Şimdi Ara

Prometheus (2012) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
6
Favori
30.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmi beğendim. Riddley Scott o ilk Alien filmindeki atmosferi yaratmayı başarmış yine. (Tabii biz tecrübeli olduğumuzdan germedi pek)

Sinemada milletin çoğu bitse de gitsek, bu nası film havasındaydı. :roll: Embesil herifler ben sizin homurdanmanızı dinlemek zorundamıyım. Kritiğini filmden çıktıktan sonra yap. :evil: Telefonları çalanlar da cabası.

Koca sinemada son sahnede o yaratığı görünce "Ananı avradını devasa facehugger" diye düşünen bir ben ve arkadaşım vardı. Ağzımız açık kaldı o sahneden sonra.

Beğenmediğim bir kaç yer var, sonlarda gemi düşüyor, üzerlerine doğru yuvarlanıyor. Ablalar boylamasına kaçıyorlar. Biri eziliyor diğerini de taş değil Adamantium olduğuna inandığım bir kaya kurtarıyor.

Hayır en baştan enine koşsanız zaten bir şey olmayacak, ama kafa basmadı herhalde heyecandan.

Sonda da Jockey abimiz triplere grip kapı baca kırıp kızı öldürmeye geliyor. Burası da olmamış. Gemiden ışık hızıyla çıkıp oraya gitmesini bir yana bıraktım, o karıyla alıp veremediğin ne be gözüm? Al işte debelendin Alien belasının babası oldun.

Ayrıca filmde ilk ölecek mal karakterler kendilerini hemen belli ettiler.

Bunlar dışında her noktasını çok beğendim filmin, bilimkurgu ziyafeti sundu.

Weyland'ı gene iyi yansıtmışlar. Böyle bir adamın şirketinin politikaları da diğer filmlerdeki gibi olur.
  • film ilk alıen dan tanıdık gelen birçok mekanla doluydu ..seriyi izliyenlere eylenceli gelmiştir film, tabi sırf aksiyon olsun diye lüzumsuz olaylarda yok değildi ...

hatun esas oglanın ülkesine gitti ya devam filmi çok daha iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 4 Haziran 2012; 14:17:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcebi001

film ilk alıen dan tanıdık gelen birçok mekanla doluydu ..seriyi izliyenlere eylenceli gelmiştir film, tabi sırf aksiyon olsun diye lüzumsuz olaylarda yok değildi ...

hatun esas oglanın ülkesine gitti ya devam filmi çok daha iyi olacak

devamı gelecek de tam bir soru isaretleri ile yığın oldu, ama sormak istediğim birkac soru var ilki space jokey
    hem insanları hemde yaratıkları yaratıyor bu yaratıkların bi kesimi farklı geldi sanki kavanozdan cıkan filmin sonlarında jokey yaratık tarafından öldürülmesi ? sonrasında xenomorph cıkıyor. Birde space jokey e sorulan bizi neden öldürmek istiyorsunuz vs sorular cevapsız kaldı.
  • Alien serisini izleyip bu filme gitmek mi lazım? Yada sadece ilk filmi izleyip mi gitsek? Ben seriyi hep yarım yamalak izledim yada unuttum izlediklerimi.
  • biri bana şunu açıklasın bi zahmet..
    o kadar kum fırtınası olan bir gezegende, hele de böyle olağanüstü kuvvetliler varken, o tapınaklar nasıl toprak altında kalmaz 2000 senede. hadi bunu da geçtim, tapınakların daracık girişleri nasıl kapanmaz o kadar kum ile.. bu kadar mı salak yerine koyulur izleyici.. her şeyi geçtim burası yedi bitirdi beni.
  • Alien serisini bilmeyenler özellikle ilk filmi Alien'ı izleyip gitsin ya da boşu boşuna filme gitmesin filmde ki bazı mekanları görünce anlamsız kelimeler çıkartıp bir tek heyecanlanan bendim hatta film bittiği bir izleyici sonda ki yaratık Alien'a çok benziyor ya dedi beni bitirdi.Alien filmini izlemeyenler için film hiç bir şey sunmuyor bu arada yıllardır merak ettiğimiz Alien'ların sır perdesini büyük bir ölçüde kaldırdı ama yerine daha büyük sorular bıraktı umarım devam filmi çok geç gelmez.

Bu arada film hakkında ki tek sorum

İlk Alien filminde inenler yaratıcının ölüsünü gemiyi komuta etmek için oturduğu yerde bulmuyor muydu oradan indi başka yerde öldü halbuki.
  • filmde cok soru isareti var cevapsız ,bunlardan dogru durust bir tanesine bile cevap vermeden bitti film hele sonu neydi oyle
  • Filmin öyle saçma sapan yerleri var ki...

Eğer amacın yeni bir yaşam başlatmaksa, zehirler içip kendini öldürmeye ne gerek var? böyle gelişmiş bir tür olarak, bir damla kanla da yapabilmen lazım...
    Yok eğer amaç yeni bir yaşam başlatmak değil de sadece intihar etmekse dağ tepelerine, su başlarına gitmenin anlamı nedir?
    Ekip olarak indiğin gezegende, canlı bir uzaylı bulduğun yapıdan en az 3-4 tane olmasına rağmen sadece ilk girdiğinle mi sınırlı kalırsın? diğerlerini bir kontrol etme gereği bile duymaz mısın? sadece gemiyi kullanman gerekirse mi onlara girmeye tenezzül edersin?
    Taş bilimci, kaya bilimci vs olmana rağmen bir bilim adamı olarak hiç bilmediğin bir canlı türü bulduğunda bu kadar kayıtsızca " maden taş yok " ben gemiye dönüyorum gibi salakça bir sebeple gruptan ayrılabiliyorsan, o ekibin içinde işin ne? seni hangi kendini bilmez dahil etti o ekibe?
    Bir robot olarak, hiç bilinmeyen bir türün yapmış olduğu kapıyı " bir saniye kapıyı açıyorum " diye 3 tuşa basarak nasıl açabilirsin?
    En az 2000 sene bir pod içinde canlı kalabilmişken! ve 4-5 kişi tarafından uyandırılmışken, amaçlarını bilmediğin gruba hiçbir iletişime girme gereği bile duymadan direk saldırır mısın?
    Kabartma resimdeki ayan beyan alien queen figürü neyi ifade eder?
    Kavanozların bulunduğu odaya girince, koşul değişkenliğinden tüm kavanozlar açılırken nasıl olurda sadece bir tanesi robotun ana gemiye götürmesine izin verecek kadar sağlam kalır? Odaya girildiğnde bile değişen o koşullar kavanozun taşınması! anında sabit kalmaya nasıl devam eder?
    Kavanozu almışsın kimse görmemiş, gemiye sokmuşsun kimse farketmemiş, nasıl bir kaşıntıdır ki yapacağın deney için gemi dünyaya dönene kadar beklemezsin de, seni geri götürecek o gemide bir damla sıvı ile deney yapmaya kalkarsın? Hadi sen robotsun aptalsın ya seni programlayan?
    Filmin ana karakteri olarak, uzaylı ırkın seni ve dünyanı yok etmek istediğine kanaat getirmişsin hatta bu uğurda ekibi ve gemiyi fedaya zorlamışsın ve kurtulma şansın olan tek gemiyle yine bu uzaylının dünyasına gitmeye karar veriyorsun...Ama amaç " bizi yok etmek için yaptıkları silahla onları vurmak " değil... Amaç neden bizi yok etmek istiyorlar onu sorgulamak... Doğal olarak anlayamadığından, sebebini soran sentetik makinaya verdiğin cevap : " insan olmak " yani beyinsiz olmak.
    Filmin belki de en büyük açığı hatta mantık hatası; insanlık tarihinden alınan yıldız haritası ya da filmde ki adıyla davetiye... Sen yeni bir canlı türü yaratmışsın ve zaman zaman ziyarete geliyorsun, onlara bıraktığın harita, o tarihten bilmem kaç bin yıl sonra onları yok etmek için silah geliştireceğin belki de o anda var bile olmayan bir gezegeni mi tarif eder? yoksa geldiğin gezegeni mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 4 Haziran 2012; 23:14:26 >
  • Film tek kelimeyle mükemmel olmuş ilk günden gittim ben de.Aklında hala soru kalanlar için:

Arkadaşlar bu gezegen ilk alien filmindeki gezegen değil.Alien daki gezegen lv 223, bu filmdeki gezegen lv 446.Yani şu an için bir tutarsızlık yok gibi.Devam filminde göğsünden alien çıkmış olan geminin koltuğunda oturan Space Jockey'in hikayesini öğrenebiliriz.Ayrıca gemi ilk filmde yerde yatar gibi değildi yere çakılı gibiydi bu filmde ise yere paralel yatıyor.Muhtemelen devam filminde hepsi açıklanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk370 -- 7 Haziran 2012; 23:19:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imax ne zaman geliyor onu bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ncore

imax ne zaman geliyor onu bekliyorum

imax gelmeyecek

• Gayet güzeldi beğendim,günümüz çekim teknikleri iyi harmanlanış bir film çıkmış ortaya.Yanlız diğer arkadaşlarında belirttiği gibi : Cevaplar var ama öyle çok yeni sorular çıktıki merak etmemek elde değil .Tek keşkem : Trailerdaki gibi gerici ortama gayette yardımcı olan soundtrac in filmin içinde o kadar efektif kullanılmamış olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcapfrog

Filmin öyle saçma sapan yerleri var ki...

Eğer amacın yeni bir yaşam başlatmaksa, zehirler içip kendini öldürmeye ne gerek var? böyle gelişmiş bir tür olarak, bir damla kanla da yapabilmen lazım...
    Yok eğer amaç yeni bir yaşam başlatmak değil de sadece intihar etmekse dağ tepelerine, su başlarına gitmenin anlamı nedir?
    Ekip olarak indiğin gezegende, canlı bir uzaylı bulduğun yapıdan en az 3-4 tane olmasına rağmen sadece ilk girdiğinle mi sınırlı kalırsın? diğerlerini bir kontrol etme gereği bile duymaz mısın? sadece gemiyi kullanman gerekirse mi onlara girmeye tenezzül edersin?
    Taş bilimci, kaya bilimci vs olmana rağmen bir bilim adamı olarak hiç bilmediğin bir canlı türü bulduğunda bu kadar kayıtsızca " maden taş yok " ben gemiye dönüyorum gibi salakça bir sebeple gruptan ayrılabiliyorsan, o ekibin içinde işin ne? seni hangi kendini bilmez dahil etti o ekibe?
    Bir robot olarak, hiç bilinmeyen bir türün yapmış olduğu kapıyı " bir saniye kapıyı açıyorum " diye 3 tuşa basarak nasıl açabilirsin?
    En az 2000 sene bir pod içinde canlı kalabilmişken! ve 4-5 kişi tarafından uyandırılmışken, amaçlarını bilmediğin gruba hiçbir iletişime girme gereği bile duymadan direk saldırır mısın?
    Kabartma resimdeki ayan beyan alien queen figürü neyi ifade eder?
    Kavanozların bulunduğu odaya girince, koşul değişkenliğinden tüm kavanozlar açılırken nasıl olurda sadece bir tanesi robotun ana gemiye götürmesine izin verecek kadar sağlam kalır? Odaya girildiğnde bile değişen o koşullar kavanozun taşınması! anında sabit kalmaya nasıl devam eder?
    Kavanozu almışsın kimse görmemiş, gemiye sokmuşsun kimse farketmemiş, nasıl bir kaşıntıdır ki yapacağın deney için gemi dünyaya dönene kadar beklemezsin de, seni geri götürecek o gemide bir damla sıvı ile deney yapmaya kalkarsın? Hadi sen robotsun aptalsın ya seni programlayan?
    Filmin ana karakteri olarak, uzaylı ırkın seni ve dünyanı yok etmek istediğine kanaat getirmişsin hatta bu uğurda ekibi ve gemiyi fedaya zorlamışsın ve kurtulma şansın olan tek gemiyle yine bu uzaylının dünyasına gitmeye karar veriyorsun...Ama amaç " bizi yok etmek için yaptıkları silahla onları vurmak " değil... Amaç neden bizi yok etmek istiyorlar onu sorgulamak... Doğal olarak anlayamadığından, sebebini soran sentetik makinaya verdiğin cevap : " insan olmak " yani beyinsiz olmak.
    Filmin belki de en büyük açığı hatta mantık hatası; insanlık tarihinden alınan yıldız haritası ya da filmde ki adıyla davetiye... Sen yeni bir canlı türü yaratmışsın ve zaman zaman ziyarete geliyorsun, onlara bıraktığın harita, o tarihten bilmem kaç bin yıl sonra onları yok etmek için silah geliştireceğin belki de o anda var bile olmayan bir gezegeni mi tarif eder? yoksa geldiğin gezegeni mi?

+ 1 diyorum başka bişey demiyorum...

• Hiç kimse mükemmel değildir. Bu aptal bir insan da olsa, çok zeki bir bilim adamı da olsa, çok zeki bir uzaylı da olsa.

Ayrıca o kadar detayı incelerseniz, hiçbir filmi izleyemezsiniz. Bir klasik olan Alien'da böyle bir sürü şey var, rahatlıkla yazılabilir.
  • Bende gelecek hafta gideceğim bayağı bir merak etmiştim tabii gidene kadar kalkmaz ise
  • Direk bu filmi izledim hiç bir şey anlamadım. Hangi filmleri izlemem gerek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Morsmordre

Film tek kelimeyle mükemmel olmuş ilk günden gittim ben de.Aklında hala soru kalanlar için:

Arkadaşlar bu gezegen ilk alien filmindeki gezegen değil.Alien daki gezegen lv 223, bu filmdeki gezegen lv 446.Yani şu an için bir tutarsızlık yok gibi.Devam filminde göğsünden alien çıkmış olan geminin koltuğunda oturan Space Jockey'in hikayesini öğrenebiliriz.Ayrıca gemi ilk filmde yerde yatar gibi değildi yere çakılı gibiydi bu filmde ise yere paralel yatıyor.Muhtemelen devam filminde hepsi açıklanır

Ben gezegen olayını kaçırmışım bende diyorum orada oturan adama ne oldu filmde hata var.
  • ya arkadaşlar birisi alien serisini özet geçebilirmi spoiler olarak.şimdi size komik gelecek ama bu filmi çok merak ediyorum ama alien serisinide izlemek istemiyorum.korku filmlerini hiç sevmem.aliendanda korkarım o yüzden konuya hakim olmak açısından bir spoiler iş görür...
  • bir çok saçma şey var filmde ama ben filmi beğendim.
    belki biraz daha uzun tutulup daha tutarlı ve açıklayıcı bir film olabilirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

"Her şeyin içinden bir şey çıkıyor!"
    yorumunu yaptı yahu.

Hocam aynı salonda mı izledik yoksa
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.