Şimdi Ara

Prometheus (2012) (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

quote:

Orijinalden alıntı: 津波

quote:

Orijinalden alıntı: delton

Prometheus (2012) 1080p BluRay DTS x264-BRADJE versiyonu çıkmış ama sanırım extended değil.

Güzel haber.

Abanalım

Alt yazı var mı ?

Şu an işte olduğum için akşam bakacağım. Zaten 1 Mbps ile inene kadar çıkar altyazı heralde
  • Spoiler----

Bu film'de neden Guy Pierce'ı yaşlı kılığına soktuklarını anlamadım. Sonunda gençleşecek diye bekledim o da olmadı. Makyajı çok kötüydü. 20 yıl öncesinin BTF serisindekilerin aynısı.. Android'in yerdeki kafası da öyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XAER0 -- 20 Eylül 2012; 12:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XAER0

Spoiler----

Bu film'de neden Guy Pierce'ı yaşlı kılığına soktuklarını anlamadım. Sonunda gençleşecek diye bekledim o da olmadı. Makyajı çok kötüydü. 20 yıl öncesinin BTF serisindekilerin aynısı.. Android'in yerdeki kafası da öyle

keşke film izlemedn önce bira araştırma yapaydın nedir ne değildir diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

alien serisini izlememiş birinin anlamayacağı kısımlar var mı filmde ?

biraz okursanız konuyu fikir sahibi olurdunuz.
    ben diğer filmlerin 1-2 tanesini izlemedim ama seriyi biliyorum.
    bu filmin seriyle alakası yok diyebilirim nasıl oluştuklarını anlatıyor diyebiliriz filmin sonunda çıkan yaratık alienmiş yoksa 0 bağlantı diyebilirim.

filmi birçok arkadaş önermiş ama ben boş zamanınız çoksa izleyin diyorum.

zaten okuduğum yorumlardan dolayı sordum teşekkürler
  • Aşağıdaki resimlerin sol kısmı Alien 1979, sağ kısmı ise Prometheus 2012 filmlerine aittir.

Prometheus (2012)

Prometheus (2012)

Prometheus (2012)

Prometheus (2012)

Prometheus (2012)
  • Filmin Blurayi yeni bir BD+ korumasına sahip o sebeple henüz kopyalanamıyor.
    Bazı versionlar düşmüş onlar koruması olmayan disklerin gönderildiği bölgeler olabilir.
  • alien olaylarına pek ilgili olmadığımdan tesadüfen mamundada denk geldim indirdim izledim çok etkilendim mükemmel bir film olmuş.
    Prometheus 2'yi sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intruder

Filmin Blurayi yeni bir BD+ korumasına sahip o sebeple henüz kopyalanamıyor.
    Bazı versionlar düşmüş onlar koruması olmayan disklerin gönderildiği bölgeler olabilir.

BD+ nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

quote:

Spoiler----

Spoiler yememek için çok fazla araştırmadım. Seyrettikten sonra okuduklarımdan bu konuda bir şey yazılmamıştı. Sen birşey biliyorsan söyleyebilirsin, çekinme yani..
  • quote:

quote:

BD+ nedir?

BD+ Bluray Disklerin kopyalanamaması için kullanılan kopya koruma sistemi.
    Birçok defa yeni versiyonu çıktı hepsi kırıldı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

quote:

quote:

BD+ nedir?

Sağol açıklama için.
  • Filmi dün izleme fırsatı buldum gerçekten beğendim etkilendim. Şimdi daha önce çıkmış olan filmleri izlemek istiyorum bana o filmlerin adlarını izleme sırası falan varsa sırasını yazabilirmisiniz acaba zahmet olmazsa. Çünkü alien lar ile ilgili izlediğim tek film 2004 te çıkmış olan alien vs predator filmiydi. Filme baya yabancı kaldım space junkey face hugger falan ilk defa duyuyorum bu isimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 21 Eylül 2012; 14:32:48 >
  • Wikipedia'ya Alien yazsan yeter.
  • quote:

quote:

quote:

Spoiler----

Spoiler yememek için çok fazla araştırmadım. Seyrettikten sonra okuduklarımdan bu konuda bir şey yazılmamıştı. Sen birşey biliyorsan söyleyebilirsin, çekinme yani..

Araştıracak bir şey yok zaten, araştırsan da bulamazsın. Rol icabı 80 küsür yaşındaki bir adamı oynuyor. 35 yaşında görünmesi absürd olurdu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

Filmi dün izleme fırsatı buldum gerçekten beğendim etkilendim. Şimdi daha önce çıkmış olan filmleri izlemek istiyorum bana o filmlerin adlarını izleme sırası falan varsa sırasını yazabilirmisiniz acaba zahmet olmazsa. Çünkü alien lar ile ilgili izlediğim tek film 2004 te çıkmış olan alien vs predator filmiydi. Filme baya yabancı kaldım space junkey face hugger falan ilk defa duyuyorum bu isimleri.

bu filmden etkilendiysen diğerlerinde uçarsın bu onların yanında hiçbir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JCB

quote:

quote:

quote:

Spoiler----

Araştıracak bir şey yok zaten, araştırsan da bulamazsın. Rol icabı 80 küsür yaşındaki bir adamı oynuyor. 35 yaşında görünmesi absürd olurdu değil mi?

Ben filmde onun oynadığını bile bilmiyordum, cast'i incelerken dikkatimi çekti Bu makyajının iyi olduğu anlamına gelmiyor ama, çok yapma görünüyordu, o yüzden geçmişini gösterecek ya da gençleşecek diye bekledim (belki 2'de gösterir ve anlamlı olur). Büyük ihtimalle ismiyle seyirci çekmek için yapılmış gereksiz bir ayrıntı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixis

Pekçok merak edilen soru okudum..Ama sanıldığı gibi saçma sapan bir hikaye değil "alien" adlandırılan yaratığın nasıl en son formuna ulaştığını mükemmel anlatan bir film olmuş..10 üzerinden 10..
    Engineers bir yaşam formu keşfetmiş(kesik kafayı laba getirdiklerinde Dr.Shaw açıklıyor, bu bir neocell ve değişmeye çalışıyor diye) ve bu formu bir amaç için kullanacak(burası henüz tam açıklanmadı,prometheus'un devam filminde bu amacı açıklanacaktır,sadece bazı ipuçları verildi: onlar bizi yaratmamışlar yok edecekler repliği, buna android şu karşı cümleyi söylüyor, bir şeyi baştan yaratmak için önce onu yok etmelisiniz Dr.Shaw) Yaşam formunun önce bir biyolojik canlı olması gerekir.Bunun içinde şu big bang teorisinin şartları oluşturulması gerekir.Silis, statik elektrik, oksijen,hidrojen, su.Engineers bu yüzden Lvl 223'ü seçmiş. Ancak yaşam formunun önce o gezegende yaşayabilecek bir dna sının olması gerekirdi.Bu yüzden filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor.Bence xenomorp'un daha sonra farkedeceğimiz aşırı zeki olma özelliği engineers kaynaklı.Engineers istediği silahı üretiyor ve yok etmek istediği evrenler için çeşitli kargo gemileri ile Lvl 223'e inip stoklama işlemini yapıyor. Ancak ürettiği silahın aşırı zeki olmasını hesaba katmamış olduğu için kontrol dışı bir şekilde silah bir ön yaratık halini alıyor(başlangıç hali küçük solucan ya da yılan) Hologramlarda kargoları taşımak için gelen pilotların panik halinde birşeyden kaçtığını görüyoruz.Kafası kopanda tökezleyip kafasını kapıda kaybetti zannımca.Evolution yani evrim yaşam formlarının dna'larını geliştirmesidir aslında.Bu yüzden yılan formunun, Dr.Shaw un karnında yılandan çok daha büyük bir ahtapot şekline dönüşmesi, ve son olarak Engineers'in karnında nihai Alien formuna kavuşması bence mükemmel olarak anlatılmıştır..
    Daivid adlı android Dr.Shaw hakkında aslında çok şey biliyor, kapıları nasıl açtığınıda 5000 yıllık bir dili öğrendiğini anlatırken anlamışsınızdır.Devam bölümünde Daivid'in asıl amacını anlayacağız.
    Dr.Shaw'un kocasına o formu içirme ve neden dölleme yaptığınıda.
    Büyük usta R.Scott'u küçümseyen yorumları görünce acele etmemenizi ve mükemmel hikayenin bir sonraki filmde kususrsuz olarak tamamlanacağını zevkle iddia edebilirim...

AÇIKLAMALARINIZ tatminkar ama bence

" filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor." bu kısmı farklı yorumladım ..

ilk başta bu intiharın yaşandığı gezegen "dünya" , ve engineer kendini feda ederek içtiği sıvı ile dünyadaki insan DNA sının oluşmasını sağlıyor, yani suda oluşan DNA yaratığın değil insanın DNA sıdır.
  • quote:

quote:

quote:

BD+ nedir?

kırılmayan versiyonu çıkarmı inşallah çıkar
  • Elder nedir kimdir ?
    Alien nedir kimdir ?
    Predators nedir kimdir ?

Filmde:
    Ahtapota benzeyen yaratık nedir ?
    Öldürdüğü nedir. (alien ve predator değil(?) )
    İçinden çıkan nedir.

son olarak alien ve predators filmlerinin sıralaması söyler misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

Elder nedir kimdir ?
    Alien nedir kimdir ?
    Predators nedir kimdir ?

Filmde:
    Ahtapota benzeyen yaratık nedir ?
    Öldürdüğü nedir. (alien ve predator değil(?) )
    İçinden çıkan nedir.

son olarak alien ve predators filmlerinin sıralaması söyler misiniz ?

elder-insanlıgı yarattıgı görülen varlık
    alien-insanları öldürmek icin ürettikleri bir yaratık
    -alien filmleriyle pek alakalı olmayan onlarda baska bir gezegende bulunan bir yaratık

alien vs predator seklinde filmler yok
    alien var
    alien 1-2-3
    4-alien vs predator olması lazım buda 5 işte.
    benim bilgim bu yönde

filmin 1080x800 versiyon düştü yif sitesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxcem -- 21 Eylül 2012; 23:22:17 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.