Şimdi Ara

protein tozu zaman

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 ay önce spora başladım. boyum 183. kilom 60 dan 70 e çıktı. protein tozu kullanmak istiyorum sizce erken mi daha? çünkü spordan çıkınca en erken 1 saatte yemek yiyebiliyorum ve kana geç protein karışıyor.

bir de zayıf olduğum için gainer önerdiler ama pek kullanmak istemiyorum. çünkü 2 ayda 10 kilo aldım hiçbir şey kullanmadan. bir de gainerlara şekeri basıyorlarmış kalori artsın diye. ve açıkcası karbonhidrata o kadar para vermek mantıklı gelmiyor. yani biraz daha fazla makarna yerim olur.

sizce hangisini kullanayım?

• Nasıl bu kadar çok çabuk kilo alıyorsunuz ben 4 ayda en fazla 3 kilo anca alabildim.
  • Halfmoon37 kullanıcısına yanıt
    düzenli olarak sürekli yedim. göbek de oldu biraz tabi. günlük 3000 kalorinin üzerinde aldım. ben daha az alırım diye bekliyordum ama beklediğimden daha çok kilo aldım.
  • kimse yok mu fikir verecek arkadaşlar? :(
  • Besinlerden protein ihtiyacını karşılayabiliyorsan toza gerek yok. öyle spordan bir saat sonra yiyebiliyorum anca diye üzülme problem olmaz. kas antrenmanından sonraki 48 saat protein sentezi devam ediyor. sen ihtiyacını karşılamaya özen göster zamanlamaya falan pek takılma, önemli degil o kadar.
  • Bence spordan hemen sonra 1 ölçek toz içmende sakınca yok.Sigara yada alkolden daha az zararlı yani o kadarda tehlikeli değil:) hemde 1 ölçek sadece.Ben garanti 2 içerim spordan yarım saat önce ve spordan hemen sonra.Tabi yemeğe yinede çok dikkat etmek lazım.Toz içtikten 1 saat sonra yine yemek yemen iyi olur.
  • @Amroth aslında dediğin gibi yeterli proteini alabiliyorum ama genelde ilk 30 dk protein almak lazım diyorlar. geçi profesyonel olarak yapmıyorum o kadar ince düşünmeme gerek yok ama yorgun argın eve gelip yemek yemek zor geliyor. toz kullanırsam bunu biraz daha geçiktirebilrim diye düşündüm.

@FehreR peki zaman olarak erken mi sence 3 ay? bir de spordan önce ve sonra 1er ölçek alıyorsan et yiyor musun?onları hangi ara yiyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten gun icinde ve antrenmandan once yedigin proteinler kaninda ve vucunda depo halde ihtiyacin olunca vucut kullanir. Olamaz spor yaptim hemen protein almaliyim kaslarim gelismeyecek diye bir sey yok bunlar satis politikasi. Protein tozunun kullanim amaci gunluk ihtiyaci(!) Besinlerle karsilayamayip takviye yapmaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Protein tozuna başlamak için 3 ay, 3 yıl, 3 asır gibi saçma süreleri amatör sporcular verir.

Sağlam ve her yerinizi alev alev yakacak bir antrenman yaptıysanız protein tozu zaten kullanmalısınız.

Açıkcası 3 ay spora alışmanız için yeterli bir süre ve toza başlamanızda bir sakınca yoktur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.