< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Protez Saç Hakkında (Saç Ektirmek İsteyenlere) (23. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: pleasure1903
Alın için derken nasıl bir alt yapı? 50 60 dolara gerçek insan saçı kesinlikle bulamazsınızsadece alın için. linkteki gibi
burada uygulamışlar kesin bunlardan alıp getiriyorlardır. fiyat 1000 tl demişler youtube da :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlanta34 -- 18 Mayıs 2021; 0:3:38 >
-
Deneyin bakalım fena durmuyor ömrüne 3 ay denmiş. Bana kalırsa komple ful tül alt yapı alıp bunu 4 5 parçaya bölüp eskidikçe değiştirirsiniz ama tül alt yapı üretimi 1 yıldır yapılamamakta. Kötü durmuyor bir deneyin sizin kellik bölgenize uygunsa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: pleasure1903
Deneyin bakalım fena durmuyor ömrüne 3 ay denmiş. Bana kalırsa komple ful tül alt yapı alıp bunu 4 5 parçaya bölüp eskidikçe değiştirirsiniz ama tül alt yapı üretimi 1 yıldır yapılamamakta. Kötü durmuyor bir deneyin sizin kellik bölgenize uygunsabenim bir tek alın açık. arkalarda birşey yok. resim atmıştım zaten ilk mesajda gördüyseniz. burada bayağı çileli gibi görünüyor yazdıklarınızdan okuduğum kadarıyla. bakalım düşüneceğim. alın için bu kadar dert ve uğraşıya değer mi :)
-
Standart tepe komple kel olmayacaksanız saç ektirme bence daha iyi olur sizin için. Protez saçla yaşamak kolay değil. Ter, duş, şiddetli rüzgar vs en büyük dezavantajı. Devamlı 1 haftada bakım şart. Gerçi benim elim yatkın kendi saçımın yan ense traşımı profesyonelce yapıyorum ama ben bile artık yoruldum. Yaklaşık 20 yıl kadardır protez kullanıyorum. Bu virüs döneminde evde pek takmıyorum, Rus kız arkadaşım var 5 yıldır görüştüğüm son zamanlarda hep şapkalı şekilde kamera açıyordum sonunda sordu neden şapkalısın çıkarsana diye, anlattım en sonunda inanmadı ilk başta :) şimdi rahatladım kel şekilde açıyorum kamerayı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleasure1903 -- 18 Mayıs 2021; 0:17:31 >
Babamın tepesi kel. Benim şu an yaş 29. Sadece alın açık ileride ne olur bilmiyorum. Saçımı hep kaldırarak kullandım. Bugüne kadar. Saç ektirince kötü bir alın çizgisi olursa o daha kötü olur benim için eğer dikip kaldıramazsam vs. :) iş yerimden bir arkadaş ektirdi geçen sene şu an öyle aman aman bir değişim yok. İnternette bakıyorum serkan aydın fln ünlülerin çok güzel yapıyor saçlarını ama sikayetvar a girince hep sikayet dolu. Normal kisiye aynı hizmet sağlanmıyor sanırım. Ünlü olmak şart bu işlerde :) etrafımda da saç ektirip çok memnun kalan biri görmedim. yoğun olacak şekilde önüne fön çekip kaldırabileceğim bir dikim olacak ki memnun kalayım. Olanıda berbat ederiz yoksa :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atlanta34 -- 18 Mayıs 2021; 6:10:0 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Ben de yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. 3. saçımı alacağım fakat fiyatları çok artmış.
@DJ_DISCO hocam siz 4.500 tl ye yaptırdığınızı söylemişsiniz. Ben önceki iki saçı aynı yerden aldım ama şu anki fiyatı 5.500 tl olmuş. Pandemiden dolayı fabrikaların üretiminden dolayı böyle olduğunu söylediler. Öncekileri 3.000 tl ye almıştım.
@pleasure1903 hocam siz belki uygulama yapılan merkeze yönlendirme konusunda yardımcı olabilirsiniz. Yine aynı yere yaptıracağım sanırım alternatifi bulamazsam. Ayrıca, bakım malzemelerini nerden alıyorsunuz? Ben internetten aldım bir kaç defa ama bana kalitesiz veya sahte gibi geldi. Bakım malzemelerini de onna dan alıyorum da pahalı orası. Bir de onnadakiler tek düğüm ve bleached knot mu? onu nasıl anlıyoruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Icepick -- 25 Mayıs 2021; 23:18:42 > -
Ben daha para kaptırmam oraya aliexpressten getirticem beğendiğim saçı.. resmen zengin ediyoruz onları...
Haklısınız ben de vermek istemiyorum ama alternatifini bulamadım henüz :) Aliexpressten ne tür saç getireceğimi bilmiyorum
-
selam. bakım malzememi ben n11 den alıyorum. brt kimya'nın izopropil alkolünü öneririm saf kaliteli. 1 litre 50 liradan kargo dahil. su bazlı yapıştırıcı sanırım kullanmıyorsunuzdur, en doğalı ama çok profesyonellik istiyor ve kullanım süresi sıcak havada 2-3 günde açılma yapıyor. noshine bant alın. yada mavi bant alın ön taraf için, (mavi, biraz akar çok güçlü bant 1 haftayı asla geçirmeyin bakım için) mutlaka bandı ön taraftan sökmeden önce alt yapıya saç kurutucu tutup hafif ısıtın, bandı sökünce mutlaka kuru pamuk serpiştirip parmağınızla ovalayarak tortuları alın, sonra pamuğa izopropil alkol döküp hafifçe sürterek ön tarafı temizleyin. yan ve arkaya walker tape'in beyaz bantlarından kullanıyorum ben. poly ve thin skin materyal'den beyaz bandı sökmesi kolay lastik tarzı kolay sökülüyor. mavi gibi erimiyor beyaz bant. Banttan tasarruf için tavsiyem yan ve arkalara bant uygularken bandı ortasından dik şekilde 2 ye bölün, biraz incelmiş olacak bant haliyle ama işinizi rahat görecektir 1 hafta kadar. 2 katı fazla bandınız olur böylece. normalde ben kendim 20 yıllık kullanıcıyım ve evet şuan fabrikalar kapalı, özellikle Hindistan'dan saç toplanmıyor, virüs taşıma riskinden dolayı. şuan üretilen saçlarında kalitesi düşük. özellikle tül alt yapı üretimi neredeyse sıfır. ben geçen yıla kadar burada forumdan bir kaç kişiye 1600-1700 lira fiyatlarında gerçekten kaliteli saçlar getirdim. ama malesef şuan en yakın arkadaşlarıma bile bulamıyorum ha ürün var ama kalite kötü. idare edebildiğiniz kadar idare etmenizi öneririm. evet şuan satılan bantlar zaten muadil ürünler çin üretimli bantlar. ama ben kullandım bir sorun yaşamadım materyal yapıları aynı amerikan malı walker tape ile. yapacak birşey yok bandınızı kendiniz alın. ben Onna'ya ocak ayında bir arkadaşımı gönderdim konuşup 3600'a almıştı. evet Onna hair'in saçları medium light yoğunlukta dendi bana. ve evet tek düğüm, hafif seyrek olduğu için doğal duruyor videolarında da belli oluyor doğallığı. 1 yılı zor çıkarır ki kendileri de 5-6 ay ömür vermişti bana arkadaşım için pazarlık yaparken. ama kaliteliydi saçları. bleached mutlaka vardır düğüm noktaları inceltiliyor doğal görünüm için. 2500 civarlarında satan yerler bulabiliyorsanız elinizle inceleyip beğenirseniz öyle alın. 5500 çok fazla deymez. iyiki 3 adet yedek saçım var ben bile kıyamıyorum kestirmeye.
-
Saçlar idare edecek durumu geçti artık. En son ön taraftan epey saç koptu. Öne tarayarak kapatıyorum zaten evden çalışıyorum diye. Yakın zamanda almam lazım yani.
Ön tarafta bantlar parlama yapıyor tabii ki dikkatli bakınca anlaşılıyor. Noshine bant da çok doğal durmuyor bence. Bugüne kadar bir kişi anladı o da bant parladığı için. Saklamak gibi bir kaygım yok zaten sorulunca söylüyorum ama anlaşılmasını da istemem direkt olarak.
Daha doğal görünüm için su bazlı yapıştırıcı kullanmak şart demişsiniz önceki yazılarda da. Su bazlı yapıştırıcı hiç kullanmadım. Temizlemesi zor olur mu acaba diye düşünüyorum. Walker Tape Great White var alınabilir gibi duruyor ama kalitesi nasıldır bilmiyorum. 2-3 günde açılma yapıyorsa yenilemek gerekecek. Doğal görünüm için denemeye değer diye düşünüyorum. Bunu da mı n11 den alıyorsunuz? Hangi satıcı olduğunu burdan yazmak istemiyorsanız, bana özel mesaj ile söylerseniz iyi olur. Benim internetten aldığım bantlar saça bile zor yapışıyor. :)
Bantlarda hep walker tape ultra hold beyaz bant kullandım. Mavi bantı kesinlikle kullanamıyorum. Daha doğal duruyor, ince ama çabuk eriyor ince olduğu için. Çok terliyorum. Saçı takmadan alkol ile siliyorum kafamı. Scapl protector da sürüyorum ama yine de çok etki etmiyor. Belki de ürünler sahte o yüzden böyle olabilir.
Son saçı 1 yıldan biraz fazla kullandım. Ben bakımları evde yapıyorum. Malum saçın rengi gittiği için boya yaptırmak için merkeze gitmek zorunda kalıyorum. Saçların rengi çok çabuk açılıyor. Orijinal rengi sarı olduğu için demişsiniz. Sırf bu yüzden bile hazır saç almak istemiyorum. Kendi rengimde olanı almak daha mantıklı geliyor. Onların yaptığı bakımlar daha iyi oluyor tabii ki. Ben evde yaptığım zaman doğru düzgün fön bile çekemiyorum saça hemen açılıyor. Ultra hold likit yapıştırıcı kullanmaya başladıktan sonra bu problem ortadan kalktı.
Bakım yaparken çok saç kopuyor benimkinden. Bir şeyi yanlış yapıyorum sanırım. Bantlar çok eridiği için bir türlü temizleyemiyorum. Bant kalıntıları çok fazla oluyor, çok zorlanıyorum temizlerken. Solvent ile temizlik yapıyorum ben. Saçı içinde bekletmek gibi çözümler var ama altyapıya zarar veriyor sanki. İzopropil alkolü hiç denememiştim. Kuru pamuk serpiştirip ovalayarak çıkartırken de saç kopuyor. Öncesinde saç kurutucu ile öndeki bantları ısıtmak iyi bir çözüm olabilir deneyeceğim.
Teşekkür ederim bilgiler için.
-
temizleyici olarak sadece izopropil alkol kullanın. başka türlü temizlik malzemesine para vermeyin. alt yapınızın fotoğrafını paylaşırmısınız. orta ön kısım açık tül alt yapımı? ben 8-10 ay marmariste yaşıyorum dediğiniz sorunları yaşamıyorum. bende terliyorum. mavi bandı erimeye zaman vermeden bakın yaparsanız mavi bant çok güçlü ve ideal. ön alın çizgisi için ilk tercih hep mavi bant olur. delikli mavi bant var onu bir deneyin, az daha pahalı. bakım yapmada çok iyi duruma gelmeden su bazlı yapışkana girişmeyin çok zorlanırsınız çünkü kafaya sürülüyor açıyı çok iyi ayarlamak lazım. (en iyi avantajı temizlerken akıntı gibi birşey yok, kafada kaşıntı yok, bant hissiyatı olmuyor. aslında çok güçlü su bazlı ama +10 derecelerde 1 hafta kadar kafada kalıyor) bende izopropil alkol ile kafamı siliyorum saçı takmadan önce kafada ki yağı iyice almak lazım. ben likit kullanmadım siz bandın üzerine herhalde likit sürüyorsunuz. evet saçınızın rengi ham sarı olarak geldiği için boyayı hızlı kusuyor, açılıyor. Fabrikasyon boyada bu kadar açılma yapmıyor 1 boyamayla (3-5 dk maksimum) bir iki ay aynı tonda kalıyor. zaten sıfır istediğiniz renkte fabrikasyon boyalı saçı ilk 2-3 ay hiç sorun yaşatmaz renk konusunda.
herhalde onna'dan almışsınız saçınız komple tek düğüm ve medium light olduğundan kopmalar hızlı oluyordur. kopmanın çok fazla nedeni olabilir. el işçiliğinden kaynaklanabilir, saçın kalitesinden kaynaklanabilir. yani saçın doğal gücü yeterince kaliteli değilse de kopmalar olur. ama sonuç olarak güçlü görüntü için yılda 1 kez protezi hep yenilemek gerekiyor. zamanla zaten saçta pısma boyunda kısalma oluyor. pigmentleri ölüyor, parlaklığı azalıyor. doğal görünüm için haliyle en ideal medium light protez ama haliyle 5-6 aydan sonra sıkıntı oluyor, siz lütfen medium yoğunlukta saç alın birdaha. alın çizgisi hariç geri kalan kısımların çift düğüm olması daha iyi olur. 1 yıl ve üzeri götürüyor.
-
Ben bütün hepsini onnadan aldım. İyi bir yer memnunum ama dediğim gibi fiyatlar çok arttığı için başka arayışa girdim.
Önceki kullandığım saç tamamen tül yapıdaydı. O çok doğal duruyordu ama ön taraftan bantlar çok parlama yapıyordu. Bu son aldığımın ön tarafı ve ortası tül. Yanları poli malzeme. Ön taraftaki bantlar çok belli olmuyor. Hatta ilk 5 gün hiç belli olmuyor bile. Çok yoğun bir saçtı. Şu anda öyle değil artık. Sanırım medium light olan benim ilk aldığım saç. Onu 9-10 ay kullandım ama dediğiniz gibi 5-6 aydan sonra değiştirmek gerekiyor. Seyrek duruyor çünkü 5-6 aydan sonra. Kafamdan çıkarttığım zaman fotoğrafını paylaşırım. Burda en son onnadan alan arkadaşın paylaştığı fotoğraftaki gibi değil. Bir önceki saç bende duruyor onun fotoğrafını da paylaşırım akşam.
Zaten bu dökülme ön taraflarda oluyor. Diğer kısımlarda yok. Dediğiniz gibi alın hariç diğer kısımlar çift düğüm olabilir. Temizlik yaparken bantın yapışkanlık özelliğini kaybettikten sonra bantları çıkartmak lazım herhalde. Solvent ile bu mümkün değil. Bantı çekerken saçlar kopuyor doğal olarak.
Bir kere boyadım saçımı rengisi tutturdum ama altyapıyı da boyamışım orda kestiler biraz boyalı kısımları. Dikkatli boyamak lazım. Boya olarak ne kullanıyorsunuz hocam? Su bazlı yapıştırıcı olarak hangi marka kullanıyorsunuz? Walker tape bence iyidir onu kullandınız mı ama ilerde deneyeceğim. Yapıştırma işlemini tek yapmadığım için problem olmaz diye düşünüyorum. Kullanmayı deneyebilirim.
Evet bantın üzerine likit yapıştırıcı sürüyorum ön taraflara sadece. Pahalı malum :) Bantlar atma yapıyor sürmeyince. Kafam çok yağlı ve çok terliyorum o yüzden sanırım.
-
Ben 3.0 koleston tüpünün yarısı ile boyuyorum ve içine gri renk kızıl önleyici boya ekliyorum fındık boyu kadar. Boyayı sürmeye başladığım andan 2 buçuk max 3 dakika sonra yıkıyorum. Klonometre tutuyorum. Su bazlı olarak Ghost Bond XL kullanıyorum. yapıştırıcıyı Amerika'daki yaşayan bir arkadaşım getirmişti memnun kaldım sonra Çin sitesinden alıyorum ama medikal ürünlerin gümrükten geçmeme ihtimali var, bir arkadaşım 3 kez sipariş verdi gelmedi parasını da alamadı sonra DHL kargo ile aldık toplu geldi. Kargo parası 400 küsür tutuyor adet fiyatı da 100 civarı maliyeti oluyor. Toplu şekilde en az 2 3 kişi su bazlı almaya girişmek isteyen olursa ben ön ayak olurum. Kargo masrafını bölüşürüz ve hızlı gelir
Toplu şekilde almak mantıklı ben de dahil olmak isterim. Bant da alabilirim. Çin sitesinde orijinal olup olmadığını belirtiyorlar. Türkiye'de öyle değil maalesef.
Kendi saç rengimizdeki saçlarda boya yapsak bile orijinali olarak sarı renk olan saçlara göre renk açılması daha geç oluyor öyle mi? Güneşte her türlü rengi açılır gibi geliyor bana 2 haftada. Normal saçlarda da öyle zaten. Kızıl önleyici boya mantıklıymış çünkü saç kızıllaşıyor aynı zamanda
-
Bu şekilde önceki saçın altyapısı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kötü durmuyor hafif yapışkan tortu kalmış gibi yanlarda.
Bunun kullanılacak durumu kalmadı ya fotoğraftan pek görünmüyor. Tertemiz ayrıca kirli gibi çıkmış fotoğrafta. Bir de benim kafama biraz küçük geliyor takarken arkadan hafif çekmek gerekiyor bunu. Bana boyutundan bahsetmemişlerdi biraz daha büyüğünü almam lazım bir dahakine. Şu an kullandığımın yanlarında ve arkasında ince poly malzeme var. Yeni saçı nasıl almalıyım sizce? Kesinlikle tamamen tül almamayı düşünüyorum. Çabuk dökülüyor bu şekilde
-
quote:
Orijinalden alıntı: pleasure1903merhaba mesajınızı şimdi gördüm. size önerim fotoğrafta ki alt yapıdan kullanın.
@Icepick bu alt yapı en ideal alt yapı. ya o kadar para veriyorsunuz ve size olması gerekenden daha küçük bir protez mi verdiler? ayıptır! sizlere diyorlar mı peki 5-6 ay ömrü var diye! bir kaç haftada rengi açılır diye! o kadar para verip böyle sorunlar yaşamanız çok üzücü! deli para kazanıyorlar şuan size sattıkları saçların maliyeti 2200 civarı en fazla kaliteli bir protez
-
ömrü konusunda 5-6 ay dediler ama boyutu konusunda doğruyu söylemediler. Renk açılmasından bahseden hiç yok zaten :) Benim yeni aldığım saç da sizin bu fotoğraftaki altyapı gibi ama poly kısımları daha ince. Bu fotoğraftaki gibi yok onlarda veya sormadığım için söylemediler. Ben 3 bine almıştım zaten öncekileri.
Bu sizin paylaştığınız fotoğraftaki saçın ön kısmı da poly malzemeden. Yoksa orası ilk kullanımdan önce kesilen tül kısmı mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X