Şimdi Ara

Pronto Tour'dan sakın Benelüks - Paris turu satın almayın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
6
Favori
40.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pronto tour’dan tur satın almadan önce çok iyi düşünün.

Geçtiğimiz günlerde Pronto tour’dan Benelux-Paris turu satın aldım. Bu tur benim balayım olacaktı. Turu nereden almam gerektiğiyle ilgili araştırma yaparken bana “ets ya da pronto dan al, daha kalitelidir” dedikleri için turu pronto dan aldım. Ancak tura katıldığımda gördüm ki tatil.com dan, mika turdan ve jolly den bu turu alanlarla tek bir grup olduk. Yani pronto bu işi kendi yapmıyor sadece satışını yapıyor ve yukarıda yazdığım yerlere oranla 50£ ya da 100£ daha pahalıya satıyor. Yani aynı turu sırf ismini kullanarak daha pahalıya satıyor size, bu nedenle bu turu kesinlikle pronto dan satın almamanızı bu firmalardan hangisi ucuzsa oradan almanızı öneririm çünkü aslında zaten aynı turu satın alıyorsunuz. Bilmem anlatabildim mi?

• Olayı anladık esas turun kendisi nasıldı ? Nahoş olaylar kötü süprizler yaşandı mı yoksa sorunsuz ve vaad edilenler karşılandı mı ?
  • Tur genel olarak iyi bir tur, çok yer gezip görmekten hoşlananlar gidebilirler. Nahoş olarak karşılaştığım olaylardan ilki turu pronto dan alma hatasına düşerek diğer katılımcılardan daha çok para ödemiş olmam, bir de paris te kaldığımız otel hiç iyi değildi. Ama şu an ki aklım olsa, hele de balayına gideceksem sadece Paris turuna katılırdım. Gittiğiniz ilk gün lüksemburg a gidiyorsunuz, bir gece kalıp ertesi gün Paris'e, 3 gece orada kalıp bir gece Brüksel ve sonrasında iki gece Amsterdam, otelden otele taşınmalar biraz yorucu gelebilir, ancak ben ve eşim sporcu olduğumuz için bize sorun olmadı. Bu arada bizim rehberimiz Can diye biriydi ve gerçekten harika ötesiydi. Turda Paris'ten sonra gördüğüme en memnun olduğum yer Hollanda idi. Hollanda da özellikle Marken ve Volendam köyleri turu harika.

Bu tura gidecekseniz eğer, güzel bir tur tavsiye ederim ama;

1- Asla Pronto dan almayın, gidin Mika dan ya da tatil.com dan ya da Jolly den ucuza alın, zaten aynı turu satın alıyorsunuz.
    2- Ekstra turları hesap edin ve bütçenizi ona göre ayarlayın, ekstra turlar olmadan pek anlamı kalmıyor, en azından ekstra tur almıyorsanız bile kendiniz bu ekstra turları metroyla falan yapın.
    3- Paris'teki Lido Show oldukça pahalıydı, kişi başı 125£, biz youtube dan videolarını izleyip gitmeme kararı verdik.
    4- Hareketi seviyorsanız, yatmak değil gezmek ve yeni yerler görmek istiyorsanız bu turu seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZDA -- 20 Haziran 2013; 14:20:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZDA

Tur genel olarak iyi bir tur, çok yer gezip görmekten hoşlananlar gidebilirler. Nahoş olarak karşılaştığım olaylardan ilki turu pronto dan alma hatasına düşerek diğer katılımcılardan daha çok para ödemiş olmam, bir de paris te kaldığımız otel hiç iyi değildi. Ama şu an ki aklım olsa, hele de balayına gideceksem sadece Paris turuna katılırdım. Gittiğiniz ilk gün lüksemburg a gidiyorsunuz, bir gece kalıp ertesi gün Paris'e, 3 gece orada kalıp bir gece Brüksel ve sonrasında iki gece Amsterdam, otelden otele taşınmalar biraz yorucu gelebilir, ancak ben ve eşim sporcu olduğumuz için bize sorun olmadı. Bu arada bizim rehberimiz Can diye biriydi ve gerçekten harika ötesiydi. Turda Paris'ten sonra gördüğüme en memnun olduğum yer Hollanda idi. Hollanda da özellikle Marken ve Volendam köyleri turu harika.

1- Asla Pronto dan almayın, gidin Mika dan ya da tatil.com dan ya da Jolly den ucuza alın, zaten aynı turu satın alıyorsunuz.
    2- Ekstra turları hesap edin ve bütçenizi ona göre ayarlayın, ekstra turlar olmadan pek anlamı kalmıyor, en azından ekstra tur almıyorsanız bile kendiniz bu ekstra turları metroyla falan yapın.
    3- Paris'teki Lido Show oldukça pahalıydı, kişi başı 125£, biz youtube dan videolarını izleyip gitmeme kararı verdik.
    4- Hareketi seviyorsanız, yatmak değil gezmek ve yeni yerler görmek istiyorsanız bu turu seçin.

hocam grand holland turuna katıldın mı nasıldır? ve marken-volendam için yarım gün diyor programda yeterli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

quote:

Tur genel olarak iyi bir tur, çok yer gezip görmekten hoşlananlar gidebilirler. Nahoş olarak karşılaştığım olaylardan ilki turu pronto dan alma hatasına düşerek diğer katılımcılardan daha çok para ödemiş olmam, bir de paris te kaldığımız otel hiç iyi değildi. Ama şu an ki aklım olsa, hele de balayına gideceksem sadece Paris turuna katılırdım. Gittiğiniz ilk gün lüksemburg a gidiyorsunuz, bir gece kalıp ertesi gün Paris'e, 3 gece orada kalıp bir gece Brüksel ve sonrasında iki gece Amsterdam, otelden otele taşınmalar biraz yorucu gelebilir, ancak ben ve eşim sporcu olduğumuz için bize sorun olmadı. Bu arada bizim rehberimiz Can diye biriydi ve gerçekten harika ötesiydi. Turda Paris'ten sonra gördüğüme en memnun olduğum yer Hollanda idi. Hollanda da özellikle Marken ve Volendam köyleri turu harika.

hocam grand holland turuna katıldın mı nasıldır? ve marken-volendam için yarım gün diyor programda yeterli mi?

Arkadaş cevap vermemiş henüz ama ben söyleyim sana kesinlikle yeterli değil. Şahane yerler. Tur ile gidiyorsan kesinlikle bu tura katılmalısın emekli olunca direkt oradayız :D

Ayrıca konuyu açan arkadaşa söyleyeceğim şu ki pronto çoğu turlarını böyle ortak şekilde yapmıyor. Belki tur sırasında bir takım sıkıntılar olmuş olabilir mecbur kalmış olabilirler. Tarihinizi söylerseniz ben öğrenirim neden böyle yaptıklarını.

İnsanın kendi gezmesi tabiki en güzeli, başlarda bizde turla gidiyorduk. Benelüx'e de turla katıldım. Tur hakkında dediklerine katılıyorum. Lido şova ya da düğer ekstar turlara kendiniz gitseniz daha uygun olur, aslında her tur için böyle. Sadece yolda benzincide bıraktıkları yerler var orada kalmamak için yol üstündekilere katılabilir. Sadece azıcık cesaret yeterli. Ayrıca ekstra turlarda olmayan çok daha güzel yerlerde var.

En iyi tur sıralamam saltur, setur, pronto-ets dir. Benelüxe ets ile gitmiştik aman yarabbim o rehber sana gelseydi arkadaş direkt döverdin emin ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

quote:

Arkadaş cevap vermemiş henüz ama ben söyleyim sana kesinlikle yeterli değil. Şahane yerler. Tur ile gidiyorsan kesinlikle bu tura katılmalısın emekli olunca direkt oradayız :D

Ayrıca konuyu açan arkadaşa söyleyeceğim şu ki pronto çoğu turlarını böyle ortak şekilde yapmıyor. Belki tur sırasında bir takım sıkıntılar olmuş olabilir mecbur kalmış olabilirler. Tarihinizi söylerseniz ben öğrenirim neden böyle yaptıklarını.

İnsanın kendi gezmesi tabiki en güzeli, başlarda bizde turla gidiyorduk. Benelüx'e de turla katıldım. Tur hakkında dediklerine katılıyorum. Lido şova ya da düğer ekstar turlara kendiniz gitseniz daha uygun olur, aslında her tur için böyle. Sadece yolda benzincide bıraktıkları yerler var orada kalmamak için yol üstündekilere katılabilir. Sadece azıcık cesaret yeterli. Ayrıca ekstra turlarda olmayan çok daha güzel yerlerde var.

En iyi tur sıralamam saltur, setur, pronto-ets dir. Benelüxe ets ile gitmiştik aman yarabbim o rehber sana gelseydi arkadaş direkt döverdin emin ol.

Hocam ani tur nasildir?yarin sabah ya aniya ya da yamac tura yazilcaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ikisiyle de hiç tatile gitmedim. Anı tur şikayetlerde ilk 5 te. Tabi bu yaptığı rezervasyon sayısıyla da alakalı bir orantı ama yamaç tura sadece 1 şikayet gelmiş. Ben olsam yamacı seçerdim ikisinin arasında. İyi tatiller şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zucchero -- 19 Temmuz 2013; 9:49:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam ikisiyle de hiç tatile gitmedim. Anı tur şikayetlerde ilk 5 te. Tabi bu yaptığı rezervasyon sayısıyla da alakalı bir orantı ama yamaç tura sadece 1 şikayet gelmiş. Ben olsam yamacı seçerdim ikisinin arasında. İyi tatiller şimdiden.

Sagol hocam.bizde yamaci secicektik.ancak aninin tarihi daha uygun.ayrica fiyatlari daha ucuz.toplamda kisi basi 150€ falan ucuza gelecek.ama pek guvenemedik aniya da.kaldik oyle ortada,kararsiz.

• Aman diyeyim hocam ucuz verenden kork. 150 Euro daha fazla ver ağız tadıyla tatil yap.
    Yamaç'a baktım (benelüx sizinki galiba) gayet iyi. Birisinin oteli uzak otel kategorisindedir, diğeri yarı uzaktır.
    Tarihide boşver imkanları zorla.
  • quote:

Aman diyeyim hocam ucuz verenden kork. 150 Euro daha fazla ver ağız tadıyla tatil yap.
    Yamaç'a baktım (benelüx sizinki galiba) gayet iyi. Birisinin oteli uzak otel kategorisindedir, diğeri yarı uzaktır.

Hocam anidan vazgectik su an bkmturdayiz fiyati da zamani da uygun.duydun mu hic bu turu?acentadayiz su an da.

• quote:

quote:

Aman diyeyim hocam ucuz verenden kork. 150 Euro daha fazla ver ağız tadıyla tatil yap.

Hocam anidan vazgectik su an bkmturdayiz fiyati da zamani da uygun.duydun mu hic bu turu?acentadayiz su an da.

özel mesajdan yollamışım hocam cevabını
  • Merhaba arkadaşlar. Eylül başı benelux-paris'e pronto ile katılacağım. O tarihlerde hava genelde nasıl oluyor ve ekstra turlar için kişi başı ne kadar para gidiyor? Yardımcı olursanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: drac49

Merhaba arkadaşlar. Eylül başı benelux-paris'e pronto ile katılacağım. O tarihlerde hava genelde nasıl oluyor ve ekstra turlar için kişi başı ne kadar para gidiyor? Yardımcı olursanız sevinirim..

pronto yla katıldığınızda gereksiz yere 100£ fazla ödüyorsunuz, iyi tatiller...
  • Yurtdışı tatil turuna çıkmak istiyorsanız özellikle benelux paris turlariçin ntatil turizm şirketini öneririm. hem uygun fiyatları var hemde gerçketen işlerinde uzmanlar. sitesini inlemek isteyenlere site adresi burada yurtdışı tatil turları
  • ben jolly ile katıldım. Genel olarak iyiydi. Rehber çok iyiydi özellikle

• Türkiye'de yasal olarak Tur Operatörü ve Seyahat Acentasını ayıran bir özellik yok ancak yeni yasayla bu iki terim birbirinden aynı Avrupa'da olduğu gibi ayrılacak.

Kısaca anlatmak gerekirse Tur Operatörleri büyük sermayeli, organizasyonel şirketler, seyahat acentaları ise, tur operatörlerinin organize ettiği paket tura aracılık eden operasyonel şirketlerdir.

Demek istediğim, Büyük firmalardan yani Operatörlerden alınan turlarda sorun yaşanmamaktadır. Ama aracı firmalarla yapılan turlarda bazı sorunlar olabiliyor.

• Ets hariç jolly,pronto ve vb. acentalar bu tür organizasyonları kendileri yapmıyor. Asıl acenta firması genelde fly ekspress adlı tur firmasıdır. Bunu da size asla söylemezler.Sonuç olarak yurt dışı turlarını tercih ederken internetten iyi araştırın.Ortak tur olduğunu öğrenirseniz fiyatı mümkün olan en ucuz tur firmasından almaya çalışın. Jolly ismi bilinen firma olduğu için turu size daha pahalıya satacaktır.Zaten oraya gittiğinizde herkesin farklı fiyatlardan turları satın aldığını öğreneceksiniz. Sizlere tavsiyem kesinlikle yurt dışı turlarınızı kendi imkanlarınızla gerçekleştirmenizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcu sayın

Merhaba,

Bir arkadaşımın önerisi ile Pronto tourdan benelux ülkeleri için rezervasyon yaptırdım.Rezervasyon yaptırdıktan sonrada biraz araştırma yapmıştım,güzel yorumların yanı sıra sizlerin paylaşımlarını da görünce açıkcası biraz endişelenmiştim.Ancak seyahat başladıktan sonra tüm endişelerim sona erdi.Grup tamamen prontonun yolcularından oluşuyordu,rehberimiz çok iyi ve donanımlıydı.turdaki tek sıkıntımız 3 yıldızlı Paris otelinin beklentimizin altında oluşuydu ,bunuda çok önemsemedik.
    Bu benim ikinci Yurdışı seyahatim, bir sonraki seyahatimi de eşimle birlikte yine Pronto dan organize etmeyi planlıyoruz.

Sayın Burcu Sayın, bu mesajınızı okuduğumda, foruma daha yeni üye olduğunuzu, sadece bu konuya tek bir mesaj attığınızı farkettim. Bu da aklıma sizin aslında bir pronto tur çalışanı olduğunuzu, tek amacınızın bu konuda pronto hakkında hiç olmayan pozitif bir yorumun olmasını sağlamak olduğunu, bu nedenle foruma üye olarak sadece bu konuya tek bir mesaj yazdığınızı düşündüm, bu durumda aslında bir kez daha bana pronto turun müşterilerini ne kadar fazla kandırdığını, ne kadar çok yalan attığını bir kere daha anımsattı, pronto benelüks paris turunda beni dolandırdı, üstteki mesajda bana yukarıda yazdıklarımı düşündürdü, tabi bu düşüncelerde yanılmışta olabilirim, konuyu okuyan herkes şunu muhakkak düşünecektir ama bunu bilin, ben bu foruma yıllar önce üye olmuş ve birçok konuda yazmış, prontoya gidip müşteri olmuş ve kazıklanmış, aldatılmış bir üyeyim. bunu forumda yazıyorum ki başkaları aynı hataya düşmesin, zaten altına yapılan yorumlarda hep bu doğrultuda ancak siz bu foruma 2 gün önce üye oldunuz, sadece bu konuda tek bir mesaj attınız. ÇOK İLGİNÇ!

• Merhaba Byfe, biz de bu Nisan için Jolly Tur'dan 7 gecelik bir Benelux-Paris turu almayı düşünüyoruz..genel olarak iyiydi demişsiniz..acaba kalınan otellerle ilgili bilgi istesem sizden? Yani 5 gecelik turlar 3-4 yıldızlıyken, 7 gecelik turlar 2-3 yıldız diyor..çok ciddi bir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum, sonuçta yatmadan yatmaya otele gideceğiz.
    O yüzden fikrinizi almak istedim.. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayca07

Merhaba Byfe, biz de bu Nisan için Jolly Tur'dan 7 gecelik bir Benelux-Paris turu almayı düşünüyoruz..genel olarak iyiydi demişsiniz..acaba kalınan otellerle ilgili bilgi istesem sizden? Yani 5 gecelik turlar 3-4 yıldızlıyken, 7 gecelik turlar 2-3 yıldız diyor..çok ciddi bir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum, sonuçta yatmadan yatmaya otele gideceğiz.
    O yüzden fikrinizi almak istedim.. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Merhabalar.. bende 20-27 temmuz arası jolly tur ile arkadaşımla beraber benelux turuna katıldık oteller ilgili sıkıntınız olmaz genellikle ibis otelde kaliniyor.. Amsterdam ve belcikadaki gercekten lükstü yalnız hic bir otelde mini buzdolabı yok ve merkeze biraz uzaklar ama dil probleminiz yoksa ulaşım sıkıntınız olmaz extra turlara katılmazsanız rehberiniz de yardımcı olur.. Ben genel anlamda cok memnun kalmistim hem turdaki insanlar cok iyidi hem de program güzeldi eger sorunuz varsa hiç cekinmeden sorabilirsiniz elimden geldigince size yardimci olurum..

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.