bu arada rfpic16f675 buldum ama rf olarakbunu kullanacagız sanırım bilgisi olan var mı?
Microchipin sitesinde 16f675 i bulamadım. Bu entegrenin rf desteği varmı ?
bildiğim kadarıyla proteusta rf haberleşme simülasyonu için herhangi bir araç bulunmamaktadır. ancak iki etegreyi asenkron (tek kablo ile) haberleştirebilirsiniz. doğru programı yazdığınızda ise rf alıcı verici kullanarak kablosuz yaparsınız. devresini kurarak denersiniz olur biter.
haklısın galiba evet çok araştırdım yok, bugün hocalarıma da danıştım okuldaki, yarın gidip rf 433 mhz alıcı verici alacağım udea firmasından, artık deneyecegim:)), en güzeli:), başka yolum kalmadı galiba:)) teşekürler ilginiz için ama yine de bulursanız proteus için burada paylaşırsanız sevinirim
quote:
Orjinalden alıntı: agum
bildiğim kadarıyla proteusta rf haberleşme simülasyonu için herhangi bir araç bulunmamaktadır. ancak iki etegreyi asenkron (tek kablo ile) haberleştirebilirsiniz. doğru programı yazdığınızda ise rf alıcı verici kullanarak kablosuz yaparsınız. devresini kurarak denersiniz olur biter.
YA ÇOK KUSURA BAKMA NOLURRR , 12F, BEN SİZE 16F DEDİM ,rfpic diye arattığımda 12f675 buldum ama rf destegi var diye biliyorum ama galiba porttan rf alıcı verici devresi kullanacağım, sanırım bu dedgim rfpic içinde pic gibi degil, pice baglanması gerekiyor yine porttan, link verdim oradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz
siteler::
quote:
Orjinalden alıntı: tyilgin1
quote:
Orjinalden alıntı: ege_asigi
bu arada rfpic16f675 buldum ama rf olarakbunu kullanacagız sanırım bilgisi olan var mı?
Microchipin sitesinde 16f675 i bulamadım. Bu entegrenin rf desteği varmı ?
ya ben bisey soracagim, dün rf ile bilgi göndermeye çalıştım ama başarılı olamadım, 16f628a kullanıyorum, PORTA analog onu digital yapmam gerekir mi, normalde portb ye baglı rf alıcı ve verici ama bilgiyi gönder miyor,
..... BELLEKTEKİ Bİ ADRESE 1 YÜKLÜYORUM MESELA DON BTFSC DEGISKEN,0 BSF PORTB Goto DON
MESELA VERİCİ PORTB YE BAGLI YUKARDA KISMI KODLARI VAR