proteusla pic programlamak istiyorum.proteus ta devreyi kuruyorum ama kullandığım pic eyazdığım komutları nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum biri bana bu konu da yardımcı olursa sevinirim.
pic e önce sağ tıkla(seç) sonra sol tıkla orada hex dosyasını seçebilmen için yer var
PİC E sağ tıklatarak özellikler penceresini açıyorsun.ordanda PROGRAM FİLE diye bir yer var.bu yazının karşısındakı sarı dosya simgesini tıklıyorsun.programın nerde yüklüyse seçip okey diyorsun.
ben size yaptığımı söyliyeyim. MPLAB da assembly komutlarını yazdım, soonra bunu .asm şeklinde kaydettim daha sonra ICPROG da bu yazdığım asm dosyasını hex dosyasına çevirdim proteusta devreyi kurdum ve dediklerinizi yaptım fakat hata verdi pic le ilgili bir hata. sorun bu.
quote:
Orjinalden alıntı: hatje45
ben size yaptığımı söyliyeyim. MPLAB da assembly komutlarını yazdım, soonra bunu .asm şeklinde kaydettim daha sonra ICPROG da bu yazdığım asm dosyasını hex dosyasına çevirdim proteusta devreyi kurdum ve dediklerinizi yaptım fakat hata verdi pic le ilgili bir hata. sorun bu.
Hata mesajını ve kodlarınızı bizimle paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışacak bir çok arkadaş çıkacaktır.
verdiği hatayı aynen gönderiyorum
Reading netlist... ERROR: [U1] mixed model PIC16.DLL failed to authorize - Product Key does not match Customer Key. Reading SPICE models... Building circuit... Warning: Net #00001 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB1, X05FD8014#2-* Warning: Net #00002 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB2, X05FD8014#3-* Warning: Net #00003 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB3, X05FD8014#4-* Warning: Net #00004 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB4, X05FD8014#5-* Warning: Net #00005 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB5, X05FD8014#6-* Warning: Net #00006 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB6, X05FD8014#7-* Warning: Net #00007 has no DC path to ground. Check pins: U1-RB7, X05FD8014#8-* Warning: Net #00008 has no DC path to ground. Check pins: U1-RA0, X05FD8014#9-* Warning: Net #00009 has no DC path to ground. Check pins: U1-RA1, X05FD8014#10-* Warning: Net #00010 has no DC path to ground. Check pins: U1-RA2, X05FD8014#11-* Warning: Net #00011 has no DC path to ground. Check pins: U1-RA3, X05FD8014#12-* Warning: Net #00012 has no DC path to ground. Check pins: U1-RA4/T0CKI, X05FD8014#13-* Instantiating SPICE models... Real Time Simulation failed to start Totaliters=0, Totalsteps=0, Goodsteps=0, Badsteps=0
Simulation FAILED due to fatal simulator errors.
yani ne yapacağımı bilmiyorum.hata yı anlamadım.ayrıca ben kendimi bu pic konusunda ilerletmek istiyorum bana tavsiyeniz nedir acaba?neler yapmam gerekiyor?
Proteus kurulumun hatalı,licance kısmını halledememişsin. Hangi versiyonu kullanıyorsun ? İndirdiğin dosyada licence.lxk dosyası varsa licence manageri kullanarak yolunu göster ve onayla.
yardımlarınız için teşekürler şimdi hallettim. şimdilik sorun yok gibi bakalım artık. bu arada bi isteğim daha olacak mikrodalga notları bulabileceğim linkler var mı?
arkadaşlar proteusta devreyi kurdum pic i de programladım ama devre çalışmıyor yazdığım kodun asm dosyasını ve yaptığım devreyi göndersem yardımcı olurmusunuz?
Tabiiki oluruz. Yalnız proteus dosyanız ve kodunuzu beraber yollamayı unutmayınız.
yardımlarınız için teşekürler sorunumu hallettim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme