Şimdi Ara

Prometheus (2012) (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xxxcem

quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

Elder nedir kimdir ?
    Alien nedir kimdir ?
    Predators nedir kimdir ?

Filmde:
    Ahtapota benzeyen yaratık nedir ?
    Öldürdüğü nedir. (alien ve predator değil(?) )
    İçinden çıkan nedir.

son olarak alien ve predators filmlerinin sıralaması söyler misiniz ?

elder-insanlıgı yarattıgı görülen varlık
    alien-insanları öldürmek icin ürettikleri bir yaratık
    -alien filmleriyle pek alakalı olmayan onlarda baska bir gezegende bulunan bir yaratık

alien vs predator seklinde filmler yok
    alien var
    alien 1-2-3
    4-alien vs predator olması lazım buda 5 işte.
    benim bilgim bu yönde

filmin 1080x800 versiyon düştü yif sitesinde

alien vs predator var insanları yanıltmayalım..

AVP: Alien vs. Predator (2004)
    AVPR: Aliens vs Predator - Requiem (2007)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun
    alien vs predator var insanları yanıltmayalım..

haklısın devamıda çekilmişti ama arkadaş alien filmlerini sormuş
    arşive bakıp gördüğüm 4 tane alien filmi var
    2 tanede vs predator olan.
  • Filmi izledim ama bir suru soru var aklimda. Umarim 2. Filmde boyle soru sormak yerine sorulara cevap verirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XAER0

quote:

Orijinalden alıntı: JCB

quote:

quote:

quote:

Spoiler----

Bu film'de neden Guy Pierce'ı yaşlı kılığına soktuklarını anlamadım. Sonunda gençleşecek diye bekledim o da olmadı. Makyajı çok kötüydü. 20 yıl öncesinin BTF serisindekilerin aynısı.. Android'in yerdeki kafası da öyle

keşke film izlemedn önce bira araştırma yapaydın nedir ne değildir diye

Spoiler yememek için çok fazla araştırmadım. Seyrettikten sonra okuduklarımdan bu konuda bir şey yazılmamıştı. Sen birşey biliyorsan söyleyebilirsin, çekinme yani..

Araştıracak bir şey yok zaten, araştırsan da bulamazsın. Rol icabı 80 küsür yaşındaki bir adamı oynuyor. 35 yaşında görünmesi absürd olurdu değil mi?

Ben filmde onun oynadığını bile bilmiyordum, cast'i incelerken dikkatimi çekti Bu makyajının iyi olduğu anlamına gelmiyor ama, çok yapma görünüyordu, o yüzden geçmişini gösterecek ya da gençleşecek diye bekledim (belki 2'de gösterir ve anlamlı olur). Büyük ihtimalle ismiyle seyirci çekmek için yapılmış gereksiz bir ayrıntı..

Ben makyajı beğenmiştim açıkçası. Bana gayet gerçekçi geldi. Makyajı eleştiren birisini de ilk defa görüyorum.
    İsimle seyirci çekme fikri çok uçuk kaçık bir argüman. O olmasa başka bir oyuncu olacaktı illaki. Böyle bir amaçları olsa zaten Guy Pearce'i seçeceklerini sanmam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Spoiler----

Bu film'de neden Guy Pierce'ı yaşlı kılığına soktuklarını anlamadım. Sonunda gençleşecek diye bekledim o da olmadı. Makyajı çok kötüydü. 20 yıl öncesinin BTF serisindekilerin aynısı.. Android'in yerdeki kafası da öyle

keşke film izlemedn önce bira araştırma yapaydın nedir ne değildir diye

Spoiler yememek için çok fazla araştırmadım. Seyrettikten sonra okuduklarımdan bu konuda bir şey yazılmamıştı. Sen birşey biliyorsan söyleyebilirsin, çekinme yani..

Araştıracak bir şey yok zaten, araştırsan da bulamazsın. Rol icabı 80 küsür yaşındaki bir adamı oynuyor. 35 yaşında görünmesi absürd olurdu değil mi?

Ben filmde onun oynadığını bile bilmiyordum, cast'i incelerken dikkatimi çekti Bu makyajının iyi olduğu anlamına gelmiyor ama, çok yapma görünüyordu, o yüzden geçmişini gösterecek ya da gençleşecek diye bekledim (belki 2'de gösterir ve anlamlı olur). Büyük ihtimalle ismiyle seyirci çekmek için yapılmış gereksiz bir ayrıntı..

Ben makyajı beğenmiştim açıkçası. Bana gayet gerçekçi geldi. Makyajı eleştiren birisini de ilk defa görüyorum.
    İsimle seyirci çekme fikri çok uçuk kaçık bir argüman. O olmasa başka bir oyuncu olacaktı illaki. Böyle bir amaçları olsa zaten Guy Pearce'i seçeceklerini sanmam.

Hoca kabul edelim, makyaj kötü...

Makyajla yaşlandırma çok yapmacık duruyor. İnception'da da öyleydi mesela. Bu işi pek beceremiyorlar belli. Onun yerine yaşlı biri bulup, plastik makyajla Guy Pearce'a benzetselermiş daha iyi olurmuş.
  • Zevk deyip geçeceğiz artık, zira ben yaşlandırma işleminin gayet doğru yapıldığını düşünüyorum. Öyle düşünmeseydim bile, filmde kafaya takacağım en son noktalardan birisi olurdu...
  • beyler filmi az önce izledim ama film ile ilgili en ufak bilgim yoktu önceden.
    Filmi izlerken paso ulan bu allien filminden bir şeyler çağrıştırıyor , ana şu tip space jokeye benziyor , allah allah gemiye bak lan aynı neredeyse la bu çalıntı filmmi ne ismi niye farklı diyorum ?
    Şu beyaz tiplerden dolayı kafam inananmamamı söyledi bana ama son sahnede anladım filmin allien serisi ile ilişkili olduğunu
  • Prometheus filmini bugün izledim 1080p olarak konu çok güzel işlenmiş filmi çok begendim diger alien filmlerinin başlangıcını anlatan bir film olmuş sanırım onuda az önce ögrendim arnold ın oynadıkları hariç tüm Alien ve Pradators filmlerini ilzledim bu filmde de bir çok şey havada kalıyor yinede 2. filmde umarım herşey çözülür
    Aslında alien ve pradators ayrı filmler fakat AVP olarak iki konuyu birleştirdiler onunda 2 filmi çekildi

Alien (1979)
    Aliens (1986) (2. film)
    Alien3 (1992)
    Alien: Resurrection (1997)

Av - Predator (1987)
    Av 2 - Predator 2 (1990)
    Av - Predators (2010)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 23 Eylül 2012; 4:11:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Orijinalden alıntı: ixis

Pekçok merak edilen soru okudum..Ama sanıldığı gibi saçma sapan bir hikaye değil "alien" adlandırılan yaratığın nasıl en son formuna ulaştığını mükemmel anlatan bir film olmuş..10 üzerinden 10..
    Engineers bir yaşam formu keşfetmiş(kesik kafayı laba getirdiklerinde Dr.Shaw açıklıyor, bu bir neocell ve değişmeye çalışıyor diye) ve bu formu bir amaç için kullanacak(burası henüz tam açıklanmadı,prometheus'un devam filminde bu amacı açıklanacaktır,sadece bazı ipuçları verildi: onlar bizi yaratmamışlar yok edecekler repliği, buna android şu karşı cümleyi söylüyor, bir şeyi baştan yaratmak için önce onu yok etmelisiniz Dr.Shaw) Yaşam formunun önce bir biyolojik canlı olması gerekir.Bunun içinde şu big bang teorisinin şartları oluşturulması gerekir.Silis, statik elektrik, oksijen,hidrojen, su.Engineers bu yüzden Lvl 223'ü seçmiş. Ancak yaşam formunun önce o gezegende yaşayabilecek bir dna sının olması gerekirdi.Bu yüzden filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor.Bence xenomorp'un daha sonra farkedeceğimiz aşırı zeki olma özelliği engineers kaynaklı.Engineers istediği silahı üretiyor ve yok etmek istediği evrenler için çeşitli kargo gemileri ile Lvl 223'e inip stoklama işlemini yapıyor. Ancak ürettiği silahın aşırı zeki olmasını hesaba katmamış olduğu için kontrol dışı bir şekilde silah bir ön yaratık halini alıyor(başlangıç hali küçük solucan ya da yılan) Hologramlarda kargoları taşımak için gelen pilotların panik halinde birşeyden kaçtığını görüyoruz.Kafası kopanda tökezleyip kafasını kapıda kaybetti zannımca.Evolution yani evrim yaşam formlarının dna'larını geliştirmesidir aslında.Bu yüzden yılan formunun, Dr.Shaw un karnında yılandan çok daha büyük bir ahtapot şekline dönüşmesi, ve son olarak Engineers'in karnında nihai Alien formuna kavuşması bence mükemmel olarak anlatılmıştır..
    Daivid adlı android Dr.Shaw hakkında aslında çok şey biliyor, kapıları nasıl açtığınıda 5000 yıllık bir dili öğrendiğini anlatırken anlamışsınızdır.Devam bölümünde Daivid'in asıl amacını anlayacağız.
    Dr.Shaw'un kocasına o formu içirme ve neden dölleme yaptığınıda.
    Büyük usta R.Scott'u küçümseyen yorumları görünce acele etmemenizi ve mükemmel hikayenin bir sonraki filmde kususrsuz olarak tamamlanacağını zevkle iddia edebilirim...

AÇIKLAMALARINIZ tatminkar ama bence

" filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor." bu kısmı farklı yorumladım ..

ilk başta bu intiharın yaşandığı gezegen "dünya" , ve engineer kendini feda ederek içtiği sıvı ile dünyadaki insan DNA sının oluşmasını sağlıyor, yani suda oluşan DNA yaratığın değil insanın DNA sıdır.

Sevgili sg888, bilmiyorum siz de haklı olabilirsiniz ancak Shaw'un kocasının hücreli içkiyi içtikten sonra vücudunda oluşan değişimler, bulunan kesik başın elektrik ile aktivasyonunda oluşan değişimler ve ilk sahnede engineer içtikten sonra oluşan değişimler görsel olarak birbirine çok benziyordu..
    Ayrıca ilk sahnede farkettiyseniz 2 farklı dna var beyaz renkliler parçalanıyor, siyah gelip onu tamamlıyor..
    Ben xenomorph olduğunu bu yüzden düşündüm...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sg888

quote:

Pekçok merak edilen soru okudum..Ama sanıldığı gibi saçma sapan bir hikaye değil "alien" adlandırılan yaratığın nasıl en son formuna ulaştığını mükemmel anlatan bir film olmuş..10 üzerinden 10..
    Engineers bir yaşam formu keşfetmiş(kesik kafayı laba getirdiklerinde Dr.Shaw açıklıyor, bu bir neocell ve değişmeye çalışıyor diye) ve bu formu bir amaç için kullanacak(burası henüz tam açıklanmadı,prometheus'un devam filminde bu amacı açıklanacaktır,sadece bazı ipuçları verildi: onlar bizi yaratmamışlar yok edecekler repliği, buna android şu karşı cümleyi söylüyor, bir şeyi baştan yaratmak için önce onu yok etmelisiniz Dr.Shaw) Yaşam formunun önce bir biyolojik canlı olması gerekir.Bunun içinde şu big bang teorisinin şartları oluşturulması gerekir.Silis, statik elektrik, oksijen,hidrojen, su.Engineers bu yüzden Lvl 223'ü seçmiş. Ancak yaşam formunun önce o gezegende yaşayabilecek bir dna sının olması gerekirdi.Bu yüzden filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor.Bence xenomorp'un daha sonra farkedeceğimiz aşırı zeki olma özelliği engineers kaynaklı.Engineers istediği silahı üretiyor ve yok etmek istediği evrenler için çeşitli kargo gemileri ile Lvl 223'e inip stoklama işlemini yapıyor. Ancak ürettiği silahın aşırı zeki olmasını hesaba katmamış olduğu için kontrol dışı bir şekilde silah bir ön yaratık halini alıyor(başlangıç hali küçük solucan ya da yılan) Hologramlarda kargoları taşımak için gelen pilotların panik halinde birşeyden kaçtığını görüyoruz.Kafası kopanda tökezleyip kafasını kapıda kaybetti zannımca.Evolution yani evrim yaşam formlarının dna'larını geliştirmesidir aslında.Bu yüzden yılan formunun, Dr.Shaw un karnında yılandan çok daha büyük bir ahtapot şekline dönüşmesi, ve son olarak Engineers'in karnında nihai Alien formuna kavuşması bence mükemmel olarak anlatılmıştır..
    Daivid adlı android Dr.Shaw hakkında aslında çok şey biliyor, kapıları nasıl açtığınıda 5000 yıllık bir dili öğrendiğini anlatırken anlamışsınızdır.Devam bölümünde Daivid'in asıl amacını anlayacağız.
    Dr.Shaw'un kocasına o formu içirme ve neden dölleme yaptığınıda.
    Büyük usta R.Scott'u küçümseyen yorumları görünce acele etmemenizi ve mükemmel hikayenin bir sonraki filmde kususrsuz olarak tamamlanacağını zevkle iddia edebilirim...

AÇIKLAMALARINIZ tatminkar ama bence

" filmin başındaki engineer(aslında bir gönüllü) formu vücuduna alıyor ve dna kopyalaması için plasenta görevi görecek şelaleye kendini bırakıyor.İzlediğiniz gibi form engineerin dna sı ile kendini birleştirerek siyah renkli yeni dna yı üretiyor." bu kısmı farklı yorumladım ..

ilk başta bu intiharın yaşandığı gezegen "dünya" , ve engineer kendini feda ederek içtiği sıvı ile dünyadaki insan DNA sının oluşmasını sağlıyor, yani suda oluşan DNA yaratığın değil insanın DNA sıdır.

Sevgili sg888, bilmiyorum siz de haklı olabilirsiniz ancak Shaw'un kocasının hücreli içkiyi içtikten sonra vücudunda oluşan değişimler, bulunan kesik başın elektrik ile aktivasyonunda oluşan değişimler ve ilk sahnede engineer içtikten sonra oluşan değişimler görsel olarak birbirine çok benziyordu..
    Ayrıca ilk sahnede farkettiyseniz 2 farklı dna var beyaz renkliler parçalanıyor, siyah gelip onu tamamlıyor..
    Ben olduğunu bu yüzden düşündüm...

belki haklısınız olabilir , bunları tartışıyor olabilmemiz bile filmi,n iyi olduğunu kanıtlıyor, umarım 2. fi,lmde cevapları buluruz.

ama benim fikrimce xenomorph labr. ürünü bir yaratık, o şekilde serbestçe bir gezegende serbestçe oluşması bana saçma geldi. Bir de ilk başta gösterilen gezegen dağlar ve nehirler "dünya" yı çağrıştırdı bana , arka fonda da giden bir uzay gemisi mevcut, engineer oraya terk edilmiş ve sanki intihar ediyor ama suda en son kırmızı bir DNA ve bölünme ile çoğalan hücre yapısı oluşuyor, insan ile engineer arasındaki DNA benzerliğinin sebebi de budur. xenomorph yaratmak için kendini feda etmesine gerek yok ki ..

ben ilk sahnede engineer ın içtiği sıvının da "android david tarafından shaw ın kocası hollowayin içkisine karıştırılan xenomorph kaynaklı sıvı" ile aynı olmadığını düşünüyorum. Holloway zehirlenince yavaş yavaş hasta oluyor, oysa engineer saniyeler içinde parçalanıyordu, belki çok daha yoğun hali olabilir..

zaten bunlarda soru işareti kalmalı ki 2. filme merak uyandırsın.. dediğim gibi umarım 2. filmde açıklamaları buluruz..
  • Filmi az önce izledim 1080p olarak. Açıkçası fena değildi. Bazı sorular havada kalmasa çok daha iyi olabilirdi. Fakat sonundan da anlaşılabileceği gibi 2. film için saklamışlar belli ki. 7/10 puanım.
  • Silinen sahneleri nasıl izleyebiliriz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

Silinen sahneleri nasıl izleyebiliriz ?

bluray directors cut çıktı mı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

bluray directors cut çıktı mı ki ?

Çıkmadıysa ? bekleyelim.
  • Ben çıkarılmış sahneleri izledim arkadaşlar umduğum hiçbirşey yoktu içinde .
  • arkadaşlar alien den öncesine göndermemi diyorsunuz ? Alienden öncesinimi anlatıyor diyorsunuz.

Çünkü aliende 2032 de gidiyorlardı bu film de 2082 de mi ne geçiyorda olay anlamadım
  • şunu anlamadım, filmdeki uyandırılan nedir(dünyayı yok ekmek isteyen) ?
    alien ve predator değil çünkü.

Birde katliamı kimler yaptı ?
    Bizim android nereden biliyordu kapıların nasıl açıldığını ?

Şimdi alien ve predator serilerini izliyorum. Cevap mı yoksa sorular mı izledikten sonra bakacam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 25 Eylül 2012; 16:59:51 >
  • quote:

evet silinen sahneler neler , nerden buluruz silinen sahneleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

şunu anlamadım, filmdeki uyandırılan nedir(dünyayı yok ekmek isteyen) ?
    alien ve predator değil çünkü.

Birde katliamı kimler yaptı ?
    Bizim android nereden biliyordu kapıların nasıl açıldığını ?

Şimdi alien ve predator serilerini izliyorum. Cevap mı yoksa sorular mı izledikten sonra bakacam.

filmi yapan adam alien lerle filmi bağlamak istememiş bu yeni bir film olsun istemiş.. fakat alien le tek bağlantısı alien dek ibilmem ne şirketini bu filmdeki bilmemne şirketek isatın almış olmasıymış (filmde, gerçekte dğeil) benim anladığım okuduğum bu.

kısacası kendine kötülük yapma zira ben denedim alien serilerinin çoğu eski ve efektler berbat kusma derecesine kadar geldim.. şimdi predatorlü olanalar var PC de han iarnold falan oynuyor, onlarda öyleyse vay halime
  • Alien falan izlememiştim çok yazık etmişim, Prometheus'u izler izlemez çok büyük merak uyandı ve Alien serisini kesin izleyeceğim. Tavsiye ederim filmi.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.