Merhabalar; Ben meslek lisesinde okuyan 11. sınıf öğrencisiyim dönem ödevi olarak 5+1 ses sistemi yapma projesi aldım ama devre dahi hiç birşey elimde yok her yerde aradığımda bulamadım arama motorlarında çıkmıyor aramadığım yer kalmadı bana yardımcı olun lütfen bu benim için çok önemli değerli vaktinizi bana ayırdığınız için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
bir dönem ödevi için çok büyük bir iş amfi devresi bulman lazım onun dış kabinini vs yapman lazım power amfi yapacaksın önce sonra pre amfi vs ama bunlar elle yapılacak şeyler değil uzamanlık ekipman vs isteyen işlerdir! işin en önemli kısmı amfi olur hopu bir şekilde çözersin player zaten opsiyonel olur ama dediğim gibi çok çok zor bir iş bir dönem ödevi için çok fazla stereo amfi olsa hadi neysede 5.1 amfi baya bir uğraşman araştırman gerekecek... sanırım dıgıtal amfi yapmazsında analog amfi tümleşik yada power pre şeklinde olabilir kolay gelsin...
Aslında bu iş çokta zor değil gerekli malzemeler: 6ad. bildiğimiz çaycı diafonu 6ad düşük watlı hoparlör 1ad 6kanal (5+1) analog çıkışlı dvd player Yapılşı: 6 ad. Diafonun içindeki kartları söküp bir tablanın üzerine diziniz Diafonlar üzerindeki mic. girişlerini L-R-C-SL-SR-LFE şeklinde isimlendirerek dvd playerdan gelen audio input larla doğru şekilde bağlayınız. Diafonlara enerji girişlerini bir trafo+regüle yada adaptör (powersupply de olabilir) ile bağlayınız. Diafon hop çıkışlarını sırasına göre hoplara bağlayınız. Hocanıza elektronik devrelerin aslında diafon olduğunu söylemeyiniz :) Bu yazdıklarımı daha önce kendim tek kanal olarak denedim alıntı falan değildir diafon sayısı arttıkça 5+1 7+1 diye kanal sayısı çoğaltılabilir ama bununla film seyredilemez çıkan sonuç ses kalitesi falan berbattır ama sen deney yapacaksın çalışıyomu çalışıyo ......
Git ucuz bir 2. el 5+1 al sök kabin yaptır. Bazı özelliklerini devre dışı bırak basit hale getir, el yapımı görüntüsü ver yani Tamamdır
Çok mu basit oldu
@feritergin ve super_mario iyi fikirler yani.
kobra_tayanc 5.1 projesi kolay bi proje yaparsın. Ankara da olsam malzemesinde şusunda busunda yardım ederdim. araştır internetde vardır. sadece amplisini yapacaksan eğer diyorum.
Pc için satılan 5+1 ses sistemlerinden bahsedicem. Çalışma mantığı şöyle 2 adet stereo amfi bunlar ön ve arka uydular için. Bir adet mono veya stereo köprülendirilmiş merkez uydu için ve yine mono veya stereo yine köprülendirilmiş bass amfi ile yapılıyorlar. Senin yapman gereken 3 adet aynı güçte stereo amfi 2x3 watt yeterli. Merkez için stereo çıkışı pararel yapıcaksın. Bass için 15 watt yeterli bir mono amfi. 3 Adet stereo jack. Basit devreler nette mevcut sadece biraz bilginin olması lazım. Sana bu görev verildiyse zaten bişey biliyorsun ki vermişler. Ayrıntılı bilgi istiyorsan istediğini sorabilirsin
Kardeş ödevin bitince resimlerini bizle paylaşmayı unutma ha