Şimdi Ara

Projemle ilgili bir sorunum var. yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba iyi bir programcı olup elektronik ve mekanikten anlamayan biri olarak aklımda bir projem var detaylara inmeden direk sorumu sormak istiyorum: bir motorun hızını çok kısa bir sürede nasıl sabitleyebiliriz? yani şundan bahsediyorum motora akım geldiğinde hızlanmasını çok hızlı yapıp dururken de nasıl çok hızlı bir şekilde durabilir (bu durma mevzusu çok da önemli değil ama bir yolu varsa kablo karışıklığından kurtulacağım)? veya daha farklı olarak kapalı bir alanda (silindir vari yani iki tarafı açık) bir yapıda nasıl sabit ve anlık kesilip açılabilen bir hava akımı sağlayabilirim. eğer çok saçma bir soruysa kb dediğim gibi elektronik bilgim anahtar pil lamba devresiyle sınırlı. teşekkürler...

• Sanırım DC motorlarından bahsediyorsunuz,

Motora çalışacağı max gerilimi uygularsanız motorun özelliği oranında max devire ulaşır. devir hassas ise encoder ile devri sabit tutabilirsiniz

Motoru Çok kıssa sürede durdurmanın bir kaç yolu var birincisi motor beslemesini ters çevirirseniz motor aniden durur.bunu role ile yapmayın rolenin kontakları yapışır bir kaç çalışmadan sonra,

Veya bir işlemciye program yazmanız gerekir motoru durduğunuz anda H köprü deki tarnsistör veya mosfetleri konum değiştirdiğiniz anda da motor aniden durur.

Bir proje de motor durduğunda hemen durmuyor devirden dolayı kayıyordu ben bu şekilde halletmiştim.
  • Sayın Ege röleler ayrı olursa kontak yapışması kısadevreden de olabilir. Çoklu ontaklı röle ile senkron yapılmalı ve kısadevre engellenmiş olmalıdır.

Servo motorların devirleri çok hızlı değiştirilebilir. Ama ani durdurmanın yolu kilitlemektir. Boschun şarzlı matkabı vardı tetiği bıraktığın anda kilitlenip dururdu. Onu alıp kullanabilirsiniz.

Ama amacınızı açıkça söyleyin. Eğer bir şeyi başlangıca aniden getirip tam başlangıçta durdurmak istiyorsanız; başlangıca engel koyarsınız, motor aniden başlangıca gelir ve başlangıca çarpıp durur. Diğer tarafa da engel koyun orada da aniden dursun.

Hava damperi arıyorsanız, sobanın arka çıkışında var bu. Kelebek tiptir bunlar. Yani disk şeklinde bir kapak dik durduğunda hattı kapatır paralel olduğunda hat açıktır. Hazırları da var yapabilirsiniz de. Buna bi motor bağlayıp, iki tarafa da engel koyarsanı hani vidalı ayarlı bişi, engele çarptığı iki tarafta da durur ve siz tam gaz çalıştırabilirsiniz. Hatta limit switch kullanırsınız. tabii limitlerde switchi zorlamaması için lastikli bi bağlantı ile switchi geriye hareket edebilir yapmalısınız. Yaylı da olur. Bazı limit switchlerin maşası esnek onlar daha iyi.

Başarılar. Amacınızı tam olarak yazarsanız tam olarak bir sonuç alabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.