Şimdi Ara

Prometheus (2012) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu filmi daha aksiyon filmi zannediyordum. Anladığım kadarıyla karanlık ortamda gerilim unsurları ağırlıklı.

Alien serisi ile tek alakam, anlamının "yaratık" olduğunu bilmem.
    Bu filmi beğenmem için, Alien filmlerini izlemiş veya beğenmiş olmam mı gerekiyor ? Yoksa sadece bu filmi izlesem değer mi ?
    Lütfen Alien serisini sevenler değil, benim gibi seriyi hiç bilmeyenler cevaplasın. Seriyi seven zaten mutlaka izle diyecektir :)

Teşekkürler.
  • Film çok güzel olmuş gidin!
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

İlk yorum benden olacak sanırım. Filmi az önce 3D olarak izledi. Film görsel açıdan çok güzel bir film, oyunculuk performansı, konu, filmin ilerleyişi de iyi.

Fakat bundan sonra yazacaklarım izlememiş olanlar için yüksek spoiler içerir. İzlemiş olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak isterlerse izlememiş olanlar da okuyabilirler ama tekrar belirtiyorum Spoiler içerir;

Film bazı şeyleri açıklamış ama çoğu şey havada kalmış. Misal Space Jockey'lerin neden insanlığı yok etmek istedikleri? Ayrıca Alien 1 filminde mürettebatın bulduğu gemi enkazında Pilot koltuğunda Space Jockey cesedi bulmuşlardı. Prometheus'un sonunda ölen malum Space Jockey ise başka bir yerde ölüyor. Benim tahminimce bu filme devam filmi gelebilir. Zira sanırım Ridley Scott Prometheus özgün bir film olacak derken bunu kastetti. Tahminimce Alien 1'de bulunan gemi başka bir gemi ve insanlar Prometheus gemisi geri dönmediği için ayrı bir arama kurtarma ekibi gönderecekler gezegene. Dr. Elizabet Shaw ise Space Jockey gezegenine gemiyi götürmesi Space Jockey yada artık herne ise malum ırkın tamamen yok olmasına sebebiyet vermiş olabilir. Bu yüzden bir daha kendileri evrende görünmedi ve Alien filmlerinde bu yüzden karşımıza hiç çıkmadılar.

Ama benim merak ettiğim insanlığı yok etmek için Alienları üretirken ne oldu da hepsi birden felakete uğradı? O toplu Space jockey cesetleri neydi öyle yahu? Büyük ihtimalle başka bir şey onları dizip katletmiş ve bu Alien veya mürettebattan birini delirten o hastalık değil. Çünkü adamlar yanyana dizilip katledilmişler. Erkek doktorun(adını unuttum) başına gelen o hastalıkta ise kişi kendini kaybedip sağa sola saldırıyor.

Bir de filmin başındaki Space Jockey neden kendini öldürdü? Farkındaysanız orada kendini öldürürken halen gemiler çalışıyordu. Acaba bu eleman insanlığı yok etmek istemediğinden dolayı falan mı intahar etti? Dediğim gibi bir araba soru işareti bıraktılar. bence Ridley Scott devam filmi çekecek Prometheus'a ve bu film direkt Alien 1 ile bağlantılı olacak. Bu filmde Alienların yaratılış sürecini işledi bir sonraki filmde de soru işaretlerini kapatacak. Filmin bu kadar eksikle sona ermesine ben başka bir anlam veremiyorum. Akıl var mantık var Wayne şirketinin 2 patronu Peter Weyland ve Meredith Vickers gezegenden geri dönmediler. Hiç mi kimse bunları aramaya ekip gindermedi? Kaldı ki Alien 1 filminde Weyland şirketinin Nostromo gemisinin ana bilgisayarının gemiyi Alien gezegenine inidrişi tesadüf değildi. orada olan bitenden bir şekilde haberleri vardı.

Bu arada laf arasında unuttuk Space Jockey beklediğimiz gibi iyi biri çıkmadı. Nostromonun keşfettiği uyarı sinyalini de o değil Elizabet Shawk göndermiş.

bende bugün seyrettim, ama açıkçası beklediğim gibi çıkmadı. hikaye doyurmuyor insanı.

valla aynen dediğin gibi çok fazla eksiklik var. eğer devam filmini çekmeyecekse bu film bu halıyle olmaz. birde weyland'ın kızını neden soktular filme? bence çok gereksiz olmuş.
    şimdi kafamı kurcalayan bir soru daha var, filmde gördükki ilk Alien 2094 te doğdu, ama Alien VS Predator da bundan çok daha önce Alien'ler dünyaya geliyordu. bunu nasıl açıklayacaklar şimdi?
  • Filmin seansına son anda yetistigim icin dikkat edemeden xpand 3d gibi sacmasapan goruntu ve turkce dublajli izledim malesef.ancak filmden okadar etkilendimki imax 3d de izlemek istiyorum artık.gorsellik konusunda mukkemmel onceki alien 1 deki sorulari cevaplarken baska sorularinda ortaya cikmasi muhtesem oyuncluklar, gercekten 9/10 luk bir film izledim.ridley scott ne yapsa izlenir gercekten.siddetle tavsiye ederim.yalniz 3d olarak izleyecekseniz imax 3dyi bekleyin ve altyazili olarak izleyin seyir zevkiniz kat kat artacaktir.

Tabi filmle alakali cok soru var aklimda bu sorulari ridley amcam muhtemelen gelecek devam filmiyle cevaplayacaktir.ancak sormak istedigim tek soru filmin sonunda space jokey in icinden cikan seyin xenomorph mu yoksa daha farkli bir varlik oldugumu? cok benziyor ancak bence xeno degil.sanirim ne oldugunu android ile birlikte ucan ablamizin yolculugundan gorecegiz.devami gelirmi gelmezmi bilinmez ama..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 津波

quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: Xinu

Alien serisinin başlangıcına gideceğinden bayağı heyecanlı olacak tabi benim gibi hayranları için zaten AvP serisinin bilgisayar oyununda da konu Alienların ana gezegeninin bulunmasıyla bitiyordu

Yalnız yine de Alien serisinden bağımsız olduğu belirtiliyordu. Öyle değil mi şimdi?

Kafayı karıştırmaya gerek yok artık. Film gösterimde.

Ayrıca Ridley Scott filmin tamamen özgün bir senaryoya sahip olduğunu söyledi.

Prometheus gemisi Alien'ları, Alien 1 filmindeki yere gelmesini sağlayan ayrıca onlarla ilk kontakta geçen kişileri taşıyan gemidir.

Sen hala Alien ile alakası yok diyorsan yoktur kardeşim Ridley Scott doğruyu söylüyor bende yalancıyım O.K.
  • imax olarak vizyona girmeyecekmis turkiyede

• quote:

Orijinalden alıntı: obiwan kenan abi

Filmin seansına son anda yetistigim icin dikkat edemeden xpand 3d gibi sacmasapan goruntu ve turkce dublajli izledim malesef.ancak filmden okadar etkilendimki imax 3d de izlemek istiyorum artık.gorsellik konusunda mukkemmel onceki alien 1 deki sorulari cevaplarken baska sorularinda ortaya cikmasi muhtesem oyuncluklar, gercekten 9/10 luk bir film izledim.ridley scott ne yapsa izlenir gercekten.siddetle tavsiye ederim.yalniz 3d olarak izleyecekseniz imax 3dyi bekleyin ve altyazili olarak izleyin seyir zevkiniz kat kat artacaktir.

Tabi filmle alakali cok soru var aklimda bu sorulari ridley amcam muhtemelen gelecek devam filmiyle cevaplayacaktir.ancak sormak istedigim tek soru filmin sonunda space jokey in icinden cikan seyin xenomorph mu yoksa daha farkli bir varlik oldugumu? cok benziyor ancak bence xeno degil.sanirim ne oldugunu android ile birlikte ucan ablamizin yolculugundan gorecegiz.devami gelirmi gelmezmi bilinmez ama..

spoiler içerir;

dostum, space jockey'in içinden çıkan xenomorph'tı. Xenomorph'lar facehugger aşamasından kurbanının içine girdiği anda, girdiği vücudun dna'sı ile kendi dnasını birleştirerek ortak bir yaşam formu oluşturur. Böylece girdiği vücuttan aldığı dna ile metopolizması o gezegene uyum sağlar ve kurbanının yaşadığı gezegende yaşayabilir.

Biz bütün alien serilerinde drone alien dediğimiz insan dna'sından oluşmuş alienları gördük. Daha sonra avp'de Prad-alien dediğimiz predatör ve xenomorph dnasından oluşan başka bir alien ile karşılaştık. yani kısacası xenomorph'lar sabit bir şekilde doğmuyorlar embriyo aşamasında girdikleri vücudun dnasını kopyalıyorlar. Prometheus'ta ki de başka türden bir xenomorph idi. Space Jockey'in ırkının ismini bilmediğimiz için bu xenomorph türüne isim veremiyoruz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bende izlenimlerimi vereyim ve birazda yukardakilerinin bazılarına biraz cevap vereyim ve ekleme yapayım. Öncelikle film kurgu olarak beni hiç tam tatmin etmedi çoğunlukla görsele dayamışlar filmi ve 3d bence gereksizdi bu film için...

Şimdi bildiğimiz üzere orada birçok gemi var. Alien de dokunulmamış gemilerden birine binmişlerdir. Sonda çıkan alien arkadaşın dediği gibi alienin SJ versiyonu onun içinde geliştiği için. Ek olarak evrim teorisini yüzeysel olarak okumuş olanlar için bile filmin başında verilen ve bizi SJ lerin yarattığını gösteren sahneler hiç doyurucu gelmeyecektir. Bu arada adamlarda ne teknoloji var ama bizim gibi daha gelişiminin başındaki insanlığı yok etmek için bir tek alien gibi bir şey mi kullanmayı düşünüyorlar bana çok ucuz geldi açıkçası bu mantık. Mesela hani predatorlerle kapışabilmek için yapsalar anlarımda filmde üstüne basa basa alienleri dünyaya göndermek istedikleri vurgulanıyor. Ve en gülüncü Charlise ablamın 6-7 adım sağa ya da sola atarak kaçabileceği gemiden inadına dikine kaçarak altında kalıp ölmesiydi. Ridley abimden bunları beklemezdim insan bir müdahale eder değil mi senaryoya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 2 Haziran 2012; 0:10:19 >
  • FİLM DEN AZ ÖNCE GELDİM

DEAD SPACE

ALİEN

HALO

NUN

FİLMİ GİBİ OLMUŞ

10 ÜZERİNDEN 6

FAZLA BİŞEY BEKLEMEYİN

Konu aslında bizim dünya ya nasıl geldiğimiz ve bizi kimin getirdiği ve nasıl bıraktığı ile ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zülkif gonzo -- 2 Haziran 2012; 0:22:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Bende izlenimlerimi vereyim ve birazda yukardakilerinin bazılarına biraz cevap vereyim ve ekleme yapayım. Öncelikle film kurgu olarak beni hiç tam tatmin etmedi çoğunlukla görsele dayamışlar filmi ve 3d bence gereksizdi bu film için...

Şimdi bildiğimiz üzere orada birçok gemi var. Alien de dokunulmamış gemilerden birine binmişlerdir. Sonda çıkan alien arkadaşın dediği gibi alienin SJ versiyonu onun içinde geliştiği için. Ek olarak evrim teorisini yüzeysel olarak okumuş olanlar için bile filmin başında verilen ve bizi SJ lerin yarattığını gösteren sahneler hiç doyurucu gelmeyecektir. Bu arada adamlarda ne teknoloji var ama bizim gibi daha gelişiminin başındaki insanlığı yok etmek için bir tek alien gibi bir şey mi kullanmayı düşünüyorlar bana çok ucuz geldi açıkçası bu mantık. Mesela hani predatorlerle kapışabilmek için yapsalar anlarımda filmde üstüne basa basa alienleri dünyaya göndermek istedikleri vurgulanıyor. Ve en gülüncü Charlise ablamın 6-7 adım sağa ya da sola atarak kaçabileceği gemiden inadına dikine kaçarak altında kalıp ölmesiydi. Ridley abimden bunları beklemezdim insan bir müdahale eder değil mi senaryoya...

Kardeşim bende senin bir iki soruna cevap vereyim.

Space Jockey'ler sadece dünya ya değil bütün yaşayan gezegenleri yok etmeyi düşünüyorlar. David'in çalıştırdığı yıldız haritasında(Space Jockeyin gemisinden bahsediyorum) dünya ile beraber bir çok sistem daha yok edilmek üzere işaretlenmiş ama david Elizabeth Shawk'a sadece dünya'dan bahsediyor. benim çözemediğim nokta da burası. Neden diğer gezegenlere saldırmak istiyorlar ve eğer insanlığı onlar tasarladıysa neden yok etmek niyetindeler? Bu soruların cevapları verilmemiş buna dayanarak bende devam filmi geleceği kanaatindeyim.

Bunun dışında filmin başında bir sıvı için kendini öldüren Space Jockey neden kendini öldürdü çözemedim. Bir de farkına vardıysanız kendini öldüren Space Jockeyin üzerindeki gemi Space Jockey'lere ait değil. Tasarımı farklı.
  • ARKADAŞLAR FİLMİN BAŞINDAKİ UZAYLI İNTİHAR ETMİYOR..ORASI DAHA İNSANIN VAROLMADIĞI DÜNYA ELİNDEKİ MADDEYİ İÇEREK MOLEKÜLLERİNE BÖLÜNÜYOR VE SUDA MOLEKÜLLER DAĞILARAK İNSANIN İLK OLUŞUM SÜRECİ BAŞLIYOR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: facemaker

FİLM DEN AZ ÖNCE GELDİM

DEAD SPACE

ALİEN

HALO

NUN

FİLMİ GİBİ OLMUŞ

10 ÜZERİNDEN 6

FAZLA BİŞEY BEKLEMEYİN

Konu aslında bizim dünya ya nasıl geldiğimiz ve bizi kimin getirdiği ve nasıl bıraktığı ile ilgili

tamam
  • Beklentim tavan yapmış şekilde dün akşam gittik filme. Sonuç , hayal kırıklığı. İlk alien filmde bi stanley kubrick havası vardı. bu filmde ne ilki kadar felsefik yaklaşım ince mesaj , ne de ilki kadar gerilim var. cgi efekt görselliğine kapılıp işin özünü unutuyorlar gibi geliyor bana. Bunu yapanda muhtemelen yapımcı firmalar. Yönetmenin böle bir sonuç isteyeceğine inanmak istemiyorum nedense.

Görsellik demişken, ortam detayları inanılmazdı. mekanlar çok iyi hazırlanmış. cgi olabilecek en iyisi. yazık olmuş. Bi insan 30unda yaptığını 60ında neden yapamaz? dün akşamdan beri kafama takılıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: weneorn

Bende izlenimlerimi vereyim ve birazda yukardakilerinin bazılarına biraz cevap vereyim ve ekleme yapayım. Öncelikle film kurgu olarak beni hiç tam tatmin etmedi çoğunlukla görsele dayamışlar filmi ve 3d bence gereksizdi bu film için...

Kardeşim bende senin bir iki soruna cevap vereyim.

Space Jockey'ler sadece dünya ya değil bütün yaşayan gezegenleri yok etmeyi düşünüyorlar. David'in çalıştırdığı yıldız haritasında(Space Jockeyin gemisinden bahsediyorum) dünya ile beraber bir çok sistem daha yok edilmek üzere işaretlenmiş ama david Elizabeth Shawk'a sadece dünya'dan bahsediyor. benim çözemediğim nokta da burası. Neden diğer gezegenlere saldırmak istiyorlar ve eğer insanlığı onlar tasarladıysa neden yok etmek niyetindeler? Bu soruların cevapları verilmemiş buna dayanarak bende devam filmi geleceği kanaatindeyim.

Bunun dışında filmin başında bir sıvı için kendini öldüren Space Jockey neden kendini öldürdü çözemedim. Bir de farkına vardıysanız kendini öldüren Space Jockeyin üzerindeki gemi Space Jockey'lere ait değil. Tasarımı farklı.

Bence o intahar eden SJ aykırı bir bilim adamıydı, o diğer gemi ise farklı tasarımlı başka bir gemileridir. O SP işte tanrı rolü oynamak isteyerek insanlığı vs oluşturmak istemiş olabilir. Diğerleride bunu temizlemeye çalışıyorlardır belki de. O zaman biraz biraz oturur. Gerçi bu seferde diğer dünyalar ne iş, orada benim bu teorim çöküyor biraz. Şu da olabilir, bunlar birçok dünyada yaratmışlardır insanları fakat insanlığın gelişimleri gözlerini korkuttuğu için bu girişime başlamışta olabilirler. Ama yinede yalnızca insanları yok edeceklerse alienler fazla sofistike kaçıyor gibi. Daha kolay yolları olabilir mantık olarak, o teknolojiyle çevreye zarar vermeyen kitle imha silahları pek tabii vardır bunlarda. Neyse işte...

Sonuç olarak hah işte olmuş diyebileceğim bir kurgu değildi ve Charlise e olandan bahsetmiyorum bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weneorn -- 2 Haziran 2012; 9:24:59 >
  • Alien serisini izlememis birisi olarak hayalkırıklıgına ugradim

• Filmi izlemiş biri olarak yorumum umarım benim gibi alien mitolojisini çok iyi bilen arkadaşlara merak ve heyecan hissi uyandırır.
    Filim gerçekten harika ve şuna eminim ki devamı kesinlikle gelecek. Filimde beni meraktan öldüren ve uykularımı katleden tek soru filmin başında 1 dakika gözüktü sonra bitti. O gemi gelince neden o sıvıyı içti ve DNA ' sına kadar bölünüp yok oldu. Bir soru işareti daha filimin başından sonuna kadar sj' ile insanlık sözlü yada telekinezi yada buna benzer sekilde iletişime girmedi. Ridley işini iyi biliyor meraktan geberiyorum bu bize revamı? Doktor David ile ne cehenneme gitti. isme bak ya David ( DAVUD) bu isimden bile ne teoriler ortaya atılır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: obiwan kenan abi

Filmin seansına son anda yetistigim icin dikkat edemeden xpand 3d gibi sacmasapan goruntu ve turkce dublajli izledim malesef.ancak filmden okadar etkilendimki imax 3d de izlemek istiyorum artık.gorsellik konusunda mukkemmel onceki alien 1 deki sorulari cevaplarken baska sorularinda ortaya cikmasi muhtesem oyuncluklar, gercekten 9/10 luk bir film izledim.ridley scott ne yapsa izlenir gercekten.siddetle tavsiye ederim.yalniz 3d olarak izleyecekseniz imax 3dyi bekleyin ve altyazili olarak izleyin seyir zevkiniz kat kat artacaktir.

spoiler içerir;

dostum, space jockey'in içinden çıkan xenomorph'tı. Xenomorph'lar facehugger aşamasından kurbanının içine girdiği anda, girdiği vücudun dna'sı ile kendi dnasını birleştirerek ortak bir yaşam formu oluşturur. Böylece girdiği vücuttan aldığı dna ile metopolizması o gezegene uyum sağlar ve kurbanının yaşadığı gezegende yaşayabilir.

Biz bütün alien serilerinde drone alien dediğimiz insan dna'sından oluşmuş alienları gördük. Daha sonra avp'de Prad-alien dediğimiz predatör ve xenomorph dnasından oluşan başka bir alien ile karşılaştık. yani kısacası xenomorph'lar sabit bir şekilde doğmuyorlar embriyo aşamasında girdikleri vücudun dnasını kopyalıyorlar. Prometheus'ta ki de başka türden bir xenomorph idi. Space Jockey'in ırkının ismini bilmediğimiz için bu xenomorph türüne isim veremiyoruz.

Anladim.Bu arada sanırım bu filmle space jockeylerin xenolariı bilinçli bir şekilde uretmedikleri, yaptıkları mutasyona uğratan virusun bir sonucu olarak ortaya çıktığını goruyoruz.Yani xenolarin ortaya cikmasina insanlar sebep olmus oluyor.

Edit;spoiler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Spoiler butonunu kullanalım zevkimiz kaçmasın
  • AMA KARİŞİK FİLİM MİŞ YAHU !!
  • bende hayal kırıklığına uğrayanlardanım..

filmdeki bir noktaya açıklık getireyim. space jockey lerin dünyayı hedef almalarının nedeni bence; o yaratıkları insanlar üzerine salıp, her bir insandan bir tane alien çıkmasını sağlamak. bu sayede kendilerinden uzakta ama istedikleri zaman toplayıp kullanabilecekleri bir ordu benzeri şey üretip düşmanlarına karşı kullanmak olabilir. bu da benim teorim. dünyayı yok etmeye değilde, insanları birer anaç haline getirmeye çalışacaklardı engellenmeselerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steafan -- 2 Haziran 2012; 18:47:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.