Şimdi Ara

Prometheus (2012) (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Prometheus (2012) 720p WEB-DL DD5.1 H.264-CtrlHD

çıktı. Web'de yayınlanmış sanırım. Ses AC3 kalitesinde bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokě -- 18 Eylül 2012; 17:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

Prometheus (2012) 720p WEB-DL DD5.1 H.264-CtrlHD

çıktı. Web'de yayınlanmış sanırım. Ses AC3 kalitesinde bu arada.

alt yazı var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ariaven

Tekrardan izleyecekler için söylüyorum:
    Bluray çıkmadan bu filmi izlemeniz hem zaman hem de heves kaybı. İki hafta içinde gerçekten iyi sürümler düşecektir.

- Bu film Alien serisinin sadece ilki ile bağlantılı. Diğer serilere fazla gönderme yapmamış. Zaten yapmasını da beklemiyordum.
    - Bu filmin konusu ve senaryosu Alien'dan çok farklı. Zaten filmin yapımcısının amacı da biraz da bu. Alien serisinden başka bir seri çıkarmaya çalışıyorlar. Bu yüzden Prometheus 2 de gelecek (resmi olarak da duyuruldu). Bu filmle Alien filmlerini senaryo ve konu olarak bağlamak isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu yüzden Prom.2 'yi izlemeden erken yargılamamak gerekiyor. Bir çok sorunun cevabı orada verilecektir.

Bu arada Alien Anthology (4 film) Amazon'da 10 sterline kadar düşmüş.. Alsam mı diyorum, Prometheus'un adam gibi rip versiyonu düşene kadar gelir eve..

Yalnız 10 £ dedikleri olay "FREE with Super Saver Shipping" olayını kapsıyor. Yani daha önceden bu siteden 25 dolarlık bir alışveriş yapman gerekiyor. US sitesinde böyle.

hayır , lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

ürünün fiyatı 10 sterlin !& "FREE with Super Saver Shipping" hizmeti de var. Yani İngiltere ve bazı ülkeler için de ücretsiz gönderim.
    Bilen bilir, Türkiye bu hizmeti kullanamıyor. Amazon'dan bir şey alırken mutlaka posta ücreti ödüyorsunuz.

Dikkat ettim ödeme ekranına kadar 10 sterlin. Son ödeme ekranında ayrıca posta bedeli var bu da normal bir şey.

Kısacası önceden bir alışveriş yapmanız gerekmiyor
  • quote:

quote:

quote:

Tekrardan izleyecekler için söylüyorum:
    Bluray çıkmadan bu filmi izlemeniz hem zaman hem de heves kaybı. İki hafta içinde gerçekten iyi sürümler düşecektir.

- Bu film Alien serisinin sadece ilki ile bağlantılı. Diğer serilere fazla gönderme yapmamış. Zaten yapmasını da beklemiyordum.
    - Bu filmin konusu ve senaryosu Alien'dan çok farklı. Zaten filmin yapımcısının amacı da biraz da bu. Alien serisinden başka bir seri çıkarmaya çalışıyorlar. Bu yüzden Prometheus 2 de gelecek (resmi olarak da duyuruldu). Bu filmle Alien filmlerini senaryo ve konu olarak bağlamak isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Bu yüzden Prom.2 'yi izlemeden erken yargılamamak gerekiyor. Bir çok sorunun cevabı orada verilecektir.

Bu arada Alien Anthology (4 film) Amazon'da 10 sterline kadar düşmüş.. Alsam mı diyorum, Prometheus'un adam gibi rip versiyonu düşene kadar gelir eve..

Yalnız 10 £ dedikleri olay "FREE with Super Saver Shipping" olayını kapsıyor. Yani daha önceden bu siteden 25 dolarlık bir alışveriş yapman gerekiyor. US sitesinde böyle.

ürünün fiyatı 10 sterlin !& "FREE with Super Saver Shipping" hizmeti de var. Yani İngiltere ve bazı ülkeler için de ücretsiz gönderim.
    Bilen bilir, Türkiye bu hizmeti kullanamıyor. Amazon'dan bir şey alırken mutlaka posta ücreti ödüyorsunuz.

Dikkat ettim ödeme ekranına kadar 10 sterlin. Son ödeme ekranında ayrıca posta bedeli var bu da normal bir şey.

Sert çıkmana gerek yoktu, öyle zannetmişim kusura bakma.
    Yurtdışı getirilerde kargo ücreti ne kadar onu da söylersen sevinirim, ben de amazondan alışveriş yapmayı düşünüyorum, bu konularda bir bilene sormak gerek.
  • Bluray çıktı. Boyutu 3.40 1080p çıksında onu izlicem bu yetmiyor bana

Prometheus 2012 720p WEB-DL.DD5.1.H.264-CtrlHD
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sert çıkmana gerek yoktu, öyle zannetmişim kusura bakma.
    Yurtdışı getirilerde kargo ücreti ne kadar onu da söylersen sevinirim, ben de amazondan alışveriş yapmayı düşünüyorum, bu konularda bir bilene sormak gerek.

sert çıkmadım hocam. eğer öyle geldiyse kusura bakmayın

bu Alien Anthology yanına Back to the Future serisini de ekleyince (12£) iki box için toplam 6£ posta ücreti ekledi.

alışverişi yapmadım ama fiyatlar bunlar
  • ne filmmiş arkadaş cıkmadı gitti yaw

• Bu mudur? Güzeldi film ama beklediğim gibi değildi. Alien'ın tıpkısı gibiydi hatta. Sadece konu insan oğlunun "ölümsüzlük" merağına dönmüş. Veya "yaratıcı ile konuşma" merağına. Güzel olmuş mu olmuş teknolojiyi kullanmışlar mı? Kullanmışlar ama daha başarılı bir şey beklerdim. En azından Alien'ın doğuşu hakkında bir fikir sahibi olabildik, daha doğrusu nereyle bağladıkları hakkında. Şu robotun planı özellikle çok orjinaldı. Kadının yaşam-kalım mücadelesini överken planının olduğunu bariz bi şekilde belli ediyordu. Şu mühendisin o mürekkep balığının yanına geleceğini, kadının onu yakalatacağını biliyordu. Mr. Spoock'ın robot versiyonu gibi olmuş. Ama izlerken keyif aldım hatta birbirinin kopyası bilim-kurgu filmlerinden aldığım hazzın on katını aldım. Puanım ise;

8/10
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Bluray çıktı. Boyutu 3.40 1080p çıksında onu izlicem bu yetmiyor bana

Prometheus 2012 720p WEB-DL.DD5.1.H.264-CtrlHD

+1 bluray çıksın silinmiş sahnelerle izleyek.
  • Scott üstad bir Director's Cut çıkarsa da izlesek yahu. Onu bekliyorum aylardır.
  • Herkesin ortak dilden çiğnediği sakız olan "Alien ve Aliens'dan sonra bu olmamalıydı" klişesini kullanmayacağım.

Sanırım bu filmin ilk sneak peek'ini geçen senenin başlarında gördüğümüzde beklentiler birden tavan yapmıştı. Ridley Scott, uzun bir sürenin ardından bilim-kurguya geri dönüyordu. Piyasada iğrenç ve ne idüğü belirsiz bilim-kurgu çöpleri dolaşıyordu. Avatar'a bile tüm zamanların en iyi bilim-kurgusu diyebilecek kadar efsanelerden habersiz bir nesil yetişiyordu. Böyle bir ortamda, Scott, yapabileceğinin en iyisini yapmış olmasa da gayet makul bir bilim-kurgu filmi izletmeye çalışmış. Biri felaket, biri eh işte denilebilecek iki senaristin elinden çıkması da metni etkilemiş tabi ki. Scott eline senaryoyu alırken bayağı zorlanmış olmalı, çünkü ortalamanın üstünde bir senaryo Alien gibi bir filmin prequeline yakışmaz. Senaryonun daha çok ağır bastığı taraf; yaradılış, nereden geliyoruz nereye gidiyoruz soruları olmuş ve Alien'ın o bilindik felsefesine yakışmamış. Bilim-kurgu gerilim türünün öncü filmlerinden birisi olacağına başka konulara yelken açmış. Benim için pek sorun değil, sonuçta sıfıra yakın mantık hatasıyla iyi bir hikaye kotarılmaya çalışılmış, ama o sürekli merak edilen, beklenen, 33 yıldır milletin başının etini yiyen sorular cevaplandırılmamış. Sadece finalindeki harika alien sekansıyla seyircinin ağzına bir parmak bal çalınmış.

Bu yılın açık ara en iyi görsel efektlerine sahip. Sinematografisi gerçekten harika (Tabi yeşilin arkasında çekilen bir film olduğu için dijital ve yapmacık gelecektir kimilerine). Oyunculuklar (Fassbender) gayet iyi. Yani "izlenebilir film" klasmanından yukarılarda bir film Prometheus. Ve bu yılın en güzel bilim-kurgu filmlerinden birisi. Ama Alien kadar büyük bir devrimi yaratamamış olması da dönüp dolaşıp filmin sonunda "bu olmamalıydı" demenizi sağlıyor ne yazık ki.

Not: Alien'ın mutasyon sekansına verdim bu puanı aslında

7,5/10
  • alien serileri hastası biri olarak film beni doyurdu, bir çok soruma cevap verdi, her ne kadar yepyeni sorularla baş başa bıraksa da.

7,5/10
  • Filmin Alien sorularının hepsine cevap vermemesinin nedeni Ridley Scott bu filmi Alien ile bağlantılı ama ayrı bir seri olacak şekilde düşünmüş ve röportajlarında da bunu dile getiriyordu hatta şu an imdb'de Prometheus 2 duyurulmuş şekilde gözüküyor.Belki serinin ilerleyen filmlerinde ayrı bir seri olmanın yanı sıra Alien sorularını daha net açıklar.

Filmi bir kez daha izlediğimde aklıma şu sorular takıldı:

Bir arkeolog ve biyolog hiç mi heyecanlanmaz uzaylı farklıkları ve onların yaptıklarını incelemeye gidiyoruz diye başından beri ikisi de memnun değil hemen gitmek istiyorlar bir de biyolog ne olduğu belli olmayan bir canlı görünce normal insan gibi öyle mi yaklaşır.

Bir diğer sorunda mürettebat nereden mühendislerin açık açık insanları yok etmek istediklerini onları Dünyaya götüreceklerini nereden çıkartıyor hiç böyle bir kanıt bulmuyorlar sadece bir sahnede gemini kaptanı burası onların gezegeni değil ordu için kullanmışlar diyor o kadar açık açık kanıt yok ama ellerinde.
  • alien serisini izlememiş birinin anlamayacağı kısımlar var mı filmde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: slyman_b

alien serisini izlememiş birinin anlamayacağı kısımlar var mı filmde ?

biraz okursanız konuyu fikir sahibi olurdunuz.
    ben diğer filmlerin 1-2 tanesini izlemedim ama seriyi biliyorum.
    bu filmin seriyle alakası yok diyebilirim nasıl oluştuklarını anlatıyor diyebiliriz filmin sonunda çıkan yaratık alienmiş yoksa 0 bağlantı diyebilirim.

filmi birçok arkadaş önermiş ama ben boş zamanınız çoksa izleyin diyorum.
  • Basitçe Alien filmlerinin kökenini oluşturacak bir film olmuş.

quote:

Herkesin ortak dilden çiğnediği sakız olan "Alien ve Aliens'dan sonra bu olmamalıydı" klişesini kullanmayacağım.

Sanırım bu filmin ilk sneak peek'ini geçen senenin başlarında gördüğümüzde beklentiler birden tavan yapmıştı. Ridley Scott, uzun bir sürenin ardından bilim-kurguya geri dönüyordu. Piyasada iğrenç ve ne idüğü belirsiz bilim-kurgu çöpleri dolaşıyordu. Avatar'a bile tüm zamanların en iyi bilim-kurgusu diyebilecek kadar efsanelerden habersiz bir nesil yetişiyordu. Böyle bir ortamda, Scott, yapabileceğinin en iyisini yapmış olmasa da gayet makul bir bilim-kurgu filmi izletmeye çalışmış. Biri felaket, biri eh işte denilebilecek iki senaristin elinden çıkması da metni etkilemiş tabi ki. Scott eline senaryoyu alırken bayağı zorlanmış olmalı, çünkü ortalamanın üstünde bir senaryo Alien gibi bir filmin prequeline yakışmaz. Senaryonun daha çok ağır bastığı taraf; yaradılış, nereden geliyoruz nereye gidiyoruz soruları olmuş ve Alien'ın o bilindik felsefesine yakışmamış. Bilim-kurgu gerilim türünün öncü filmlerinden birisi olacağına başka konulara yelken açmış. Benim için pek sorun değil, sonuçta sıfıra yakın mantık hatasıyla iyi bir hikaye kotarılmaya çalışılmış, ama o sürekli merak edilen, beklenen, 33 yıldır milletin başının etini yiyen sorular cevaplandırılmamış. Sadece finalindeki harika alien sekansıyla seyircinin ağzına bir parmak bal çalınmış.

Bu yılın açık ara en iyi görsel efektlerine sahip. Sinematografisi gerçekten harika (Tabi yeşilin arkasında çekilen bir film olduğu için dijital ve yapmacık gelecektir kimilerine). Oyunculuklar (Fassbender) gayet iyi. Yani "izlenebilir film" klasmanından yukarılarda bir film Prometheus. Ve bu yılın en güzel bilim-kurgu filmlerinden birisi. Ama Alien kadar büyük bir devrimi yaratamamış olması da dönüp dolaşıp filmin sonunda "bu olmamalıydı" demenizi sağlıyor ne yazık ki.

Not: Alien'ın mutasyon sekansına verdim bu puanı aslında

7,5/10

Katılıyorum, zaten filmde eleştirebileceğimiz bir şey varsa o da senaryo olabilir ancak bunun haricinde son yıllarda gördüğümüz çekim kalitesi en yüksek filmlerden birisi olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JCB -- 20 Eylül 2012; 6:58:09 >
  • Alien, Aliens veya Prometheus...

Bu filmleri ilk defa izleyeceksen sinemada izleyeceksin. Yoksa evde istediğin kadar ışıkları kapat o hissi vermez.
    Sinemanın verdiği ses, görüntü ve en önemlisi gerilim evde olmuyor. Hele böyle bilimkurgu&gerilim filmlerinde hiç olmuyor.
  • Prometheus (2012) 1080p BluRay DTS x264-BRADJE versiyonu çıkmış ama sanırım extended değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delton

Prometheus (2012) 1080p BluRay DTS x264-BRADJE versiyonu çıkmış ama sanırım extended değil.

Güzel haber.

Abanalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 津波

quote:

Orijinalden alıntı: delton

Prometheus (2012) 1080p BluRay DTS x264-BRADJE versiyonu çıkmış ama sanırım extended değil.

Güzel haber.

Abanalım

Alt yazı var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.