou,
    bence bu mesafeden kesinlikle projeksiyon alma,keyiften çok eziyet olur,40 inç lcd yada 42inç(maksimum)plazma-lcd....
  • Bence Panasonic PT-AX200 projeksiyon cihazini incele. Goruntunun buyuklugunu istedigin gibi ayarlayabilirsin.
  • Evet bence de. Görüntü isterseniz 30" isterseniz de 300 "'tir projeksiyonlarda. Projektörde görüntü büyüklüğü yerleştirdiğiniz mesafe ve cihazın merceğindeki odak ayarı ile yapılır, gayet esnektir. 3 metreden 50-60" 16:9 büyüklük size fazlasıyla sinema zevki yaratır.

720p HD(1280x720) cihazlar fiyat/performans olarak daha iyi full hd olanlar 2-3 kat daha pahalılar ve fiyat/performans kriterine şimdilik pek uymuyorlar. Ama 720p HD 1080p 24 hz uyumlu kaliteli bir cihaz + yedek lamba da alırsınız o ayırmış olduğunuz bütçeye.

Marka- model tavsiyesi isteyen olursa PM atsın.
  • 52"full hd lcd tv kesinlikle öneriyorum.Nakitte 3,500 ytl ye bulunabilir sanırım
    projeksiyon cihazını alınca bitmiyor bunun birde lamba derdi var 3000-4000 saat ömürü sonra yine masraf
  • Evet ama LCD paneller görüntüyü dağıtıyor ve kumlanma, mesh etkileri çok bariz en övülen modellerde dahi. Kaliteli 3LCD ve DLP evsinema projektörleri bu sorunu büyük ölçüde aşmış durumdalar. Projektörleri sadece büyük görüntü veren aletler olarak düşünmek yanlıştır zira en iyi görüntü kalitesi için de EPSON, PAnasonic, Optoma gibi evsinema projektörleri düşünmek gerekiyor. Bunlar görüntü kalitesi bakımından daha iyi durumdalar lcd yahut plazma panellere göre. Tabii tek şart yeterli karanlık ortamı sağlayabilmek.

Lamba fiyatı konusunda olumlu gelişmeler var tüketici lehine. Ayrıca ucuza yenileme teknolojileri de ülkemize gelmiş durumda. Ayrıca panellerin modası çok çabuk geçiyor 2-3 sene sonra dudak bükülmeye beğenilmemeye başlıyor yeni modeller çıkınca ama projektörlerde böyle bir durum pek olmuyor, hala hayranlık uyandıran 30 senelik lüks limuzinler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 19 Ocak 2009; 23:27:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 52 '' Full hd bir televizyon olmalı bence. arkadaşım vur'a katılıyorum. ömür olarak projeksiyonlar çok kısa. firma olarakda vesteli öneririm. istediğin fiyatlara bulabilirsin... hemde kaliteli...
  • Ev sinema projektörlerinde öyle ses falan olmaz. 22-28 db arasıdır sesleri. ;)

Ama o bütçeye bir tane 720p HD projektör bir tane de gündüz kullanımı için 32-37 " panel alabilirsiniz yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Thunder -- 20 Ocak 2009; 22:33:24 >
  • Projeksiyon ayı gibi sesmi çıkartıyor?Kaç tane projeksiyon kullandım yanından ayı bile geçmedi.İsteyen lcd alır isteyen Projeksiyon.Benim tavsiyem Fullhd projeksiyon olur. 720p projeksiyonlarda bile sinema keyfi güzel,fullhd projeksiyon ile sinema keyfi süper.Karar sizin.
  • Kullanıcının ihtiyaç durumuna bağlı arkadaşlar. Herkesin görüşü farklı olacaktır bu konuda...
    Bugün itibariyle alınabilecek kaliteli 42"-46" TV yaklaşık 2500 TL den başlıyor.
    Projeksiyonlarda her ne kadar en son teknloji ürünler 3000 TL-5000TL lerden bahsedilse de çok güzel özelliklerde bir projeksiyonu 1500-2000 TL civarı almanız mümkün.
    (Benim tercihim projeksiyon olur, geçen hafta 850 liraya aldığım BenQ MP522 modelini kullanmaktayım-Son derece memnunum)

Gelelim asıl meseleye yani ihtiyaç durumuna...
    Ben herhangi bir haber programını, magazin programını, reklamları, dev ekranda izlemediğim taktirde birşey kaybedeceğimi düşünmüyorum
    Ama tv kanalında çok güzel bir film olur, çok heyecanlı bir derbi-Şampiyonlar ligi maçı olur, 3 büyüklerin Lig maçları olur. İşte o zaman statdaki yada filmdeki atmosferi yakalamak adına dev ekrana ihtiyaç duyarım.

iyi de ben niye sadece tv kanallarıyla sınırlı kalayım! Belki benim bilgisayarımda da dev ekran izlemeyi hak edecek alt yazılı filmler var! ve işin keyfi yanı da; ben bu filmleri kendi evimde(gurbette) değil de memleketimde, ailemin yada arkadaşlarımın yanında da izlemek istiyorum veya Lig Tv'si olan bir arkadaşlara götürüp o haftaki maçı deplasmanda izlemek istiyorum 2,5 metre yükseklik, 3 metre genişlik gibi uçuk görüntü değerleri de işin cabası...

Bunlar güzel şeyler

Gelin son olarak bi de hesap yapalım.( Lamba derdinden yakınan arkadaşlar için)
    Benim gibi haftada 2-3 film 2-3 maç izliyorsanız ( hadi opsiyonel olarak bunlara 2 tane de dizi ekleyelim), 1 haftada cihazı toplam 15 saat gibi çalıştırmış olacaksınız. Bu da Lamba ömründen 1 haftada 15 saat gitti demek.
    Günümüz tibariyle projeksiyonlar normal modda 3000 saat lamba ömrüne sahip olduğuna göre 3000/15 = 200 hafta eder. Bu da yaklaşık 4 yıla karşılık gelir

Evet az buz değil tam 4 yıl
    Bugün 600-800 civarı olan projeksiyon lambaları 4 yıl sonra 200-300 TL gibi bir değere kesinlikle düşer. Alır takarsınız bir lamba eder size 8 yıl. Makine olur size 2000 TL(en fazla)

Projeksiyonlarda benim olumsuz bulduğum ama beni etkilemeyen tek tarafı, herkesin bileceği üzere karanlık ortam istemesi.
    Zaten normal tv de olsa, bilgisayarda olsa bir film izlerken ışıkları kapatıyorsanız bu sizin için sorun teşkil etmeyecektir. Gündüz vakti izlemek isteyenlerin zifiri karanlık bir sinema odası oluşturmaları zorunlu tabiki...

Not1: Gece gündüz 7/24 tv başında oturanlar projeksiyon işine hiç bulaşmasın !!!!!
    Not2: Yazı baya bi uzun olmuş yaklaşık 1 saattir yazmışım. Okurken kafanızı ağrıtmışsam baştan özür diliyorum ( yada sondan)

• Bence Panasonic PT-AX200 projeksiyon cihazini incele. Goruntunun buyuklugunu istedigin gibi ayarlayabilirsin.
  • Bende hem prpjeksiyon hem lcd tv var.

Prjoeksiyonu ha diyince kuramıyoruz, tv gibi değilki ha diyince otur çalıştır, birde ışıklar kapalı seyredince akşam geç saatlerde filmin ilk yarında uyuya kalıyoruz :D ama sinema keyfine diyecek yok lcd yanına yaklaşamaz, bence her ikiside olmalı yerine göre kullanırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.