Şimdi Ara

Prometheus (2012) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o ekip içersinde bilim adamları vardı "space jockey" i görünce bir yaratıkmı yoksa koruma giysisi mi anlayabilirlerdi sanırım , dediğim gibi onun içinden bir çeşit dev insan çıkması zorlama olmuş ama şaşırtma açısından iyi düşünülmüş tabi o görüntülerden sonra biz pek şaşıramayacağız şunuda iyi yakalamışlar bu arada

Prometheus (2012)
  • Ya abi neyi tartışıyorsunuz yau!!!

Çok enteresan valla
  • Hacı tartışmıyoz fikirlerimizi açrpıştırıyoruz

hakikatten muhabbet fazla uzadı
  • ne ya bu filme niye ilgi yok...sinemada izlemeyi düşünüyorum ..bence güzel bir film ve bu haftasonua 60-70 m lık acılıs yapabilir abd de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 28 Mayıs 2012; 17:25:33 >
  • Alien serisinin başlangıcına gideceğinden bayağı heyecanlı olacak tabi benim gibi hayranları için zaten AvP serisinin bilgisayar oyununda da konu Alienların ana gezegeninin bulunmasıyla bitiyordu
  • İstinye park ta imax 3d olarak izlemeyi düşünüyorum.Fiyatı nedir ? Yakın zamanda giden varsa söylesin süpriz olmasın sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Prometheus (2012)

Yeni bir efsane olabilir bu karakter.

Baykuş reise benziyor
  • Niye bu film'e ilgi yok bende anlayamadım, merakla bekliyorum yarını iple çekiyorum
  • IMAX izlemek isteyenler bir hafta daha beklemek zorundalar haberiniz olsun
  • ingilizcem pek yok ama filmi seyredenlerin ibmd'ki yorumları pek olumlu değil, 10 üzerinden 1 verenlerde var. ama ben yinede umudumu kaybetmedim. artık bekleyip yarın görecez inşaallah
  • imdb ilk 1500 oy geldihttp://www.imdb.com/title/tt1446714/ 9 puan
  • gıdenlerden ılk yorumları beklıyoruz bugun
  • quote:

Orijinalden alıntı: amo

ingilizcem pek yok ama filmi seyredenlerin ibmd'ki yorumları pek olumlu değil, 10 üzerinden 1 verenlerde var. ama ben yinede umudumu kaybetmedim. artık bekleyip yarın görecez inşaallah

hacı şaka falan mı yapıyorsun? Daha bugün İngiltere'de öğrenim gören ve filmi Londra prömiyerinde izleyen bir arkadaşla konuştum adam öve öve bitiremedi. Keza ekşi sözlükte üye olup filmi erken izleme imkanı bulan yurtdışındaki vatandaşlarımızda gayet olumlu yorumlar yapmışlar.

Edit: Az önce de imdb'yi inceledim yorumların %95'i olumlu sen hangi olumsuz yorumlardan bahsediyorsun anlayamadım? Neyse yarın Allah'ın izniyle izleyip görüez. Yorumları burada paylaşırız kısmet olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 1 Haziran 2012; 4:04:45 >
  • Aciliyitle izleyici yorumu bekliyorum.

3D mi izlesem yoksa 2D mi karar veremedim.
  • Bugün gidebilirim uzun zamandır bekliyordum
  • Bugün izliyicem yorumlarımı paylaşırım.
  • beklenen an geliyor gerçi baya spoiler yedik ama 30 senelik hasret kolay olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xinu

Alien serisinin başlangıcına gideceğinden bayağı heyecanlı olacak tabi benim gibi hayranları için zaten AvP serisinin bilgisayar oyununda da konu Alienların ana gezegeninin bulunmasıyla bitiyordu

Yalnız yine de Alien serisinden bağımsız olduğu belirtiliyordu. Öyle değil mi şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: Xinu

Alien serisinin başlangıcına gideceğinden bayağı heyecanlı olacak tabi benim gibi hayranları için zaten AvP serisinin bilgisayar oyununda da konu Alienların ana gezegeninin bulunmasıyla bitiyordu

Yalnız yine de Alien serisinden bağımsız olduğu belirtiliyordu. Öyle değil mi şimdi?

Kafayı karıştırmaya gerek yok artık. Film gösterimde.

Ayrıca Ridley Scott filmin tamamen özgün bir senaryoya sahip olduğunu söyledi.
  • İlk yorum benden olacak sanırım. Filmi az önce 3D olarak izledi. Film görsel açıdan çok güzel bir film, oyunculuk performansı, konu, filmin ilerleyişi de iyi.

Fakat bundan sonra yazacaklarım izlememiş olanlar için yüksek spoiler içerir. İzlemiş olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak isterlerse izlememiş olanlar da okuyabilirler ama tekrar belirtiyorum Spoiler içerir;

Film bazı şeyleri açıklamış ama çoğu şey havada kalmış. Misal Space Jockey'lerin neden insanlığı yok etmek istedikleri? Ayrıca Alien 1 filminde mürettebatın bulduğu gemi enkazında Pilot koltuğunda Space Jockey cesedi bulmuşlardı. Prometheus'un sonunda ölen malum Space Jockey ise başka bir yerde ölüyor. Benim tahminimce bu filme devam filmi gelebilir. Zira sanırım Ridley Scott Prometheus özgün bir film olacak derken bunu kastetti. Tahminimce Alien 1'de bulunan gemi başka bir gemi ve insanlar Prometheus gemisi geri dönmediği için ayrı bir arama kurtarma ekibi gönderecekler gezegene. Dr. Elizabet Shaw ise Space Jockey gezegenine gemiyi götürmesi Space Jockey yada artık herne ise malum ırkın tamamen yok olmasına sebebiyet vermiş olabilir. Bu yüzden bir daha kendileri evrende görünmedi ve Alien filmlerinde bu yüzden karşımıza hiç çıkmadılar.

Ama benim merak ettiğim insanlığı yok etmek için Alienları üretirken ne oldu da hepsi birden felakete uğradı? O toplu Space jockey cesetleri neydi öyle yahu? Büyük ihtimalle başka bir şey onları dizip katletmiş ve bu Alien veya mürettebattan birini delirten o hastalık değil. Çünkü adamlar yanyana dizilip katledilmişler. Erkek doktorun(adını unuttum) başına gelen o hastalıkta ise kişi kendini kaybedip sağa sola saldırıyor.

Bir de filmin başındaki Space Jockey neden kendini öldürdü? Farkındaysanız orada kendini öldürürken halen gemiler çalışıyordu. Acaba bu eleman insanlığı yok etmek istemediğinden dolayı falan mı intahar etti? Dediğim gibi bir araba soru işareti bıraktılar. bence Ridley Scott devam filmi çekecek Prometheus'a ve bu film direkt Alien 1 ile bağlantılı olacak. Bu filmde Alienların yaratılış sürecini işledi bir sonraki filmde de soru işaretlerini kapatacak. Filmin bu kadar eksikle sona ermesine ben başka bir anlam veremiyorum. Akıl var mantık var Wayne şirketinin 2 patronu Peter Weyland ve Meredith Vickers gezegenden geri dönmediler. Hiç mi kimse bunları aramaya ekip gindermedi? Kaldı ki Alien 1 filminde Weyland şirketinin Nostromo gemisinin ana bilgisayarının gemiyi Alien gezegenine inidrişi tesadüf değildi. orada olan bitenden bir şekilde haberleri vardı.

Bu arada laf arasında unuttuk Space Jockey beklediğimiz gibi iyi biri çıkmadı. Nostromonun keşfettiği uyarı sinyalini de o değil Elizabet Shawk göndermiş.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.